Saturday, May 19, 2012

"PAS Parti Syaitan".. Tan Sri Harussaini


Mufti Perak Tan Sri Harussaini Zakaria mengatakan PAS adalah parti Syaitan dan menjurus kepada 'tekong' perpecahan orang Melayu.

 

“Dia orang kata apa…mufti-mufti tidak lebih daripada anjing, jadi bolehkah kita mengelar orang anjing? Ini satu perkara yang sangat bertentangan samasekali dengan hukum syarak. “

“Jadi kalau itu yang dibawa sekarang maka dia bukan lagi membawa kepada Islam..dia membawa kepada syaitan..parti syaitanlah kalau memaki hamum dan sebagainya. Parti syaitanlah kerana syaitan itu nak membawa kepada perpecahan” ujarnya.

Demi kuasa PAS sanggup menyesatkan pengikutnya dengan berselindung di sebalik hujah agama dari dulu hingga sekarang. Sebab itu berlaku perpecahan yang ketara dikalangan masyarakat Melayu.

”Bukan buruk daripada orang itu saja bahkan kita melihat seolah-olah syariat Islam itu terlalu buruk..jadi itu yang dinilai orang-orang kafir sekarang.

“Kerana itu Islam tidak pernah mendapat tempat pada orang kafir di Malaysia kerana melihat keadaan orang Melayu yang beragama Islam . . . sudahlah hidupnya  susah dalam negeri yang kaya ..asyik berpolitik di kedai-kedai kopi dan sebagainya langsung tak buat kerja . . . berkelahi sesama sendiri.

Katanya “Inilah yang menjadikan masyarakat kita makin mundur dan sebagainya.

“Akhir-akhir ini pula banyak fatwa dikeluarkan iaitu menyamakan tunjuk perasaan Bersih 3.0 itu disamakan dengan saf jemaah bersembahyang..kita sembahyang beribadat bukan tunjuk perasaan kepada Tuhan…kita mengadap bersyukur kepada Allah swt..  Dia (Allah) suruh kita bersatu,  bahkan dalam bersembahyang  kita diwajibkan berjemaah . . .”

Sepenuhnya boleh dibaca di sini.  dan juga di sini

Apa lagi penyokong dan ahli PAS, cabutlah, tinggalkan parti PAS dan tubuhkan parti baru kalau tak mahu masuk UMNO. Walaupun Nik Aziz pernah berkata boleh bekerjasama dengan syaitan, tetapi yakinlah bahawa syaitan adalah musuh kita yang nyata dan ia pasti akan menyesatkan kita akhirnya.

Related Story:

HJ HADI PITAM LAGI

Friday, May 18, 2012

Tengku Aziz Teruja.. Kini Terpedaya Dengan Gadis Bisu..

Yang ni tak bisu..


Kata Orang jangan menilai buku semata-mata dengan melihat kulitnya. Kadang-kadang gambaran di kulit luaran tak sama atau jauh berbeza dengan isi kandungannya. Macam buku Jinggay. Begitu juga dengan tajuk-tajuk posting dalam blog, kadang-kadang tajuknya gempar, cerita tak ada, cuma ada gambar atau video sahaja. Kadang-kadang pulak tajuk posting tak gempar tapi isinya gempar.

Tengku Aziz bolehlah kita ibaratkan seperti melihat seorang gadis yang cantik lalu masuk meminang dan akhirnya berkawin dengan gadis tersebut. Pada malam pertama baru beliau sedar yang gadis tersebut seorang yang bisu.

Tengku Aziz terpesona dengan perjuangan DAP yang kononya telus, demi rakyat, demi Malaysia dan telus dalam sektor perniagaan dan tiada rasuah, sebab itu dia menyertai DAP. 

Mengenai komen bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad yang hairan kenapa beliau menyertai DAP, Tunku Abdul Aziz berkata beliau masuk DAP untuk memperjuangkan pencegahan rasuah dan mempromosikan integriti di dalam sektor kerajaan dan perniagaan. Artikel menarik baca seterusnya di sini

Tengku Aziz akhirnya sedar bahawa dalam DAP perlakukan rasuah juga hebat kerana beliau sendiri sanggup dirasuah oleh DAP. Benarlah seperti yang Kepal Nasi katakan bahawa pada mulanya Tengku Aziz berpendapat DAP adalah parti paling memusuhi rasuah. Hahaha Tipah tertipu..

Manusia transparen, berintegriti dan bersih seperti Tunku Aziz pun DAP cuba sogok wang dan jawatan.

Tunku Aziz masuk DAP di atas faktor yang pada anggapannya DAP, adalah parti yang memiliki segala kriteria ini dan sebab itu beliau menjadi melayu terdidik pertama yang mengiktiraf DAP sebagai parti yang mampu mentadbir dengan amalan demokratik, integriti, transparen dan bersih dari rasuah serta profesional.

Akhirnya apabila terkena batang hidung sendiri ....baca seterunya di Kepal Nasi.

Bagi orang Melayu yang telah lama atau yang baru menyertai DAP eloklah memikirkan semula kedudukan mereka sebelum terlambat. Sebelum terpedaya sila buka mata. Dr Redzuan Tee Abdullah selalu mengingatkan bahawa DAP adalah parti kiasu yang hanya berpura-pura memberi tempat kepada orang Melayu.

Thursday, May 17, 2012

PAS Mula Ditimpa Musibah....Apa Lagi Tunggu..Ahli Pas, Cabutlah.


"UMNO bersetuju dan tiada masalah untuk bermuzakarah dengan PAS". Kata Timbalan Presiden UMNO Tan Sri Muhyiddin Yassin. Amik kau PAS. Mungkin ini catatan terakhir mengenai PAS sebelum muzakarah tersebut menjadi kenyataan. Semasa muzakarah berlangsung kelak demi kabaikan semua pihak Jokiden rasa sebarang komen atau tulisan tidak perlu.

Jokiden bukan nak bersangka buruk terhadap PAS dalam perkara ini. Untuk kebaikan orang Melayu, muzakarah ini harus disokong. Namun mengetahui cakap tak serupa bikin Nik Aziz, sesiapa sahaja mungkin bersikap tunggu dan lihat ataupun sekurang-kurangnya rasa sedikit terkejut apabila tetiba sahaja beliau berpusing 360 darjah daripada memandang hina terhadap UMNO kepada ingin duduk bersama untuk berbincang.

Apakah beliau mengharapkan UMNO akan menolak muzakarah tersebut supaya ia dapat dijadikan isu dan peluru terkini untuk menghentam UMNO. Atau beliau memang menyedari kini sokongan orang Melayu terhadap PAS sudah merudum dan hanya tinggal penyokong tegar sahaja yang masih kekal bersama PAS. Dari itu PAS perlu berbuat sesuatu untuk menahan ahlinya daripada keluar beramai-ramai meninggalkan parti tersebut sebelum pilihanraya ini.

Atau juga apakah Nik Aziz benar-benar ikhlas untuk menyatukan orang Melayu setelah berjaya memecah belahkan mereka sejak berpuluh tahun dahulu. Dalam usia emas melebihi 80 tahun ini rasanya molek Nik Aziz mengundurkan diri dari politik dan tanpa beliau kelak pastinya segala urusan parti PAS dengan UMNO akan lebih mudah lagi.

Nak menafikan apa yang PAS telah lakukan terhadap perpecahan masyarakat Melayu dari dulu hingga kini samalah dengan hendak menegakan benang yang basah terutamanya apabila ahli PAS melihat orang lain sebagai kurang Islamaik berbanding mereka. Jika sesiapa yang ingin kelihatan lebih Islam, maka mereka akan segera menyertai PAS tanpa menyedari mereka bersekongkol dan bersyubahat dalam melakukan penyelewengan. Baca semula komen RBF di sini. Antara catatan beliau ialah:

Bagaimana cara beliau bertahan atau strategi yang digunakan ? 

Guna agama, doa, munajat , sembahyang hajat, hudud, ayat quran , hadis , air tawar, air zam-zam , kismis dan tidak lupa juga syurga serta neraka. 


