Saturday, March 16, 2013

Ahli Pas Digesa Boikot Harakah... Konspirasi Dengan UMNO..


  

Senasiblah Harakah dengan Utusan Malaysia selepas ini. Dikala akhbar dan media rasmi pakatan yang lain belum menyintuh tentang gambar-gambar Nuar yang tersebar luas di media sosial pro UMNO, tetiba Harakah pula mendahului dengan memaparkan kisah tersebut. Harakah menyiarkannya tanpa tanda soalan sedikitpun.
 
"Gambar 'Anwar' bercumbu dengan lelaki mula tersebar" Itu tajuk yang digunakan oleh Harakah. Ooomangaii, tajukpun sudah sensasi dan mengghairahkan. 
 
Walaupun Harakah mempertikaikan kesahihan gambar-gambar tersebut namun seperti kata RBF ia seolah-olah hendak memberikan peringatan kepada para pembaca Harakah tentang 'fitnah' yang dilakukan oleh UMNO/BN.
 
Jika gambar-gambar tersebut disiarkan oleh Utusan atau media perdana yang lain, pastilah kebanyakan ahli Pas tidak akan melihatnya. Sebaliknya apabila harakah yang menyiarkan, maka ahli-ahli Pas sudah tentu melihat dan membacanya. Betul juga telahan RBF bahawa harakah sengaja mahukan ahli Pas terus menolak pemimpin anugerah ini.
 
Berdasarkan sebab musabab kenapa Nuar menyaman Utusan Malaysia kerana memetik kembali laporan yang dibuat oleh Inquirer dan Manila Times, yang mengatakan bahawa dia antara dalang yang mencetuskan pencerobohan tentera lanun Sulu di Sabah, maka Nuar sepatutnya bertindak juga terhadap Harakah.
 
Harakah telah memetik  berita dan gambar dari sumber blog dan menyiarkannya kembali. Ini bermakna Harakah juga turut membuat fitnah berniat jahatttttttttttttttttttttttt!!! terhadap Nuar. Maka pastilah Nuar mempunyai hujah kukuh untuk menyaman lidah rasmi harakah tersebut.   
 
 
 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA PAKATAN.
 

1 comment:

  1. Harakah ni buat "selingan" je semata2 tak nak kenampakan sangat tak menyokong PKR. Dengan cara ini, ia memberi isyarat jelas kepada ahli ahlol PAS agar jangan mengundi PKR.

    ReplyDelete