Thursday, April 4, 2013

PM Ada Strategi Untuk Mengalahkan Nuar, Nik Aziz Dan Kit Siang..


 

Saranan mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad supaya tiga orang otai politik ini ditamatkan riwayatnya dalam PRU13 telah mula mendapat perhatian. Tun Mahathir meminta rakyat yang kini berkuasa, menolak Nik Aziz, Kit Siang dan Nuar supaya kelibat mereka dalam politik tanah air hilang terus selepas ini

PM secara tidak langsung mungkin menggerakkan jentera yang tersusun untuk mencapai matalamat tersebut.
 
Namun PM masih belum mahu menjelaskannya buat masa ini. Politik negara menjadi sempang peranang bukan disebabkan oleh UMNO/BN tidak bijak memerintah atau disebabkan tidak tahu mentadbirkan negara.
 
Sebaliknya yang menjadi punca kepada kecelaruan politik ini ialah  beberapa orang tokoh politik otai pembangkang ini yang mengamalkan cara berpolitik rimba, samseng, perkauman dan tidak berpijak di bumi nyata. Mereka menggunakan kaedah menghasut dan membenci puak lain selain daripada puak mereka.
 
Pakatan mengamalkan politik pecah belah, tetapi biasalah mereka akan menuding jari ke arah UMNO/BN.
 
Terkini Nuar dilaporkan telah terbang pula ke Amerika Syarikat dari Singapura, mungkin untuk menanda tangani sesuatu dokumen atau terpaksa 'berihat' sebentar untuk mencari tenaga berkempen selepas ini.


PRU-13: BN ada strategi hadapi langkah Anwar, Kit Siang


KUALA LUMPUR 4 April - Barisan Nasional (BN) mempunyai strategi balas tersendiri bagi menghadapi langkah politik pembangkang yang mungkin menukarkan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim bertanding di Perak dan Penasihat DAP, Lim Kit Siang di kerusi Gelang Patah pada pilihan raya umum ini.
 
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak bagaimanapun enggan mendedahkan strategi balas itu dan hanya akan mengumumkannya pada masa sesuai. - UTUSAN MALAYSIA


 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA JANJI2 PAKATAN.
 

No comments:

Post a Comment