Akibat perbuatan pemimpin PAS menyelewengkan pemikiran ahlinya yang taksub melampau sejak dulu, maka kini PAS mula menerima musibah satu persatu. Ini semua adalah balasan yang hanya menunggu masa sahaja untuk menjelma. Benar, PAS telah begitu lama menyelewengkan pemikiran ahli mereka. Hinggakan ada waktunya ahli-ahli yang rasional berasa begitu sukar untuk mempertahankan segala tindak tanduk pemimpin mereka.

Apa yang PAS tidak sebut dan tidak halalkan demi untuk menjaga kepentingan politik dan kuasa dunia mereka. Darah orang UMNO juga sanggup mereka halalkan. Menuduh UMNO kafir tanpa rasa bersalah, tanpa rasa malu dan tanpa rasa takut. Sesiapa yang menuduh orang lain kafir, jika orang itu tidak kafir, maka tuduhan tersebut akan kembali kepada mereka. Jika ahli cuba menyokong saranan pemimpin mereka, maka mereka  juga sebenarnya bersyubahat dan mereka juga akan ditimpa musibah.

Keesanggupan PAS memperalatkan agama demi survival politik sehingga ketahap yang melampaui batas akhirnya mula menerima padah. Akidah dijadikan bahan hujahan remeh, Junjungan Besar Nabi Muhammad juga dikaitkan dalam setiap hujah. Tidak cukup dengan itu Syaitan turut dilibatkan. Malaikat juga terseret dalam politik PAS. Mengatakan Allah juga mencarut adalah tidak boleh diterima oleh akal yang waras. Namun semua itu tidak sedikitpun mengurangkan keberanian pemimpin PAS dalam berhujah untuk menunjukkan semua perbuatan mereka adalah betul. Ahli pula tertipu dan merasakan itu juga betul dan benar dan perlu disokong serta dipertahankan. Kalaupun benar Allah mencarut, sebagai umat kerdil manusia adalah makhluk yang hina dina, tidak boleh meniru sifat Allah.

Hari ini sedikit demi sedikit keceluparan pemimpin PAS mula memakan diri. Jika mereka tidak bertaubat dan kembali ke pangkal jalan dan masih terus ingin menyesatkan pengikut mereka, PAS pastinya berkubur suatu hari nanti. Sebenarnya persekongkolan PAS dengan DAP walaupun dilihat sebagai strategi politik yang berkesan dan bijak oleh sesetengah pihak, namun ia juga boleh dilihat sebagai bala balasan yang mereka terpaksa terima akibat  perbuatan mereka dahulu.

Pertukaran arah perjuangan daripada memperjuangkan negtara Islam kepada negara berkebajikan, lihat dari sudut mana sekalipun ia tetap merupakan balasan setimpal kepada kemungkaran dahulu. Mencipta pelbagai alasan logik untuk menyokong pendirian Nuar Brahim dalam isu Israel juga merupakan balasan yang terpaksa PAS terima. Suatu ketika dahulu tanpa belas kasihan PAS akan ke jalan raya untuk membantah tentang Israel, kini mereka terpaksa menyokong pula.

Penggunaan isu Kalimah Allah yang dipertahankan oleh PAS kerana Nuar Brahim juga mempertahankannya sudah pasti demi politik semata-mata dan ini akhirnya terpaksa dipikul oleh bahu PAS. Segala-galanya dilihat dari segi keuntungan politik sehinggakan perbuatan demontrasi haram boleh dihalalkan demi untuk mempertahankan kuasa yang tentunya tidak kekal milik sesiapa juga.

Budaya fitnah, maki hamun dan cacian sesama umat Islam menjadi mainan di bibir penceramah PAS tanpa rasa takut kerana mereka dilihat lebih Islamik daripada ahli parti lain. terimalah akibatnya kelak.

Menuduh Dr Mahathir sebagai anti Islam dan dipercayai oleh pengikutnya adalah perbuatan songsang dan dipercayai oleh pengikutnya. Memanggil Dr Mahathir sebagai Maha Firaun adalah tidak wajar kerana jelas Firaun mengaku dirinya berkuasa seperti tuhan, juga disokong oleh pengikut PAS. Tunggulah balasannya.

Kemenangan Mat Sabu sebagai Timbalan Presiden PAS dilihat sebagai kemenangan pasukan untuk pilihanraya oleh Presiden sendiri.. Benarkah??? Tidak adakah yang melihatnya dari sudut lain, umpamanya sebagai balasan akibat daripada perbuatan melampau PAS.

Mendoakan kemusnahan orang lain terutama pemimpin UMNO yang banyak berjasa dalam memperkembangkan syiar Islam di bumi bertuah ini   dan berbuat apa sahaja demi Islam apakah dibenarkan oleh Islam. Namun itu diharuskan dan dipercayai oleh pengikut mereka sebagai lebih Islamik.

Kalau ini salah kenapa benarkan??


Banyak sangat perkara mungkar yang PAS lakukan jika hendak disenaraikan, tetapi dipercayai benar oleh pengikutnya kerana taksub kepada pemimpin mereka.

Menyokong Nuar, menyokong Ambiga, menyokong Israel, menyokong demontrasi haram, menghina ulama', menyokong DAP, melupakan hudud, melupakan pembentukan negara Islam, menyokong penggunaan nama Allah oleh penganut Kristian dll....

Terimalah akibatnya.. dan carilah alasan munasabah untuk menghalalkan muzakarah dengan UMNO kerana selama ini apapun tentang UMNO mesti ditolak dan diperlekekkan.


Kini Tan Sri Rahim Nor telah bersuara, Tan Sri Harussani telah bersuara, Datuk Ahmad Said telah bersuara, Datuk Noh Gadut telah bersuara, Mufti Pahang telah bersuara, Mufti perlis telah bersuara... dan ramai lagi yang akan bersuara nanti..

10 Sebab Kenapa Datuk Seri Najib Mesti Terus Jadi PM..


 

Pada 13 Mei 2012 jam 10 malam, Jokiden telah mengikuti ceramah Ketua Penerangan UMNO, Datuk Hj Ahmad Maslan  bertempat di Padang Awam Taman Panchor Jaya Seremban. Beliau telah menggariskan 10 sebab kenapa DSN harus terus menerajui Negara. Beliau juga menggariskan 10 sebab kenapa Nuar Brahim tidak layak menjadi Perdana Menteri Malaysia.

Bagi orang politik, bagi orang yang tidak berpolitik sebab musabab kenapa DSN layak jadi PM dan kenapa Nuar tidak layak jadi PM adalah banyak. Begitu juga sebaliknya bagi penyokong pembangkang kenapa Nuar layak menjadi PM dan kenapa DSN tidak layak, sebabnya juga adalah banyak. Berpuluh sebab, malah mungkin beratus sebab boleh diberi. Ingat dulu ada buku 50 dalil dan buku 40 dalil kenapa dan mengapa.

Penerangan Datuk Hj Ahmad Maslan adalah ringkas tetapi berkesan dan mudah difahamii. Dalam menjelaskan tentang kenapa Nuar tidak layak menjadi PM beliau juga melontarkan cabaran kepada Nuar, sila saman dia jika kenyataan dia tidak benar.

"Apa yang saya sampaikan adalah benar belaka dan tidak ada yang tidak benar, melainkan benar semuanya, saya juga nak masuk syurga.." Antara kata-kata beliau.

Antara sebab kenapa DSN mesti terus sebagai PM ialah pengalaman beliau yang luas dalam pentadbiran  negara dan dalam politik tempatan serta antara bangsa. 35 tahun sudah beliau terlibat secara langsung dalam urusan negara. Secara tidak langsung pula beliau sebenarnya terlibat dalam urusan negara sejak lahir, maklumlah anak kepada Perdana Menteri ke dua.

