Saturday, March 30, 2013

Ini Antara Contoh Penyalah-gunaan Agama Oleh Pas..


Selain daripada Amanat Hj Hadi, terdapat lagi beribu-ribu penyalah-gunaan agama oleh Pas demi memancing undi sejak berpuluh tahun dahulu. Namun kesemuanya seolah-olah tidak menjadi kudis kepada jiwa pemimpin dan ahli mereka.
 
Apakah jiwa mereka telah hitam dan tidak mampu lagi menerima Nur atau cahaya? Saban hari ada sahaja kemungkaran yang puak mereka ini lakukan yang dianggap 'betul' demi kepentingan politik sempit mereka. Puas sudah ditegur oleh banyak pihak namun kesemuanya jatuh ke telinga yang pekak semata-mata.
 
Sesungguhnya keberanian pemimpin dan ahli Pas ini melakukan dosa amat mengkagumkan bukan sahaja seluruh negara tetapi juga mungkin seluruh dunia. Masihkah kita ingat sekumpulan ahli Pas telah membawa bendera bersih dan mengibarkannya di Masjid Nabi pada tahun lalu. Apakah pahala yang meReka cari atau dosa yang menggamit mereka ke sana?
 

 
via: @[100000068450901:2048:Mohamad Azari Hashim]
Menyelewengkan hadis untuk meraih undi...???
 
 
Kadang-kadang kiasan atau perbandingan yang Pas lakukan adalah tidak masuk akal. Syurga dan neraka menjadi sogokkan yang lumrah setiap kali tibanya PRU. Seolah-olah penghuni syurga itu hanyalah pemimpin, ahli dan penyokong Pas sahaja.
 
Terdapat hampir 2 billion penduduk Islam di bumi Allah ini. Jika mengikut syarat Pas mereka yang tidak mengundi Pas tidak akan ke syurga. Bayangkan betapa banyaknya penduduk Islam Indonesia, Pakistan, Cina dan Turki yang tidak menjadi ahli Pas, apakah mereka juga tidak layak untuk ke syurga. Malangnya ramai pengikut Pas yang percaya dengan dongeng pemimpin Pas ini termasuk yang terbaru ialah Ostazah Ebby Abadi itu. 
 
Akal yang sempurna yang Allah swt kurniakan telah tidak digunakan sebaik mungkin kerana telah terlampau taksub seperti yang dialami oleh CN Al-Afghaniatau Cikgu Non. Cikgu Non ini telah mengakui bahawa dia berusaha untuk membunuh mantan PM Tun Dr Mahathir Mohamad kerana terpengaruh dengan amanat Hj Hadi dan menganggap bahawa Tun merupakan penghalang kepada tertegaknya kerajaan islam di bumi Malaysia ini. Begitu sekali.


Agaknya cara terbaik untuk menyedarkan segala kemungkaran yang mereka lakukan ini ialah dengan rakyat bertindak nekad, membuangkan 'rasa bersalah' lalu menolak Pas sepenuhnya dalam PRU13 yang akan datang. UNDILAH UMNO/BN DAN TINGGALKAN PAS.
 
Apabila Pas kalah teruk dan gagal memenangi banyak kerusi dalam PRU13 nanti, mungkin ketika itu baru mereka sedar betapa Allah tidak merestui segala 'perjuangan' mereka yang sia-sia tersebut. Mungkin setelah kalah teruk dan ditolak oleh pengundi nanti barulah  pemimpin Pas akan muhasabah diri dan merenung kembali segala perkara mungkar yang pernah mereka lakukan dulu.
 
 
Mungkar????
 
 
 
 Mungkar???
 
 
Taksub???
 
 
 
 Mungkar???
 
 
Zalim???
 
 
 
 
Tak ada kerja lain???
 
 
 
Tersalah puja????
   


1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA PAKATAN.
 

Bila Sesumpah Menghina Rakan Karib..


   Di Sabah.. melampau Nuar ni..

Sekarang ini dia putar dah, di mana sahaja dia berceramah dia akan kata UMNO telah menuduh Nik Aziz tidak faham agama dan UMNO juga menuduh Hj Hadi sebagai tidak tahu apa-apa dan main ikut sahaja. Video rengkas ini mengingatkan kita kembali kepada kenyataan Nuar di Sabah dalam satu sessi ceramah. Saksikan.

1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA PAKATAN.
 

Pegawai Dan Kaki Tangan SPR Berhati-hatilah..


 
Perang Poster di Terengganu.

Seluruh rakyat Malaysia dan sebahagian daripada penduduk dunia sedang menghalakan perhatian kepada Malaysia menjelangnya PRU13 yang akan diadakan tidak beberapa lama lagi. Tumpuan khusus pastilah kepada SPR.

Kini pihak SPR adalah ibarat telur dihujung tanduk. Segala-galanya tentang SPR menjadi perhatian serius dan utama. Pergerakan pegawai dan kaki tangan serta kenyataan-kenyataan yang dikeluarkan oleh SPR akan diteliti secara berlebihan.

Ini bukanlah bermakna SPR tidak bagus. SPR tidak menjalankan tanggung-jawab dengan berkesan, dengan telus dan adil. Tetapi persepsi buruk terhadap SPR telah berjaya diwujudkan oleh puak pakatan dalam minda rakyat bahawa SPR begitu dan SPR begini.

Kejayaan puak pakatan dalam membina persepsi buruk terhadap SPR ini ternyata benar kerana terdapat mereka yang cerdik pandai dan akses kepada semua maklumat, namun masih mahu mempercayai bahawa berlaku tersalah tadbir dalam SPR itu sendiri.
 
 
 
Petugas-petugas SPR telah mula mengasingkan undi Pos ataupun kertas untuk pengundian awal. Kita berharap sangatlah agar mereka amat berhati-hati dalam menjalankan tugas ini. Semaklah berkali-kali agar tidak ada kertas undi yang berlebihan atau berkurangan kerana itu semua akan menjadi bahan atau modal untuk puak pakatan menuduh SPR dan UMNO kelak.
 
Biarlah pegawai atasan membuat pemeriksaan berulang kali kerana mana tahu ada musuh dalam selimut, gunting dalam lipatan dan petugas tersebut sengaja melakukan 'kesilapan' untuk memberi peluang kepada puak-puak pembangkang ini menjadikan kesilapan itu sebagai isu besar nanti.
 
Banyak kemungkinan yang bakal terjadi dan dengan sedikit kesilapan kelak segalanya musnah dan puak pembangkang mendapat kelebihan. Jangan memandang remeh walaupun perkara kecil sekalipun kerana puak pakatan sentiasa mengintai peluang untuk membalun SPR dan kerajaan nanti.
 
 

1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA PAKATAN.
 

Penyakit Kronik Sudah Dikenal Pasti..


    
Sesiapa yg ingin membantu adik ni sila hubungi Utusan.
 

Masalah terbesar yang sedang dihadapi oleh negara ialah masalah perpecahan di kalangan rakyat yang semakin ketara. Perpaduan di kalangan rakyat semakin luntur. Semangat patriotisma di kalangan rakyat beransur-ansur nipis dan terhakis. Buktinya, ada kalangan pemimpin dan penyokong pembangkang yang sanggup mempersendakan peristiwa pencerobohan asing, kononnya ia suatu sandiwara kerajaan.

Kembalinya budaya menuntut hak dan kesamarataan dalam semua perkara yang diperjuangkan oleh NGO tempatan dan Bersih yang mempunyai kaitan dengan NGO antarabangsa yang terbukti telah membantu menjatuhkan kerajaan di negara-negara arab, Eropah Timur dan Amerika Selatan adalah ancaman besar buat negara.

Hubungan antara kaum semakin "masam mencuka" dan sudah wujud tanda-tanda bahaya. Semangat toleransi yang selama ini menjadi kunci kejayaan negara seolah-olah sudah tidak semakin terhakis dari jiwa.
 
Ironinya "kuman Anwar" inilah yang menyuburkan segala penyakit tersebut sewaktu dia diberi kepercayaan menjadi Timbalan Pawang Negara untuk merawat dan mencegah segala penyakit ini. Tapi sayang bomoh ini menyeleweng hingga akhirnya dipecat. Di atas adalah sebahagian daripada kupasan menarik oleh KNKB, selanjutnya  di sini.
 
Jika dahulu punca segala perpecahan ini adalah disebabkan oleh PAS. Mana-mana kampung yang tidak mempunyai cawangan PAS, maka kampung tersebut akan kekal aman damai dan silaturrahim dikalangan anggota masyarakat adalah kukuh.
 
Namun sebaik sahaja PAS mula bertapak di satu-satu tempat atau kawasan tersebut maka bibit-bibit perpecahan yang amat dibenci oleh Islam mula menjelma.
 
