Sunday, April 21, 2013

Banyak Ni Je Penyokong Pakatan, Berangan Nak Tawan NSDK??? Lupakanlah.

 
Kah...kah..kah..kah..kah.. 10 orang je penyokong, kompem tak berani nak kutip derma. Harap rakan-rakan blogger hebahkan posting ini.
 
Deman, pitam dan sengal-sengal badan calon PAS di DUN Lenggeng ini. Kalaupun tidak dapat mengajak orang datang mendengar segala kelentong, maki hamun, cacian dan fitnah seramai 100 orang dapat dalam 30 ke 40 jadilah.
 
Ini sekadar 10 orang je yang hadir, baik tak payah pakai pembesar suara. Memang orang PAS ini seperti yang Jokiden pernah tulis dalam blog ini gila berceramah. Mana perginya penyokong.?? Semasa penamaan calon tadi adalah sekitar 70 orang mengiringi dia, kenapa malam ni hanya tinggal 10 orang.
 
Ini menandakan alamat PAS akan gigit jari lagilah untuk menawan DUN Lenggeng. Satu kerusi BN yang mereka cuba nak rampas akan selamat, Insyaallah.

DUN BN 1, PAKATAN 0
 

PRU-13: Ceramah calon Pas dihadiri 10 orang sahaja

CALON Pas bagi DUN Lenggeng, Zulkefly Mohammad Omar (berdiri tengah) menyampaikan ceramah di hadapan kira-kira 10 orang penyokongnya di Kampung Pantai, Lenggeng malam tadi. - UTUSAN
 
SEREMBAN 21 April - Pas menerima tamparan awal pada hari pertama kempen Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) apabila ceramah calonnya di Dewan Undangan Negeri (DUN) Lenggeng, Zulkefly Mohammad Omar hanya dihadiri 10 orang penyokong di Kampung Pantai dekat sini malam tadi.
 
Walaupun bercakap soal janji, habuan dan kebaikan menyokong pembangkang, khususnya Pas, Zulkefly nyata gagal menarik perhatian orang ramai untuk hadir ke ceramah yang dibuat di bawah sebuah khemah itu.
 
Tambahan pula, kemampuan calon Barisan Nasional (BN), Datuk Ishak Ismail yang turut mengadakan ceramah pada jarak 50 meter itu, lebih menggamit penyokong untuk hadir mendengarnya.
 
Lebih menyedihkan ceramah bermula pukul 10 malam di kem Pas itu, tidak kedengaran laungan "takbir" seperti selalu, malah wajah penyokong yang mendengarnya juga kelihatan mengantuk.
 
Zulkefly dalam ceramahnya yang hambar itu, menggunakan kesempatan untuk memburuk-buruk Barisan Nasional (BN) khususnya terhadap kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib dan timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin kononnya gagal menguruskan negara.
 
Malangnya dia tidak pula memberitahu betapa gagalnya diri sendiri kerana tidak mampu mentadbir kem ceramahnya sehingga yang datang pada majlis itu hanya 10 orang sahaja. - UTUSAN ONLINE

 
 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA JANJI2 PAKATAN.
 

No comments:

Post a Comment