Allahyarham Tun Ghaffar Baba pernah berkata kepada Jokiden suatu waktu dulu, rekod beliau sebagai Ahli Parlimen tidak mungkin dapat dipecahkan oleh mana-mana ahli politik kecuali Datuk Najib.(Sebagai catatan Jokiden pernah bawa Allahyarham Tun Ghaffar ke kampung Jokiden di Sg Jelutong)

35 tahun DSN penuh dengan pengalaman. Beliau faham sepak terajang politik, beliau faham tentang bagaimana hendak menguruskan karenah ahli politik. Beliau mengenali hati budi pemimpin otai politik negara samada dalam kerajaan mahupun juga  dari kalangan pembangkang. Beliau telah bersama sepanjang masa dengan sebahagian tokoh politik negara masa kini samada dari kalangan BN, mahupun pembangkang. 

Selesai sahaja beliau mengangkat sumpah, Jokiden memberitahu isteri Jokiden iaitu masa akan menentukan bahawa DSN akan menjadi pemimpin negara yang hebat sama seperti Tun M, jikapun tidak lebih. Begitulah keyakinan Jokiden terhadap perlantikan DSN sebagai PM. Kini keterampilan beliau telah mula terserlah.

Bukan sedikit usaha dilakukan supaya beliau kelihatan melatah dalam tindak tanduknya, namun PM kekal tenang. Semasa menjadi TPM, didapati jelas beberapa usaha dilakukan supaya beliau segera menentang AAB, namun beliau tidak teruja dengan semua itu. Beliau bersabar dan banyak pihak yang mati akal.

Tun Mahathir juga pernah komen, jikalah DSN seorang yang gelojoh pastilah dia telah lama menjadi Timbalan kepada beliau. Ini tidak berlaku, DSN dengan rela hati memberikan laluan kepada Datuk AAB menjadi Timbalan Perdana Menteri dan Timbalan Presiden UMNO. Ini kerana situasi ketika itu memerlukan Tun Mahathir untuk melantik DAAB sebagai Timbalan beliau. DSN mengambil sikap mengalah..

Tidak akan lari gunung yang dikejar. DSN sebenarnya telah menyediakan diri beliau untuk menjadi pemimpin negara dalam semua aspek. Beliau sudah cukup matang dan bersedia menghadapi segala cabaran. Kepada beliau kita boleh menyandarkan harapan masa depan yang cerah.

Dalam tempoh 3 tahun nampaknya keadaan telah menyebelahi beliau. Sebab itu Nuar berusaha seboleh mungkin agar beliau tidak mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri tiga tahun dulu. Nuar faham bahawa jika teraju pemerintahan negara telah di pegang oleh DSN, masa depan politik beliau(Nuar) akan bertambah malap. 

Kekurangan yang DSN hadapi sekarang ialah beliau mengambil alih pemerintahan negara dalam situasi UMNO/BN berada dalam keadaan yang agak lemah. Ini sebenarnya membataskan segala tindakan beliau. Semua yang ingin dilakukan, beliau terpaksa amat..amat..amat berhati-hati. Sedikit kesilapan pastinya mengundang padah bukan sahaja kepada masa depan politik beliau, tetapi juga kepada parti keramat orang Melayu ini dan kepada negara.

Orang hebat selalu menjadi sasaran banyak pihak. DSN tidak terkecuali. Semua kisah silam beliau cuba diungkit kembali, namun beliau terus tenang dengan agenda manis serta indah beliau terhadap Agama Bangsa dan Negara.

"Jika saya tidak sanggup dikritik, maknanya saya telah tersalah memilih kerjaya" Itu antara katanya yang membuatkan pembangkang dan pengkritik beliau terkebil-kebil..

"Kita tidak pernah takut dan bimbang untuk bertarung dan bersaing di pentas politik dan demokrasi.." tambah beliau dan lagi sekali pembangkng terkebil-kebil. 

Kisah silam tentunya menarik. Mana lebih sesuai, jika dulu jahat, kini sudah baik atau dulu sangat baik tetapi apabila usia semakin meningkat senja menjadi tidak baik...
  
Benar, pengalaman beliau amat luas dan ini baru satu sebab kenapa beliau mesti diberi peluang untuk terus menjadi PM dan menerajui negara. Sebab-sebab lain akan menyusul kemudian.

Pertanyaan.. pemimpin pembangkang bolehkah di kritik?? tengok nasib Dr Hassan Ali, Tengku Aziz, Nasharuddin Mat Isa, Mohd Isa Saidi, Tan Chee Beng, Nakhaie dan ramai lagi..

Kafir mengkafir , syurga neraka, sembahyang dua iman , memulau kenduri, tidak makan sembelihan, kerjasama dengan syaitan, doa pecah perut dan  hinggalah ke tahap ada pasangan yang dinikahkan semula, semuanya Pas lakukan kerana dendam serta bencinya kepada Umno. Ayat Power RBF

Wednesday, May 16, 2012

Pengundi Hantu..Pengalaman Jokiden..Part Two

Part Two
Tujuan baik untuk membantu jentera, tetapi dijadikan senjata untuk menikam tuannya. Kadang-kadang bas kilang yang menjemput pekerja untuk pulang ke rumah, terpaksa melalui kawasan mengundi, pasti akan dituduh membawa pengundi hantu.


Bolehlah dikatakan isu pengundi hantu setiap kali menjelangnya PRU atau PRK adalah sesuatu yang 'wajib' ditimbulkan. Jika tidak ada isu ini Pilihanraya tidak meriah. Ia samalah seperti isu lemang dan rendang semasa musim menyambut hari lebaran. Juga seperti lagu P Ramlee Dendang Perantau pasti bergema setahun sekali apabila tiba musim raya.

Sekali fikir elok juga ada pengundi hantu ini, sebab tidak ada sesiapa yang dapat mempastikan calon parti manakah yang hantu itu hendak undi. Hantu itu mungkin memberikan undinya pada BN atau kepada pembangkang. Dua-dua untung. Apa kecoh-kecoh..

Pada pilihanraya 2004 Jokiden mengalami sesuatu yang mengerikan disebabkan oleh pengundi hantu ini. Perang besar hampir berlaku antara Jokiden dengan mak mertua,  hanya disebabkan wujudnya pengundi hantu di peti undi kampung Jokiden. 4 ekor ayam daging menjadi mangsa.

Jokiden mempunyai 4 orang isteri. Jangan pula ada sesiapa yang terkejut atau jeles. Itu semua sudah 'joki den' nak buek macam mano. Pemimpin pembangkang juga ramai yang beristeri 2, 3 atau empat. Tetapi Jokiden bukanlah mengikut cara mereka. Nak kata Jokiden gatal atau miang, mungkin ada sikit benarnya. Jangan pulak disebabkan kisah ini pengunjung blog dari kaum hawa memboikot pulak blog ini.

Nak kata Jokiden handsome?, kacak? taklah seberapa, tetapi boleh tahan. Kalau bersaing dengan Mat Sabu atau Utz Badrolamin tu, Jokiden taklah kalah sangat dari segi rupa. Rakan-rakan blogger yang mengenali Jokiden boleh mengesahkan perkara tersebut. Ok, beristeri 4 bukan isunya. Salleh Yaakob juga mempunyai 4 isteri walaupun tak se kacak Jokiden.

Mungkin dunia alam siber dan dunia sms juga merupakan antara faktor kenapa isteri Jokiden sampai 4 orang. Dunia maya ada pro dan kontranya. Nasib baik dunia internet ini banyak menguntungkan pembangkang, jika tidak tengoklah mereka mengutuk internet ni. Ini belum dengar pulak mereka menuduh UMNO bertanggung-jawab dengan menyebarkan penggunaan internet secara meluas..Orang Kampung ada yang mengetahui kisah Jokiden kahwin 4, tetapi ramai yang tidak pasti.

Isteri-isteri Jokiden tinggal di taman-taman yang berasingan di Seremban, namun berhampiran antara satu sama lain. Tidak ada masalah. Setakat inilah. Mereka selalu berjumpa atas pelbagai urusan. Cuma pada setiap kali musim perayaan ada masalah sikit kerana masing-masing berkehendakan Jokiden balik ke kampung masing-masing. Yang lain-lain kira beres.