Peringkat awal tidaklah begitu jelas, namun apabila pengaruh PAS semakin bertambah maka bibit perpecahan semakin meningkat. Kehebatan PAS ialah bukan sahaja berjaya memecah belahkan ummah dan rakyat yang berbeza fahaman politik, tetapi juga berjaya memecah belahkan hubungan akrab antara keluarga terdekat. Akibat idealogi yang berbeza, anak dengan ayah mungkin berpatah arang. Isteri dengan suami mungkin berpisah.
 
Malas dah kita nak mengulas tentang perkara ini, kerana ia telah berlaku sejak berpuluh tahun dahulu dan kesannya amat mendalam sehingga ke hari ini.
 
Selain daripada sumbangan PAS terhadap penyakit-penyakit yang sedang dideritai oleh rakyat negara ini, kehadiran PKR sebuah parti yang entah apa-apa turut menyumbangkan lagi kepada keparahan penyakit tersebut. Benar, wujudnya PKR maka bertambahlah penyakit kronik di negara ini seperti yang dikupas dengan indah oleh rakan blogger KNKB yang sedutannya Jokiden masukan di atas.
 
Oleh kerana penyakit telah dikenal pasti, maka ubatnya juga pastilah akhirnya akan dikenal pasti juga. Masyarakat berpecah belah. Institusi kerajaan di perlekeh dan diperhina sekeji mungkin. Persepsi negatif ditanamkan ke dalam minda rakyat tanpa belas kasihan.
 
Fitnah menjadi makanan ruji. Fakta langsung tidak dipedulikan. Kemungkaran disanjung sementara kebaikan cuba dsembunyikan. Inilah kejayaan puak pakatan selama ini.
 
Terciptalah rekod demi rekod, kebaikan demi kebaikan, pencapaian cemerlang bersilih ganti, penganugerahan masyarakat antarabangsa di anggap sesuatu yang boleh dijual beli, namun semuanya itu tidak langsung memberikan kesedaran kepada puak pakatan, sebaliknya mereka terus terusan dengan momokan jengkel mereka semata-mata untuk menidakkan kejayaan kerajaan dan menghasut rakyat supaya memberikan sokongan kepada mereka. 
 
Dulu polis kita amat dihormati oleh masyarakat sebagai pelindung dan turut dikagumi oleh negara luar, walaupun unsur-unsur rasuah juga berlaku dikalangan anggota polis ketika itu. Kini polis kita digambarkan seburuk mungkin dan sehabis hina semata-mata supaya rakyat membenci agensi kerajaan ini dengan harapan rakyat akan menyokong mereka.
 
Individu yang paling terkehadapan dalam menghina polis ini ialah Nuar anak beranak. Puncanya hanyalah kerana polis selalu menyiasat mereka dan mereka tidak mahu rakyat mempercayai segala siasatan polis tersebut.
 
Dulu institusi di Raja kita amat disanjung oleh setiap lapisan masyarakat walaupun ketika itu terdapat juga Raja-raja Melayu dan kerabat baginda yang mengamalkan pendekatan beraja di hati dan bersultan di mata. Kini rakyat marhean pun terutamanya yang byukan berbangsa Melayu sudah berani sangat mengkritik Raja-raja. Puncanya ialah segelintir pemimpin Melayu juga sudah berani memperlekehkan Raja-raja dan mereka juga membela sesiapa sahaja yang berani mengusik institusi di Raja atas dasar hak asasi kononnya. Nuar juga menjadi punca keberanian orang biasa ini.
 
Dulu institusi kehakiman kita amat dikagumi dan tidak langsung tercemar walaupun kitika itu terdapat juga hakim-hakim yang suka minum arak. Mereka terasing dan tidak ada sesiapa yang berani mempertikaikan keputusan Hakim. Kini Hakim-hakim seolah-olah dipaksa membuat keputusan mengikut isi hati dan kemahuan mereka.
 
Puncanya ialah apabila Nuar sering menghadapi kes-kes mahkamah dan dia seboleh mungkin meracuni pemikiran rakyat supaya mempercayai bahawa hakim sudah dibeli, hakim sudah mempunyai keputusan sebelum habis bicara dan dia di anianya.
 
Dulu jarang sangat kita mendengar kes-kes liwat ini kerana masyarakat begitu asing dengan perlakuan sek yang sedemikian rupa. Kes rogol biasa kita dengar dan seseorang yang di dakwa dan jika didapati bersalah maka dia mungkin akan dipulaukan selama 7 keturunan dan sipesalah akibat membujanglah sampai ketua. Tidak akan ada orang yang berani bersuamikan dia dan tidak ada orang yang sudi bermenantukan dia.
 
Namun kini kes liwat sudah menjadi perkara biasa dalam negara ini tidak kira dikalangan orang muda, orang tua, kanak-kanak dan dikalangan suami isteri. Puncanya apabila Nuar membawa virus tersebut dan didakwa pada tahun 1997 secara terbuka di mahkamah. Tidak ada lagi rasa malu yang menggunung jika seseorang itu di dakwa di mahkamah kerana meliwat isterinya.
 
SPR kita sejak dahulu lagi amatlah dikagumi oleh dunia luar dan ramai yang datang ke sini untuk mempelajari sistem yang diguna pakai. Di kebanyakan negara setelah proses pengundian selesai, pihak SPR akan mengambil masa agak lama untuk mengistiharkan keputusan ataupun pemenang. Ada yang mengambil masa seminggu, sebulan malah ada sehingga ke tiga bulan.

Di Malaysia hasil kecekapan SPR keputusan PRU dapat diistiharkan dalam tempoh dua jam setelah semua proses pengundian selesai. Tidak pernah ada isu besar melengkari SPR. Malah pengiraan undi bermula ditempat mengundi dengan disaksikan olah mata-mata yang buntang atau terbeliak besar sebagai wakil bermula seawal jam enam petang. Maka dengan kecanggihan teknologi sekarang ini keputusan telah merebak walupun belum disahkan oleh SPR.

Selewat-lewatnya jam tiga pagi sudah diketahui parti mana yang bakal membentuk kerajaan. Namun semakin SPR canggih, semakin SPR cekap, maka semakin galak pula cemohan dan cacian dilemparkan oleh puak pakatan. Puncanya ialah Nuar berjaya meracuni penyokong totoknya dengan mengatakan SPR menipu dalam setiap PRU sebagai alasan mulok kenapa pembangkang banyak kalah dalam perebutan kerusi.

Nuar tidak mahu mengakui bahawa dia dan partinya ditolak oleh rakyat banyak, kerana ini akan menjatuhkan kewibaan dia dan membesarkan kemaluan dia kepada rakan-rakannya dari luar negara, kerana dia asyik mendabik dada mengatakan dia hebat, parti dia hebat dan dia mesti menang. Bila kalah dan terbukti rakyat menolaknya secara sihat maka meroyanlah dia. Kambing hitam mesti dicari untuk menutup kelemahan diri dan parti, maka SPR lah yang mereka nampak.

Dulu-dulu kemana sahaja Presiden Amerika pergi ke luar negara waima ke Singapura atau Israel sekalipun maka dia akan disambut dengan demontrasi oleh penduduk tempatan. Satu-satunya jika ia datang dan tidak ada demontrasi ialah di Kuala Lumpur. Bukan tidak ada rakyat Malaysia yang menyampah dengan Presiden Amerika, namun budaya berarak dan terpekik terlolong di tangah jalan, menyusahkan banyak pihak, bukanlah sesuatu yang diminati oleh rakyat negara ini.

Namun apabila Nuar dengan pelbagai masalah yang dia hadapi maka dia berjaya menghasut rakyat untuk keluar ke jalan-jalan raya sebagai menunjukkan tanda protes kepada pihak lain terutamanya kepada pihak pemerintah. Maka punca budaya terpekik terlolng macam orang kurang suiman tetapi dianggap hebat ini ialah hasil buah tangan Nuar Brahim. Sekarang ini hampir setiap hari penduduk Malaysia mengangkat sepanduk untuk berdemontrasi.

Banyak lagi sebenarnya namun cukuplah setakat ini kita menyelami penyakit-penyakit yang merebak dalam masyarakat kita pada hari ini yang dibawa oleh 'kuman Anwar' Ubatnya memang telah ditemui dan sangat tidak disangka-sangka iaitu sebatang pensil. Rakyat perlu menggunakan sebatang pensil ini dalam PRU13 kelak untuk menolak Nuar dan sekongkolannya PAS dan DAP. Benar hanya sebatang pensil. 
 
 
 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA PAKATAN.
 

Sebelum Ada Tokoh Pembangkang Yang Meninggal, Eloklah PM Bubarkan Parlimen..

 
Nuar jatuh terduduk... terus lenyap kehebatannya.

Orang meninggalkan pun nak dipolitikkan oleh puak pakatan ini. Dengan orang meninggalpun mereka nak mencari keuntungan politik. Umpamanya kisah  PI Balasubramaniam meninggal, kemudian kisah parajurit tanah air yang meninggal di Lahad Datu. Terkini yang ingin mereka politikkan ialah apabila ulamak UMNO Dr Uthman El Muhammady meninggal dunia, mereka seolah-olah bergegak gempita kerana UMNO kehilangan seorang pengkritik tegar PAS. Baca di PANEH MIANG
 
Jika kita masih ingat isu 'mata lebam' yang digunakan semaksimum mungkin dalam PRU pada tahun 1999 telah menyebabkan BN kehilangan Terengganu kepada PAS. Bertimbun-timbun simpati rakyat terutamanya keturunan Melayu ketika itu kepada nasib malang yang dialami oleh Nuar Brahim.

Diakui juga bahawa puak pakatan ini terutamanya PKR amat mahir dalam mempermainkan sentimen simpati dan kelembutan hati dan jiwa orang Melayu. Sementara dengan kaum lain Nuar tidak akan memainkan sentimen simpati ini sebaliknya dia akan memainkan sentimen perkauman yang dasyat dan membakar semangat mereka agar bangun menentang apa sahaja yang kerajaan lakukan.

Pemimpin pembangkang terkini ramai yang uzur dan mempunyai penyakit termasuk ada yang dikatakan sedang bertarung melawan HIV. Memanglah ajal maut di tangan Allah swt, jika belum sampai ajal, merangkak dan lumpuh seluruh badanpun masih juga belum meninggalkan.

Namun sekiranya Parlimen masih belum bubar dan terpaksa juga dibubarkan, maka ketika itu ada seorang dua tokoh pembangkang yang meninggal, maka ditakuti rakyat pergi ke peti undi dengan penuh perasaan hiba, sayu, bersimpati dan sedih. Takut juga kita kalau-kalau itupun bakal mempengaruhi undi mereka dalam PRU kelak.

Sebab itu ada baiknya jika PM segera membubarkan Parlimen sekarang ini. Jika selepas ada kematian Parlimen dibubarkan, maka akan ada tuduhan bahawa PM membubarkan Parlimen setelah si anu atau si polan tu meninggal dunia. Pada hal, samada dia meninggal atau tidak Parlimen akan dibubarkan juga. Faktor 'secara kebetulan' ini sudah pasti tidak akan diterima oleh segelintir rakyat nanti.

PM haruslah mengambil kira juga tentang masalah ini kerana kita sudah faham sangat bahawa faktor orang meninggalpun akan dipolitikkan demi meraih undi.
 

 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA PAKATAN.
 

Friday, March 29, 2013

Petanda Kelantan Nak Kalah Tu Memang Banyak Dah, Tapi Ini Yang Terkini...


 
Tidak adakah yang mahu berfikir.. sebenarnya ini juga petanda Kelantan akan kalah..
 

Tanya sama Wahab,
Kenapa tak pergi sekolah,
Nanti  jawab Wahab,
Kelantan dah  nak kalah..

Sebenarnya budaya samseng, tidak bertamadun dan pengecut ini memang telah sebati dengan puak PAS, dulu kini dan mungkin selamanya. Mereka menunjukkan kekuatan dengan cara yang jahil. Mereka ingin meraih undi dengan cara yang bertentangan dengan cara biasa.
 
Dalam serba serbi mereka ingin menunjukkan yang mereka lebih dari orang lain. Bendera ingin besar. Pasang pula ingin lebih tinggi di puncak bukit, di puncak bangunan malah di puncak pokok. Bendera pula mesti banyak dari parti lain. Itu jelah yang dapat menaikkan semangat puak-puak mereka ini.
 
Lain apa yang nak mereka banggakan menjadi ahli PAS??? Nak membangun bersama Islam, lupakan malah mereka menyebabkan Islam dipandang hina oleh penganut agama lain.
 
Nak membangunkan infrastruktur untuk kemudahan rakyat, jauh sekali. Hendak membangunkan ekonomi umat Islam???? ish..ish..ish.. cakap bolehlah. Namun sesuatu yang masih diterima pakai oleh ahli PAS ialah para pemimpin mereka tetap boleh berlagak, bergaya dan melaram. jika mereka tersilap langkah dan melakukan dosa akan ada Tok2 guru membela mereka dan menghalalkan perbuatan mereka yang songsang tersebut.
 
Pemimpin PAS masih berkereta besar dan mewah. Pemimpin PAS masih mempunyai rumah besar dan indah. Pemimpin PAS masih duduk menginap di hotel besar dan mewah. Pemimpin PAS masih dibolehkan mempunyai isteri dua tiga, tidak menjadi hal punya.
 
Pemimpin PAS masih menggunakan segala apa yang BN sediakan. Pemimpin PAS masih menghantar anak-anak ke sekolah yang UMNO bangunkan. Pemimpin PAS masih menghantar anak-anak ke luar negara atas tanggungan UMNO/BN.
 
Kesemua itu jangan sekali-kali dilakukan oleh para pemimpin UMNO/BN. Masak mereka kerjakan. Belum apa-apa lagi mereka terlebih dahulu akan menjatuhkan hukuman.
 
Benar UMNO/BN tidak sempurna dan masih banyak yang perlu diperbaiki, namun untuk mengatakan PAS berada di kehadapan daripada UMNO, minta maaflah, tidak logik lah.
 
Bila sudah terdesak, mulalah puak-puak PAS ini menjalankan dakyah tidak sihat meruntuhkan board UMNO/BN, meruntuhkan bendera dan kain rentang UMNO/BN, menghalang kenderaan, membuat bising di ceramah UMNO/BN, menghantar sms palsu dan sebagainya.
 
Maklumlah orang sudah nampak kekalahan terbayang di depan mata, maka macam-macam hallah yang cuba mereka lakukan demi untuk menghidupkan peluang. Sekarang ini dengan bersekongkol pula bersama PKR dan DAP, lagilah lebih-lebih puak-puak PAS ini.
 
Apapun yang harus kita ingat ialah saranan Persatuan Ulama Pondok Kelantan tempoh hari iaitu mengundi PAS atau sekutunya dalam PRU13 kelak adalah haram. Memenangkan calon-calon PKR dan DAP adalah haram. Meruntuhkan kerajaan yang sedang dipimpin oleh orang Islam ini adalah haram hukumnya. Jika puak-puak PAS tidak berpuas hati pergilah rujuk kepada Ulamak Pondok tersebut.

Dua berita yang Jokiden pastekan di bawah menjadi bukti terkini bahawa rakyat Kelantan sudah menamatkan era pemerintahan PAS di Kelantan walaupun PRU13 masih belum diadakan. Selamat tinggal PAS. 
 

Lebih 100 bendera BN rosak akibat perbuatan khianat

ROSLI Mohd. Noor menunjukkan sebahagian daripada lebih 100 bendera Barisan Nasional yang dipasang di sepanjang jambatan Datuk Dr. Awang Adek Hussin di Kampung Kuau dekat, Bachok dirosakkan dan dibuang oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab hari ini. - UTUSAN
 
BACHOK 28 Mac - Lebih 100 bendera Barisan Nasional (BN) yang dipasang di sepanjang jambatan Datuk Dr. Awang Adek Hussin di Kampung Kuau dekat sini, dirosakkan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab awal pagi ini.
 
Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan Kampung Persekutuan (JKKP) Mukim Kuau, Rosli Mohd. Noor berkata, kesemua buluh yang dijadikan tiang bendera yang diikat pada pagar jambatan berkenaan sengaja dipatahkan dan sebahagiannya dibuang ke dalam Sungai Kemasin.
 
Menurutnya, kejadian itu disedari penduduk pada pukul 7 pagi ini apabila mendapati sebahagian daripada bendera itu dihanyutkan arus deras Sungai Kemasin. - UTUSAN 
 


Mohon Sultan Kelantan campur tangan

LEBIH 5,000 rakyat Kelantan berhimpun secara aman di Dataran Al-Muhammadi di Istana Balai Besar, Kota Bharu semalam untuk menyerahkan memorandum kepada Sultan Kelantan bagi merayu campur tangan baginda menghalang tanah di Kelantan terus dijual.
 
 
KOTA BHARU 28 Mac - Kemarahan rakyat terhadap tindakan kerajaan Pas Kelantan menjual tanah negeri itu kepada syarikat asing semakin memuncak apabila mereka menyerahkan memorandum kepada Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V bagi memohon campur tangan baginda.
 
Memorandum setebal 313 muka surat bertajuk Memorandum Penyelewengan Kerajaan Pas dan Penyerahan Tanah Kepada Syarikat Asing itu diserahkan dalam perhimpunan aman yang disertai lebih 5,000 rakyat Kelantan di Dataran Al-Muhammadi berhadapan Istana Balai Besar, di sini hari ini.
 

RM4.08 Billion Tu Belum Masyuk Komesyen.. Guan Eng..

 
Anak beranak memijak gambar orang.. tak pernah berlaku dalam dunia ni.

Apa kena dengan Guan Eng ni, makin dekat dengan PRU makin meroyan pulak dia. Hari tu dia kata sistem microsoft rosak dan tersalah kira undi CEC. Mulanya tiada calon Melayu menang. Selepas teruk kena belasah dia menangkan pula calon Melayu. Suka hati dia je macam mana dia nak tadbirkan DAP ni. Itupun PAS masih nak ikut.
 
Kemudian hari ini dia kata lagi, key board dia rosak, nak tekan nombor 4 tertekan nombor 6. Dia kata tersilap taip takkan itupun nak diperbesar-besarkan oleh UMNO/BN. Dia tersilap taip tentang jumlah kos Terowong Guan Eng dengan konsesi tol selama 30 tahun itu.
 
"Dalam 10 kali, hanya sekali kita tersilap sebut sedangkan sembilan kali lagi kita menyatakan kos yang betul.
 
"Jadi saya tidak faham mengapa Khoon Leng hendak memilih kos yang silap itu dan tindakannya dilihat tidak profesional," katanya dalam sidang akhbar di pejabatnya di sini hari ini

Bila orang cakap dia kata tidak profesyenal. Tetapi bila dia tuduh pro pulak dia. Bila orang pertikai soal kos dia kata pula perkara itu remeh temeh.
 
Dulu siap dengan detail sekali dia kata kos projek cuma RM4.08 Billion. Wah, kini sudah naik menjadi RM6.3 billion. Masyuk ke!!!!???. Dalam manifesto DAP sibuk dia nak hapuskan semua tol, tetiba Terowong Guan Eng ni dia nak kenakan tol pulak selama 30 tahun. Biar betul dia ni.
 
Dia kata lagi, kalau tidak ada tol nanti kalah bicara apabila UMNO/BN bawa ke mahkamah. Ke situ pula perginya. Menteri Kerjaraya kata itu semua dongeng rakyat menjelang PRU13.
 
Lebih menyedihkan tidak ada proses tender terbuka. Tidak ada kucing pun (CAT) Sudah bagi tender baru tubuhkan syarikat RM2, kononnya nak menjaga kepentingan kerajaan negeri.
 
Merajuk betul dia apabila Khoon Leng terus mempertikaikan tentang kos tersebut. Dalam hati dia mungkin berkata "apa ni, orang Cina nak mempertikaikan orang Cina.." Dalam 10 kali dia betul, sekali dia silap takkanlah Khoon Leng tidak boleh maafkan.
 
Dia lupa mungkin, ada beribu-ribu kebaikan BN selama 55 tahun memerintah ini, namun terdapat satu dua kepincangan maka yang itulah asyik di canangkan oleh puak pakatan. Semua yang baik-baik tersebut sudahlah tidak disyukuri, tidak berterima kasih dan tidak dihargai, malah dihasut pula rakyat supaya membenci kerajaan UMNO/BN ini.
 
Inilah masalah dengan Guan Eng ini, Chief Minister with power and CAT tetapi tidak boleh dikritik langsung. Rakyat Pulau Pinang kena ambil perhatian dan kena tukar dia ni dan pilih anak tempatan untuk menerajui kerajaan Pulau Pinang selepas PRU13 kelak.

 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA PAKATAN.
 

Mari Baca Kisah Benar Ini...


PAS Gila Ceramah.. Kah..kah..kah..kah..

Kg Wangi, DUN Pasir Panjang..??
 
 
Ceramah PKR di Peserai, Parit Sulong, Johor, 17 orang je.??? 
 
 
Jokiden pernah mengalami peristiwa seperti di atas, namun apabila diceritakan kepada rakan-rakan mereka mengetawakan Jokiden. Hayati kisahnya seperti di bawah.
 
PAS ini memang gila ceramah. Mereka tidak peduli di depan mereka ada orang mendengar atau tidak. Kini perangai tersebut sudah berjangkit pula kepada PKR.
 
Suatu malam Jokiden dengan seorang kawan merayau-rayau untuk mencari di mana puak pakatan mengadakan ceramah. Ternampaklah kain rentang serta anak panah yang menunjukkan ke arah ceramah PAS. Kain rentangnya besar dan mudah di lihat.
 
Selamba je kereta Jokiden membeluk memasuki jalan dan kemudian memasuki lorong. Kami memberhentikan kereta agak jauh sedikit kerana biasalah jika ceramah PAS dan tokoh yang memberikan ceramah tidak menarik perhatian, maka mudahlah untuk keluar.
 
Setelah mengunci kenderaan, kami berjalan kaki. Beberapa puluh meter berjalan hairan juga kami kenderaan tidak ada di kiri kanan jalan, sedangkan jam sudah 10.30 malam. Suara dari pembesar suara semakin lama semakin lantang dan jelas kami dengar. Biasalah semua kutukan tertumpu kepada calon BN iaitu Tan Sri Mohd Isa Samad.
 
Sebelum terlupa, kejadian ini berlaku semasa kempen di Port Dickson. Kami berjalan terus, mengah juga. Makin lama kami semakin menghampiri tempat ceramah iaitu di sebuah rumah yang mempunyai kawasan yang agak lapang.
 
Tiba dipintu pagar kami dapati ada dua orang pegawai polis beruniform sedang bertugas. Semakin hairan kami, penceramah berapi-rapi, kerusi di depan kosong. Bukan banyak kosong, kosong betul, tiada sesiapa yang duduk. jumlah kerusi disediakan adalah dalam 50 buah.
 
Kami beranikan diri dan terus masuk duduk betul-betul di hadapan penceramah yang seolah-olah tidak sedarkan diri tersebut. Dia merapu betul seolah-olah di depannya ada beribu orang, sedangkan hanya kerusi yang ada. Dia bertempik sekuat hati.
 
Kami duduk dan jelas kepada kami di bawah kemah di belakang dia berucap, terdapat 3 orang lagi. Salah seorang daripadanya bangun dan datang kepada kami. Dia duduk di sebelah Jokiden dan kami bersalaman.
 
"Siapa penceramah ni? tanya Jokiden sepatah secara berbisik.
 
"Saya tuan rumah, ini wakil PAS dari Selayang.." katanya.
 
"Kenapa tiada orang datang..?" Jokiden tanya lagi.
 
"Entahlah... belum lagi kot, lambat sebab hujan sikit tadi.." jelasnya sambil melihat jam di tangannya. Dia nyata kecewa.
 
"Habis ceramah..?" Soalan Jokiden tergantung di situ.
 
"Oh, tak pe, kita teruskan, kita rakamkan, esok kaset boleh hantar ke gerai-gerai..." Dia menjelaskan dan kami terasa sangat janggalnya.
 
"Biasa ni, saya pernah tengok di luar keadaan macam ni.. nanti kita masukkan suara takbeerrr, jadi macam orang ramailah" katanya lagi. Hampir terpancut gelak kami.
 
"Tapi... (dia terhenti kemudian menyambung) duit collection tak adalah nampaknya.." Kah..kah..kah..kah, kami bangun dan meminta diri, lalu beredar.
 
Tipah tertipu. Maknanya segala-galanya hendak ditipu oleh puak pakatan ini termasuk ceramah. Melihat kepada dua gambar di atas, di Kg Wangi, Pasir Panjang dan di Parit Sulong, Jokiden yakin, penipuan tersebut masih berlaku. Sahlah penceramah puak pakatan ini tidak kira ada orang atau tidak, dia pasti capai mikropone apabila tiba masanya dan dia pasti melalak. Mereka gila ceramah.
 
 
 
    
 

1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA PAKATAN.
 

Thursday, March 28, 2013

Tidak Lama Lagi Nuar Akan Kehilangan Segala-galanya...


Tension kalah berhujah dengan Ummi Hafilda.
 
 

Bertahun-tahun Nuar Brahim melantakkan kepada telinga penyokong tegarnya bahawa apa sahaja yang berlaku kepada dirinya adalah disebabkan UMNO/BN. Penyokongnya begitu percaya dengan momokan Nuar ini sehinggakan Nik Aziz semasa diminta mengulas penyebaran gambar terkini Nuar beromen dengan seorang jantan, terus sahaja mengatakan ini semua kerja UMNO.

"Inilah UMNO ni, orang berpolitik dengan hujah, UMNO berpolitik dengan fitnah.." Begitulah hebatnya propanganda Nuar dalam usaha menyelamatkan dirinya, hinggakan orang setaraf Nik Aziz pun sanggup mengatakan UMNO membuat fitnah ke atas Nuar.
 
Ada sahaja musibah yang datang kepada dia maka segeralah dia menyalahkan UMNO/BN, TV3 dan Utusan Malaysia. Kita faham dah. Dia sudah tidak nampak lagi pihak lain untuk disalahkan selain daripada UMNO/BN, TV3 dan Utusan. Hanya itu modal yang tinggal kepadanya untuk meraih simpati daripada rakyat.
 
Papa Gomo yang beliau baru saman RM100 juta mengatakan bahawa terdapat mahasiswa yang di dalam jagaan beliau sekarang ini demi untuk keselamatan mahasiswa tersebut. Menurut Papa Gomo tidak ada pihak lain yang tahu tentang perkara ini, termasuk pemimpin kerajaan atau pemimpin UMNO. Esok apabila mahasiswa ini di dedahkan oleh Gomo, pastilah Nuar akan segera menuding jari ke arah UMNO/BN demi secebis simpati.
 
Seronok sangat menyalahkan UMNO/BN dalam kesemua isu, sehinggakan orang sudah muak, maka akhirnya kini dia sendiri pula yang terpaksa menepis apabila semua pihak menyalahkan dia pula. Pencacai pakatan dalam ceramah harian mereka sudah mula menterbalikkan cara Nuar menyalahkan UMNO/BN dan media arus perdana.
 
"Jika hujan tidak turun, ini adalah salah Nuar atau disebabkan Nuar" kata pencacai mereka sambil disambut dengan gelak ketawa daripada pendengar tegar. Namun hakikatnya segala kekalutan politik di dalam negara ini memang disebabkan oleh Nuar. Dalam serba serbinya Nuar ini dikategorikan sebagai melampau.
 
Esok lusa kita akan dengar pulak ayat keramat yang selalu Nuar guna iaitu, "Ini semua kerja UMNO/BN yang  membuat fitnah berniat jahattttttttttttttttttttt!!! yang amat menjijikkan" terbalik  kepada dirinya  "Ini semua kerja Nuar anak Brahim yang menjijikkan demi untuk memenuhi nafsu besar untuk menjadi Perdana Menteri" dilontarkan oleh pencacai mereka sendiri dalam setiap ceramah. menyindirlah kononnya tetapi sebenarnya mereka sudah kehilangan hujah.

Dalam sedikit hari lagi, isu yang sangat digemari oleh Nuar, iaitu isu kroni, nepotisme, isu rasuah, isu rakus dan isu merompak harta rakyat, semuanya akan terpalit ke batang hidung beliau sendiri kelak. Dia pasti tidak akan dapat menyembunyikan diri di belakang telunjuk dengan isu-isu tersebut.

Memang diakui Nuar ini cekap dalam memusing sesuatu isu. Umpamanya dia yang berkata di Sabah bahawa Hj Hadi tidak tahu apa-apa tentang Kalimah Allah dan dia hanya mengikut sahaja apa yang pakatan putuskan. Semasa berceramah di Majidee  dia boleh pusing dengan mengatakan bahawa UMNO yang menuduh Hj Hadi tidak tahu apa-apa tentang agama.

Bayangkan dalam dunia tanpa sempadan ini dan maklumat dihujung jari, dia masih ingin memutar belitkan kenyataan dia sendiri. Dia ingat orang Majidee duduk dalam gua dan tidak tahu apa yang dia tuturkan. Dia ingat orang Majidee tidak menonton video dia itu. Atau dia nak memperbodohkan orang Majidee dengan mengatakan yang bercakap dalam video itu ialah orang UMNO yang menyerupai beliau.

Maklumlah dia kini sedang sibuk mencari klonnya ke seluruh dunia. Jika bertemu dengan klonnya nanti bolehlah dia mengatakan bahawa wajah  yang ternampak di dalam video itu adalah wajah klon lelaki yang sama macam beliau.

Namun biasalah masih ada yang mempercayai dia. Suatu waktu dulu Nuar ni pernah berkata bahawa jika ada beribu orang yang tidak percayakan dia namun masih ada berjuta lagi yang mahu percayakan dia. Begitulah angkuhnya dia kerana dia yakin masih ramai rakyat yang mahu diperbodohkannya. Akhirnya nanti yang berjuta tersebut akan hilang lenyap juga.
  
  
 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA PAKATAN.
 

Budak Ini Lagi.. Bila Nak Kantoi Ni..??


          
 

Betul ke tidak betul budak ni. Jokiden masih tidak faham apa yang disibukkannya sejak kebelakangan ini. Bertambah pelik Jokiden, tidak ada ke pihak atau pemimpin pakatan yang menegur tingkah lakunya ini. Nuar diam je, asyik sengeh je. Wan Azizahpun begitu. Assmin turut membisu dan Hj Hadi pula terus membatu.
 
Tak apalah, kali ini nak komen satu persatulah tentang permasalahan besar dia ini, supaya akhirnya jokiden mendapat jawapan yang dicari-cari.
 
 

Wan Azizah sedaya upaya mahu singkirkan saya - Fareez

Wan Azizah
 
 
KUALA LUMPUR 26 Mac - Setiausaha Politik Ahli Parlimen Ampang, Mohd. Fareez Kamal Intidzam meminta campur tangan pemimpin pakatan pembangkang lain disebabkan tindakan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail yang sedaya upaya berniat menyingkir dan memburukkan hubungan rapatnya dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim.
 
Beliau berkata, keadaan itu berpunca daripada sikap cemburu Wan Azizah terhadap hubungan rapat serta kepercayaan yang diberi Anwar kepadanya terutama melibatkan tugasan dan urusan Ketua Pembangkang tersebut di luar negara.
 
Dalam masa sama, Mohd. Fareez juga mahu penyokong Wan Azizah berhenti mengait serta menyalahkan Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali berhubung isu yang dibangkitkannya sebelum ini kerana segala tindakannya itu dibuat atas inisiatifnya sendiri demi kepentingan PKR.
 

Tidak Ada Tokoh, Takut Kalah Atau Tamak Haloba...


 
 
 
Wajarkah seorang YB berperangai begini???
 
 
Ini bukan kisah baru atau cerita baru. Ini sebenarnya telah menjadi amalan puak pakatan di mana para pemimpin mereka akan bertanding lebih daripada satu kerusi.
 
Di dalam UMNO/BN perkara ini pernah juga terjadi seperti di Kelantan, Sabah dan Sarawak, namun ia tidaklah menjadi amalan atau tradisi parti. Seboleh mungkin dan jika tidak ada sebab-sebab yang kukuh UMNO/BN selalunya tidak membenarkan ahlinya bertanding dua kerusi serentak DUN dan Parlimen.
 
Namun bertanding lebih daripada satu kerusi ini bagi individu tertentu telah menjadi asam garam dalam DAP. Jika tidak pemimpinnya bertanding du kerusi maka anak bini pula di bawa masuk. Memualkan tetapi apa nak buat. Sekiranya dibenarkan oleh Perlembagaan mungkin juga puak-puak DAP ini membenarkan pemimpinnya bertanding 7 lapan kerusi serentak.

Menjadi wakil kepada rakyat di banyak tempat atau kawasan, tidak menjadi masalah kepada puak pakatan kerana mereka bukanpun berniat untuk berkhidmat kepada rakyat. Pedulilah dengan rakyat. Tugas membela rakyat ini biar wakil parti kerajaan BN yang melakukannya. Mereka sekadar mahukan elaun semata-mata. Ada ke wakil pembangkang ni yang bersungguh-sungguh ingin berkhidmat atau membela nasib rakyat?? Ada ke?? Mana ada.

Perangai DAP ini suatu ketika ditiru juga oleh PAS terutamanya Tuan Presiden iaitu Hj Hadi Awang. Dia bertanding di lebih satu kerusi. Kerusi Parlimen dia mahu, kerusi negeri juga dia sapu. Kebajikan rakyat???? ada dia peduli??? Pembangunan di kawasan yang dia wakili, ada dia kisah???. Kalau wakil rakyat BN mengabaikan kawasan pandai pula dia melalak mengatakan makan gaji buta.

Patutlah mereka boleh bersekongkol, kerana perangai pemimpin PKR juga sama. Pemimpin tidak cukup dengan satu kerusi, mesti bertanding lebih.  Satu kawasan susah nak jaga, inikan pula dua kawasan. Tetapi apa nak kisah sebab mereka boleh menghalakan segala kegagalan pembelaan nasib rakyat tersebut kepada BN. Biar UMNO/BN yang memikulnya.

Rakyat patut menghukum pemimpin yang sedemikian. Lim Guan Eng ialah ahli Parlimen dan ahli Dewan Undangan Negeri. Kemudian isterinya menjadi ahli Parlimen. Ayahnya juga menjadi ahli Parlimen. Ish..ish..ish.. habis ke dia je.

Karpal Singki anak beranak menerima elaun sebagai ADUN dan MP di Pulau Pinang dan di Selangor, tetapi menumpukan lebih kepada bidang guamannya untuk mengaut kekayaan dan membeli kereta mewah.

Ngeh dan Ngah jadi MP dan juga DUN di Perak. Loke sebagai MP dan juga DUN di Rasah, NSDK. Assmin Ali di Bukit Antarabangsa dan Gombak. Khalid gagap di Ijok dan Bandar Tun Razak. Nizar Lambai dua-dua dia sapu di Perak. Elaun MP dan DUN dia sekarang sama dengan gaji semasa dia menjadi Menteri Besar dahulu. Ramai lagilah jika hendak disenaraikan di sini.

Kenapa perkara ini berlaku di dalam pakatan yang sering mendakwa menjunjung demokrasi?? Demokrasi atau kuku besi sebenarnya??? Apakah mereka ini super hebat dan amat berkebolehan???

Atau mereka terpaksa bertanding lebih daripada satu kerusi kerana parti mereka sebenarnya amat kekurangan tokoh??? Mungkin juga kerana tokoh-tokoh yang berkaliber selalunya dipecat daripada parti jika mahu tunjuk pandai.

Atau pemimpin pakatan ini tidak yakin boleh menang di kawasan yang mereka tandingi. Mereka takut kalah dan melepas serta kempunan untuk menjadi YB. Sebab itu mereka menggunakan kuasa veto dan pengaruh mereka untuk membolot kerusi Parlimen dan kerusi DUN. Jika nasib baik menyebelahi mereka, mereka akan menang kedua-duanya.

Apa lagi alasan tentang amalan yang kurang beretika dikalangan pemimpin pakatan ini??? Mungkin jika kesemua alasan tersebut tidak boleh diguna pakai, maka sahlah tindakan mereka itu di dorong oleh sikap tamak haloba, mementingkan diri dan ingin membolot ke semuanya.

Dalam PRU13 rakyat jangan sesekali membenarkan perkara ini berlaku lagi. Tolak kesemua pemimpin pakatan supaya selepas ini mereka tidak sibuk lagi dan boleh kembali kepada meneruskan hobi lama masing-masing seperti memberikan kuliah subuh atau menjadi nelayan.     
 

 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA PAKATAN.
 

Wah Senada Nampak...Bila Pencacai Nak Spin Ni..

    
 
 
 


 
 

Dulu bukan main pencacai puak pakatan membuat spin apabila Tun Mahathir kononnya berkata sekiranya BN tidak memperolehi majoriti dua pertiga PM DS Mohd Najib harus meletakkan jawatan dan bersara daripada politik.
 
Anih betul puak pakatan ini. Pemimpin mereka yang telah otai dan telah bertanding begitu lama dalam PRU tidak pula di suruhnya berhenti. Perdana Menteri yang masih muda belia pula mereka desak suruh berundur kononnya atas alasan tidak mendapat sokongan rakyat. 
 
Terkini Tun Dr Mahathir mengatakan dia tidak nampak sesiapa saat ini selain daripada DS Mohd Najib yang selayaknya menjadi Perdana Menteri samada BN menang dua pertiga ataupun tidak. Hah amik kau pencacai pakatan, bagaimana mahu spin berita ini?
 
Nyata Tun Mahathir dan Tun Daim Zainuddin seia sekata dalam soal ini. Mereka senada dan sependapat, maklumlah kawan lama sejak sama-sama bersekolah di Kedah dulu. Mereka mahukan DS Mohd Najib terus kekal sebagai Perdana Menteri demi untuk kesinambungan transformasi yang beliau perkenalkan yang sekarang ini telah membuahkan hasil yang amat menyegarkan.
 
Sebenarnya semua orang sudah melihat kemampuan DS Mohd Najib sejak 4 tahun ini dan jika beliau diberi peluang sudah tentulah akan lebih banyak kejayaan yang bakal kita nikmati selaku rakyat di negara ini.
 
"Idea tengah banyak, macam-macam saya nak buat, tolong beri mandat yang besar.." katanya semasa mengakhiri JJD di Kuantan tempoh hari. Yes sir you are the best..
 
 

Tiada calon lebih sesuai daripada Najib untuk tadbir Malaysia - Tun Dr. Mahathir

 
KUALA LUMPUR 27 Mac - Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, tiada calon yang lebih sesuai untuk mentadbir Malaysia dan Barisan Nasional (BN) selain Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.
 
"Saya tidak ada calon dan saya tidak jangka itu akan berlaku...," kata bekas Perdana Menteri ketika ditanya sama ada Najib perlu berundur sekiranya Barisan Nasional (BN) gagal mencatat pencapaian cemerlang pada Pilihan Raya Umum Ke-13.
 
"...tetapi saya tidak ada calon atau apa-apa perkara seperti itu," katanya.
 
Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menyampaikan ucaptama bertajuk 'Kekuatan dalam Inovasi: Bagaimana Untuk Kekal Kompetitif dalam Dunia yang Pesat Membangun' di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini hari ini.
 
Sementara itu, Dr. Mahathir juga bersetuju dengan pandangan bekas Menteri Kewangan dan Penasihat Ekonomi, Tun Daim Zainuddin supaya Najib mengetengahkan muka baharu dalam pilihan raya kali ini.
 
Menjawab soalan, bila beliau menjangka Parlimen akan dibubarkan, Dr. Mahathir berkata, beliau sendiri ternanti-nanti pengumuman pembubaran itu.
 
"Kalau saya jadi Perdana Menteri saya dah bubarkan dah tahun lepas," katanya dalam nada bergurau. - BERNAMA

 
 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA PAKATAN.
 

Wednesday, March 27, 2013

Sudah Terlebih Riak Pulak Dia Ni..


 
 
 
         
 

 
Menyertai PAS, duduk diam-diam, jangan usik orang lain, maka tiada sesiapa yang kisah. Tetapi jika masuk PAS terus sahaja melalak siang dan malam, kononnya telah berhijrah dan ingin mencari keredhaan Allah SWT, tetapi memaki hamun orang lain maka tunggulah diri sendiri juga akan dimaki hamun.
 
Ini sebenarnya yang terjadi kepada beberapa orang artis yang merasakan diri mereka super hebat, super maksum, super bersih dan pelbagai super lagi. Ramai juga artis yang menyertai parti pembangkang tetapi bijak membawa diri, maka pendirian mereka juga turut dihormati oleh orang lain.
 
Namun Jokiden pernah menulis jangka hayat sesiapa sahaja yang tidak pandai mencaci, sumpah seranah dan maki hamun setelah menyertai PAS sudah pasti tidak akan lama. Mustafa Kamal, Wahidah dan ramai lagi, jika tidak mengambil bahagian dalam ceramah politik PAS, gagal menabur fitnah, maka kehadiran mereka di dalam Pas sudah tentu tidak akan meninggalkan bekas.
 
Lain halnya dengan Hairie Othman, Aishah, Abby dan Bob Lokman. Mereka ini memilih pendekatan songsang dan u turn 360 darjah. Mereka ini kelihatan angkuh dan nawaitu sebenar kenapa mereka memilih untuk berjuang bersama PAS adalah diragukan. Mereka bukan berhasrat untuk berhijrah daripada dunia yang kurang baik kepada dunia yang lebih baik. 
 
Sebaliknya mereka berhijrah kerana mempunyai dendam kesumat kepada pihak-pihak tertentu. Umpamanya Aishah, sebab hal dia dan anaknya tidak 'dilayan' oleh Datuk Seri Sharizat. Sementara Abby Abady pula menyerta PAS akibat terlalu tensionkan Norman Hakim dan Memmie dan inginkan escapisism.
 
Bob juga memaklumkan dirinya juga diletakkan sebagai ‘umpan’ dalam parti PAS bagi menarik orang ramai menyertai PAS dan mengundi parti itu untuk Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) nanti. “Sebagai artis ini, kredibiliti dia memang untuk pancing undi. Tak perlu tunjukkan sikap pandai politik. Contohnya, saya diletakkan sebagai umpan, saya selalu diletakkan di hujung ceramah supaya orang ramai tunggu saya untuk dengar saya bagi ceramah. Kalau awal-awal saya bercakap, hujungnya nanti tak ada orang nak dengar,” kata Bob. Mak oii riaknya dia.
 
Kenyataan-kenyataan mereka sering mengundang polimik ataupun kontroversi. Jika tidak masuk politik bermakna dia tidak masuk Islam. Ini bukan salah ibu mengandung ni. Ini tersalah bawak setelah menyertai PAS.

“Untuk masuk Islam, saya perlu masuk politik. Ini tanggungjawab sebab saya perlu untuk bersama kumpulan untuk sampaikan Islam. 1 Malaysia tak semuanya Islam. Bulan kedua saya isytiharkan saya mualaf. Dalam IC atau surat beranak tulis Islam tak semestinya Islam. Selepas tiga tahun ini baru saya tahu saya Islam. Saya masuk Pas bukan sebab saya nak tapi tiba-tiba dipanggil.
 
Kenyataan yang boleh dianggap melampau oleh Bob Lokman ini. Jika ibu bapanya tersilap didik apakah dia juga akan tersilap didik anak-anaknya nanti. Namun apa kita hairan kerana di dalam minda pengikut PAS sudah tertanam satu keyakinan bahawa diri mereka sahaja yang betul, diri mereka sahaja yang alim dan diri mereka sahaja yang islamik. Orang lain di luar kelompok PAS semuanya tidak islamik. Inilah kesilapan besar yang terjadi kepada hijrah beliau. 
 
Dia juga sebenarnya sedar bahawa diri dia dipergunakan oleh PAS. Dia sebagai artis mempunyai peminat dan PAS kini tidak mampu lagi untuk menarik pendengar ke ceramahnya melalui pendekatan alim ulamak mereka. Sebab itu mereka beralih dan berubah cara dengan menganjurkan konsert, lelong awam dan futsal demi menarik penyokong membanjiri ceramah mereka. Artis digunakan sebagai salah satu cara menarik orang supaya datang ke program mereka.
 
“Kerja politik memang begitu, guna artis untuk sampaikan hasrat dan matlamat parti. Jadi, kredibiliti saya terbukti kerana memang saya berjaya untuk pancing undi,” katanya Di Karangkraf 26/3/13.
 
Sesungguhnya keangkuhan, keriakan dan ketakburan ini tidak akan ke mana dan tidak akan kekal lama. Tiba masanya dia pasti akan tercari-cari cra lain untuk menonjolkan diri setelah PAS akan meminggirkan dia kelak.

 
 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA PAKATAN.
 

Kalau Hebat Sangat Pergilah Jadi Penasihat Ekonomi Kelantan..Tun Daim Kepada Nuar...


 
Apa yang musa ni merepek ni, kalau nak bertanding mewakili Pakatan, bertandinglah.. Maksud kata-katanya di atas dia juga percaya Nuar sebenarnya bukan gay, Nuar hanya dituduh sebagai pengamal homosek sebab menentang Tun Mahathir. Itu yang dia percaya, elok pergi sekolah semula dia ni.
 

Tun Daim kata Malaysia akan lebih maju, makmur dan berjaya sekiranya DS Mohd Najib kekal sebagai Perdana Menteri.
 
Tidak lama dahulu Tun Musa mengatakan bahawa Malaysia tidak akan bankrap sekiranya polisi Nuar dalam Buku Jingga dilaksanakan. Sebaliknya Tun Daim lebih yakin yang ekonomi Malaysia akan lebih berdaya saing dan berdaya tahan sekiranya diuruskan oleh DS Mohd Najib.

Mungkin masih ada dendam kesumat di dalam hati Tun Musa ini terhadap Tun Mahathir dan Tun Daim. Mungkin juga terhadap Tun Hanif Omar.

Dia sebenarnya sudah pernah melawan malah berganding bahu pula dengan Tengku Razaleigh. Jika ketika itu dia beranggapan tindakan dia aadalah atas faktor politik dan untuk mempastikan Tun Mahathir kalah, dia sanggup bertanding jawatan nombor dua dengan membiarkan Tengku Razaleigh bertanding jawatan nombor satu.

Tentulah apa yang dia lakukan penuh dengan percaturan politik yang ketika itu semua orang menganggapnya cerdik, bijaksana dan hebat. Apabila kalah pastilah juga semua kehebatan dan kecanggihan strategi tersebut menjadi tidak berguna lagi.

Tun Dr Mahathir yang dicabar pula takkan nak duduk diam, membiarkan sahaja Musa dan Tengku Razaleigh melanyak beliau. Dia masih berkuasa dan orang kanannya yang setia seperti Tun Daim dan Sanusi pastilah akan mempertahankan dia.

Mana faktanya yang mengatakan Musa tidak berani melawan kerana bimbang dituduh sebagai homosek. Masa tu pengaruh Nuar dan gejala homoseknya masih belum begitu terserlah. Jadi jelas bila kata-kata tersebut kini terkeluar daripada mulut Tun Musa, maka di dalam hatinya masih tebal perasaan tidk puas hati terhadap Dr Mahathir dan Tun Daim. Dia bersara atas pilihan sendiri.

Tun Musa juga ada silapnya membaca percaturan politik tanah air. Dia cepat sangat merasakan dirinya sudah tidak diperlukan lagi. Dia cepat sangat beralah dan membawa diri sampai sanggup jadi duta bertaraf menteri. Dia juga tidak fikir sejak tahun 1987 sehingga kini Tengku Razaleigh dan Rais Yatim masih kekal dalam senario politik negara.

Dia ingat apabila Nuar mengambil alih jawatan Timbalan Perdana Menteri dan Timbalan Presiden UMNO, masa depan politiknya sudah kelam dan sudah berakhir. Itu kesilapan dia yang sebenarnya, pada hal dia tahu di dalam politik ini seribu satu macam kemungkinan boleh terjadi.

Itu dulu ketika dia tidak mempunyai wang, kerana wang dikawal oleh Tun Daim, kini dengan pelbagai jawatan dan saham yang diberikan oleh kerajaan sejak tidak menjadi ahli politik lagi, dia tentu mempunyai banyak wang dan bolehlah bertanding semula.

PKR sudah tentu dengan rela hati memberikan dia peluang sekiranya inginkan mana-mana satu tempat di Johor atau di mana sahaja. Tidak ada apa ruginya wahai Tun Musa, bertandinglah. Untung sabut timbul dan untung batu tenggelam. Buangkan ego tu.

Mari kita hayati lagi wawancara Tun Daim dengan NST Bahagian Pertama.


'I want Najib to win, Anwar not fit to be PM'


WHENEVER Tun Daim Zainuddin is not orbiting the globe, he will be holed up in his workstation at Wisma YPR (Yayasan Pok Rafeah, named after his late mother).


His desk is one sprawling clutter of printouts and financial analyses helpfully sent daily by an organisation headed by a friend -- a former prime minister of a neighbouring Asian country.
 
The hallway is in a different galaxy. It is virtually an art gallery. He owns more than 2,000 paintings. Some paintings are now worth 10 times what he paid for. He was chairman of the National Art Gallery before he joined the cabinet. The lawyer-turned-housing developer who later became finance minister (twice) is not selling.
 
The range of passions is bewildering. He is a fan of Datuk Shah Rukh Khan. Daim is a significant shareholder of a bank with many branches in Africa. He is chairman of the AFC (Asian Football Confederation) audit committee.
 
At 74, he plays badminton with increasingly younger mates. And, he displays a Manchester United replica jersey autographed by Sir Bobby Charlton.
 
"I am a busybody," he explained as he greeted New Straits Times journalists -- A. JALIL HAMID, RASHID YUSOF and HARIZ MOHD -- and photographer, ZAHARI ZAKARIA, to kickstart a series of exhaustive interviews.
 
Daim, who had precipitated a near-crash of the stock market in 1994 with his "sell" advice and later named "chief conspirator" by Datuk Seri Anwar Ibrahim, has since sparked a media frenzy for a new reason.
 
It is political punditry, having correctly predicted the outcome of the March 2008 general election; so the NST prodded him for new predictions. We probed his political allegiance and provoked him even as the sessions shifted focus from one hot topic to another.
 
By the time we were done, newer perspectives and insights had been gleaned from the political events of the 1997 Asian Financial Crisis, the future of Umno, Datuk Seri Najib Razak, Anwar, Tun Dr Mahathir Mohamad, Lee Kuan Yew, to the rise of China and the Arab Spring (which he jokingly referred to as "the Arab Fall").
 
The resultant Qs and As will run in two parts. This instalment deals mostly with the immediate political questions.
 
"If you ask me, between the two, Najib or Anwar, I would choose Najib."
 
The second half of the interview, which will be published tomorrow, discusses, among others, key events in the "Mahathir Years".
 

Question: Tun, since your retirement, you have given a number of interviews to the Chinese dailies, but hardly any to the mainstream media. Any particular reason for this?
 
Answer: I have been asked to give so many interviews, but all they wanted to know is when will the elections be held and what is my prediction of the outcome. So, before the election, which I predict will be by next month (he laughs), this will be my last interview.
 
I don't want to give any more interviews because all of you only ask about the elections and it's quite tiresome.
 
Also, I don't want people to misquote me. I heard people say that I had said BN would win only three states. That is not true. You must read my answers in full. I said BN, in particular Umno, must work hard, stay united and put up the best candidates to win.
 
Yes, I have given interviews to Chinese press mostly. The Chinese wanted to understand the thinking of the Malays. To address their concerns, I must know what is in their minds, their fears and their aspirations and they wanted to know if our economic policies are right. They want peace in the country and they know to have peace, you need political stability.
 
Have you read their articles on government policies? Someone will whisper to the government about this or that paper, or that this writer is being anti-establishment.
 
I say, "Stop!" I have read their articles. While they do criticise, they are not being anti-establishment. You argue with facts and statistics. The process will produce a healthy debate.

Question: So, for you, being critical does not mean one is anti-establishment. Are you also saying that the pattern of voicing out may not necessarily cost Barisan Nasional votes?
 
Answer: Precisely. That is my central argument. I have always advocated a robust debate. Over the years, I personally do find certain policies objectionable, but I am still a supporter of the government as there are more good policies than bad.
 
