Thursday, December 27, 2012

Sekarang Rakyat Begitu Mudah Untuk Membuat Keputusan..


 
 
 
 
 

Hari ini rakyat Malaysia yang berbilang kaum amat mudah untuk mengetahui samada sesuatu isu tersebut benar, persepsi ataupun fitnah. Seseorang itu tidak perlukan kajian mendalam atau kajian ilmiah untuk membuat keputusan tentang sesuatu isu.
 
Caranya amat mudah, tengok sahaja bagaimana puak pembangkang memainkan sesuatu isu berkenaan.
 
Jika sesuatu isu tersebut diulang beratus kali dan untuk tempoh yang lama pula maka sohihlah isu itu merupakan fitnah tegar. Contohnya isu komisyen pembelian Scorepene yang sepatutnya Nuar terima, tetapi dia sudah dipecat dari kerajaan, lalu dia andaikan orang lain dapat komisyen itu.
 
Isu ini diulang tayang sejak PRK Ijok sehinggalah ke hari ini dengan pengubah suaian dimana perlu. Ini mengikut teori yang diamalkan oleh orang German iaitu jika sesuatu isu itu diulang banyak kali, maka ada kemungkinan ia akan tertanam dalam minda rakyat sebagai benar. Puaslah penjelasan diberikan namun bagi pembangkang itu semua tindakan untuk menyelamatkan diri PM sahaja.
 
Oleh kerana isu ini semakin memakan diri pembangkang sendiri, maka rakyat yang bijak menilai mudah membuat kesimpulan bahawa isu ini tidak lebih daripada rekaan semata-mata. Libatkanlah semua pihak dari Perancis, dari Australia, dari Suaram, Suhakam, bar Council, fitnah tetap fitnah dan ia akhirnya tidak akan mampu dipertahankan.
 
Isu pembunuhan Model Altantunya, jijik sangat tuduhan pembangkang dengan mengatakan PM terlibat dalam pelbagai cara. Jika PM terlibat pastilah seluruh dunia tidak akan berdiam diri. Kecil sangat peranan Nuar dalam hal ini jika ia benar, kerana pemimpin dunia akan membuat tekanan supaya PM meletakkan jawatan. Bila pembangkang asyik memainkan lagu lama dan isu basi ini maka rakyat sekali lagi mudah membuat keputusan iaitu ini adalah fitnah maya berniat jahattttttttttttt!!!! untuk menghancurkan peluang PM untuk terus berkuasa.
 
Bila pembangkang asyik mengatakan tanah peneroka tergadai, peneroka tertipu, Lembaga Pengarah Felda bertambah kaya, saham merudum, akhirnya kelak peneroka tinggal sehelai sepinggang dan Mazlan Aliman begitu bersemangat dengan Kembara Orennya maka ketahuilah bahawa isu FGVB ini pastilah menguntungkan rakyat. Jika ia merupakan program yang bakal merugikan rakyat, pembangkang tidak akan ambil kisah dan cuba mendiamkannya demi untuk kepentingan politik mereka.
 
Bila  kapal selam ini digembar-gemburkan oleh pembangkang sebagai 'tidak boleh menyelam' dan diulang banyak kali dalam ceramah mereka maka rakyat tahu dah bahawa itu fitnah semata-mata. Dijemput LGE masuk ke kapal dan di bawa menyelam, pun selepas itu pembangkang masih tidak percaya dan memainkan isu tersebut. Maka sohih itu fitnah berniat jahatttttt!!!!
 
Bila isu Lynas diulang tayang dengan mengenepikan segala pandangan pakar termasuk pakar dari Pas maka ketahuilah bahawa projek tersebut pastinya menguntungkan rakyat dalam jangka masa panjang. Dalam masa singkat hampir 1000 orang mendapat faedah. Faedah jangka panjang kepada rakyat amat memeningkan kepala pemimpin pembangkang.
 
Ingat orang Cina senang-senang ke nak berarak, berdemo siang malam sekiranya isu Lynas ini bakal merugikan rakyat..?? Mereka akan ambil berat ke jika benar Lynas merbahaya kepada penduduk sekitar. Merbahaya tetapi hairannya begitu ramai pulak orang Melayu berkerja di sana. Mesti ada apa-apakan sehingga mereka sanggup mengadakan bantahan. Oleh kerana mereka asyik membantah, maka yakinlah bahawa Projek Lynas bakal menguntungkan rakyat, bakal menguntungkan Pahang, bakal menguntungkan penduduk Gebeng dan bakal menguntungkan Malaysiaaaaaaaaaaaa!!!!.
 