Isteri pertama berasal dari kampung yang sama. Membesar bersama, bersekolah bersama, bersukan bersama dan kami sama-sama jatuh cinta. Akhirnya berkahwin. Syukur kini masih bersama dan kami ada 5 orang anak. 3 orag sudah layak mengundi. Dua masih belajar.

Isteri kedua berasal dari Simpang Renggam Johor, seorang guru, bertugas di Senawang, Seremban. Isteri Jokiden yang ketiga berasal daripada Sg Buluh Selangor, seorang usahawan dan sangat cantik menawan. Bekerja sendiri. Isteri keempat berasal dari Teluk Intan, tetapi membesar di Kuala Lumpur kerana kedua ibu bapanya menetap di Keramat dan bekerja sebagai kerani akaun di sebuah syarikat swasta di Seremban. Anak 14 orang.

Semua isteri Jokiden merupakan pengundi berdaftar, tetapi di tempat masing-masing. Seorang anak daripada isteri kedua juga sudah layak mengundi.  Oleh kerana mendaftar di kampung masing-masing maka setiap kali PRU isteri-isteri Jokiden akan membawa anak masing-masing balik kampung. Jokiden pula balik ke kampung di Sg Jelutong bersama isteri pertama untuk mengundi. Sejak dulu tidak pernah menukar kawasan mengundi.

Secara zahirnya BN ada 9 undi soheh dari keluarga Jokiden. Setelah mengundi mereka akan mengaku depan Jokiden bahawa mereka memangkah calon BN. Namun di peti undi siapa tahu.

Pada PRU 11, didapati isteri-isteri Jokiden tidak sibuk membuat persediaan untuk balik ke kampung masing-masing. Hairan juga, apakah mereka tidak berminat lagi untuk mengundi seperti sebelumnya. Pada malam hari mengundi semua keluarga berkumpul di rumah Jokiden dengan isteri pertama. Perkumpulan begitu sering terjadi terutamanya apabila meraikan majlis hari jadi anak-anak atau majlis doa selamat. Kebetulan tanpa disedari salah seorang anak menyambut hari jadi hari itu.

"Tak balik ngundi ke esok..?" terpacul secara spontan soalan dari mulut Jokiden kepada isteri kedua.


 "Takkkkk!!!" sahut mereka serentak diikuti dengan senyum-senyum kambing.


."Joking aside..esokkan hari mengundi, undi ponting " Jokiden agak seriuos sikit dan tidak selesa dengan sonyum-sonyuman mereka.

"Kami nak ikut ayah balik ke Sg Jelutong, ngundi kek sanun.." Jawab isteri keempat..mereka gelak lagi. Jokiden terdiam seketika, mencapai rokok dan berasap. 


"Apa hal??" Saya bertanya lagi.

"Macam ni, kita orang esok semua ikut ayah balik ngundi kek Sg Jelutong, semua dah tukar kawasan mengundi kek DUN Juaaseh..mama yang cadangkan" isteri pertama memberikan penjelasan. "Ya, ya,.." kata yang lain membuatkan Jokiden tergamam. Bia betul.

"Kita ingat ayah berjaya jadi calon kali ni, sebab tu kita pakat tukar kawasan mengundi, boleh juga bantu.." Isteri keempat menyampuk.

"Bila tukar?" Jokiden masih tak berapa nak yakin.

"Tiga bulan lepas, ingat tak masa hari Expo Pertanian kat Paroi ari tu, kan ada SPR bukak boot.. masa tulah kami tukar," ketawa lagi mereka.

"Kaklong, bang ngah... Afiq?"

"Dah pindah semua"

"Aboy pun???"

"Pindah ayah..mak suruh" jawab anak dari isteri kedua Jokiden.

Jokiden hanya terdiam dan pelbagai kemungkinan mula menguasai fikiran Jokiden. Esok nak balik mengundi, Jokiden sendiri jarang balik ke kampung. Isteri-isteri memang tak pernah menjejakan kaki ke kampung Jokiden. Nak mampus!! Tak bagi ikut pulak hari mengundi, hilang 5 undi. Akhirnya Jokiden akur,

"Ok, esok jam 9.00 pagi semua berkumpul di sini.." perintah Jokiden.

Pagi 21 Mac 2004 jam lebih kurang 9.20, kami dengan keluarga besar 4 buah kereta berkonvoi balik kampung untuk mengundi. Suasana sangat meriah dan tidak perlu digambarkan kerana kita sedia maklum akan situasi apabila setiap kali musim pilihanraya umum.

Jalan menuju ke Kuala Pilah bersimpang siur dengan kenderaan. Kibaran bendera parti yang bertanding menghiasi sepanjang jalan bermula dari Bukit Putus, Ulu Bendul, Terachi, Taman Jemapoh, Bukit Gelugor, Taman Anggerik, Pekan Batu Kikir, Terentang, Padang Lebar  hinggalah sampai ke Kampung Sg Jelutong. Meriah, enjoy pemandangan, pemanduan pula secara santai, tidak terlalu laju dan tidak terlalu perlahan.

Di Kuala Pilah, keadaan lebih hiruk pikuk, orang sangat ramai daripada biasa. Jokiden singgah sebentar di pasar membeli sedikit sayur-sayuran, dua ekor ikan parang, udang dan 4 ekor ayam daging sederhana besar untuk di masak kelak dalam 'kenduri kecil'. Keluarga dari isteri sulung tentu ramai yang balik pada hari tersebut.

Jam 11 pagi lebih kurang kami sampai di kampung. Pondok menyemak pengundi BN betul-betul di depan rumah mertua Jokiden, sebuah bangunan kedai lama tempat Jokiden bermain dam aji masa kecil dulu. Sambil main dam aji, sambil mengurat isteri Jokiden di seberang jalan.. hahaha nostalgia. Kedai itu secara kebetulan milik ayah calon BN yang bertanding.

Agak ramai berada di pondok BN tersebut ketika itu. Kereta juga banyak. Pengundi luar di kampung Jokiden agak ramai. Kelihatan ramai ialah keluarga Ruslan Kassim Ketua Penerangan Perkasa kini termasuk adik beradik blogger Aspan Alias.

Jokiden biasalah, orang kampung kenal, selepas menyemak nama, berborak sebentar dengan kawan-kawan dan sesiapa sahaja sebelum menuju ke peti undi. Sebelum itu ketibaan Jokiden dengan 4 buah kereta agak mengejutkan juga orang kampung. Mereka berpandangan sesama sendiri, dan berbisik-bisik, kerana pastilah tidak ada yang mengenali mereka (isteri Jokiden).

Isteri-isteri Jokiden dan anak-anak turut menyemak nama masing-masing. Soheh ada, betul ejaan nama dan nombor kad pengenalan tepat. Anak Jokiden tidak ada masalah, namun 3 isteri Jokiden diragui. Ketua peti undi terpaksa masuk campur.

"Ini yang kita tak dapat kesan hari tu.. inilah nama-nama tu.." Jokiden terdengar salah seorang antara mereka berkata, walaupun perlahan namun jelas didengar.

"Orang mano ni.. tak kona.. boleh cayo ko..???" Kata seorang AJK Wanita yang aktif.

"Namo ea ado.. dio bulih ngundi tu, nak buek macam mano.." Balas yang lain.

"Nanti dulu, jangan boghi slip tu dulu..." satu pendapat lain kedengaran.. Jokiden diam je. Tak berniat nak mengeruhkan suasana.

Akhirnya kekecohan mula terjadi, walaupun nama isteri Jokiden soheh ada dalam daftar senarai berkenaan, namun kerana mereka tidak dikenali oleh masyarakat di Kg Sg Jelutong, mereka 'cuba' dilarang untuk mengundi.

"Ontah-ontah ni pengundi hantu ni..IC ea Simpang Renggam..Johor ni!!" Seorang yang memang Jokiden kenali bersuara kuat sehingga menarik perhatian orang lain. Nak dijadikan cerita mertua Jokiden muncul ketika itu, dia nampak kami dah sampai, dia pun datang.. biasalah tu.

