Saturday, February 2, 2013

Jika Nak Kena Perlekeh Ngan Hj Hadi.. Masuklah Pas..


Pengorbanan seperti ini tidak ada nilai bagi Hj Hadi sekiranya mereka kelak berkata sesuatu yang benar. Kalian tetap akan diperlekehkan.
  

Memang pakatan pembangkang ini tidak berpijak dibumi nyata. Ada ratusan peribahasa Melayu zaman dulu yang masih lagi relevan sehingga kini jika dihalusi akan terkena ke batang hidung mereka sendiri. Salah satu daripadanya ialah "kokok berderai-derai, tapi ekor bergelumang tahi.." Ini belum mengambil kira peribahasa ciptaan Karam Singh Wallia.
 
Yang ingin diulas kali ini ialah peribahasa "habis madu sepah dibuang" Sebelum itu baca penghinaan Hj Hadi terhadap Nasharuddin Md Isa pada May 2012 di sini
 
Semua pendapat tidak akan dilayan oleh Hj Hadi kecuali jika saranan itu datang dari orang yang berpengaruh, orang besar atau dari kerajaan pakatan sahaja. Begitu angkuh dan sombong Hj Hadi ini. Pun pencacai pakatan masih mengatakan Hj Hadi ini ulamak tersohor. Wei.. ulamak tidak akan sombong, angkuh, takbur, meroyan, riak, kuku besi dan putar belit kenyataan. Sah ciri-ciri ulamak tidak ada pada diri beliau. Penyokong Pas, apa lagi tinggalkanlah PAS secara beramai-ramai. Jangan pergi kepada parti lain.. tetapi masuklah UMNO.
 
Jokiden sudah banyak kali sebut bahawa PAS ini memerlukan orang yang berperangai buruk-buruk, yang mudah dipengaruhi oleh syaitan atau yang syatain suka buat kawan. Senaraikanlah nama pemimpin mereka satu persatu, kemudian analisalah kenyataan-kenyataan atau perbuatan mereka, maka kita akan berjumpa dengan perbuatan yang tidak melambangkang mereka dari sebuah parti Islam. Banyak wei..
 
Habis madu sepah dibuang, selepas segala kebaikan atau faedah daripada indivitu tersebut disedut oleh PAS maka sekiranya individu tersebut cuba untuk mengekalkan imej baik atau berpegang kepada prinsip, maka tunggulah tangan-tangan ghaib atau tangan-tangan nyata akan menamatkan karier politik mereka.
 
Penghinaan yang tidak sepatutnya akan dilemparkan kepada tokoh-tokoh berkenaan walaupun tokoh tersebut sebenarnya mahu berkata sesuatu yang benar.
 
Hj Hadi pernah menghina Datuk Nakhaie Ahmad. Suatu masa dulu tokoh ini disanjung dan dipuja oleh PAS sehingga berjaya menduduki kerusi Naib Presiden. Sesuatu terjadi dan beliau keluar PAS dan menyertai UMNO.
 
Hj Hadi jelas dan nyata menghina Al-Afghani dengan mengatakan ahli PAS seumr hidup itu hanyalah seorang cikgu sekolah yang mengajar A,B dan C. Suatu waktu dulu tokoh ini disanjung kerana dia antara yang hebat mengguna pakai Amanat Hj Hadi.  Mudah sangat Hj Hadi memperlekehkan dan menghina dia apabila dia cuba berkata sesuatu yang benar.
 
Yang terkini ialah hinaan Hj Hadi kepada Nasharuddin Md Isa yang pernah menjadi Timbalan beliau  suatu waktu dulu. Kononya masa itu 'gandingan ulamak' kini apabila Mat Sapu menang sebagai Timbalan Presiden Hj Hadi mengatakan team dia adalah team pilihanraya.
 
Nasharuddin kini di hina sebagai seorang ahli biasa PAS yang dipungut oleh UMNO, digunakan oleh UMNO, dipakai oleh UMNO. Isk..isk.. UMNO ketandusan tokoh sehingga menggunakan khidmat ahli biasa PAS.. Celupar betul mulut dia. Dia ingat karier politik Nasharuddin ini telah berakhir dan berkubur dengan terpecatnya daripada ahli Majlis syura dengan cara yang tidak adil.
 