Sibuk pembangkang mempertikaikan ketelusan SPR dalam menangani perjalanan pilihanraya di negara ini. Sedap mulut je mereka mengatakan jika SPR adil dah lama dah BN bungkus.. Cetek sangat pemikiran mereka dan diajak pulak rakyat supaya turut berfikiran cetek. Mudah sahaja, mereka menang begitu banyak kerusi adalah akibat ketelusan SPR. Cuma rakyat masih belum memberikan kuasa mutlak kepada mereka.
 
Nak bagi kuasa mutlak macam mana, baru memerintah 4 negeri sudah terjuih segala kemungkaran dan kepincangan mereka sejak 4 tahun ini. Mereka gagal dan rakyat akan kembali memberikan kemenangan besar kepada UMNO/BN dalam PRU13 kelak. Ketika itu nanti rakyat khususnya pengundi akan dihina oleh mereka dengan mengatakan SPR tidak adil seolah-olah hendak menafikan kecerdikan rakyat yang membuat pilihan..
 
Jadi isu SPR ini sebenarnya hanyalah untuk menutup kelemahan sendiri. Mencari alasan awallllll..bila kalah nanti. Bila isu ini diulang beribu kali maka rakyat yakinlah bahawa ini hanya rekaan pembangkang. Mana ada pengundi hantu. Jika adapun hantu mana boleh mengundi??? Jika orang lainpun nak mengundi bagi pihak hantu-hantu ni, berapa kali dia mampu mengundi??? Baca seterusnya di sini.
 
Rakyat kini sudah tahu bahawa jika pembangkang asyik menuduh UMNO/BN mengamalkan rasuah maknanya merekalah yang lebih rasuah. Tuduhan itu semata-mata untuk mengaburi mata seolah-olah mereka itu betul-betul anti rasuah, tidak pernah mengamalkan rasuah dulu kini dan selamanya. Kita tanya balik betulllllllllll ke??????????
 
Jika mereka menuduh UMNO/BN rakus maka merekalah yang sebenarnya rakus. Senang je rakyat membuat kesimpulan. Atau kita tanya balik, mereka tak rakusssssssssss???
 
Mereka mengatakan UMNO/BN takut kehilangan kuasa, habis mereka tak takut???? Jika tak takut kehilangan kuasa kenapa Nik Aziz dah 81 tahun masih nak bertanding??? Pas masih nak bergantung nasib dengan Nik Aziz.
 
Mereka mengatakan  UMNO takut hilang kuasa , kerana takut pemimpin UMNO akan didakwa termasuk bekas Perdana Menteri Tun Mahathir. Tak ada mananya Dr Mahathir takut, lagi dia suka kena dakwa supaya dia dapat membongkar segala salah laku pembangkang.
 
Jadi bila isu bergayut kepada kuasa ini sering dicanangkan oleh pembangkang, siapa sebenarnya yang takuttttttttttttt. Siapa yang punya banyak kes tertunggak di mahkamah sekarang ini??? Jika benar pemimpin seperti Dr Mahathir ini boleh disabitkan dengan dakwaan jenayah, lama dah pembangkang heret dia ke muka pengadilan. Tak yakin dengan mahkamah Malaysia, mereka akan bawa ke mahkamah Singapura. Tak yakin dengan Singapura mereka akan bawa ke Australia, Israel, Queen Counsel, PBB dan Hong Kong. Mereka akan buat kerana mereka bukanya inginkan keadilan, cuma mereka ingin mengaibkan orang sahaja.
 
Bila pembangkang tidak menyintuh isu pasir, maka itu benar merugikan rakyat. Sebab itu mereka tidak ingin memperjuangkannya. Isu air, memang merugikan rakyat, sebab itu pembangkang senyap sepi.
 
Isu murtad selamanya cuba disembunyikan oleh pembangkang, kerana jelas isu itu merugikan rakyat dan tidak menguntungkan rakyat.

Nak tanya lagi, agaknya isu kenaikan yuran KUIN dan UNISEL merugikan atau menguntungkan rakyat?? Sebab kita tak dengar pulak pembangkang memperjuangkannya. Mereka tak hebohpun walaupun mereka kononnya juara dalam membela rakyat.  Mungkin merugikan kot..
 