Banyak lagilah kata-kata yang sempat didengar dan diingati. Akhirnya isteri-isteri Jokiden demi untuk mempertahankan hak mereka terus sahaja berterus terang mengatakan bahawa mereka adalah isteri kepada Jokiden.

"Tu ha.. suami kami pergilah tanya.." kata salah seorang sambil menunjuk ke arah Jokiden. Apa lagi macam bom jangka meletup!!!!! Ramai yang terkejut, ada yang terlopong, ada yang terus berbisik, tetapi jelas air muka mertua Jokiden mencuka..

"Maghin donga bini ea duo yo.. ni sampai ompek oghang aaa.. gilo.." Kedengaran seorang wanita sebaya mertua Jokiden mengomil.. 

"Iyo boto tu..oghang ghumah ese lah tu" kata Jokiden antara serious dengan tidak.. malu pun ia jugak. Geram isteri dikatakan pengundi hantu ia juga.

"Apo ko ghamai bona bini kau???" Kawan sekolah, seorang yang agak pelucu di kampung Sg Jelutong bertanya dengan wajah cerianya kepada Jokiden. "handa kau.."  sambungnya bila Jokiden hanya tersengeh.

Direngkaskan nostalgia ini kami akhirnya dibenarkan mengundi. Selepas mengundi kami tak tunggu lama lagi di kampung. Keputusan diambil untuk segera beredar. Isteri sulong ke rumah dia sebentar, bertemu ibunya. Jokiden serta yang lain-lain menunggu di luar pagar, tak mahu suasana lagi keruh.

Ketika bersalaman untuk beredar, Jokiden memanggil kawan rapat sejak kecil yang memang duduk di kampung Sg Jelutong itu.

"Nak balik dah ko..?? tak sompek nak kono teh kaw ni.." Tanyanya kecewa, kerana dah jadi amalan kami, bila bertemu sahaja pasti akan ke pekan Padang Lebar untuk pekena teh tarik yang tersedap dalam Malaysia.

"Tak po,  lain kali.. ni ado ayam 4 eko ni, kau amik..den nak balik Somban, kang busuk pulak ayam ni..ingat tadi nak masak kek sini.." hahaha kami ketawa serentak. Ikan dan udang ditinggalkan di rumah mertua. Kami pun cabut sambil diperhatikan oleh orang kampung.  

Di Kuala Pilah kami singgah di sebuah restoren, cantumkan meja pesan makanan, Semuanya lapar. Yang dewasa nampak hilang mood sedikit termasuk Jokiden.

"Lain kali bagi tau ayah..benda-benda macam ni tak payah nak buek surprise.." Kata Jokiden. Mereka diam je sambil menjamu selera.

"Undi sapo tadi??" Jokiden mula memancing.. Mereka gelak.. pasal apa gelak, apa yang lucunya pertanyaan tersebut. Memang soalan itu pasti Jokiden akan tanya.


"Undi kan sulit ayah..mana boleh bagi tau" Anak ke empat Jokiden menjawab. Kami ketawa meriah.

Akhirnya Jokiden dapat tahu hanya Jokiden dan isteri tua yang kekal mengundi BN. Yang lain-lain telah memberikan undi mereka kepada PKR.

"Kali ni je ayah.. next time kita orang undi balik BN.. geram orang BN tuduh kita pengundi hantu.."

Ish ish keciknya alasan. Seperti yang Jokiden sebut dalam posting yang terdahulu suasana di pagi hari mengundi, layanan petugas di bilik gerakan sudah pasti mempengaruhi undi pada saat-saat akhir. Siapa kata pengundi hantu dan  pendatang asing akan memihak 100% kepada BN??. 

Moral kisah ini pembaca boleh cipta sendiri.

Port Dickson 2011. Gambar Hiasan,  tak ada kena mengena dengan posting ini. Hahaha..
 

Ps: Maaf posting ini agak panjang, tak tahu macam mana nak pendekan..       

Ayat Maut Perdana Menteri Kepada Pelajar Di London..


 
Gangguan yang diterima oleh Perdana Menteri DSN sewaktu ingin memulakan ucapan di hadapan para pelajar di London tidak sewajarnya dilakukan oleh segelintir pelajar yang kononnya mendukung kebebasan. Tambahan mereka mewakili generasi yang berilmu. Tambahan lagi daya keintelektualan mereka tentulah melebihi para pelajar yang ada di tanah air.

Kenapa perlu biadap terhadap pemimpin negara?, dan kenapa perlu beremosi tinggi?. Siapa yang menyuruh mereka berkelakuan begitu?. Kenapa pula sebut 'bersih..bersih... bersih...

Nampaknya di seluruh pelusuk dunia sudah ada orang yang berjaya ditipu oleh Ketua Penipu Nuar Brahim. mereka mempercayai bahawa SPR tidak bersih..

Nasib baik PM kita tenang je, suaranya terus mantap. Jika Nuar kena macam tu tak tahulah.. baru kena sebiji soalan dari wartawan pun dia dah gelabah macam nak tersungkur dengan muka pucat lesi walaupun masam mencuka. 

"Could you please stop it.. stop it.. please!!.. you can talk to me later..." kat Perdana Menteri.

Namun yang membuatkan penjerit-penjerit tersebut terkedu ialah ayat maut DSN.. "kalau you tak suka dengan saya jangan undi saya.." hah amik kau.. kan mudah. Apa nak kecoh-kecoh. Apa nak buat malu anak bangsa??

  
Dengan kecanggihan teknologi dan  maklumat berada di hujung jari, apakah para pelajar yang cerdik tersebut tidak mengetahui kedudukan perkara yang sebenar. Apakah mereka juga sama tarafnya dengan pendemo-pendemo yang memenuhi Dataran Merdeka tempoh hari. Apakah mereka juga mudah ditipu??

Kita tunggu lepas ni tindakan Datuk Ahmad Said, MB Terengganu tu, mana tau ada pelajar yang menjerit tersebut yang ditaja oleh Yayasan Terengganu. Cuma tak perlulah tarik balik biasiswa mereka nanti tergendala pulak pengajian mereka. Bagi amaran keras cukuplah Datuk.

Perbuatan kurang ajar segelintir pelajar tersebut bukannya boleh membuatkan mereka jadi hebat pun. Kalau pergi belajar dengan biasiswa kerajaan BN, mana hebatnya?? Kalau hebatpun bukannya boleh nak menjatuhkan kerajaan. Menjatuhkan maruah diri adalah.

Kesan politik pulak ialah, makin bertambah meluat rakyat kepada Ambiga, Nuar, PKR, PAS  dan DAP. Yalah kalau perbuatan sudah melampaui batas-batas kesopanan dan kesusilaan Bangsa Timur, memanglah sukar diterima. Tunggulah hakim negara iaitu rakyat membuat keputusan dalam PRU13 nanti.

Baik cari alasan mulai sekarang, nanti bila dah kalah senang nak bagi alasan. Namun alasan pengundi hantu, alasan SPR manipulasi, alasan pendatang haram jadi pengundi dah tak main dah.. rakyat dah tak percaya dah..Adalah yang percaya tetapi jumlahnya sikit sangat.

Alasan-alasan berikut mungkin boleh dipertimbangkan:

Pakatan haram lebih haprak dari BN,
Pakatan haram lebih rendah moral dari BN,
Pakatan haram lebih rasuah dari BN,
Pakatan haram lebih kejam dan zalim dari BN,
Pakatan haram lebih mementingkan kroni dari BN,
Pakatan haram lebih mementingkan kaum kerabat dari BN,
Pakatan haram lebih mementingkan anak bini dari BN,
Pakatan haram lebih tamak haloba dari BN,
Pakatan haram lebih bersikap diktator dari BN,
Pakatan haram lebih menabur fitnah dari BN,
Pakatan haram lebih menyeleweng dari BN,
Pakatan haram lebih memusuhi rakyat dari BN,
Pakatan haram lebih kalut dari BN,
Pakatan haram lebih menghina polis dari BN,
Pakatan haram lebih bangan mengurus ekonomi dari BN,  
Pakatan haram lebih berlagak dari BN,
Pakatan haram lebih putar belit dari BN,
Pakatan haram lebih menipu rakyat dari BN,
Pakatan haram lebih gila berceramah dari BN,
Pakatan haram lebih rasis dari BN,
Pakatan haram lebih munafik dari BN,

Maknanya Pakatan Haram ini lebih teruk daripada BN...Tuesday, May 15, 2012

Seperti Orang Lain Pudin Ni Pun Meroyan Jugak..