Alasan Nasharuddin dipecat ialah sebab tidak hadir mesyuarat. Pada hal seluruh dunia tahu bahawa dia dipecat sebab menunjukkan rasa hormat dan kelihatan mesra UMNO/BN dan mengikuti lawtan PM ke Gaza.
 
Jika alasan tidak hadir mesyuarat, ramai lagi yang tidak hadir, termasuk Hj Hadi sendiri. Malah YB2 dan pemimpin PAS ini serta pemimpin pakatan bukan sahaja malas menghadiri mesyuarat (kecuali mesyuarat yang ada elaun atau imbuhan) malah melawat kawasan juga malas.
 
Dalam ceramah memanglah mereka kata mereka membela rakyat. Apa yang dia bela??? Semua maslah rakyat mereka akan lepas tangan dan merujukkan kepada YB UMNO/BN untuk menyelsaikannya.
 
Masalah banjir, masalah rumah murah, masalah air, masalah bantuan persekolahan, masalah ibu tunggal, masalah rumah urut, masalah pasir, masalah longkang, masalah teksi, masalah peniaga kecil, masalah peniaga pasar  malam, masalah masjid, masalah surau, masalah rakyat termiskin, masalah warga emas, masalah guru, masalah polis, masalah kolej, masalah tanah runtuh, masalah pendatang haram, masalah warga negro dan masalah kemalangan semuanya mereka lepas tangan dan meminta rakyat mengadu kepada UMNO/BN.
 
Sia-sia mereka menjadi pemimpin dan ada yang makan gaji buta. Namun di dalam setiap ceramah merekalah pemimpin nombor satu membela rakyat, membela itu ini, berjuang itu ini, merekalah juara, merekalah yang baik, merekalah yang alim dan merekalah yang hebat. Sekali lagi kokok berderai-derai, ekor penuh dengan tahi.  
 
Sedarlah wahai penyokong pakatan, kerajaan yang diterajui oleh UMNO/BN ini telah melakukan yang terbaik untuk kesejahteraan rakyat. Kelemahan akan terus diperbaiki menerusi pelbagai Transformasi yang sedang berlaku kini. Rekod UMNO/BN tidak dapat dinafikan oleh sesiapa yang mampu berfikir secara waras dan bukannya mengikut emosi atau rasa tidak puas hati yang merajai hati. Jauhilah persepsi negatif yang dijaja oleh pembangkang.
 
Hari ini kalian dipuja dan dipuji, kerana kalian bersama mereka. Apabila sahaja kalin cuba berlaku rasional dan ingin memperbaiki diri, maka kalian akan segera dihina. Malah kalian tidak diakui sebagai ahli parti Pakatan, sebaliknya kalian akan dituduh sebagai penyamar-penyamar UMNO. Kalian tunjukkan kad keahlian dan bukti-bukti sahih yang kalian adalah ahli parti yang telah insaf, pun kalian akan dihina juga dengan dikatakan kalian telah dibayar oleh UMNO/BN untuk bertindak sedemikian.
 
Ikut manapun sumbangan kalian tidak dihargai.. Tinggalkanlah PAS dan Pakatan sekarang juga. Ikuti jejak mereka ini:
 
 
  36 ahli tegar Pas sertai UMNO
 
    
BAHARUDIN Yusof (kiri) menerima borang keahlian UMNO daripada Meli Awang Seman di Tanah Merah, Kelantan, kelmarin
 
TANAH MERAH 1 Feb. - "Pas sudah berubah. Parti itu kini sudah jauh dari landasan perjuangan Islam yang dipegang selama ini demi menjaga kepentingan sekutu mereka Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP."
 
Itulah luahan ikhlas dari seorang ahli tegar Pas, Meli Awang Seman, 63, yang kecewa dengan parti itu dan mengambil keputusan untuk menyambung wadah perjuangannya bersama UMNO yang ternyata lebih mengutamakan rakyat, agama, bangsa dan negara.
 
Meli adalah di antara 35 ahli tegar Pas dari kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Panau di sini yang mengambil keputusan menyertai UMNO.
 
