Tuesday, March 19, 2013

Apa Hal lagi Ni Fareez... Nak Berkonspirasi Ke..


Sekali baca kenyataan si Fareez ni terasa pulak geli. Bukan geli hati, tapi geli yang lagi satu tu. Geli eeeee. Betul ke dia ni mendesak Wan Azizah supaya meletakkan jawatan? Betul ke dia ni diancam, betul ke dia dicemburui. Eeee dedah jelah.
 
Tidak marah ke Nuar membuat sidang akhbar ni atau Nuar yang suruh. Point no 4 di bawah nak minta orang buat andaian ke atau nak minta orang bina persepsi? Parti tidak berhajat ke nak ambil tindakan displin apabila ahli parti menceritakan hal parti di media umum.
 
Hal parti bukan hal kecil, ini hal Presiden parti, jangan main-main Fareez. Atau memang nak wujudkan konspirasi supaya simpati mencurah-curah datang kepada Wan Azizah, kepada Nurul Izzah dan kepada Nuar. Pelik kita dengan kisah si Fareez ni.
 
Yang hairannya Nuar masih membisu, Hj Hadi masih kelu dan Wan Azizah juga tidak memberikan reaksi. Esok dah terkantoi baru nak salahkan UMNOlah, nak salahkan BNlah nak salahkan PM lah atau pegawai PM lah.
 
Jika sudah macam  ini punya statement, cakap jelah terus terang, tidak perlu berselindung dan tidak perlu berteka teki lagi. Jika nak salahkan UMNO, salahkan je, no hal punya. Jika nak jadi macam Mohd Azlan, pusing 360 darjah, ada aku kisah. Buat je habis cerita.
 
Tak payahlah nak menunjukkan kehebatan yang entah apa-apa. Siapalah anda hendak menyuruh Wan Azizah meletakkan jawatan sebagai Presiden parti, sendiri mau ingatlah. Sebut je pasal apa Wan Azizah cemburu sangat ni tentang hubungan anda dengan Nuar. Habis cerita, biar masyarakat menilai.Mohd. Fareez masih diancam bahaya

Mohd. Fareez
 
 
KUALA LUMPUR 18 Mac - Setiausaha Politik Ahli Parlimen Ampang, Mohd. Fareez Kamal Intidzam baru-baru ini telah membuat satu laporan polis bagi mendapatkan jaminan keselamatan daripada pihak berkuasa berhubung ancaman yang diterimanya.
 
Mohd. Fareez, 24, mendakwa, beliau serta keluarganya sedang diancam bahaya berikutan terdedahnya satu surat yang diutuskan kepada Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang selain menasihatkan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail supaya berundur daripada terus memimpin parti.
 
Sehingga hari ini beliau mendakwa masih diancam pihak-pihak tertentu yang dipercayai ada kaitan dengan teguran terdahulu beliau terhadap kepimpinan Wan Azizah. Berikut kenyataan penuh Mohd. Fareez:
 
1. Sehingga hari ini, keselamatan saya dan keluarga masih diancam. Maka, saya menggesa kepada mereka yang terlibat, yang saya percaya adalah penyokong parti dan kemungkinan orang suruhan Presiden, Wan Azizah agar hentikan segala gangguan dan ancaman ini dengan segera.
 
2. Selaku Presiden Keadilan, Wan Azizah seharusnya juga bijak mengawal perasaannya. Di manakah terletaknya maruah dan integritinya selaku Presiden andai beliau sendiri gagal mengawal perasaan cemburunya terhadap semua orang yang ada hubungan rapat dengan suaminya, Datuk Seri Anwar Ibrahim?.
 
3. Apakah Wan Azizah mahu menghukum saya, hanya kerana ikutkan tuntutan perasaan cemburu beliau terhadap saya? Jelas, ini bukan sikap seorang Presiden parti yang berwibawa dan adil.
 
4. Jangan pernah perkecilkan kemampuan saya. Andai tekanan ini berterusan, saya tidak teragak-agak untuk mendedahkan punca dan sebab cemburunya beliau kepada saya. Maka sekalian akan sedar betapa hipokrit dan tinggi obsesi kemahuan mahu berkuasanya beliau.
 
5. Walau didesak, saya iktikad dengan pendirian saya bahawa Wan Azizah tidak layak memimpin parti dan demi kelangsungan perjuangan Keadilan serta kecemerlangan pakatan dalam PRU13 akan datang - beliau harus segera meletak jawatan.
 
6. Malah saya yakin, ramai pimpinan dan ahli akar umbi juga sependapat dengan saya. Namun mereka gentar untuk bersuara kerana sedar kesan akan disisih dan dikecam, seperti yang dihadapi saya kini, walaupun mereka sedar ia adalah kebenaran yang harus parti terima.
 
7. Keselamatan keluarga saya adalah prioriti - maka keupayaan saya adalah tinggi demi melindunginya. Mereka berhak untuk mendapatkan ruang privasi dan jaminan persekitaran yang selamat. Mereka tidak seharusnya dilibatkan dalam kancah politik parti atau demi kepentingan mana-mana pimpinan. Utusan.

 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA PAKATAN.
 

No comments:

Post a Comment