Di bawah adalah kenyataan Naib Presiden PAS dalam Harakah yang akan dihalau keluar dari Kelantan dan diarahkan bertanding di Johor dalam PRU13, bercita-cita untuk menjadi Menteri Besar Johor dan telah melakukan kunjungan hormat ke atas Mentor Singapura Lee Kuan Yew.

Kenyataan beliau tersebut Jokiden terbalikan seolah-olah dia sedang menghentam Nuar Brahim. Selamat membacanya.PAS bimbang manipulasi agar Najib terus berkuasa

Abdul Aziz Mustafa, 15 Mei 2012 (Harakah Online)

KUALA LUMPUR, 15 Mei: Naib Presiden PAS Salahuddin Ayub (gambar) bimbang manipulasi besar akan berlaku dalam pilihan raya akan datang untuk memastikan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak terus berkuasa.

Naib Presiden PAS Pudin Ayub bimbang manipulasi besar akan berlaku dalam pilihanraya akan datang untuk mempastikan Nuar Brahim terus mendapat kuasa.


"Najib amat terdesak untuk terus berkuasa bagi membolehkan beliau terus melarikan diri dari inkuiri yang menyiasat urusniaga kerajaan Malaysia membeli kapal selam Scorpene yang kini sedang berlangsung.


"Nuar amat terdesak untuk mendapatkan kuasa bagi membolehkan beliau terus melarikan diri dari inkuiri yang menyiasat kes liwat beliau yang kini sedang menunggu rayuan....


"Jika Umno tidak lagi memerintah, kerajaan yang baru pasti akan memberikan sepenuh kerjasama kepada Interpol untuk mengheret Najjib menghadap inkuiri tersebut," katanya.

"Jika PKR tidak dapat memerintah, kerajaan yang lama pasti akan memberikan sepenuh kerjasama kepada Interpol untuk mengheret Nuar menghadap inkuiri tersebut," katanya.


Sebab itulah, katanya, rakyat perlu berhati-hati dan merasa bimbang terhadap kemungkinan manipulasi tersebut.

(SDA)

Salahuddin juga berharap Perdana Menteri dapat menjaga nama baik dan maruah negara serta tidak melarikan diri dari inkuiri itu.


Salahuddin juga berharap Perdana Menteri dapat menjaga nama baik dan maruah negara serta tidak melarikan diri dari inkuiri itu."Kalau Perdana menteri mempunyai integriti dan mahu dilihat sebagai seorang yang bermaruah dan bermoral, beliau sepatutnya memberikan segala kerjasama kepada apa jua proses perundangan yang berkaitan termasuk inkuiri bagi menyiasat urusniaga kapal selam itu," kata Ahli Parlimen Kubang Kerian itu.

"Kalau Nuar Brahim mempunyai integriti dan mahu dilihat sebagai seorang yang bermaruah dan bermoral, beliau sepatutnya memberikan segala kerjasama kepada apa jua proses perundangan yang berkaitan termasuk inkuiri bagi menyiasat urusan kes liwat itu," kata Ahli Parlimen Kubang Kerian itu.


Salahuddin juga menyifatkan kenyataan Menteri Pertahanan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi mengenai perkara itu semakin menimbulkan kecurigaan rakyat dan juga masyarakat antarabangsa terhadap Perdana Menteri.

Salahuddin juga menyifatkan kenyataan bekas orang kuat Nuar Brahim, Nallakarupan dan Zulkifli Nordin  mengenai perkara itu semakin menimbulkan kecurigaan rakyat dan juga masyarakat antarabangsa terhadap Nuar Brahim.


Zahid berkata, mahkamah Perancis tidak mempunyai kuasa untuk mengarahkan rakyat Malaysia membuat pengakuan dalam inkuiri tersebut.

Zulkifli berkata, Pihak luar tidak mempunyai kuasa untuk mengarahkan Mahkamah Malaysia membebaskan Nuar dalam kes tersebut.


"Jangan sampai Perdana Menteri dilihat oleh rakyat dan dunia sebagai orang bersalah," kata Salahuddin.

"Jangan sampai Nuar brahim dilihat oleh rakyat dan dunia sebagai orang bersalah," kata Salahuddin.


Baginya, perbuatan melarikan diri dari peluang untuk membersihkan nama dan maruah akan menyebabkan seseorang itu dilihat bersalah.

Baginya, perbuatan melarikan diri dari peluang untuk membersihkan nama dan maruah akan menyebabkan seseorang itu dilihat bersalah.


"Orang yang tidak bersalah sentiasa mencari forum yang diiktiraf seperti perbicaraan mahkamah atau inkuiri seperti yang dibuat di Perancis itu untuk membersihkan namanya," katanya.


"Orang yang tidak bersalah sentiasa mencari forum yang diiktiraf seperti perbicaraan mahkamah atau inkuiri seperti yang dibuat di Musa Hassan itu untuk membersihkan namanya," katanya.

Najib, kata beliau, tentu tahu kata-kata yang begitu popular di kalangan orang-orang Melayu iaitu "berani kerana benar dan takut kerana salah".

Nuar, kata beliau, tentu tahu kata-kata yang begitu popular di kalangan orang-orang Melayu iaitu "berani kerana benar dan takut kerana salah".


"Orang tak bersalah bersikap berani kerana beliau berada di pihak yang benar, orang takut pula biasanya merasa begitu takut kerana ia bersalah," katanya.

"Orang tak bersalah bersikap berani kerana beliau berada di pihak yang benar, orang takut pula biasanya merasa begitu takut kerana ia bersalah," katanya

Peguam Perancis Joseph Breham yang mewakili NGO hak asasi Suara Rakyat Malaysia dalam kes sivil di mahkamah negara itu berkata, hakim mempunyai kuasa mengeluarkan waran tangkap antarabangsa sekiranya perintah sepina ditolak, termasuk meletakkan "arahan merah" (red alert) bersama polis dunia Interpol.

Peguam Datuk Seri Shafie Abdullah yang mewakili Saiful dan hak asasi Suara Rakyat Malaysia dalam kes jenayah di mahkamah negara ini berkata, hakim mempunyai kuasa mengeluarkan waran tangkap antarabangsa sekiranya perintah sepina ditolak, termasuk meletakkan "arahan merah" (red alert) bersama polis dunia Interpol, jika Nuar melarikan diri ke luar negara.

Politik Suku.. Agama Suku.. Hukumnya...????

Masa akan menentukan dimana akhirnya Nik Aziz akan menafikan apa-apa yang tersiar dalam laman sosial dan blog milik dia sebenarnya bukan dia yang menulis. Sebaliknya apa yang tersiar tersebut adalah ciptaan budak-budak dia atau admin blog atau facebook dia seratus peratus. Masa tu dia akan kata dia tak pandai menulislah, dia tak begitu nampaklah, dia tak berapa mahir komputerlah, dia tak ambil tahu sangat tentang internetlah dan banyak lagi alasan kukuh..