Borang menyertai UMNO itu telah diserahkan oleh Meli selaku wakil kepada ahli Pas yang lain kepada Timbalan Ketua UMNO Bahagian Tanah Merah, Baharudin Yusof dalam satu majlis yang dihadiri lebih 2,000 orang di Kawasan Rukun Tetangga Taman Barakah di sini malam tadi.
 

BN Terus Kehadapan.. Pakatan Telah Jauh Ketinggalan..


"Apo laie yang Najib nak umum nii lomeh den.."
 
 
 
 

Dalam sepuluh orang kaya di Malaysia, terdapat seorang orang Melayu. Dalam dua puluh pula yang terkaya tedapat dua atau tiga keturunan Melayu.
 
Orang Melayu yang kaya-kaya ini menjadi sasaran pembangkang. Mereka menjadikannya modal untuk mengkritik kerajaan. mereka ini dituduh sebagai kroni. Mereka menjadi bahan momokan pembangkang untuk menaikkan darjah kebencian rakyat kepada kerajaan.
 
Jika berceramah ditempat elit pembangkang akan memusingkan cerita atau fakta. Mereka menuduh sedikitnya jumlah orang Melayu yang berjaya menjadi kaya ini adalah disebabkan kegagalan UMNO. Nama-nama seperti Tan Sri Syed Mokhatar Al Buklhary akan sentiasa di bibir mereka. Katan Tun Mahathir demokrasi di Malaysia sudah melampau kerana adanya dua tiga orang pemimpin atau ahli politik pembangkang yang tidak bertanggung jawab.
 
Semalam Utusan Malysia ada menyiarkan artikel mengenai hikayat Lukmannul Hakim dengan anak yang menaiki keldai dalam menggambarkan senario politik di Malaysia dewasa ini. Semuanya serba tak kena.
 
Jika berceramah pula di tempat-tempat rakyat biasa atau pendengarnya adalah dari golongan biasa maka nada dan irama yang dimainkan oleh pembangkang adalah berbeza. Objek rujukan mungkin sama iaitu mulut mereka mesti menyebut Tan Sri Syed Mokhatar, Mokhzani, Tan Sri Azman Hashim da beberapa orang lagi, namun mereka ini bukan digambarkan sebagai lambang kejayaan  dasar-dasar UMNO, sebaliknya mereka ini dijadikan bukti bahawa UMNO mengamalkan kronisme. Mereka ini anak emas UMNO/BN. Hakikat yang mereka itu berhempas pulas membina kejayaan akan disembunyikan demi untuk menaikkan suhu kebencian rakyat.
 
Dari kaca mata pembangkang di Malaysia ini, orang Melayu kaya adalah menjadi satu kesalahan. Orang Melayu miskin juga adalah menjadi satu kesalahan. Samada Melayu itu kaya atau miskin ia akan tetap menjadi modal politik pembangkang. Kaya atau miskin ia tetap menjdi bahan ceramah yang enak dihamburkan oleh pemimpin pembangkang yang seperti orang mabuk. Setengah daripada pendengarnya akan percaya dengan persepsi yang meraka andaikan.
 
Jika pendengar mereka lambat respon atau lambat bersetuju dengan apa yang mereka sampaikan maka penceramah akan segera berkata bahawa rakyat sudah cerdik dan dapat menilai. Maka mana-mana pendengarnya yang tidak mahu dikatakan bodoh, dungu akan segera respon dengan bertepuk dan bertempik. Jika itu masih gagal menaikkan respon maka akan ada dikalangan pendengar melanungkan perkataan 'Takbir' pastinya itu akan disahut danitu merupakan pengakuan mutlak bahawa apa yang disampaikan oleh penceramah pakatan adalah betul.  
 
Di dalam media sosial penyokong tegar pakatan akan mengulang tayang, kembali memanjangkan atau turut menyebarkan apa yang mereka dengar semasa ceramah pemimpin pakatan. Cara olahan mereka, daya kreativi mereka dan tokok tambah yang mereka lakukan amatlah mengkagumkan. Ini sebenarnya yang dikatakan oleh banyak pihak bahawa dari segi penggunaan media sosial ini pembangkang masih mendahului BN.
 
