Friday, March 15, 2013

Siapa Nak Pinang Saya Sila Tweet..

Boleh tahan budak ni. Dah kahwin ke belum ni? Ada sesiapa yang tahu tentang Tuan Puteri ni. Baru sahaja buka akaun twitter dah berlambah kawannya, sikit hari lagi mungkin kalah Psy ni.
 
Blog-blog pembangkang pun nampak banyak betul yang memuatkan kisah baru buka akaun ini. Ada yang bernada nakal mula mengatakan bahawa Puteri Sultan ini sedang mengintai cinta dari rakyat Malaysia. Lantaklah.
 
Namun yang pasti perbahasan tentang Pencerobohan tentera bapa dia di Lahad Datu ini akan menjadi lebih panas di alam maya ini. Dia mungkin sudah bersedia untuk menerima apa sahaja tweet dari 'peminatnya' Kita tengoklah sampai bila dia boleh bertahan. Klik sini
 

Jacel Kiram dikecam pengikut Twitternya


JACEL KIRAM
 
 
KUALA LUMPUR 14 Mac - Anak perempuan ketua pengganas kumpulan bersenjata Sulu, Jacel Kiram yang baru membuka akaun Twitter semalam menerima kecaman dan kritikan daripada pengikut laman tersebut.
 
Rata-rata pengikut Twitter yang meninggalkan mesej kepada anak Jamalul Kiram itu secara tegas mahu kumpulan pengganas Sulu yang menceroboh Sabah sejak 12 Februari lalu keluar segera daripada negeri tersebut.
 
Jacel yang menggunakan nama Princess Jacel Kiram dalam Twitternya bagaimanapun tidak aktif mengemas kini laman twitternya sebaliknya hanya lima status termasuk jawapan balas ditulis olehnya.
 
Antara kenyataan Jacel menerusi jawapan balasnya kepada salah seorang pengikut twitter, Geminianeyes adalah : "Malaysia tidak pernah memiliki Sabah, negeri itu masih membayar hutang, baca sejarah... Sabah tidak pernah menjadi milik anda!"
 
Geminianeyes sebelum itu berkata kepada Jacel : "Apakah anda menyangka yang kami (Malaysia) akan menerima kedatangan kumpulan anda tanpa senjata sedangkan tentera anda menceroboh masuk ke negara kami bersama senjata."
 
Selain itu, salah seorang lagi pengikut, HRH Sultan SeaDemon berkata kepada Jacel : "Bapa anda bukan salah seorang penerima kekayaan Sulu..Sultan Sulu penipu!"
 
Dax muhamad pula mahu pengganas Sulu keluar daripada Sabah dan hentikan pembunuhan. - UTUSAN
 
 


1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA PAKATAN.
 

No comments:

Post a Comment