Ini ialah kerana apa yang tersiar tersebut kebanyakannya akan memakan diri atau terkena ke batang hidung dia semula. Yang terbaru ialah berkenaan komen dia terhadap Mufti Perak. Ada ke patut dia kata Mufti Perak tak perlulah mencampuri urusan politik.. Ish..ish..ish.. Mari kita baca amanat di bawah:

Yang ini mereka tak berani kata UMNO/BN yang buat

Berdasarkan amanat tersebut kenapa pulak nak larang orang agama bercakap pasal politik. Lagipun semua komen yang Mufti Perak atau Bekas Mufti Johor Datuk Noh Gadut sebut atau tegur ialah yang berkenaan dengan penyelewengan. Tugas dialah untuk menegur agar masyarakat tidak terus terpesong. kemungkaran mesti ditegur atau dicegah samada melalui perbuatan, percakapan atau melalui kecaman dalam hati.

Beberapa ketika dahulu, rasanya tahun 2012 inilah Nik Aziz juga pernah berkata bahawa (Rasa takut nak tulis) " Dari ayat pertama aau'zubillah hingga ayat terakhir semuanya politik.." 

Dia kata demontrasi haram adalah halal untuk menjatuhkan kerajaan yang dipilih oleh rakyat. kenyataan tersebut sudah tentu tidak akan dipersetujui oleh semua ulamak dalam dunia ini. Jadi kalau kenyataan sedemikian pun tidak ditegur oleh mufti, maka tidak amanahlah mufti tersebut.

Menjatuhkan kerajaan terutama yang dipimpin oleh orang Islam tidak boleh. Kita kena patuh kepada Allah, patuh kepada Rasul dan patuh kepada ulul amri (pemerintah) walaupun ia hamba abdi yang hitam legam kulitnya.
Geli hati aku ni... kih..kih..kih..kih..

Tengok gambar di atas, agak-agaknya siapa yang Nuar gelakkan tu...???

Mungkin dia gelakkan  Nik Aziz, Hj Hadi, Azmin, Wan Azizah, Tian Chua, LKS, Mahpooozzz, Mustapha Ali, Kamaruddin Jaafar, Mat Sapu, Badrooooooooolllamin, Sam Ketot, Pahrolrazi atau dia ketawakan pengikut tegar dia.. yang pasti dia tidak mengetawakan Kapal Singki. Nak mampus jika dia ketawakan Karpal Sinki, semua rahsia dia ada dalam kocek Karpal.

Kenapa Nuar mengetawakan mereka???  Sebab dia tahu mereka itu akan mengiakan sahaja apa yang dia cakap. Atau mereka tersebut akan mencari kata-kata terbaik untuk menyokong apa sahaja yang dia cakap. Contohnya dalam isu "I support all efforts to protect....." Baca ikut manapun maksud tersasul Nuar ialah dia menyokong Israel.. lalu mereka yang di atas terpaksa mencari hujah yang munasabah untuk menyelamatkan Nuar. Itulah yang menggelikan hati Nuar. 

"Orang gila lebih waras daripada orang tidak gila" Kenyataan Mahpooozzz Bean inipun Nik Aziz nak sokong ke??.

Monday, May 14, 2012

Kah!!! Kah!!! Kah!!! Kah!!!..Tak Lawak Ke Ni..??
Jokiden pernah menulis dalam blog ini bagaimana Khalid Samad dan Dr Rani terguling-guling meraung kerana ceramah mereka tak dapat sambutan, sementara ceramah Dr Hassan Ali terus dihadiri oleh ribuan orang.

Kini giliran Dr Hassan Ali pulak yang terguling-guling tetapi bukan meraung, sebaliknya ketawa terbahak-bahak bila membaca laporan Utusan Malaysia. Dia ingat selama ini hanya Maopoozzz Bean saja yang pandai melawak, rupanya Khalid Samad juga tidak kurang hebatnya. Mari baca laporan akhbar di bawah ni: 

Pas tetap mahu hudud walau DAP bantah


SHAH ALAM 13 Mei - Pas tetap akan melaksanakan hukum hudud di negara ini meskipun mendapat bantahan daripada rakan sekutunya dalam pakatan pembangkang, DAP.

Timbalan Pesuruhjaya III Pas Selangor, Khalid Abdul Samad berkata, walaupun mereka sekutu, tidak bermakna Pas tidak boleh menyatakan prinsipnya untuk melaksanakan hudud tersebut.

"Yang paling penting ialah Pas teruskan usaha untuk mendapatkan sokongan masyarakat termasuk menerangkan isu sebenar mengenai agenda bagi melaksanakan hudud," katanya ketika dihubungi di sini hari ini. (Berpuluh tahun asyik nak menerangkan sahaja..)

Beliau mengulas kenyataan Pengerusi DAP, Karpal Singh yang membidas kenyataan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berhubung cadangan Pas yang mahu melaksanakan hudud.

Malah kata Karpal, Pas tidak berhak bercakap bagi pihak pakatan pembangkang bahawa mereka akan melaksanakan hukum hudud jika memerintah negara. (Berita penuh dlm Utusan malaysia 13/5.) 


 
Khalid ni tak payahlah bercakap pasal hudud PAS itu. Nanti bukan Hassan Ali seorang yang gelak terguling-guling, orang ramai juga akan ikut terguling-guling nanti. Silap hari bulan orang PAS sendiri akan terbahak-bahak... kah..kah..kah..kah. kih..kih..kih..kih..

Kalau dia bercakap pasal gereja DUMC tu ok, pasal arak yang berlambak di Selanor, dirampas dan dipulangkan balik itu ok. Kalau dia bercakap pasal penggunaan kalimah Allah oleh penganut lain pun masih ok. Pasal hudud tak payah cakaplah.. Semua orang dah tau, orang kampungpun dah tau.

Samada dapat kuasa atau tidak dapat kuasa PAS TIDAK akan melaksanakan Hukum Hudud. Soheh. Tak yah nak tipulah, tak yah nak kelentong dan tak yah nak putar belit ayat. Sebabnya mudah iaitu PAS melihat hukum hudud dari sudut kepentingan politik parti BUKAN dari segi kepentingan hukum Allah swt. PAS asyik nak membuat penyesuaian.

Rakyat faham dah..SETIAP kali nak pilihanraya kisah hudud PAS inilah yang diulang-ulang. Akan dicari ruang untuk memasukan agenda hudud ini dalam kempen PAS. Dari Hj Hadi, Nik Aziz hinggalah ke pemimpin bawahan, jika bercakap pasal hudud pasti akan diketawakan orang. Tapi orang PAS suka jugak mendengar versi terbaharu hudud PAS ini setiap kali musim PRU. Macam orang suka tengok cerita P Ramlee lah. Musang Berjanggut ke, Madu Tiga ke atau Hj Bakhil ke, Astro ulang beratus kali, semua generasi tetap meminatinya.  

Keadilan yang diterajui dan dilaksanakan oleh UMNO/BN ini sudah cukup baik dah untuk rakyat dan untuk semua kaum. Kini ditambah lagi dengan transfomasi yang diperkenalkan oleh PM DSN, lagi menyenangkan rakyat. Kongsep 1 Malaysia telah dapat diterima dengan baik dan sebarang kelemahan yang dikenal pasti akan terus diperbaiki.

Sejak berpuluh tahun dahulu pembangkang di Malaysia ini kebanyakannya bercakap merapu. Eloklah berhenti dari merapu. Merasa malulah sikit kepada pengikut, kepada rakyat, kepada keluarga dan kepada negara luar. Akhirnya merasa malulah kepada Allah. Malu adalah sebahagian daripada iman.

Dari usia muda hingga sudah lanjut usia, eloklah berhenti merapu, berhenti membuat fitnah dan berhenti membuat kezaliman. Zalim sebenarnya mencakupi keseluruhan aspek kehidupan. Tidak langsung mengenag budi dan tidak langsung bersyukur atas segala nikmat adalah juga zalim.


Belajarlah untuk menjadi pembangkang yang berintergriti dan berkredibiliti.

Lu Mau Tipu Sapa Aaa??...MB Johor Yang Baru Kunjungi LKY

Tolong bagi tip sikit..tuan,  macam mana nak tawan Johor Ni..

Presiden MCA Datuk Seri Chua Soi Lek beberapa hari yang lalu telah membuat kenyataan seperti yang disiarkan di TV.  Dia mengatakan bahawa DAP telah mula menjual minyak senyonyong di Johor dan memberitahu masyarakat Cina bahawa Johor akan diketuai oleh seorang MB dari keturunan Cina sekiranya  Pakatan Haram berjaya merampas Johor. 

Modal murahan tersebut mula dijaja oleh DAP menjelang PRU13 ini dengan harapan ia akan menaikan darjah sokongan pengundi Cina kepada calon-calon daripada pakatan terutamanya PAS bagi memenangi lebih banyak kerusi kelak. Ini satu penipuan dan pembohongan dan mengikut Soi Lek Johor akan tetap mempunyai Menteri Besar dari kaum Melayu.Telah diketahui umum bahawa pengundi kaum Cina lebih mementingkan kestabilan dalam sesebuah kawasan tersebut demi kelangsungan aktiviti ekonomi yang mereka kuasai. Dalam erti kata mudahnya kaum Cina akan menyokong parti yang kuat dan tidak akan mudah terpengaruh dengan dakyah politik jalanan. Kaum Cina pastinya tidak memberikan undi kepada parti yang lemah.

Majoriti di Johor ialah pengundi memihak kepada BN kerana BN dilihat kuat dan mampu menjaga kestabilan, keharmonian dan mampu menjana perkembangan ekonomi. Kaum Cina di sana lebih memihak kepada calon BN, tidak kira dari parti MCA, MIC, PPP, Gerakan mahupun UMNO. Sebab itu Parlimen Johor Baru hingga ke hari ini mampu dipertahankan dan kekal milik BN menerusi calon dari UMNO.

Perancangan disatu pihak lagi ialah untuk meletakan calon MB dari keturunan Melayu tetapi dari PAS ataupun PKR. Keseriusan PAS nampaknya mengatasi parti lain dan PAS mendahului dalam tindakan mereka dengan mengunjungi pemimpin mentor di Singapura iaitu Lee Kuan Yew.

Presiden PAS Hj Hadi Awang dan Naib Presiden Salehuddin Ayub dilihat telah bertemu dengan LKY dan tentunya perbincangan mereka berkisar terhadap isu-isu politik semasa. Mungkin diakhir pertemuan tersebut Hj Hadi memaklumkan bahawa "inilah bakal MB Johor yang akan selalu berurusan dengan tuan.." sambil memperkenalkan Salehuddin kepada LKY.

Setuju atau tidak dalam agenda jangka masa panjang dan mungkin usaha ini telah bermula sejak 30 tahun dahulu, untuk menewaskan UMNO/BN, negeri terpenting yang mesti ditawan oleh pembangkang ialah Johor. Johor dianggap sebagai benteng terakhir kekuatan politik orang Melayu. Jatuhnya Johor ketangan pembangkang akan memudahkan kejatuhan UMNO/BN di negeri-negeri lain.

Demi untuk kejatuhan UMNO/BN LKY sudah tentu bermurah hati dan bersedia membantu dalam apa juga bentuk sumbangan. Jangan terkejut kelak jika dalam poster pilihanraya yang memaparkan gambar Salahuddin Ayub akan juga turut memaparkan gambar LKY untuk mengelirukan pengundi Cina. PAP dan LHL sudah tentu akan lepas tangan dan mengatakan mereka tidak tahu menahu dan LKY tidak mewakili PAP.

Masakan tempua bersarang rendah, jika tidak ada apa-apa masakan dua orang pemimpin kanan PAS tersebut sanggup bertemu dengan LKY. Mereka mempunyai pelan jangka panjang. DAP dengan projek untuk menawan PP melalui Tanjung1, Tanjung2 dan Tanjung3 gagal sehingga LKS melarikan diri ke Perak. Namun akhirnya mereka berjaya juga. Ingat gambar LGE dan LKS semasa meninjau PP dari bilik berhawa dingin menara Komtar?? Kejatuhan PP terjadi selepas 10 tahun LKY bertemu dengan Nik Aziz di Kota Baru.


Itu sok kita kasih robohhhhhh!!!
Salehuddin Ayub samada benar hendak dinyahkan atau diterajang daripada Kelantan atau telah merasa begitu yakin untuk kembali bertanding di Johor kerana tiada pilihan lain hanya dia yang tahu. Ini akan ditentukan dalam PRU13 nanti. Mungkin benar ia hendak dihalau keluar dari Kelantan. Mungkin juga benar dia telah begitu yakin untuk menang di Johor hingga berani bersumpah di khalayak umum.

PAS akan sanggup berbuat apa sahaja demi untuk menawan pengundi Cina di Johor walaupun terpaksa mengunjungi pasar babi. Najis boleh ditolak ke tepi demi kuasa dan demi Putra Jaya.


"Hai ya tuan, lu ati-ati itu dalah ada najis aa.." "Tak la apa nanti gua basuhlah.., angkat ini ampau.." 

UMNO/BN Johor harus menumpukan kepada PRU13 dan tidak boleh leka dengan strategi parti lawan. Setiap isu mestilah dijelaskan dan BN perlu terus menguasai Johor demi kesinambungan pembangunan Johor yang sedang rancak berjalan kini.     

Sunday, May 13, 2012

Gempar!!! Selepas Ditinggalkan Helmi..Eli Wong K Bercinta Dgn Khalid G...Soheh!!..

Agaknya si Elli Wong ni memang sukakan orang Melayu sebagai boyfriendnya. Dulu dia bercinta dengan Helmi seorang budak Melayu yang kini melarikan diri ke Pulau Batam. Dengar khabarnya Helmi ni dibiayai oleh orang kuat PKR dan hidup mewah di negara jiran serta diarahkan supaya menjalankan kerja-kerja  'kebajikan' untuk PKR. Visa tamat pun tak kisah.. beres dong!!

Dia melarikan diri setelah gambar-gambar bogel Elli tersebar meluas di internet. Google Search mengesahkan perkara ini. Sepatutnya Elli ni dah meletakan jawatan dan dikatakan mahu berbuat demikian. Namun biasalah si Khalid G melarang kerana jika dia meletakan jawatan habislah peluang Khalid G hendak rapat selalu dengan beliau atas 'urusan rasmi' kerajaan negeri. Huuuaawwaaa!!!

 

Tertunduk, malu tersipu bila direnung begitu..Hanya orang bercinta sahaja mengalami detik begini.. hahaha. 

Kalaulah gambar puteri UMNO dalam kedaan bogel tersebar di internet, mahu tak cukup air liur puak pakatan mengkisahkannya sampailah orang itu meletakan jawatan. Segala jenis perkataan moral akan mereka bangkitkan. Kalaulah gambar Datuk Rosnah yang terpampang di internet, tak tahulah kita nak cakap. 
Esok selepas memeluk Islam dan berkahwin, beginilah pakaian dia.

Ini gambar Elli Wong yang terkelentang dan terkangkang, biasalah puak pakatan akan cover giler punya, perkara kecik je tu. Macam kisah si Badroooolllamin dengan kursus motivasinya jam 3 pagi. Semua tu perkara kecik, sebab ia dilakukan oleh pemimpin PKR. Banyak lagilah, umpamanya si Tian Chua yang suka berbaring depan trak polis tu dikatakan oleh RPK telah membuntingkan anak pemimpin PKR berbangsa Melayu. Ish..ish..betul ke?  Mereka seolah-olah ada imuniti. Kebal!!!

Selepas ditinggalkan oleh Helmi, maka si Elli ni dapat pengganti buah hatinya itu. Kali ini seorang yang beeeeeeerpengaruh dan mempunyai status tinggi, juga seorang yang berbangsa Melayu. Siapa lagi kalau bukan si Khalid G tersebut.

Perhatikan dengan sungguh gambar-gambar yang dipaparkan ini. Ada tak udang di sebalik batu. Kalau tak ada anggaplah ini hanya sekadar gurauan sahaja.


Ini gambar fesyen dulu-dulu..

 
Di mana ada si Khalid G, di situ ada si Elli K


 
Hahaha..rapat lagi..rapat!!!