Isu balak, isu tanah 10,000 ekar, semua itu isu yang merugikan rakyat sebab itu pembangkang tidak pernah bising.
 
   Both seems to be smiling so happpyyyy.....what do you think Pork Nik is signing ? their (ngeh and nga) death warrant?? kihkihkih
Apo yang ditenyeh ea tu sampai Ngeh dan Nga sonyum yo..
 
Isu amanat Hj Hadi ni rasa-rasanya menguntungkan rakyat atau merugikan rakyat??? Sekali pandang bila tidak ramai pemimpin pembangkang memainkannya maka seolah-olah sohih isu ini merugikan rakyat ni. Sebab itu mereka tidak perjuangkan.
 
Isu Tan Sri Syed Mokhtar, kenapa PKR dan DAP beria-ia memainkannya?? Sebabnya jika Tan Sri Syed Mokhtar akhirnya gagal dan muflis maka sebanyak 300,000 orang akan hilang sumber pendapatan tetap bulanan. Sebab kejayaan Syed Mokhtar ini menguntungkan rakyat, maka pembangkang marahlah, bencilah, cemburulah..
 
Bila Syed Mokhtar muflis, bukan sahaja 300,000 orang hilang mata pencarian, malah banyak surau dan masjid yang bakal bergelap. Beribu pelajar tak dapat biasiswa dan beribu pelajar tak mendapat tusyen percuma. Ini yang pembangkang meroyan ni, dengki dan tak suka rakyat senang.
 
Kesimpulannya segala-galanya yang kerajaan UMNO/BN lakukan jika itu menguntungkan rakyat, maka siang malam lah pembangkang melalak menentangnya. Jika sesuatu itu bakal merugikan rakyat seperti banyak hal yang kerajaan pembangkang lakukan maka mereka diamkan. Inilah mentaliti pembangkang di Malaysia. Riwayat mereka akan tamat selepas PRU13 kelak. Rakyat pasti menghukum mereka. Mintalah bantuan daripada mana sekalipun, mereka tidak akan berjaya.
 
Pas janganlah berangan-angan nak menjadi Perdana Menteri. Perdana Menteri mendanya jika bertanding 66 kerusi, menang cuma 9 kerusi. PKR juga jangan berangan-angan kerana walaupun bertanding 90 kerusi, menang cuma 5. DAP bolehlah sikit berangan-angan nak jadi PM kerana DAP pasti menang lebih kerusi dari PAS dan PKR.
 
Sepatutnya mereka tidak berebut untuk jawatan PM, sebaliknya mulai sekarang berebut untuk jawatan Ketua Pembangkang. Menjadi Ketua pembangkang DAP tak kisah, boleh saja bagi pada PKR walaupun kerusi sikit, kononnya untuk semangat kerjasama. Namun jawatan PM jika mereka lebih satu kerusipun dari PKR, mereka tidak akan bagi laluan.
 
Sekarang bolehlah Karpal Singki mengwar-warkan Nuar sebagai PM, tetapi bila tiba masanya, segala peruntukan undang-undang serta Perlembagaan akan dia rujuk untuk menidakkan Nuar sebagai PM, dan menobatkan LKT atau LGE sebagai Perdana Menteri. Masa tu nanti Nuar tak boleh kata apa dah, Hj hadi tak boleh kata apa dah.. Dah join UMNO/BN tak boleh pulak sebab bai'ah cerai bini talak 3 ada. lagipun Nik Aziz tak akan benarkan Pas bekerjasama dengan UMNO...
 
 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN.

Amanat Hj Hadi.. Syukurlah Orang UMNO Selamat..


   

Jika benarlah amanat Hj Hadi yang dibuatnya pada tahun 1981 di ketika dia berusia 38 atau 34 tahun tersebut merupakan sesuatu yang sesat dan menyesatkan, maka bersyukurlah semua ahli UMNO kerana sesungguhnya ahli-ahli UMNO tidak terlibat dengan amanat tersebut.
 
Yang menjadi mangsa ialah ahli-ahli Pas. Yang dizalimni ialah ahli-ahli dan pemimpin Pas. Mungkin tidak semua ahli Pas yang mempercayai amanat tersebut. Mungkin tidak semua pemimpin Pas yang mematuhi fatwa berkenaan. Mungkin tidak semua ahli Pas turut bersyubahat dalam perkara ini. Mereka juga selamat adanya.

Jika benar amanat tersebut sesat dan menyesatkan dan Hj Hadi belum bersedia untuk menarik balik, lantaran takut kehilangan pengaruh atau kehilangan undi dan bakal memalapkan impian ke Putrajaya, dan tidak berminat untuk memperbetulkan keadaan, maka pastilah beliau bertanggung-jawab sepenuhnya dan apa-apa kesan yang bakal mendatang pastinya terpikul ke bahu beliau.
 
Atau jika benar amanat tersebut sesat dan menyesatkan, mungkin secara sembunyi atau senyap Hj Hadi telahpun memohon taubat daripada Allah swt. Cuma beliau tidak menghebahkannya kepada umum atas sebab-sebab yang beliau sendiri sahaja mengetahuinya.
 
Mungkin juga telah ramai para pemimpin Pas yang cerdik dan celik Agama telahpun menjarakkan diri mereka dengan amanat tersebut.
 
Nik Aziz juga baru-baru ini telah menyindir Hj Hadi dengan berkata bahawa ilmu Hj Hadi adalah lebih tinggi daripada ilmu ulamak yang ada dalam UMNO terutamanya para mufti yang bertauliah.
 
Atau Nik Aziz bukan menyindir Hj Hadi tetapi hujah tersebut terbit daripada hatinya yang ikhlas demi membela Tuan Presiden. Atau dia sendiri merasakan ada regu kerana dia juga suka mengkafirkan UMNO.
 
Baiklah mereka orang bijak pandai agama, bijak mentafsirkan Al-Quran dan Hadis mengikut keseuaian mereka. Bagaimana pula dengan pengikut mereka yang tidak beberapa arif tentang hukum hakam agama lalu mempercayai sepenuh hati bahawa orang UMNO memang murtad atau kafir..??
 
Persoalan ini amat berat sebenarnya. Untuk menamatkan isu ini sekali untuk selamanya, wajarlah Hj Hadi atau Nik Aziz membuat kenyataan yang tidak berselindung lagi. Wajarlah kenyataan yang tidak berbau politik atau bermaksud politik dikeluarkan.
 
Mudah sahaja, jika mereka berdua percaya dengan apa yang mereka katakan maka panggilah TV3, Utusan Malaysia dan buatlah pengumuman iaitu benar mereka mengatakan UMNO itu murtad dan kafir. Jika mereka tidak lagi mempercayai kenyataan yang mereka keluarkan dulu itu benar dan betul maka katakanlah 'itu semua tidak benar dan saya menarik balik serta memohon maaf'
 
Jika itu dapat dilakukan maka percayalah akan berjurai-jurai air mata pengikutnya lantaran rasa simpati yang amat mendalam kepada mereka berdua. Selagi dua perkara ini tidak dilakukan selagi itulah polimik ini tidak akan berakhir. Walaupun tidak akan ada pihak yang mengungkit-ungkit isu ini lagi, kerana telah 'basi' namun apakah mereka terlepas daripada pegangan tersebut sekiranya tiada tindakan diambil.??
 
Hj Hadi mungkin boleh berkata, saya tidak suruh kamu semua percaya, saya tidak suruh kamu semua ikut dan benarkan apa yang saya cakap, saya telah bertaubat lama dah, orang je tak tau' Saya tak pernah suruh kamu ceraikan isteri kamu, saya tak pernah suruh kamu sembahyang dua imam, saya tak pernah suruh kamu kawin lagi sekali, saya tak pernah larang kamu mengziarahi saudara kamu yang mati.. bla..bla..bla..'
 
Terlepaskah Hj Hadi dari tanggung-jawab sekiranya itu yang beliau fikirkan?? Terlepaskah tanggung-jawab Hj Hadi hanya dengan mengatakan orang yang menuduh UMNO kafir telah berada dalam UMNO.? Dia pernah cuba melepaskan diri dengan mengatakan orang yang menuduh UMNO kafir ialah Datuk Nakhaei Ahmad bekas Naib Presiden Pas yang kini menjadi ahli UMNO.
 
Jika benarlah amanat Hj Hadi sesat dan menyesatkan maka beliau sepatutnya berasa simpati dengan ahli-ahli Pas yang mempercayainya sepenuh hati. Kesianlah pada mereka, kerana mereka tidak tau apa-apa dan mereka cuma taksub membuta tuli.
 
Diulangi sekali lagi, rasanya ahli UMNO terselamat dalam isu ini kerana ahli UMNO tidak pernah menyetujui amanat tersebut. Sementara ahli Pas pula sekiranya kalian merasa tertipu, terpedaya, apalagi tunggu!!!! samada tinggalkan Pas beramai-ramai dan masuk UMNO atau saman je Hj Hadi di Mahkamah.. ataupun maafkan Hj Hadi serta Nik Aziz dan terukan sokongan kalian. Pilihlah.

Baca juga yang ini
 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN.

Wednesday, December 26, 2012

UMNO Pengamal Budaya Samseng...


 

Masa kita kecil-kecil dulu kita sering mendengar berita setiap kali MIC mengadakan mesyuarat pastilah berlaku pergaduhan. Mestilah berlaku baling-baling kerusi di semua peringkat. Kini budaya baling kerusi dalam mesyuarat MIC sudah jarang kedengaran.
 
Di dalam mesyuarat UMNO juga sesekali kita terdengar kisah baling-baling kerusi ini. Di dalam mesyuarat Pas jarang kita dengar tentang baling-baling kerusi ini kerana mereka selalunya akur sahaja dengan apa yang disogokkan oleh pemimpin mereka.
 
Di dalam mesyuarat MCA pernah berlaku baling-baling kerusi dan jerit-jerit namun tidaklah serius sangat. Dalam Mesyuarat DAP kisah bergaduh pernah berlaku tetapi tidaklah sampai ketahap parah.
 
Bila Parti PKR ditubuhkan dan mula mengadakan mesyuarat kisah baling kerusi, tumbuk menumbuk, tolak menolak ini kembali segar. Budaya ini sedikit sebanyak menular juga kepada parti-parti lain.
 
Budaya politik wang menular sejak dulu dalam parti UMNO. Menjadi tidak terkawal dalam pemilihan pada tahun 1993. Pada tahun 1987 juga berlaku politik wang, namun tidak secanggih dalam tahun 1993.
 
Kini budaya politik wang menular dalam ke semua parti. Bagusnya ialah budaya politik wang dalam UMNO sudah semakin terkawal. Sebaliknya budaya politik wang ini akan menjadi parah pula dalam parti PAS dan DAP. PKR tidak perlu disebutlah, kerana segala yang buruk-buruk berlaku dalam parti tersebut.
 
Yang ingin diperkatakan di sini ialah budaya samseng yang kononnya diamalkan oleh UMNO secara meluas. UMNO dikatakan sudah terdesak dan akan berbuat apa sahaja untuk mengekalkan kuasa. Itu persepsi yang diwujudkan oleh pembangkang terutamanya PKR dan Pas dalam menghadapi kebangkitan UMNO/BN ini.
 
Hakikatnya sejak dahulu lagi pengamal budaya samseng dalam mempertahankan ideologi parti dan mempertahankan pemimpin parti ini telah diamalkan oleh PAS. Ini berlaku dalam setiap pilihanraya atau ceramah mereka. Provokasi melampau oleh jentera PAS ini berlaku sepanjang masa sehingga menyusahkan pihak SPR dan pihak polis dalam mengawal mereka. Memanglah mereka boleh menafikankannya.
 
Kira-kira 30 tahun dahulu ketika kali pertama Harun Taib bertanding dalam PRK Teluk Pasu berhadapan dengan bekas Kadi Terengganu, ketika itu Jokiden sendiri menerima kesan daripada budaya samseng yang diamalkan oleh puak-puak Pas ini.
 
Cara samseng PAS ini mudah sahaja, apabila mereka ramai, maka mereka merasakan dunia ini sudah menjadi milik mereka. Pelbagai provokasi akan mereka lakukan demi untuk menarik perhatian lawan. Dalam pilihanraya kecil Hulu Selangor perangai samseng puak Pas ini semakin menjadi-jadi kerana  mereka dibantu oleh samseng PKR dan samseng DAP.
 
Begitu juga ketika PRK Bagan Pinang, para samseng PAS ini semacam orang kehilangan akal. Sehinggakan ada yang pecah berdarah. Namun apa bila mereka disergah kembali oleh petugas-petugas MIC yang juga jumlahnya ramai, maka mereka tersipu-sipu malu lalu mengundurkan diri.
 
Perancanagan untuk menimbulkan provokasi supaya sesuatu keadaan itu menyebelahi mereka sebenarnya dilakukan oleh pakar strategi puak-puak pembangkang ini lama sebelum sesuatu kejadian itu berlaku. Ada kalanya perancangan mereka menjadi. Ada kalanya perancangan mereka menemui kegagalan dan mereka terkantoi.
 
 
  
 
Dalam setiap perhimpunan yang mereka adakan ada terdapat rancangan sulit untuk menimbulkan suasana yang tidak tenteram dengan harapan mereka akan memperolehi kemenangan moral. Dalam kebanyakan situasi pihak polis, pihak berkuasa dan pihak UMNO selalunya beralah sahaja.
 
Namun sampai bila UMNO mesti terus beralah membiarkan sahaja segala provokasi puak-puak pembangkang ini. Apabila pihak UMNO bertindak balas maka mereka akan berasa seronok kerana umpan mereka telah terkena. Jika suasana menjadi lebih kecoh sehingga melibatkan pihak polis, maka itu mereka anggap satu kejayaan. Biasalah ketika itu pemimpin mereka akan secara sembunyi dan senyap meninggalkan semua penyokong mereka. Pemimpin akan menghilangkan diri.
 
Kemudian pemimpin merekalah yang paling sibuk di dunia untuk membuat dakwaan bahawa segala kekecohan tadi berlaku disebabkan oleh puak UMNO yang mengamalkan budaya samseng. Hebohlah mereka membuat tuduhan dan menghalakan segala kesalahan tersebut kepada pihak lain selain daripada pihak mereka. Ini yang berlaku semasa bersih 2 dan 3. Juga mungkin dalam bersih 4 nanti.
 
Sehari dua ini heboh dan kalut betul dengan kisah jelajah pembangkang 'Kembara Oren' yang diketuai oleh Mazlan Aliman yang cuba memasuki kawasan FELDA di NSDK tetapi telah dihalang dengan cara kasar oleh penduduk FELDA berkenaan. Admin FB Nik Aziz juga memuatkan perkara ini. Tak cukup tanah mereka mengatakan halangan tersebut dilakukan oleh samseng upahan UMNO/BN.
 
Dah masuk ke kawasan orang tanpa memberi salam, cuba pulak nak menabur fitnah mengatakan tanah Felda tergadai, peneroka tertipu, saham merudum, Pengerusi Felda bertambah kaya, kilang Lynas membawa racun rumpai dan pelbagai lagi, maka tentulah penduduk Felda berkenaan merasa tidak senang hati.
 
Kembara Oren mesti faham, bahawa majoriti peneroka Fleda tidak bersama mereka, maka itulah yang sepatutnya mereka jangkakan tentang sambutan yang bakal mereka terima sekiranya datang membawa berbakul-bakul fitnah. Jika sungguh mereka datang untuk membela nasib peneroka Felda tentulah kedatangan mereka akan dialu-alukan dengan permaidani merah.
 
 
Ini yang patut Mazlan Aliman perjuangkan..Cerita lanjut di sini
 
Namun biasalah apabila menerima sanggahan atau tentangan yang sedemikian rupa, maka jalan pintas untuk mendapat markah tinggi ialah dengan menyalahkan UMNO/BN. Itu telah menjadi piawaian standard dikalangan puak pembangkang.
 
Siapa tahu halangan dan rancangan untuk menghambat kembara oren itu dilakukan sendiri oleh puak cai pakatan yang memang telah diarahkan oleh pakar strategi dari pusat. Mana tahu orang mereka sendiri yang melakukan itu semua. Yang menyimbah cat kepada bas mewah juga mana tahu ia dilakukan oleh puak mereka sendiri.
 
Dalam kembara oren ini mereka sudah menjangkakan sambutan pastilah tidak cantik, tidak molek dan tidak gah. Untuk menjadikan semua itu supaya kelihatan hebat maka rancanglah sesuatu yang boleh membuatkan kembara oren itu menjadi isu nasional. Mana tahu.??
 
  Ha ha ha.. Pembangkang kaki KANTOI!!!! Susah-susah cai bekerja siang malam pagi potang subuh sapie.. rupa-rupanya BIKIN FILIM yer bang.. Pelik tak orang yang sama saja yang kena kat mana saja dia berada.. EDISI Kembara ANAK.. Adoi.. ingat dah tak main FILIM lagi.. rupanya BA'JET ada lagiiiiiiiiii.. Sama2 lah kita menilai..

Ha ha ha..

Gambar atas : Di FELDA Raja Alias (JEMPOL)
Gambar bawah : terima di INBOX PNS
Mereka rancang orang yang sama mesti kena pukul dan orang yang sama mesti kena ikat.
 
Ingat dulu semasa unit amal Pas berkonfrontasi dengan pihak polis di Dataran Merdeka, kononnya untuk mempertahankan mahasiswa yang berpesta sek di situ, puak pembangkang menuduh itu kerja Pemuda UMNO yang menyamar. Masa Unit Amal Pas merempuh polis di KLCC mereka juga menuduh itu kumpulan Pemuda UMNO yang menyamar.
 
Semasa muslimat Pas terjerit terlolong di depan Perkarangan Mahkamah Jalan Duta pada 9 Januari, mereka juga menuduh itu kerja wanita UMNO yang menyamar sebagai muslimat Pas untuk memburukkan Pas.
 
Semasa seorang penyokong tegar Pas berbaring di depan kenderaan yang membawa pemangku Sultan Perak, dia juga dituduh oleh Pas sebagai orang UMNO yang menyamar. Nik Aziz mengatakan semua ahli Pas adalah berdisplin tinggi dan mematuhi segala peraturan dan arahan polis. Betul ke???
 
Jadi jika mereka mudah je mengatakan semua yang dilakukan oleh penyokong mereka di atas adalah kerja orang UMNO yang menyamar, apa salahnya kali ini kita katakan bahawa semua hambatan yang mereka terima dalam kembara oren tersebut dilakukan sendiri oleh penyokong mereka yang menyamar sebagai orang UMNO/BN?? Boleh jadi.. 
 
Polis Malaysia terkenal dengan sifat sabar dan bertolak ansurnya dalam dunia ini jika dibandingkan dengan polis Mesir, polis Singapura dan polis Amerika. Namun bagi pencacai pakatan ini, polis Malaysia adalah kejam, zalim, tidak berperi kemanusiaan dan bertindak keras terhadap peserta demontrasi. Mereka mengambil contoh peristiwa dalam Bersih 3 untuk menyalahkan polis.
 
Apa yang berlaku ialah provokasi melampau yang mereka lakukan dengan menghina polis, memanggil polis sebagai anjing UMNO/BN, polis rasuah, polis anjing kerajaan dan pelbagai cemuhan lagi. Itupun polis Malaysia tidak bertindak.
 
Polis hanya bertindak selepas Nuar Brahim dan Azmin Ali memberi isyarat supaya sekatan polis di rempuh. Undang-undang telah tidak dipatuhi lagi, maka polispun bertindak. Nik Aziz kata air kalau disekat akan melimpah, mana boleh tahan-tahan. Begitu juga dengan peserta demontrasi, bila di sekat mereka merempuh, maka tindakan itu wajar. Adakah patut seorang ulamak menghalalkan perkara sedemikian.??? Sah Nik Aziz bukan ulamak sebenar.
 
Bila polis bertindak, biasalah pemimpin pembangkang akan meloloskan diri, meninggalkan lapangan dan para penyokong merekalah yang akan berhadapan dengan pihak polis. Itupun piawaian standard pemimpin pembangkang. Orang kampungpun dah tahu.
 
UMNO/BN sekarang ini perlu bertindak lebih agresif. Jangan lagi berada di pihak yang selamanya mempertahankan diri. UMNO/BN mesti mula menyerang pulak selepas ini. Dedahkan segala kepincangan pembangkang dari yang kecil sehingga yang besar, sama seperti yang mereka lakukankan selama ini.
 
Segala tohmahan puak pakatan tidak perlu lagi dijawab sebaliknya segala kemungkaran puak pakatan yang harus diketengahkan. Terlalu banyak isu sekarang ini daripada cukai pintu, bantuan ibu tunggal, sokongan kepada penggunaan Kalimah Allah, negara berkebajikan, CAT, tanah yang diberikan kepada pemimpin DAP, isu balak di Kedah dan Kelantan sehinggalah kepada isu jalan-jalan yang tidak diselenggara dan diturap seperti di Selangor, isu rasuah pemimpin pakatan dan pembukaan rumah-rumah urut yang bercambah di Selangor, Pulau Pinang dan Kedah.
 
Di Selangor, Kedah dan Pulau Pinang, rakyat bertambah terseksa di bawah teraju pakatan, yang dulunya sibuk meminta diberi peluang kononnya mereka lebih baik dari UMNO/BN dalam mentadbir negara ini. Habukpun tarak. Pemimpim mereka bertambah kaya raya dan rakyat terbiar melata.


1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN.