Wednesday, October 24, 2012

Adoiiii!!! Sanggup Pulak Menjilat Kahak Hijau Ni.. Apa Hal..


 
 
Dulu semasa dia mengeluarkan kenyataan bahawa bekerjsama dengan orang kafir akan membawa kepada kekafiran. Agaknya masa itu dia pun belum habis mengaji.. Kini setelah dia tamat mengaji, membaca Al-Quran maka barulah dia sedar bahawa dibolehkan bekerjasama dengan orang-orang kafir ni.
 
Dulu dengan kenyataan dia tersebut membuatkan suasana masyarakat begitu kalut, ramai rakyat yang merasa was-was dan ragu dengan akidah masing-masing. Banyak berlaku sembahyang dua imam ketika itu. Sembelihan orang UMNO haram dimakan. Imam yang mengijab kabulkan pengating jika dari UMNO maka pernikahan tersebut tidak sah. Sehingga begitulah kalutnya masyarakat apabila dia membuat fatwa politik ketika itu.
 
 
 
Kini Hj Hadi terpaksa menjilat semula kahak hijau yang dia pernah ludahkan dulu demi untuk mendapat secebis kuasa. Maka mulalah dia mengaji semula, menyemak hadis-hadis yang dia terlepas pandang dahulu, menyemak ayat-ayat Al-Quran yang bersangkut paut dengan kenyataan terkini beliau iaitu dibolehkan bekerjasama dengan orang-orang kafir ni.
 
Orang UMNO lama dah tahu perkara ini dan tidak pernah mempolitikkannya. Kini Hj Hadi dengan muka selamba dan tidak tahu malunya sudah mula mahu membuat fatwa baru demi untuk menghalalkan dan mempertahankan kerjasama PAS dengan DAP.
 
Teruskanlah kerjasama tersebut, tak payah nak cari-cari alasan, tak perlu nak baca-baca hadis lagi. Jika PAS merasakan DAP boleh membantu PAS dalam melaksanakan segala agenda jumud mereka maka teruskanlah bekerjasama dengan DAP tersebut. Ada rakyat kisah???? Tak ada. Sedikit adalah, selebihnya rakyat Malaysia faham bahawa semua itu adalah rencah dan asam garam politik.
 
Mari kita hayati kenyataan Hj Hadi beberapa hari yang lalu seperti di bawah:
 
 
Jangan Pelik PAS Bekerjsama Dengan DAP
 
KOTA BHARU 22 Okt. - Ketika kepulangan pasukan The Red Warriors disambut meriah oleh lebih 10,000 peminat meskipun dalam suasana hujan, lain pula yang berlaku dalam ceramah perdana sempena 22 tahun pemerintahan Pas di Kelantan, di sini malam tadi.
 
Jika sebelum ini, pembangkang terutama Pas cukup berbangga dengan sambutan hangat rakyat Kelantan terhadap ceramah-ceramah politik mereka, namun suasana agak hambar dialami Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan pemimpin pembangkang lain yang berceramah sempena program itu.
 
Ceramah yang berlangsung di Dewan Jubli Perak Majlis Perbandaran Kota Bharu-Bandar Raya Islam (MPKB-BRI) itu antara lain turut menampilkan Penasihat DAP, Lim Kit Siang dan Ketua Penerangan Parti Keadilan Rakyat (PKR), Dr. Muhammad Nur Manuty.
 
Selain kurang mendapat sambutan, ceramah anjuran Urus Setia Penerangan Negeri itu juga menyaksikan tiada lagi pengasingan antara lelaki dan perempuan.
 

Sunday, October 21, 2012

Hari Ini Ternyata Nuar Brahim Bertambah Rungsing..

 
 
 
 
 
 
 
Nampak gayanya segala petanda adalah menjrus kepada kemenangan besar BN dalam PRU13 kelak.
 
Sambutan terhadap acara yang melibatkan Perdana Menteri selaku Pengerusi BN amat-amat menggalakan termasuk oleh kaum Cina. Yang terbaru ialah sokongan masyarakat Cina yang dizahirkan semasa perhimpunan MCA hari ini.
 
Mood perwakilan MCA ternyata bersemangat sehinggakan PM menyatakan Pilihanraya Umum boleh diadakan bila-bila masa sahaja sekarang. Sudah pastilah sokongan masyarakat Cina terhadapa MCA akan memberi kelebihan kepada BN. MCA sebenarnya tiada pilihan, mereka harus berani menerima kenyataan bahawa rakan kongsi mereka sejak lama ialah BN. Mereka mesti sanggup timbul dan tenggelam bersama BN khususnya UMNO.
 
Keadaan ini sudah pasti merungsingkan pemikiran Nuar Brahim yang memang telah sedia rungsing dengan pelbagai masalah tersebut. Cuma sebagai seorang 'pejuang' kononnya lagak beliau dihadapan umum tidaklah boleh kelihatan tertekan atau murung.
 
Lahak beliau dihadapan umum mestilah lagak seorang hero yang bertahan dalam apa cabaran sekalipun. Orang Melayu sudah kembali bersama UMNO. Orang India juga sudah lama meninggalkan perjuangan pakatan haram tersebut. Kini sekiranya sokongan orang Cina menerusi MCA meningkat kepada 30 hingga ke 35 % pastilah kemenangan besar akan memihak kepada BN.
 
Parti komponen di Sabah dan Sarawak juga akhirnya akan kekal bersama BN sekiranya pencapaian di Semenanjung memberangsangkan kelak.
 
Nuar masih dengan 'keyakinan' yang dibuat-buat, mencanangkan kepada sekolompok penyokongnya bahawa pakatan mereka akan menawan Putra Jaya, sebuah misi yang kini kelihatan amat mustahil.
 
Dengan penerimaan rakyat secara meluas terhadap gagasan 1Malaysia yang dipelopori oleh PM, ternyata pembangkang terpaksa menempuh jalan berliku.
 
Nizar sudah membayangkan kekalahan. Ambiga sudah tidak yakin lagi. Karpal Sinki, LGE dan Lim Kit Siang biasalah dengan retorik memohon simpati mereka yang kadang kala kelihatan seperti orang tersalah kain.
 
Justru itu merasakan mereka akan terpukul kali ini, maka pembangkang melalui setiap pidato Nuar Brahim sering menghamburkan rasa yakin untuk menawan Putra Jaya sebagai halwa telinga kepada pendengarnya. Mereka seolah-olah telah bersedia untuk memberikan alasan sekiranya rakyat yang menjadi hakim negara dalam PRU13 kelak tidak memihak kepada mereka.
 
Mereka pastilah akan mengatakan bahawa SPR telah memanipulasi keputusan PRU untuk kepentingan UMNO/BN dan kerajaan. Itu sahajalah yang mereka akan mampu lakukan kelak. SPR akan dipersalahkan dengan harapan akan ada rakyat yang percaya.
 
18 daripada 22 kehendak pembangkang telah diterima oleh SPR untuk diguna pakai dalam PRU13 kelak. Namun mereka sudah pasti tidak akan percaya dengan daftar pemilih yang terkini. Di Selangor jumlah pemilih baru yang didaftarkan telah diragui oleh pembangkang. Sedangkan merekalah yang paling ramai mendaftarkan pengundi baru.
 
Apabila SPR mempamirkan senarai pemilih yang berjumlah 12 juta tersebut selama sebulan, hanya 1,900 yang membuat semakan. pembangkang langsung tidak ambil kisah kerana mereka sebenarnya tahu bahawa daftar pemilih tersebut adalah bersih. Mereka terus dengan andai-andaian penipuan untuk menaikan suhu kemarahan dan kebencian rakyat.
 
Apabila SPR meminta bukti-bukti yang mereka ada, mereka senyap sunyi, namun di pentas-pentas ceramah mereka terus menggoyang-goyang kertas seolah-olah itu adalah bukti nyata apa yang mereka katakan. Terdapat kes-kes dan aduan yang SPR layan dimana di depan pegawai SPR mereka mengangguk tanda setuju, namun bila kembali ke pentas ceramah mulalah mereka kembali dengan andai-andaian usang mereka sambil mengatakan SPR tidak dapat memberikan penjelasan.
 
Keghairahan pembangkang dalam merekasaya cerita ini pernah diulas dengan panjang lebar oleh Parpu Kari tidak lama dahulu.  Klik Sini  
 
Pembangkang mahu meletakan punca kekalahan mereka kelak kepada UMN/BN, kerjaaan khususnya SPR. Pada hal nyata kini rakyat sudah bosan dengan pelbagai karenah buruk mereka yang tak sudah-sudah. Rakyat pasti menolak mereka kerana mereka juga pandai berjanji dan pandai memungkiri janji. Apabila kesalahan kelak diletakan sepenuhnya kepada UMNO/BN dan SPR, dia tetap jadi herolah.. Taktik usang!!!!!!!
 
"Orang gila lebih waras daripada orang tidak gila"  Mahpooozzz Bean.