Apa yang mereka tuliskan dalam media sosial kelihatan seola-olah mereka ini terlalu dungu kerana mempercayai dan menghebahkan serta memanjangkan perkara fitnah dan palsu yang mereka terima dari penceramah pakatan.
 
Ini dilakukan mungkin dengan sengaja untuk menaikan kebencian rakyat terhadap kerajaan. Jika mereka melakukannya atas dasar mempercayai sesuatu itu maka malang sangatlah pencacai pakatan dalam media sosial ini. Rendah sangatlah mentalitinya.
 
Contohnya kisah silam tentang kematian Ibrahim Libya, kembali ingin disensasikan. Sipa yang membunuhnya, arahan siapa, apa hukumnya dan sebagainya. Mereka ingin meletakkan semua kesalahan tersebut ke atas polis dan Menteri yang bertanggung-jawab. Mereka lupa jika Ibrahim Libya tidak dibunuh, mungkin dia pula akan membunuh lebih ramai anggota polis, bukan setakat 4 orang sahaja.
 
Pemilihan perkataan yang digunakan oleh penceramah pakatan pembangkang ini amat hebat dan berjaya menusuk hati pendengar mereka. Antara perkataan yang sering digunakan ialah, Rakusssss, zalimmmm, merompak, menindas, menyamun, kronisme, nepotisme, menyekat kebebasan rakyat, songlap, rasuah dan banyak lagi. Yang teruk menjadi sasaran ialah Perdana Menteri yang selamanya tenang menghadapi apa juga tohmahan dan kritikan mereka. Hakikatnya semua perkataan tersebut sesuai ditujukan kepada mereka juga. 
 
Kemakmuran negara, keselesaan rakyat, pengiktirafan oleh negara luar dalam pelbagai bidang, kedudukan ekonomi yang mantap, keamanan dan keharmonian masyarakat berbilang kaum tidak langsung disukai mereka kerana ini bakal merudumkan peluang mereka dalam memenangi hati rakyat. PM nampaknya semakin selesa menuju ke peti undi yang bakal menjelang tidak beberapa lama lagi.
 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN.

Thursday, January 31, 2013

Nizar Lambai.. Nizar Telunjuk..


  
Tengok jari Nizar Lambai tu, satu menuding ke arah Speaker, ompek laie menuding ke arah dia. Sobab itu Ngeh tersengeh..
 

Banyak perlakuan pelik ditunjukkan oleh Nizar ni sejak dulu, dalam usaha untuk mengekalkan populariti beliau supaya kelihatan relevan dalam politik PAS dan politik tanah air.

Yang terbaru ialah apabila dia mengatakan UMNO segera mengambil peluang atas kematian William yang disifatkannya  sudah menjadi  'bangkai' yang turut mengundang komen daripada Dr Zamry.

Ciri-ciri untuk kekal lama sebagai pemimpin PAS memang terdapat dalam diri Nizar seperti suka mencaci, suka mengaibkan orang, suka menuding jari, suka bertempek dan suka membuat gimik. Selepas berbohong dalam setiap ceramahnya dan dikantoikan dengan tayangan video tulin, dia masih boleh membuat muka selamba.
 
Dikala orang UMNO/BN mengadakan ceramah dia dengan muka tebalnya datang duduk di depan dengan harapan penceramah akan berhenti daripada mendedahkan keburukkan beliau. Apabila penceramah terus memaparkan bukti-bukti kukuh, dia lari tanpa dihalau. Perangai itupun dikira pelik dan diperlukan untuk kekal lama dalam PAS.

Jika diimbas kembali terdapat banyak kisah tentang perwatakan, perbuatan dan kata-kata Nizar Lambai ini yang membuatkan beliau hilang kelayakan sebagai seorang pemimpin yang baik selain daripada memenuhi ciri-ciri sebagai pemimpin PAS.

Antaranya ketika kempen PRK Hulu Selangor dia menghasut orang Cina dengan mengatakan bahawa PM DSMN adalah seorang yang rasis dan sanggup untuk membunuh orang Cina.

Semasa mengankat sumpah di Parlimen setelah memenangi PRK Bukit Gantang, dia asyik tersengeh-sengeh macam kerang busuk, melilit kepala dengan kain dan cuba membuat bising dalam Parlimen.

Setelah terlucut jawatan Menteri Besar untuk seketika dia begitu meroyan dan tidak mahu memulangkan kereta mewah milik kerajaan Negeri Perak  seolah-olah kereta itu milik dia yang dibeli dengan duit titik peluh dan jerih dia.
 
Semasa menjadi Menteri Besar juga dia berperangai pelik dengan bersetuju untuk meluluskan tanah tol selama hampir seribu tahun iaitu 999 tahun.
Kemudian kematian seorang ahli DAP Toe Beng Hock telah disensasikan oleh Lim Kit Siang dan para pemimpin DAP yang lain. Dalam hal ini Nizar turut mempunyai perangai pelik iaitu ikut sama dalam majlis menyalakan lilin kononnya untuk menunjukkan simpati yang berlebihan kepada keluarga mendiang.

Tidak lama dahulu entah dari mana datangnya idea Nizar Lambai ni dan dengan penuh keyakinan dia mengadakan sidang akhbar lalu mengankat-angkat kertas kononnya dia menerima dokumen sahih iaitu Kerajaan Jepun telah membayar ganti rugi kepada PM Najib sebanyak RM207 billion.
 
Pernah juga satu ketika dia menghantar tweet mencemuh Sultan Johor kerana membida no pendaftaran www 1 sebanyak setengah juta. Kononnya dia tidak menujukan komennya terhadapa Sultan setelah nyata beliau terkantoi. Katnya duit itu patut diberikan kepada rakyat marhean dan Sultan jangan membazir. Malangnya dia yang sebagai Ahli Parlimen dan juga ADUN tidak pula berusaha untuk membela nasib rakyat. 
 
Pelik dan sungguh ajaib, semasa dia menjadi Menteri Besar dia menyokong penuh projek di Teluk Rubiah. Kemudian dia mempertikaikan projek tersebut dan menafikan yang dia menyokongnya.
 
Kerajaan Perak terpaksa mengklasifikasikan dokumen Rahsia kerajaan bagi membuktikan sokongan Nizar. Dia hanya tersengeh-sengeh selepas itu, namun hanya untuk sementara sahaja kerana selepas itu dia kembali meroyan dan menafikan penglibatan dirinya.
 
Nizar, Nizar, satu jari kamu menuding ke arah orang lain, ingatlah ada 4 lagi yang menuding kearah diri kamu sendiri. Maksudnya satu kesalahan orang lain yang kamu debatkan, ada 4 kesalahan diri kamu sendiri yang kamu sembunyikan.
 
Sekolah tinggi, kelulusan tinggi, perjalanan jauh dan pemandangan luas, namun kesian dia masih belum bijaksana..
 

1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN.

Lakukan Sesuatu Yang Pelik, Anda Akan Disanjung..


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Setelah gambar ini keluar, penyokong tegar PAS akan kekal bersama PAS, Orang UMNO bertambah meluat, sementara orang atas pagar cabut meninggalkan PAS.
 

Di dalam PAS anda boleh berperangai pelik, melakukan sesuatu yang pelik, mengeluarkan kenyataan bodoh piang, dungu dan pelik, anda masih selamat dan kekal menjadi ahli PAS.
 
Anda boleh berguling-guling atas jalan raya menghalang lalu lintas macam orang kena sawan atau macam orang mabuk, anda masih kekal sebagai ahli PAS.
 
Pemimpin PAS yang disifatkan oleh Menteri Besar Perak yang mempunyai perangai pelik masih dibiarkan dan dikekalkan sebagai ahli PAS.
 
Memegang lilin dalam satu upacara kematian dilakukan oleh pemimpin PAS, ok, tidak menjadi kesalahan. Dia kekal.
 
Pemimpin PAS yang bersetuju Kalimah Allah dikongsi dengan penganut agama lain tidak diambil tindakan malah disokong pula. Kegilaan pemimpin PAS dalam setiap ceramah memaki hamun pemimpin kerajaan, para mufti dan pemimpin UMNO dibiarkan tanpa sebarang tindakan.
 