For the rest of the nation, if you disagree with government policies, yes, go ahead and criticise, but constructively. I would fear more for the country if people gave up and didn't care. I believe that it is only when you care that you want things to be for the better, that you voice out. A passive passionless society will be a disaster for the country.

Question: Still on politics associated with the Chinese community, parallels had been drawn between DAP and PAP (People's Action Party). Is this a fair comparison?
 
Answer: I don't think there is much of a relationship. I think Lee Kuan Yew does not have much respect for DAP's leadership. The quality is not there. Earlier on, yes, when they had a branch here, when Devan Nair was here, and Zain Azahari joined the PAP. Zain is still around and practises law. I think there were many intellectuals who joined the PAP. That would be the crowd who would follow Kuan Yew.
 
The PAP is more intelligent and more calculating, very suave in their approach. The DAP is really a Chinese party. It's not a multiracial party. It's chauvinistic, but claims to be Malaysian Malaysia.
 
You can see in its last party election, members don't want even a single Malay to be in the top leadership.
 
This is very clear. That is their idea of Malaysian Malaysia. Whatever their leadership may claim, their members are their main drivers. Pas has similar problems.

When the issue of kalimah Allah cropped up, the leadership thought they could simply follow the lead taken by Anwar. But the grassroots responded by rejecting the stand of its leadership. And the Majlis Syura also said "no".
 
If the Chinese don't understand this, they will be sorely mistaken when push comes to shove.

Question: What about Parti Keadilan Rakyat (PKR)?
 
Answer: PKR has always been a one-man show. Its history is a party fighting for Anwar. They are former Umno members. Later, some liberals joined them, taken in by the rallying call of justice and fairness, but it's just pure "sloganeering". It is actually fighting just for one man, not even for justice. Who have they fought for? What cause have they pursued? See the stand on Palestine. It is a question of justice and humanitarian cause. They support Israel.

Question: And Pakatan Rakyat?
 
Answer: When you are elected to Parliament, you debate in Parliament. We do it in a civilised way. We elect people and we address them as "The Honourable Member". PKR is a party born from the streets. So, it will always return to the streets. That is their culture. So, you can see demonstrations in the streets organised, or supported by them. Pas was never like that. The DAP was never like that.
 
Anwar had repeatedly said there would be Arab Spring-like demonstrations should Pakatan lose in the next general election because of what they deem as "cheating".
 
He has set the stage to justify their losses if they lose in the next general election.
 
Pakatan is prepping the people so that they can scapegoat the government and the Election Commission.
 
First, we are not an Arab country. And second, if there is rigging in previous general elections, how did Pakatan win five states in 2008?
 
Arab Spring has turned out to be Arab Fall (for the lack of a unifying leadership and instability it has induced).

Question: Arab Fall?
 
Answer: You should read the history of Egypt under King Farouk, then only can you understand the mood and feelings at the time of the coup in 1952.
 
I visited Egypt at the end of my studies in the late 1950s and it saddens me how these freedom fighters had failed to run their countries successfully.
 
They had failed to raise the standard of living of their people and during my last visit a few years back, there's still the same poverty.
 
You must read Gamal Abdul Nasser's Revolt of the Nile. It is a small book but it has frightened the West that they compared him with Hitler. We are not from the Arab World. You must understand the background of the Middle East, why it is not happening and will not happen here in the East.
 
You want deaths in our streets? You want to see bloodshed? (Pan Arab nationalism dated back to July 1952 when Gamal, a colonel in the Egyptian army, led his secret group "Free Officers" to overthrow King Farouk 1, who was the king of Egypt and Sudan.
 
(His successful revolt was made an example by several other military officers in the Arab world to dethrone their monarchs, including Iraqi General Abd al-Karim Qasim in 1958 (the coup against the Hashemite monarchy) and Libyan Muammar Gaddafi, who led a group of young military officers, to overthrow King Idris 1 in 1969.)

Question: What of Malaysian politics and the changing geopolitical landscape and events elsewhere?
 
Answer: China and Japan had demonstrated their qualities as genuine friends of this country at the height of the Asian Financial Crisis.
 
China decided not to devalue its currency, while Japan handed Malaysia a US$5 billion (RM15.6 billion) soft loan. Its then vice-finance minister Eisuke Sakakibara told me not to tell the Americans of the gesture.
 
The United States did not want to help us, for reasons too numerous to enumerate here. Anwar has this tendency of toeing the American line. If anything happens to Malaysia's economy, the US and European countries, whose economies are falling apart, would not bother to help.
 
If we keep toeing the American line, what would our friends think? They were the ones who helped us, while the US tried to sink us.
 
China is now the second largest economy and it is growing. President Barack Obama has quickly visited Myanmar and tilted his foreign policy towards the Pacific, which is about balancing the influence of China.
 
There is already an economic crisis now in Europe, the US and Japan. China, India, Brazil and Russia all are slowing down; we must not have the wrong team to manage the economy.
 
The danger here is somebody with no experience, who has shown no capability of handling the last crisis. There is going to be a big danger that we may go down. And nobody is going to help us. Because the US, their good friend, and Europe will not be helping us. They are in trouble themselves.
It is dangerous if Pakatan under Anwar is to lead the country. I am worried as he does not have the depth in economy, always needed people to tell him -- what to think and what to do.
 
So far, there has not been even one significant idea from Anwar as the economic adviser to the Selangor government.
 
Worse, Selangor has badly handled its water issue, which had dismayed developers, investors and the people. Of course, they will blame everything on the Federal Government despite the fact the Langat 2 water project was planned before they came to power in the state.
 
Why doesn't he become economic adviser to Kelantan and Kedah if Pakatan believes he is good?  Think seriously. Think of our future.

Question: Anwar believes that he is destined to become the next prime minister.
 
Answer: Well, destiny is an act of God. You can be only one heartbeat away from that post but man proposes, God disposes. I think God still loves Malaysia (smiles).

Question: What are BN's chances in the general election? Will it be able to secure a two-thirds majority?
 
Answer: There you go again, the election questions. Well, I would say Barisan will win. It is good that the government (BN) thinks it can get a two-thirds majority. That should be their target.
 
Umno has about 3.3 million members, MCA about one million and MIC, about 600,000. That's already about half of the voters. Now, you only need some support from the fence-sitters, you should then be able to win. But BN must put new and clean candidates who are acceptable to voters.
 
But before BN can win, there must be unity within the coalition. If they are not united, Pakatan will do better. That's what happened in 2008.
 
Stay united, be loyal and don't sabotage. We need a steady and experienced hand. Only BN has the experience.
 
We have gone through crisis after crisis, and recovered very quickly. We have to tell the Chinese that we cannot experiment. Look at Japan. Look around us. Look at Britain. Study what is happening.

Question: Personally, do you want to see Najib win this election?
 
Answer: If you ask me, between the two, Najib or Anwar, I would choose Najib. I will give Najib the chance. Give him the mandate and see whether he delivers because Anwar has had his chances, but he blew them.
 
I want Najib to win because I don't think Anwar is the right candidate to be prime minister. I believe he will mess up the country by getting advice from the likes of the IMF (International Monetary Fund), World Bank and Wolfowitz (Paul Wolfowitz, former World Bank president).
 
I will support Najib, but he must fight corruption and crime, strengthen the nation's security and review the education system. Make English compulsory in all national schools. Without English, we are dead, especially the Malays. The Malays must realise, without English they cannot compete. We must insist on English as a second language.
 
It was not a mistake to change the medium of instruction from English to Bahasa Malaysia. It is the language of the nation and of unity. If we don't speak the same language, how do we understand one another?
 
The mistake was in the policies which were to promote Bahasa Malaysia, it had to be at the expense of English. We should not have to kill English to make Bahasa Malaysia the lingua franca of the country.
 
If possible, we should learn Arabic, because the rich Arab countries will be where the money comes from. On the nation's security, every day in the media and on television, there are news reports of murder and crime. You say our country is safe, but if people don't feel safe, they will not believe you regardless of the statistics.
 
On corruption, tell the rakyat that the government is serious in wanting to get rid of it. But it cannot do it alone, it needs the rakyat's help. Raise the awareness of rakyat on the evils of corruption and get schools involved in it. Educate the students. If the government and rakyat work together, we can succeed. It is a two-way thing. The government alone cannot fight corruption. People must be clean and honest. Don't just blame the government. Tepuk sebelah tangan tak berbunyi. If people are honest and clean, the government, too, can be clean. The government must come down strongly on those who are corrupt.

Question: The pledges and promises Najib made, are they good for the country?
 
Answer: Give Najib a chance. Five years. Test him. Give him the mandate. He is doing a fairly good job. Let's see him deliver and continue with his transformation policies. Najib should reshuffle the cabinet. Bring in new faces. People think he is carrying too much deadwood in the cabinet. Most are already past their use-by date.
 
 
.
 
 

1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA PAKATAN.