Taburlah fitnah selagi mampu, anda akan tetap selamat dan kekal menjadi ahli PAS. Berperangai buruk seolah-olah telah menjadi pra syarat untuk menjadi pemimpin PAS.
 
Mereka yang baru menyertai PAS, yang terpengaruh kononnya parti tersebut memperjuangkan Islam tidak kira dari golongan mana akan kekal popular selagi mereka mampu mengamalkan perangai hodoh, pelik, piang dan dungu.
 
Pesara kerajaan, golongan artis, ustaz-ustaz mee segera, para pelajar, peguam, pensyarah malah sesiapa sahaja jika masuk PAS tetapi tidak berperangai pelik, maka tidak ada sesiapa yang memperdulikannya. Sendiri mahu ingatlah.
 
Tokoh-tokoh yang sedia ada dalam PAS namun tidak berperangai pelik, mereka juga akhirnya akan terpinggir. Budaya ini sudah sebati dengan PAS dan mereka tidak mampu menafikannya.
 
Di dalam PAS tidak kira ahli ataupun pemimpin, sesiapa sahaja jika cuba hendak bercakap sesuatu yang betul dan benar, nasib kalian adalah ibarat telur dihujung tanduk dan menunggu masa untuk dinyahkan.
 
Di dalam PAS jika anda gagal menggunakan Islam untuk kepentingan politik sempit PAS, masa depan anda akan mendung. Di dalam PAS anda jangan sesekali cuba memperjuangkan Islam sebenar. Jika itu yang anda lakukan maka anda akan dianggap tidak selari dan tidak secucuk dengan aliran pemikiran atau agenda PAS. Anda akan menerima nasib malang.
 
Kesimpulannya, di dalam PAS anda jangan mempertahankan dan mendaulatkan Islam. Anda hanya dibenarkan mempergunakan Islam. 
 
Datuk Dr Hassan Ali telah bercakap sesuatu yang benar tentang Islam. Dia cuba sedaya upaya mendaulatkan Islam. Dia cuba melindungi Islam agar tidak diperkotak-katikan oleh rakan sekongkolan PAS. Dia cuba melakukan sesuatu yang betul, lalu dia dianggap tidak sealiran dengan agenda perjuangan PAS. Dia segera dipecat dengan cara yang paling tidak demokratik dalam dunia ini.
 
Bekas Timbalan Presiden PAS Nasharuddin Md Isa telah melakukan sesuatu yang betul demi Islam. Dia juga dianggap tidak sealiran dengan pemikiran pemimpin PAS. Dia juga dipecat dengan cara kuku besi yang tidak Islamik.
 
Bakal menunggu nasib yang sama mungkin ialah Dr Haroun Din dan Harun Taib. Jika mereka berterusan membela Islam dan berani pula menyuarakannya di khalayak umum, tunggulah nasib malang akan menimpa mereka. Namun jika mereka berdiam diri dan akur sahaja, nasib mereka pastinya tidak seburuk nasib Hassan Ali, Nasharuddin Md Isa dan Nakhaie Ahmad.
 
Kritik je PAS kena pecat. Buka je mulut jika tak mencaci dan maki hamun, siap kamu. Bagi je pendapat yang betul kena pecat. Namun jika berperangai buruk dan pelik akan terus selamat dan silap hari bulan menerima pula pembelaan daripada Nik Aziz.
 
Banyak kes maki hamun, caci mencaci pemimpin UMNO yang Nik Aziz bela. Banyak kes-kes moral yang Nik Aziz bela. Banyak kes-kes yang mungkar yang dia bela atau sokong. Terlanjangpun jika dalam rumah sendiri boleh blako..
 
Jangan sekali-kali cuba untuk mengwujudkan perpaduan sesama Islam, PAS akan tentang. Tetapi jika hendak berpadu dengan kafir untuk meruntuhkan Islam PAS akan benarkan dan sokong. Sebab itulah PAS terus-terusan ditimpa musibah.
 
Jadi kita sudah faham bagaimana caranya jika ingin kekal lama sebagai pemimpin PAS. Lakukan sesuatu yang mungkar, berperangai pelik dan hindarkan daripada bercakap atau melakukan sesuatu yang benar atau baik.
   
 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN.