Saturday, November 24, 2012

PM Akan Bubar Parlimen Esok Atau Isnin. Biar Betul??...


 
 
 
 
 

Hari ini Jokiden sempat menghadiri beberapa jemputan kenduri sejak awal pagi lagi. Ramailah kenalan yang sempat ditemui. Kenalan ini pula terdiri daripada pelbagai lapisan masyarakat dan pelbagai fahaman ideoligi politik.
 
Biasalah cerita tidak dapat lari daripada kisah politik, kisah doa atas padang, doa Palestine, Perhimpunan Agung UMNO minggu depan dan PRU13.
 
Sedang syok berbual, bersantai dan kena teh tarik seorang orang politik datang menepuk bahu Jokiden.
 
Biasanya dia ni akan becerita panjang jika Jokiden sudi mendengar ceritanya. Kali ini dia hendak cepat katanya. Yang menarik dikhabarkannya yang membuatkan Jokiden dan rakan2 lain sedikit terkejut ialah..
 
"Saya bakal YB, PM akan bubar Parlimen esok atau Isnin" Katanya penuh yakin. Bila ditanya sumber mana dia dapat, dia tak mahu memberitahu.
 
Balik ke rumah Jokiden buka blog2 dan posting mutakir rakan-rakan,.. tak ada pulak berita sensasi ini.


"Orang gila lebih waras daripada orang tidak gila"  Mahpooozzz Bean.

Friday, November 23, 2012

Konspirasi Terhebat Berniat Jahaaatttt!!!.. Tahun Ini


"Habislah kau Nuar!!"
 

Melampau UMNO ni, sehinggakan sanggup berkonspirasi dengan Bob Carr semata-mata hendak menghalang Nuar Brahim menang PRU13 dan menjadi Perdana Menteri. Agak-agaklah sikit.. susah payah Nuar menulis surat...
 
Kalau yepun UMNO/BN nak berkonspirasi dan berniat jahaatttt!!!, janganlah sampai melibatkan pihak luar, negara luar, pemimpin luar. Cukuplah sekadar melibatkan tokoh-tokoh dalam negara sahaja. Ini sukar nak diterima ni.
 
"Australia tolak rayuan Anwar" (UM 22/11. ms 4) 'Anwar berbincang tentang kebimbangannya itu dengan bekas Perdana Menteri Australia, Kevin Rudd, dan menghantar satu nota kepada Carr untuk mendapatkan bantuan Australia dengan menyatakan bahawa Australia menyokong pilihanraya bebas dan adil di Iraq, Afghanistan dan Myanmar, tetapi membisu tentang Malaysia" Jelas Nuar meroyan dengan Senator Australia ini kerana tidak menyokong beliau. Malu besar dia.
 
Tetapi adakah patut Nuar ni nak menyamakan taraf pilihanraya di Malaysia dengan tiga negara yang dia jadikan rujukan tersebut. Budak sekolah menengahpun tahu kedudukan demokrasi di tiga negara itu jika dibandingkan dengan demokrasi di Malaysia yang pernah memberikan dia kerusi empuk dan kuasa tegar suatu ketika dahulu. 
 
Australia sendiri amat menghormati intergriti SPR Malaysia. Australia memahami batas hubungan diplomatik dan tidak mahu mencampuri urusan dalam negara ini. Urusan negara ini adalah tanggung-jawab rakyat negara ini, apa pasal pulak negara asing nak campur tangan. Australia sendiri tidak mahu dan tidak suka jika ada rakyat negara ini yang sibuk untuk menentukan perjalanan pilihanraya di negara mereka. Itupun Nuar ni gagal memahaminya. Sengaja tak? nak jadikan isu. Sengaja nak sediakan alasan bila kalah nanti.
 
Macam-macam pula nak dikaitkan dek Nuar ni bila surat dia ditolak mentah-mentah oleh Bob Kereta. Dia sanggup kata Australia sedang berunding dan berkonspirasi dengan DS Najib tentang pertukaran suaka politik sebab itu permohonan dia ditolak. Ish..ish..ish karutlah Nuar oii..

Bagi negara yang mengikuti perkembangan politik di negara Malaysia ini secara dekat, berminat dan teliti seperti Amerika, Turki, Indonesia, Australia dan Singapura, mereka telah dapat membuat congakan bahawa parti2 pakatan yang diketuai oleh Nuar bakal akan menerima nasib malang dalam PRU13 kelak.

Sebab itu semua negara dan pemimpinnya sekarang ini secara bersungguh-sungguh cuba menjalinkan hubungan akrab dan mantap dengan Perdana Menteri DS Mohd Najib. Mereka mahu hubungan selesa sambil mengucapkan tahniah kepada DSN dan rakyat Malaysia kelak.

Bagi penyokong UMNO/BN termasuk parti-parti komponen BN yang lain, mereka telah dapat menghidu apa yang bakal menimpa pakatan hasil daripada penolakan oleh rakyat secara total nanti.

Bagi Nuar, Hj Hadi dan pemimpin pakatan haram yang lain mereka sebenarnya sudah nampak langit cerah ditutupi oleh awan mendung, rakyat bakal memilih UMNO/BN dalam PRU13 kelak kecualilah berlaku sesuatu yang besar yang tidak mampu ditangani oleh UMNO/BN.

Sebab itu mereka perlu mencari alasan yang sesuai untuk menjustifikasikan sebab kekalahan  mereka kelak. Metreka mahu bila kalah nanti, itu bukan bermakna penolakan rakyat, tetapi itu sebenarnya disebabkan oleh penipuan UMNO/BN dan SPR. Come on lah Nuar, enough is enough lah.. Stop it.

Janganlah rendahkan sangat harga diri yang memang telah sedia rendah tersebut sehingga ketahap yang memualkan. Usahlah timbulkan kisah budak berusia dua tahun atau 12 tahun didaftarkan sebagai pengundi. Apa faedahnya. Kok mereka didaftarkan pun bukannya mereka boleh masuk ke pust mengundi. Jika mereka masukpun takkanlah wakil pakatan yang ada di dalam pusat itu membiarkan sahaja, tutup mata dan mudah dirasuah oleh UMNO/BN.

Kesilapan teknikal mungkin berlaku satu dua. Manusialah katakan. Nombor kad pengenalan boleh sahaja menjadi silap, seperti 6 menaji 9, 3 menjadi 8. Di SPR sendiri terdapat 'orang2' yang bersimpati dengan pakatan. Mana tahu mereka sengaja melakukan kesilapan semata-mata untuk memburukkan imej SPR.

Kalau pengundi yang kad pengenalannya tak sama dengan yang ada dalam daftar undi kelak cuba-cuba nak masuk ke dewan mengundi, maka gilalah wakil pakatan yang ada di situ jika dia membenarkannya. Jika orang lain nak bawa kad tersebut, kononnya nak mengundi dua kali, maka dia terpaksa pulak memotong jarinya yang telah di calit dengan dakwat kekal yang Pas gila nak sangat gunakan itu.

Bukan senang nak menipu undi ni. Dalam pemilihan parti PKR, DAP dan Pas bolehlah kerana jumlah undi tidak banyak sekitar 1000 ke 1500 orang je. Ini ada 12 juta. Kok benarpun ada pengundi hantu yang berjaya mengundi 7 atau lapan kali ini, jumlahnya tidak ramai. Jika berlaku simpan jelah bukti tersebut dan buktikan di mahkamah kemudia supaya kemenangan mana-mana calun boleh dibatalkan.

Isu ini sudah menjadi isu  dungu. Jika kita sudah dungu janganlah ajak orang lain menjadi dungu sekali bersama kita. Ini macam tak masuk akal mengadu sehingga ke Australia mengatakan budak berusia 2 tahun dan 12 tahun menjadi pengundi. Berdasarkan kad pengenalan kan boleh diketahui di mana pengundi itu menetap, tangkaplah bawak ke SPR, betulkan kesilapan tersebut, bukan banyak sangat belanjanya. Jangan suruh orang lain tangkap, Nuar sendiri pergi tangkap, masukkan dalam bas mewah tu, bawak ke mana-mana cawangan atau pejabat pos, betulkannnn.

Contoh No IC 110101055555, nama Botet Bin Bulat, alamat Taman Bukit Chedang, Seremban, NSDK. Kesilapan mungkin berlaku semasa memasukkan data. sepatutnya no kad pengenalan  Botet bin Bulat ialah 910101055555.

Kenapa nak bising-bising sampai ke negara luar ni, urusan dalam negara, selesaikanlah dalam negara ini. Namun jika Nuar nak kalah disebabkan oleh budak dua tahun pergi mengundi, nasiblah. Terimalah kadak dan kadar tersebut.

Sepatutnya dalam tempoh yang singkat ini, Nuar bukannya asyik nak mencari kesalahan pihak lain. Sepatutnya dia gunakan masa kecederaan ini untuk membaik pulih mana-mana kudis atau pekung yang pakatan ada, yang janji tidak ditunaikan, masalah sosial yang teruk di negeri pakatan dan masalah rakyat yang tidak terurus oleh mereka. Cakap bukan main lagi, berdegar-degar, etapi setelah mendapat kuasa semuanya lupa daratan.

Sepatutnya masa inilah untuk meminta maaf kepada rakyat yang telah mereka zalimi dari pelbagai sudut yang tak cukup kertas jika hendak disenaraikan segala kepincangan dan kemungkaran kerajaan pakatan ini dari soal pembangunan sehinggalah ke masalah khutbah Jumaat.

Saman ibu tunggal 2020 beberapa hari dahulu, samada saman tersebut berjaya, berhasil atau ditolak oleh mahkamah bukanlah soalnya. Pokonya ialah maruah MB Selangor yang gagal menjaga kebajikan mereka seperti yang dijanjikan.    
 
"Orang gila lebih waras daripada orang tidak gila"  Mahpooozzz Bean.

Pembangkang Ni Faham Tak Bahasa Kiasan..


Tun Karpal pun layak jadi PM ni..
 

"The devil you know is better than the angel you didn't know" Bila Tun Mahathir mengutarakan bahasa kiasan yang telah diguna pakai sejak beribu tahun dahulu, tergolek tertlentanglah pencacai pakatan hendak spin perkara tersebut. Mereka nak mengesahkan UMNO syaitan, MCA syaitan, MIC setan, PAS malikat, PKR malaikat, DAP malikat.
 
Memusing atau spin ini memang kerja pembangkang tanpa rasa bersalah dan tanpa rasa malu. Mereka cuba menterbalikkan sesuatu isu tersebut dengan harapan pengikut mereka mempercayainya.
 
Suatu ketika dahulu nada sindiran Tun M yang mengatakan memang dia sengaja memecat dan memenjarakan Nuar Brahim, maka video tersebut di pusing, dispin dan diolah dengan begitu bangang oleh pencacai pakatan. Malangnya di kedai kopi adalah pengikut totok yang mempercayainya.
 
Posting yang Jokiden buat mengenai Polis meletakkan jawatan beramai-ramai juga suatu masa dulu diolah dan dipusing oleh bloggers pakatan haram ini.
 
Sikit hari lagi mungkin sindiran Tun M tentang OKU juga boleh menjadi Perdana Menteri pasti akan dispin dan dipusing oleh mereka sesuka hati mengikut cara yang boleh memberikan keuntungan politik kepada puak mereka.
 
Sempena melayan isu perebutan jawatan Perdana Menteri dikalangan pemimpin pembangkang ini, mari kita hayati peninggalan lama nenek moyang kita sejak berkurun dulu yang masih relevan sehingga ke hari ini. Ini bukan versi Karam Singh Vallia. Ini yang ori punya, khas untuk pakatan pembangkang. Sedikit ulasan dimana perlu kerana pencacai pakatan ni bukannya semua faham peribahasa ini.
 
Ukur baju ke badan sendiri,(Hadi, Nuar dan Karpal Singki kena fikir2lah)
Mendukung biawak hidup,(Banyak masalah yang bakal timbul)
 
Burung terbang dipipiskan lada, (Belum tentu dapat.. sama dgn kisah Hj hadi memancing ikan)
 
Anjing menyalak bukit, (Untuk penyokong tegar pakatan yang mahukan Hj Hadi jadi PM)
 
Tak tahu menari katakan lantai jungkang jungkit,( Kalah sok katalah sebab pengundi hantu, atau SPR menipu)
 
Sudah terang lagi bersuluh, (Tak yah nak tipu doh, memang Pas menyalahgunakan agama untuk kepentingan politik sempit mereka)
 
Dengar guruh di langit air di tempayan jangan dicurahkan,(Jangan buat kerja ini nanti menyesal)
 
Hidung tak mancung pipi tersorong-sorang,(PKR dan DAP sah tak mahukan Hadi jadi PM, penyokong pulak yang lebih-lebih.
 
Cakap siang pandang-pandang, cakap malam dengar dengar,
Kerana pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa,
Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya, (Jangan ikut sedap mulut je)
 
Masakan burung tempua bersarang rendah jika tidak ada apa-apa,(Kenapa DAP beria-ia sangat sokong Nuar??)
 
Kerbau dipegang talinya, manusia dipegang janjinya,
 
Kalau kaya hendakkan hartanya, kalau alim hendakkan ilmunya,
Kail panjang sejengkal, jangan nak cuba lautan dalam,
 
Melepaskan anjing tersepit,
Seperti beruk mendapat bunga, (Dua-dua ni teruk ni.. "siapa suruh lepaskan saya..?? tidak mengenag budi langsung)
 
Kata dulang paku serpih, mengata orang dia yang lebih, (Ini semua pakatan terlibat)
 
Antan berlaga antan, itik dan ayam yang kekenyangan,
 
Lempar batu kemudian sembunyikan tangan, (Ini perangai PAS dan PKR)
 
Telunjuk lurus, kelingkeng berkait, (DAP ni)
 
Seperti menggunting dalam lipatan,
 
Jika takut dilambung ombak jangan berumah ditepipantai,
 
Kuman di seberang lautan nampak, gajah dibibir mata tidak nampak,
 
Rumah siap pahatpun berbunyi,
 
Menang sorak tergadai kampung halaman,
 
Belum duduk sudah berlunjur,(Payah!!!)
 
Bapa borek anak rintik,
Kemana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi jua, (Keluarga Nuar, keluarga Karpal, keluarga Kit Siang, keluarga Nik Aziz)
 
Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tidak berguna,(Sok Pas jangan menyesal bila dipijak2 dek DAP)
 
Tersalah menaja tersalah melarai,
 
Yang dikejar tak dapat yang (dikendung) dijinjing pula berciciran,
 
Beri betis, nak peha, beri peha nak dada, (Ini DAP ni)
 
Bersaksi ke lutut,

Nota:

Peribahasa Karam Sing... "Ibarat gagak yang hitam tidak ada siapa yang mencurahkan cat" Kah..kah..kah..

Nama pelik pemimpin luar yang jadi kawan Nuar , George Semak bekas Presiden Amerika, Bob Kereta Menteri luar Australia dan Condelezza Padi bekas Setiausaha Amerika. Hahaha.. 
 
 

"Orang gila lebih waras daripada orang tidak gila"  Mahpooozzz Bean.

Thursday, November 22, 2012

Penyokong Tegar Pas Tunjuk Belang..


 
"Mana penyokong Pas ni.. boikot akukah??"
 
 
Jelajah Merdeka Shah Alam 22/11/12
 


   


Jika benar seperti yang dipaparkan dalam gambar ini, maknanya Nuar Brahim dan Khalid Gagap sudah boleh mencongak bahawa Selangor bakal locot dari gemgaman PKR dalam PRU13 kelak.
 
Nuar bolehlah mengadu siang-siang lagi kepada Israel dan Australia bahawa parti beliau akan kalah teruk dalam PRU13 nanti akibat penipuan UMNO/BN dan SPR.
 
Jangan salahkan UMNO tetapi salahkanlah Bob Carr Senator dari Australia tu kerana tidak sudi datang untuk memantau segala penipuan UMNO/BN dalam PRU13 kelak.
 
Kehadiran yang 'begini ramai' boleh menyebabkan Nuar dan Khalid naik sawan ni.. Mano poie oghang, ini program jolajah mordeka rakyat anjuran Nuar. Bukan main-main ni.
 
Nyata penyokong tegar Pas semakin menjauhi Nuar Brahim dan mereka masih memikirkan ucapan beberapa orang perwakilan dalam Muktamar Pas di KB yang mahukan Hj Hadi menjadi PM. Sebab itu mungkin mereka iaitu penyokong tegar Pas mungkin memboikot majlis atau program jelalah merdeka rakyat ini.
 
Tambahan Sinaronline membuat undian semalam siapa yang mereka inginkan menjadi PM, Nuar, Hj Hadi atau Nik Aziz. pilihan mereka ialah Hj Hadi, sebab itu mereka ingin membuktikannya dengan cara tidak menghadiri program anjuran Nuar dan Khalid ini.
 
Teruk ni, masa jelalah yang pertama di Seremban Jaya, NSDK  bulan lalu masih boleh tahan, hujan-hujanpun sekitar 2000 orang ada hadir. Ini nak cari 300 orang payah ni..
 
Jika ini keadaannya Nuar dan Khalid terpaksa mencari kaedah baru untuk menarik simpati pendengar. Dia perlu mencipta sesuatu yang baru yang penyokongnya ingin dengar, barulah mungkin orang akan datang kembali.
 
Isu rasuah dah tak main dah. Isu NFC dah basi. Isu DSR dan Altanyunya sudah muak orang dengar. Isu pengundi hantu, isu bersih, isu polis semua dah muakkkkkk.. Mungkin kena cipta isu mahkamah balik semula.
 
Isu kroni sudah lali rakyat dengar. Isu Qardawi rakyat dah tak mahu dengar sebab Qardawi sudah menyebelahi kerajaan Malaysia.
 
Sebelum terlambat, Rafizi kena fikirkan strategi yang terkini, misalnya isu Mak Lampir yang dapat beli 4 kereta mewah walaupun baru sepenggal menjadi wakil rakyat adalah putar belit UMNO/BN dan Utusan.
 
Isu IPP juga rakyat dah muak sebab IPP banyak dimiliki oleh kroni Nuar. Isu untuk jadi PM pulak, penyokong Pas sudah membuat kata putus iaitu pilihan mereka ialah Hj Hadi bukan Nuar. 
 
Transform Nuar, inovatif, jika tidak anda akan terus dilupakan oleh rakyat. Cari segera isu sensasi yang rakyat suka dengar supaya ceramah kembali ramai seperti majlis bacaan doa di Stadium KB tempoh hari.
 
Jika perlu war-warkan isu Nuar akan bersumpah, hah.. mau tak cukup padang rakyat akan berhimpun untuk mendengarnya. Isu ini sudah tentu boleh menaikan semula rating Nuar Brahim.
 
Gambar2 diambil dari Blog MPP
 
"Orang gila lebih waras daripada orang tidak gila"  Mahpooozzz Bean.

"10 % Je Untuk Ambo???" Nuar Tewaskan Nik Aziz....


"Aku  Tun M tak cadangkan, Tun Karpal pulak yang tersenarai"
 

Tak habis lagi nampaknya kisah siapa nak jadi PM ni. Kisah pancing ikan belukang sudah, kisah basikal baru sudah, kisah Tun Karpal sudah. Kini Sinar Online juga nak tumpang sekaki. 39, 51, 10
 
Selalunya Nuar Brahim yang meroyan dalam satu-satu isu. Kini giliran Nik Aziz pula bakal meroyan kerana rasa tersinggung, terpinggir dan rasa tak patut sama sekali. Adakah benar undian online Sinaran menunjukkan Nuar Brahim berjaya memperolehi 39% sokongan sebagai bakal PM sedangkan Nik Aziz cuma dapat 10% je. Tak patut..tak patut.
 
Jika pengundi tersebut merupakan puak-puak pakatan, maka mana benarnya mereka inginkan perjuangan Islam seperti yang Nik Aziz bawa kerana sokongan terhadap Nik Aziz sikit sangat.
 
Mungkin wakil perjuangan Islam itu melalui Hj Hadi kerana beliau memperolehi sokongan terbesar. Tengok paparan di RBF Online.
 
Jika yang mengundi pula merupakan kebanyakannya dari penyokong PAS, maka sekali lagi muka Nuar Brahim lebam, kerana ia membuktikan bahawa ahli akar umbi Pas sohih menolak Nuar sebagai pemimpin mereka.

Ahli akar umbi juga melalui undian ini memberi isyarat supaya Nik Aziz segera berundur dari politik Malaysia kerana mungkin akan menjadi beban kepada PAS dalam PRU13 kelak. Sebab itu 600 orang je yang mengundi Nik Aziz.

Apapun diantara 6089 yang mengundi tersebut agak-agaknya berapa orang kah pengundi hantu, pengundi Bangla, pengundi Manymar dan Indon yang diupah oleh UMNO/BN
 
Siaplah Sinaran pulak yang kena saman selepas ini kerana memandai-mandai nak buat undian online yang tidak menyebelahi Nuar. Sinar juga akhirnya kelak akan dituduh sebagai akhbar pemutar belit seperti Utusan Malaysia. 
 
"Orang gila lebih waras daripada orang tidak gila"  Mahpooozzz Bean.

Cerita Anak, Suami Dan Basikal Baru Versi Harakahdaily.com ...

 
Doge.. bosika den jangan usik!!!
 
 
 
 
 
Dalam posting yang terdahlu Jokiden secara ringkas memulakannya dengan kisah seorang isteri comel, seorang anak tunggal, seorang suami ganas dan sebuah basikal baru. Hari ini Jokiden nak perturunkan semula kisah ini tetapi mengikut versi atau olahan Harakahdaily seperti yang disiarkan oleh Utusan Malaysia.
 
Haji Hadi rupanya kaki pancing. Kisah dia pergi memancing dengan Azizan Razak diceritakan dalam Muktamar kali ini. Harapan nak dapat ikan tenggeri besar namun tak ado joki, dapek ikan belukang yang konit(kocik) bosa kelengking sahaja. Ada persamaan dengan kisah Basikal Baru ini.
 
Jika ada yang terlepas pandang mari kita hayati bersama di bawah ini:
 

Kenyataan sebenar Abdul Hadi


KUALA LUMPUR 20 Nov. - Portal berita Harakahdaily milik Pas hari ini mendakwa akhbar The Star dan portal berita The Malaysian Insider menyiarkan laporan kurang tepat berhubung kesediaan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang menjadi Perdana Menteri sekiranya pakatan pembangkang berjaya membentuk kerajaan pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13).
 
Harakahdaily turut menyiarkan transkrip dan rakaman sebahagian ucapan penangguhan Abdul Hadi berkaitan usul perwakilan Pas agar beliau dilantik sebagai Perdana Menteri pada Muktamar Tahunan Pas Kali Ke-58 di Kota Bharu, Kelantan baru-baru ini.
 
Berdasarkan kepada transkrip itu, Abdul Hadi mengalu-alukan cadangan tersebut tetapi beliau bermohon kepada Allah SWT agar mengkabulkan cita-citanya memenangkan Islam sebelum meninggal dunia.
 
''Saya alu-alukan nak lantik saya jadi Perdana Menteri. Syok juga sepintas lalu. Tetapi saya kata di sini, saya minta Tuhan jadikan cita-cita saya ini biar menangkan Islam, kemudian kalau nak mati, matilah," katanya.
 
Dalam ucapannya, Abdul Hadi turut menjadikan peristiwa yang berlaku semasa beliau memancing ikan bersama Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak sebagai analogi bagi memperjelaskan pendiriannya terhadap usul yang dibangkitkan perwakilan Pas itu.
 
''Saya tak mahu macam cerita saya dengan Ustaz Azizan. Ustaz Azizan tahu saya minat memancing. Saya pergi Kedah, dia ajak saya memancing di laut Yan.
 
''Sebelum pergi, dia berpaling ke anak buah dia, dia kata, tumbuk rempah siap-siap. Nak masak ikan tenggiri, ikan jenahak. Saya pun pergilah, dia pun pergi juga ke laut. Bila balik, boleh ikan belukang sebesar kelingking je. Ustaz Azizan ingat tak peristiwa itu? Saya tak mahu jadi macam tu lah. Belum apa-apa dah tumbuk rempah," ujarnya.
 
Abdul Hadi juga menasihatkan Pas agar mencontohi Nabi Muhammad SAW yang berserah kepada ketentuan Allah SWT apabila ditanya pemimpin-pemimpin kabilah tentang siapa bakal dilantik sebagai pemimpin mereka sebelum peristiwa hijrah ke Madinah.
 
''Kita kena belajar dengan Nabi SAW. Bila Nabi nak berhijrah ke Madinah, Nabi berjumpa dengan pemimpin-pemimpin kabilah yang bersedia menawarkan negeri dan penduduk mereka untuk menegakkan Islam. Allah menjanjikan kemenangan.
 
''Nabi jumpa satu-satu kabilah ini. Masa jumpa kabilah Bani Amir, Nabi tawar Islam, Allah janjikan kemenangan, boleh tegakkan negara bila berjaya. Tiba-tiba pemimpin mereka bertanya, "Kalau menang siapa jadi raja, jadi ketua, jadi menteri" lalu Nabi jawab, "Kemenangan itu bagi Allah, Allah beri kepada siapa yang Dia kehendaki" Itu jawapan Nabi.
 
''Jadi kita Pas ni kena ajar begitulah. Itulah caranya," katanya.
 
Selain itu, menurut Harakahdaily, Abdul Hadi dilaporkan dengan jelas menolak cadangan melantiknya sebagai Perdana Menteri sambil menyatakan beliau lebih rela kembali menjadi nelayan selepas Islam menang pada sidang akhbar selepas menyampaikan ucapan dasar pada muktamar berkenaan. (Utusan Malaysia, 21/11 MS 5.


"Orang gila lebih waras daripada orang tidak gila"  Mahpooozzz Bean.

Wednesday, November 21, 2012

Yang Tidak Diketahui Oleh Penyokong Tegar Pas..


Perjanjian Syaitoonn??? Cuba renung wajah 3 orang di atas tu betul2 


  Malaysia kita punyaaaaaaa!!!???  yeh..

Seorang suri rumah yang cantik molek dan ayu sedang menggoreng cucur kodok di dapur untuk menyediakan minuman petang untuk keluarga mereka.
 
Menanti di ruangan tamu ialah suami beliau berserta dengan anak tunggal berusia 10 tahun. Suaminya asyik berbual dengan anak sulong dan tunggal tersebut sehinggalah si anak meraung kesakitan akibat di belasah dengan teruk oleh si suami. Ikuti kisah ini.
 
Suami: Eden minggu dopan nak boli bosika, sonang den nak poie kono teh tarik kek kodai luar tu.
 
Anak: Elok tu ayah, sok boleh eden bawak bosika tu poie sokolah atau main futsal..
 
Suami: Mano bulih, bosika baghu, kau jangan usik..
 
Anak: Alah bulihlah ayah..: merayu..
 
Suami: Tak boleh, jangan nak cari pasal dongan eden..
 
Anak: Ayah boli sok eden bawak yo, tak kigho.. eden tak poduli..
 
Suami: Jangan.. kang kok kono leteng..
 
Anak: Tak poduli.. eden bawak yo..
 
Suami: Tanpa sedar dan bangun, menerajang dan menempeleng anaknya. Den dah cakap, bosika den jangan kau usik, doge bona.. mampus kau.. dia terus membelasah.. Anak meraung kesakitan akibat pukulan ayah yang macam orang hilang akal.. bengkak2 mata si anak. Si isteri yang ayu segera keluar dan terkejut mendapati keadaan anaknya yang teruk.
 
Isteri: Apo hal ni bang, apa salah anak kito.. habih bongkak2 dan ceme mato ea ni..
 
Suami: Dio doge eden dah kato jangan usik..jangan usik.. dio kojoan yo.. rasokan..
 
Isteri: Apo yang dio usik, apo yang dio kojoan???
 
Suami: Bosika baghu eden, eden sayang bona tu..??
 
Isteri: Mano deh bosika ea.. bosika mano pulak ni..??
 
Suami: Bosika baghu eden yang den nak boli minggu dopan tu..
 
Isteri: La.. bosika bolun boli anak dah bongkak bongkek.. bia boto abang ni.. Si suami baru tersedar dari keterlanjurannya..Moral cerita.. pembaca buat sendiri yo.
 
Inilah yang sedang berlaku dalam senario politik pakatan pembangkang hari ini. Mereka sibuk bertelagah tentang siapa yang bakal menjadi Perdana menteri sekiranya Pakatan Haram memenangi PRU kelak. Mereka seolah-olah sengaja mensensasikan perkara tersebut supaya minda rakyat terfokus ke arah situ. Menang belum pasti dah sibuk nak mencatur siapa nak jadi PM.
 
Bagi pendapat Jokiden, Perdana Menteri ialah Presiden UMNO, Pengerusi Barisan Nasional iaitu DS Mohd Najib. Dalam hal ini Jokiden amat jelas dan tidak berganjak dengan rasa dan gerak hati iaitu Nuar Brahim dan  Hj Hadi tidak akan menjadi Perdana Menteri Malaysia. Kok kito tunggu 200 tahun laie pun, poluang untuk mereka tidak ado, terimalah hakikat.
 
Allah dah beri peluang kepada Nuar, nasi sudah sampai ke mulut tetapi terjatuh kembali. Allah bagi kuasa kepada sesiapa yang Dia kehendaki dan Allah berkuasa menarik kuasa daripada sesiapa yang Dia kehendaki. Nuar sudah hampir sangat dengan kuasa suatu ketika dulu. Perancangan UMNO/BN dan Tun Mahathir ketika itu ialah Nuar bakal menjadi Perdana Menteri. Itu perancanagan manusia.
 
Allah juga merancang dan perancangan Allah ialah Nuar Brahim tidak akan menjadi Perdana Menteri. Tentulah perancangan Allah yang menang. Atas sebab musabab tertentu berlakulah peristiwa dan Nuar Brahim melepas daripada memegang tampuk kuasa.
 
Hj Hadi pernah di beri oleh Allah kuasa untuk mentadbir Terengganu untuk satu penggal. Dia gagal. Yang dia berjaya ialah meluluskan lesen pembalakan yang terbanyak dalam sejarah negara ketika dia berkuasa. Saban tahun Jokiden ke Terengganu ketika Hj Hadi memerintah, keadaaan amat menyedihkan terutamanya dari segi kebersihan persekitaran.
 
Menyorot kembali hasil Muktamar Pas minggu lepas. walaupun tidak dijadikan resolusi, namun ia sudah cukup untuk Nuar Brahim meroyan. Di depan lensa kamera memanglah kelihatan ceria dan 'bergaya' terutamanya bila keluar dari Dewan Rakyat.
 
Muktamar Pas tanpa dapat ditahan, pemimpin pelapis dan suara akar umbi jelas menolak Nuar sebagai pemimpin mereka dalam ucapan-ucapan yang disampaikan. Namun suara-suara tersebut tentulah akan dikatakan sumbang, pendapat peribadi, tidak mencerminkan keputusan pakatan dan suara individu oleh pemimpin atasan Pas. Suara itu tidak akan didengar, diperlekeh dan dibakul sampahkan akhirnya.
 
Bagi pemimpin atasan pakatan haram, mereka telah mempersetuji bahawa Nuar bakal dinobatkan sebagai Perdana Menteri walaupun  dalam tangisan beribu ahlinya.
 
Semalam Lim Guan Eng menyatakan dengan tegas tentang persetujuan mereka. Kasihan kepada ahli akar umbi Pas yang tidak mengetahui perkara ini. Mereka ditipu hidup-hidup dan mati-mati mereka percaya. Kenyataan LGE seperti di bawah:
 
"Berdasarkan persetujuan yang telah dicapai dalam pakatan pembangkang sebelum ini, tiada individu yang lebih layak menjadi Perdana Menteri selain Anwar. Setakat ini tidak ada permintaan atau perubahan berkenaan berkenaan perkara itu dan pendirian DAP masih sama seperti dahulu bahawa calon Perdana Menteri kita ialah Anwar" Katanya di lobi Parlimen. Utusan Malaysia ms 8.
 
Kenapa DAP begitu berminat dengan Nuar Barhim??? Masakan tempua bersarang rendah..jika tidak ada apa-apa. DAP jelas tidak sudi berketuakan Hj Hadi. Ini ahli Pas mesti sedar. 'Rahsia' Nuar semuanya berada dalam tangan DAP terutamanya Karpal Singki.
 
Ahli-ahli Pas berhentilah menyalak kerana suara kalian tidak akan dipedulikan. Jangan jadi seperti anjing menyalak bukit... tak ada mananya bukit itu akan runtuh.. tindakan terbaik kalian jika tidak mahu berketuakan Nuar ialah berhijrah beramai-ramai ke dalam UMNO atau sekurang-kurangnya berikan undi penting kalian kepada UMNO/BN dalam PRU13 kelak. That is the least you all can do.. 
 
"Orang gila lebih waras daripada orang tidak gila"  Mahpooozzz Bean.

Tuesday, November 20, 2012

Yang Ini Baru Betul-betul Zalim Dan Kejam..


Punca timbulnya doa supaya UMNO/BN hancur atau KO (Takat TKO masih boleh bangun sebelum bilangan genap sepuluh) adalah kerana seluruh (diulangi ikut cara Nik Aziz 'seluruh') ahli dan kepimpinan Pas percaya mereka dizalimi oleh UMNO/BN selama ini.
 
Mereka dizalimi dalam pembahagian hak royalti minyak, dizalimi dalam hak kebebasan bersuara, dizalimi dalam pembangunan, dizalimi dengan ISA, dizalimi dengan pengundi hantu, dizalimi dengan perlakuan rasuah pemimpin UMNO/BN, dizalimi oleh kerakusan UMNO/BN, dizalimi oleh kroni UMNO/BN.
 
Selain daripada itu puak-puak ini percaya mereka sepanjang masa dizalimi oleh polis yang kejam. Mereka dizalimi oleh peguam negara, dizalimi oleh MARA, UITM, UIA, dizalimi oleh TEKUN Nasional. Mungkin juga dizalimi oleh BR1M dan KR1M.
 
Puak Pas ini dizalimi dengan ditukarkan bertugas ke tempat nun jauh di pendalaman, tanpa semua kemudahan asas, dan gaji diturunkan pulak. Inilah antara perkara-perkara yang mereka canangkan dalam setiap ceramah mereka termasuk yang disampaikan oleh Ustaz Bob Lokman, Ustazah Abby dan Ustazah Aishah. Perkataan zalim, kejam dan perampas harta mak bapak dia ni tidak lekang daripada mulut penceramah Pas setiap kali mendapat pembesar suara. Semua itulah yang mengwajarkan mereka berdoa supaya orang yang mengzalimi mereka khususnya UMNO supaya dimusnahkan, dihancurkan dan didatangkan bala. Jelas di sini alasan tersebut membuktikan mereka adalah golongan yang kufur nikmat.
 
Lain-lain sebab tak ada. Nak kata UMNO zalim sebab suruh mereka makan babi, tak pernah dengar pulak. Nak kata UMNO zalim sebab suruk puak-puak Pas ni berzina, minum arak, berjudi atau berkahwin 4, tak ada pulak dengar selama ini.

Mereka merasakan dizalimi dengan kejam sekali oleh SPR, sebab itu mereka menang di Kelantan selama 5 penggal. Mereka juga dipaksa makan rasuah. Mereka dipaksa menanam padi dan menjahit pakaian batik dan songket untuk pemimpin UMNO. Pernah ke berlaku begitu???
 
UMNO juga tidak pernah melarang mereka daripada menunaikan solat dari pagi hingga ke petang,  hingga ke malam dan hingga ke subuh. Tak pernah UMNO larang, jadi mana zalimnya dalam hal ini. Tak ada. Malah UMNO menyediakan segala kemudahan untuk puak-puak Pas ini untuk mengerjakan amal ibadat kepada Allah. UMNO juga menyediakan semua kemudahan untuk anak-anak Pas menuntut ilmu supaya bila sudah banyak ilmu kelak, mereka jadi pandai dan berani mengkritik UMNO/BN.
 
UMNO/BN juga tidak pernah melarang pemimpin dan ahli Pas untuk memaki hamun sesiapa sahaja sejak bangun tidur hingga tidur kembali. Mana zalimnya. UMNO tidak pernah melarang puak Pas memasang bendera dipuncak bukit atau atas poko kelapa. Mana zalimnya.
 
UMNO tidak pernah melarang puak Pas mencetak kaset dan video untuk mencaci pemimpin UMNO/BN. Datin seri Rosmah tidak pernah mengambil tindakan mahkamah supaya pauk-puak Pas ini berhenti memfitnah beliau. Tak ada. Mana zalimnya. Apa lagi alasan kezaliman UMNO/BN yang mengwajarkan mereka beramai-ramai berdoa untuk kemusnahan UMNO/BN ni.???
 
Tidak pernah pula kita dengar puak-puak Pas ini dilarang bekerja makan gaji dengan kerajaan UMNO/BN walaupun belum tentu gaji yang mereka terima setiap bulan itu halal. Anak-nak puak Pas ini tidak juga disekat untuk menerima biasiswa jika memenuhi syarat.

Nak kata UMNO/BN melarang Pas daripada bertanding dalam mana-mana PRU atau PRK tak ada pula dengar. Tak pernah UMNO/BN melarang mereka daripada berangan-angan untuk ke Putra Jaya. Nak laksana Hudud Pas di Kelantan atau Kedah UMNO tak larang cuma diingatkan jangan berlaku kejam dan zalim dalam perlaksanaannya. Buatlah. Alasan yang mengatakan Tun M, DSN dan UMNO melarang tu cuma dibibir pemimpin Pas sahaja, alasan, tak tahu menari katalah lantai jungkang jungkit. Itu sahaja.  
 
Nak kata BR1M ini zalim, puak-puak Pas dapat juga, malah kebanyakan mereka dengan muka tak malu, berlumba-lumba untuk mengambil BR1M. Adalah hujah mereka untuk menghalalkan perbuatan berlumba-lumba tersebut.
 
Nak kata UMNO/BN dan kerajaan zalim sebab mengenakan cukai yang tinggi kepada mereka, tak ada pula. Malah puak mereka paling sedikit membayar cukai kepada kerajaan dalam negara ini.
 
UMNO/BN tak pernah pula menegah mereka daripada menunaikan fardu haji. Tidak juga melarang mereka berniaga di pasar malam walaupun adakalanya perbuatan mereka menyusahkan rakyat lain.
 
UMNO/BN tidak pula melarang puak-puak Pas ini daripada membeli kereta Volvo, Porche dan Mercedes. Malah mereka tidak pernah dilarang untuk berkhalwat dalam keretapi, untuk memasuki sebarang tender terbuka, untuk membeli belah di shoping Komplek yang besar-besar dan tidur di hotel-hotel mewah. Tak pernah larang, tak pernah sekat, mana zalimnya.
 
Bila kutipan derma untuk Lebuh Raya Rakyat dilancarkan, tak ada pula UMNO/BN melarang tokoh2 usahawan dan peniaga di Kelantan daripada hadir dan memberi derma. Dalam ceramh2 mereka juga kantung berjalan, kutipan dibuat, tak ada pula UMNO larang. Kutiplah, makanlah, bahagilah sama rata, ada UMNO kisah??
 
Kata Dr Mahfodz rakyat Kelantan tertakan?????? yang berdoa tu bukan semua rakyat Kelantan, malah orang luar yang ingin kelihatan alim juga lepak kat tengah padang tu. Golongan muda di Kelantan ceria je menonton perlawanan bola yang melibatkan pasukan Kelantan, tak ada tertekanpun. Isshh..ish alasan dangkal betul puak-puak Pas ni.
 
Oleh kerana kemakmuran negara ini menyebabkan UMNO/BN dan kerajaan dianggap zalim maka peristiwa yang dipaparkan dalam gambar-gambar ini mungkin tidak zalim oleh puak Pas ini. Mari kita tengok: Dari Blog PANEH MIANG
 
   
Masjid punah
 
 

Apa dosa anak ini??
 
 

Penyokong Israel adalah bersubahat
 
 
 Mati dalam senyuman
 
 
 
Mengzalimi kanak dan orang awam. Mereka perlu berdoa
 
 
 Kesan kekejaman dan kezaliman
 
 
 
 
 

Mengzalimi penduduk


 Mengzalimi pemimpin


 Mengzalimi pengikut totok
 
 
 Zalim terhadap penjaga keselamatn negara dan rakyat
 

Ini dizalimi dan mengzalimi


Perjanjian Syaiton.. mengkhianati agama, bangsa dan negara
 
 
 
Ini semua mungkin tidak zalim kerana seperti kata Obama, Israel berhak untuk mempertahankan keselamatannya. Nuar Brahim menyokong segala usaha untuk menjamin kelselamatan Israel. Nuar Brahim  kawan Pas. 
 
Palestine bermandi darah, hospital musnah, rumah lebur, nyawa melayang akibat kekejaman Israel. Kebebasan penduduk Gaza disekat. Malas nak cerita. Jika puak-puak Pas ini tidak faham erti dan maksud kekejaman dan kezaliman, maka inilah contoh terbaik untuk mereka. Pertanyaan, apakah Pas mahu UMNO/BN bertindak sedemikian rupa terhadap mereka demi untuk menjaga keselamatan UMNO/BN???

Potret tersebut menceritakan segala-galanya, Mungkin bagi sesetengah orang ianya zalim dan kejam, tetapi bagi puak Pas semua itu adalah biasa. Kesimpulannya yang zalim dan kejam ialah Pas, pemimpinnya dan pengikutnya.

Kenapa Israel begitu zalim dan begitu kejam??? sebab dia disokong oleh Obama, great Britain, Perancis dan Nuar brahim. Kenapa Pas kejam sehingga sanggup mendoakan kemusnahan UMNO/BN??? sebab Pas mendapat sokongan DAP, Nuar dan PKR.
 
"Orang gila lebih waras daripada orang tidak gila"  Mahpooozzz Bean.

TV3 Dan Utusan Malaysia Putar Belit..


MBNS sedang mengaminkan doa..
 

Selepas ini nanti, apabila semakin ramai yang mempertikaikan tentang doa sesat Pas yang di ameenkan oleh 30,000 orang itu, maka akan banyaklah fatwa dikeluarkan oleh 'ulamak Pas' supaya orang yang mempertikaikan doa tersebut segera bertaubat.
 
Jika ini tidak berlaku, tentunya kepimpinan Pas akan mengatakan TV3 atau Utusan Malaysia telah memutar belitkan doa berkenaan. Itu sahaja kaedah dan modal yang mereka ada untuk melepaskan diri yang tersepit.
 
Sebenarnya doa Pas untuk menjahanam umat sebangsa ini telah banyak kali berlaku. Doa seperti ini bukan sahaja diadakan di dalam masjid-masjid, di atas padang di dalam stadium malah dipasang merata-rata menggunakan kain rentang, papan kenyataan malah didinding lori sekalipun. Terdesak je doa, terdesak je doa..
 
Doanya semua menjurus ke arah untuk kemusnahan sahaja. Doa pecah perut pemimpin UMNO/BN, doa supaya UMNO/BN menerima azab dan pelbagai lagi doa yang tidak masuk akal. Ini telah berlaku sejak berpuluh tahun dahulu.
 
Perkara-perkara sebeginilah yang membuatkan ramai ulamak  kini kekal bersama UMNO kerana mereka sedar bahawa apa yang dilakukan oleh Pas itu adalah perkara mungkar dan wajib dijauhi.
 
Ulamak yang tidak menyokong Pas ini pula dilabelkan dengan pelbagai gelaran yang menjijikan seperti ulamak cari makan, ulamak Dato', ulamak UMNO, ulamak upahan dan sebagainya.
 
Malah ulamak tersohor dari luar negarapun sekiranya membuat kenyataan yang menyebelahi UMNO dan kerajaan BN ini akan juga diberi gelaran yang menghinakan. Begitulah hebatnya ilmuan yang terdapat di dalam Pas.

Doa-doa sebegini bertujuan semata-mata untuk menunjukan puak Pas ini berada dipihak yang benar. Ia bertujuan untuk mengikat penyokong mereka agar tidak lari meninggalkan perjuangan Pas. Doa sebegini akhirnya akan menyeru kepada perpecahan masyarakat sebangsa dan seagama.

Doa-doa sebeginilah juga yang membuatkan ribuan ulamak yang berada di dalam UMNO/BN semakin menjauhkan diri daripada perjuangan PAS. Ulamak ini menyedari betapa bercelarunya pemikiran ulamak Pas yang lebih mementingkan politik daripada kesatuan ummah.

Antara ulamak yang bersama UMNO/BN yang tidak bersetuju dengan cara perjalanan dan perjuangan PAS ialah Tan Sri Harussani. Beliau yang merupakan Mufti Perak ini sering menjadi sasaran pihak Pas apabila beliau mempertikaikan sesuatu kenyataan yang dibuat oleh pemimpin Pas yang bertentangan dengan fitrah agama.

Terkini Harun Taib meminta Tan Sri Harussani bertaubat kerana katanya dia menolak perjuangan Islam apabila menegur kenyataan Nurul Izzah.

Tan Sri Harusssani dengan jelas mengatakan bahawa seluruh kehidupan beliau adalah berjuang untuk Islam. Pemimpin Pas yang bermulut celupar harus merasa malu dengan kenyataan Mufti Perak ini. Beliau menginsafi betapa Pas banyak menyeleweng sejak penubuhan parti itu 58 tahun dahulu. Ikuti kenyataan beliau seperti yang dilapurkan oleh akhbar seperti di bawah:
 
Sepanjang hidup saya perjuang Islam - Harussani
KUALA LUMPUR 15 Nov. - Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria menyangkal dakwaan Ketua Dewan Ulama Pas, Datuk Harun Taib bahawa beliau tidak menyokong perjuangan Islam.
Tegas Harussani, Islam akan terus beliau perjuangkan sepanjang hidupnya termasuk isu-isu berkaitan perpaduan umat.
"Sepanjang hidup, saya akan terus memperjuangkan Islam dan belum pernah saya tak bercakap mengenai Islam.
"Cuma, saya tak menyokong perjuangan parti yang menamakan dirinya Islam tetapi perjuangannya hanya menyeru perpecahan dan menanam kebencian sesama ummah hingga berlaku perpisahan (perpecahan) dalam kalangan orang Islam," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.
Beliau mengulas kenyataan Harun yang memintanya bertaubat kerana tidak menyokong perjuangan Islam seperti dipetik dalam portal berita milik Pas, Harakahdaily hari ini.
Harun mendakwa sedemikian ekoran nasihat Harussani agar Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar bertaubat serta menarik kenyataannya berhubung kebebasan beragama di kalangan orang Melayu.
Kenyataan Harun berbunyi: "Bagi saya dia (Nurul Izzah) tidak perlu (taubat) kerana taubat kalau buat kesalahan besar. Jika itu kena bertaubat, Harussani juga kena taubat kerana dia tak sokong perjuangan Islam."
Harussani berkata, isu perpecahan umat Islam telah mula 'berputik' sejak 50 tahun kebelakangan ini sehingga membuatkan sesama Islam saling membenci.
"Inilah yang telah berlaku. Sepanjang itu saya menyeru supaya orang Islam bersatu. Perkara itu sangat penting. Dia (parti yang menggunakan nama Islam) tak akan berjaya. Kerana kecewa dan sakit hati, sebab itu mereka suka menghukum orang lain. Perkara seperti ini yang membuatkan orang lain semakin membenci Islam," katanya
Ulasan Tan Sri Harussani tentang doa kehancuran Pas di SINI 
 
  
"Orang gila lebih waras daripada orang tidak gila"  Mahpooozzz Bean.

Kezaliman UMNO/BN Mengikut Acuan Pembangkang..


  Isu DOA Kehancuran

"ia adalah satu doa yang hadhir dari hati sanubari masyarakat yang tertindas sejak sekian lama. Hak mereka dinafi, sebahagian di tukar tempat kerja jauh ke pendalaman, terdapat yang dipenjara dibawah akta ISA, malah ada pemimpin yang dibunuh mati seperti peristiwa Memali dan Lubuk Merbau. Hasil negeri mereka turut dinafikan apabila Royalti dihalang. Semuanya UMNO dan BN bertanggungjawab.

UMNO dan BN telah memperlekeh agama Allah, mencetus perkauman, menyeleweng dana negara, mengumpulkan kekayaan dari hasil negara hanya untuk kroni, rasuah berleluasa, jenayah meningkat dan 1001 perkara yang membawa kehancuran pada tamadun negara ekoran sistem dan dasar pemerintahan UMNO dan BN.

Doa tersebut dari sudut jauh hati kecil rakyat marhain dan diaminkan oleh puluhan ribu ummat prihatin. Terdahulu doa ini telah maqbul apabila UMNO telah hancur dan musnah dan kini digantikan dengan UMNO Baru.

Semoga UMNO dan BN hancur dan binasa lagi, sementara kami menggamit dan melambai kepada semua ahli - ahli UMNO dan BN supaya meninggalkan "kapal" yang hampir karam itu untuk menyelamatkan diri dengan menyertai PAS dan PR.

Aslim Taslam ! Terima Islam maka kamu selamat. Hanya Islam dan pendokongnya yang selamat sementara penentang Islam akan rosak dan binasa."

"Usah bimbang pada doa itu. Doa tersebut supaya kapal UMNO karam, sementara kami telah menyediakan platform dan dermaga yang utuh untuk menyelamatkan ahli - ahli UMNO dari kapal yang semakin dimasuki air dan bakal tenggelam itu."

Jokiden berhasrat untuk mengulas posting yang dihantar ke FB oleh seseorang yang mempertahankan doa yang dibaca oleh Nk Razi. Sebelum itu mari kita sama-sama baca posting berkenaan. 
 


1. "ia adalah satu doa yang hadhir dari hati sanubari masyarakat yang tertindas sejak sekian lama. Hak mereka dinafi, sebahagian di tukar tempat kerja jauh ke pendalaman, terdapat yang dipenjara dibawah akta ISA, malah ada pemimpin yang dibunuh mati seperti peristiwa Memali dan Lubuk Merbau. Hasil negeri mereka turut dinafikan apabila Royalti dihalang. Semuanya UMNO dan BN bertanggungjawab.

2. UMNO dan BN telah memperlekeh agama Allah, mencetus perkauman, menyeleweng dana negara, mengumpulkan kekayaan dari hasil negara hanya untuk kroni, rasuah berleluasa, jenayah meningkat dan 1001 perkara yang membawa kehancuran pada tamadun negara ekoran sistem dan dasar pemerintahan UMNO dan BN.

3. Doa tersebut dari sudut jauh hati kecil rakyat marhain dan diaminkan oleh puluhan ribu ummat prihatin. Terdahulu doa ini telah maqbul apabila UMNO telah hancur dan musnah dan kini digantikan dengan UMNO Baru.

4. Semoga UMNO dan BN hancur dan binasa lagi, sementara kami menggamit dan melambai kepada semua ahli - ahli UMNO dan BN supaya meninggalkan "kapal" yang hampir karam itu untuk menyelamatkan diri dengan menyertai PAS dan PR.

5. Aslim Taslam ! Terima Islam maka kamu selamat. Hanya Islam dan pendokongnya yang selamat sementara penentang Islam akan rosak dan binasa."

6. "Usah bimbang pada doa itu. Doa tersebut supaya kapal UMNO karam, sementara kami telah menyediakan platform dan dermaga yang utuh untuk menyelamatkan ahli - ahli UMNO dari kapal yang semakin dimasuki air dan bakal tenggelam itu."t kerja jauh ke pendalaman, terdapat yang dipenjara dibawah akta ISA, malah ada pemimpin yang dibunuh mati seperti peristiwa Memali dan Lubuk Merbau. Hasil negeri mereka turut dinafikan apabila Royalti dihalang. Semuanya UMNO dan BN bertanggungjawab.

UMNO dan BN telah memperlekeh agama Allah, mencetus perkauman, menyeleweng dana negara, mengumpulkan kekayaan dari hasil negara hanya untuk kroni, rasuah berleluasa, jenayah meningkat dan 1001 perkara yang membawa kehancuran pada tamadun negara ekoran sistem dan dasar pemerintahan UMNO dan BN.

Doa tersebut dari sudut jauh hati kecil rakyat marhain dan diaminkan oleh puluhan ribu ummat prihatin. Terdahulu doa ini telah maqbul apabila UMNO telah hancur dan musnah dan kini digantikan dengan UMNO Baru.

Semoga UMNO dan BN hancur dan binasa lagi, sementara kami menggamit dan melambai kepada semua ahli - ahli UMNO dan BN supaya meninggalkan "kapal" yang hampir karam itu untuk menyelamatkan diri dengan menyertai PAS dan PR.

Aslim Taslam ! Terima Islam maka kamu selamat. Hanya Islam dan pendokongnya yang selamat sementara penentang Islam akan rosak dan binasa."

"Usah bimbang pada doa itu. Doa tersebut supaya kapal UMNO karam, sementara kami telah menyediakan platform dan dermaga yang utuh untuk menyelamatkan ahli - ahli UMNO dari kapal yang semakin dimasuki air dan bakal tenggelam itu."

1. Pertamanya jika kita tidak melihat gambar orang yang membaca doa tersebut dan hanya mendengar suara sahaja, pastilah kita menyangka orang yang sedang membaca doa itu adalah Nik Aziz sendiri. Sebab suara Nik Razi sebijik macam suara Nik Aziz.
t kerja jauh ke pendalaman, terdapat yang dipenjara dibawah akta ISA, malah ada pemimpin yang dibunuh mati seperti peristiwa Memali dan Lubuk Merbau. Hasil negeri mereka turut dinafikan apabila Royalti dihalang. Semuanya UMNO dan BN bertanggungjawab.

UMNO dan BN telah memperlekeh agama Allah, mencetus perkauman, menyeleweng dana negara, mengumpulkan kekayaan dari hasil negara hanya untuk kroni, rasuah berleluasa, jenayah meningkat dan 1001 perkara yang membawa kehancuran pada tamadun negara ekoran sistem dan dasar pemerintahan UMNO dan BN.

Doa tersebut dari sudut jauh hati kecil rakyat marhain dan diaminkan oleh puluhan ribu ummat prihatin. Terdahulu doa ini telah maqbul apabila UMNO telah hancur dan musnah dan kini digantikan dengan UMNO Baru.

Semoga UMNO dan BN hancur dan binasa lagi, sementara kami menggamit dan melambai kepada semua ahli - ahli UMNO dan BN supaya meninggalkan "kapal" yang hampir karam itu untuk menyelamatkan diri dengan menyertai PAS dan PR.

Aslim Taslam ! Terima Islam maka kamu selamat. Hanya Islam dan pendokongnya yang selamat sementara penentang Islam akan rosak dan binasa."

"Usah bimbang pada doa itu. Doa tersebut supaya kapal UMNO karam, sementara kami telah menyediakan platform dan dermaga yang utuh untuk menyelamatkan ahli - ahli UMNO dari kapal yang semakin dimasuki air dan bakal tenggelam itu."mmmmm
Doa ini bukan hadir dari hati sanubari masyarakat yang tertindas seperti didakwa, sebaliknya doa yang dipaksakan oleh pemimpin Pas.
Hak mereka dinafi antaranya ditukar dittempat kerja jauh ke pendalaman. Semua kaki tangan awam tertakluk kepada aku janji semasa menerima tawaran antaranya termasuklah bersedia untuk ditugaskan di mana-mana tempat sekalipun. Jika semua penjawat awam hendak bertugas di bandar alamat semakin ketinggalanlah kawasan pendalaman. Dalam hal ini UMNO/BN tidak zalim, mereka yang bertugas di pendalaman menerima elaun khas yang amat lumayan, kadang2 melebihi gaji mereka. Ini tidak dinikmati oleh mereka yang bertugas di bandar.
Yang dipenjara tanpa bicara di bawah ISA, jumlahnya amatlah sedikit. Ini bukan tindakan politik tetapi demi untuk menyelamatkan negara tercinta ini daripada ancaman keselamatan terutamanya dari warga asing. ISA pun sudah ditiadakan. Daripada jumlah 28 juta rakyat Malaysia jika ada 10 atau 20 orang yang ditahan dibawah ISA oklah tu.. Yang bersetuju akta ini zalim hanya mereka yang termakan dengan kelentong pembangkang sahaja. 27 juta lebih rakyat Malaysia masih tidak merasai ditahan dibawah akta ini. Lepas ni langsung tiada.
Pemimpin yang dibunuh mati iaitu ditembak, sebabnya ialah jika dia tidak ditembak, maka dia akan membunuh ramai orang. Orang yang sudah kurang siuman akibat taksub sudah tentu sanggup melakukan apa sahaja. Sebab itu Ibrahim Libya mati, kerana dia mengancam keselamatan. Kemudian Pas memutar belitkan fakta dan mendakwa dia mati syahid. Dikapan tanpa dimandikan, hingga sekarang siapa yang bakal menanggung dosa tu. Duit Tabung Memali habis disapu oleh puak2 tersebut. Ada mereka bising???
Royalti dihalang??? ini hanya kelentong Pas dan PKR, sesekali disokong oleh pemimpin UMNO yang inginkan sesuatu. Kelantan tidak keluar belanja untuk penghasilan minyak tersebut. Kerajaan Pusat melalui Petronas berbelanja berbillion ringgit untuk mencari gali minya dan gas. Apa yang Kelantan berhak hanya ciput je tetapi digambarkan oleh puak pembangkang ini Kelantan patut dapat berpuluh kali ganda. Benar Kelantan miskin tegar di bawah kehebatan pemerintahan Pas, namun kerajaan pusat tidak zalim, berbillion bantuan diberikan oleh kerajaan pusat, ada mereka nak bersyukur atau berterima kasih?? Di mana zalimnya UMNO/BN ini??

Dalam menghalalkan tindakan berdoa tersebut Timbalan Ketua Dewan Ulamak Pas, Dr Mahfoodz berkata rakyat Kelantan tertekan kerana royalti minyak tidak diberikan kepada Kelantan. Habis yang RM4 billion tu atas nama ihsan buat-buat tak nampak ke?? Untuk menutup isu kegagalan Pas dalam memakmurkan rakyat Kelantan maka ditimbulkanlah isu royalti tersebut. Itu sahaja dengan harapan rakyat akan terus menyokong Pas dalam Pru13 kelak.

Melaka mana ada royalti, makmur juga. NSDK mana ada royalti minyak. Pahang pun tak ada, tak timbulpun pasal royalti dan 'hak' kononnya. Berhentilah menipu rakyat ni. Tak ada modal lagi Pas Kelantan ni, isu royalti dan isu hudud Pas setiap kali menjelang PRU. Tak ada mananya rakyat Kelantan tertekan, mereka seronok sepanjang masa. yang tertekan ialah kepimpinan Pas kerana bimbang rakyat menolak mereka setiap kali PRU kerana mereka gagal membela rakyat. Jika tak adalah sumbangan Kerajaan Persekutuan, tak taulah apa nak jadi dengan Kelantan di bawah Pas ini.
2. UMNO/BN sepanjang setengah abad ini berusaha mempertabatkan agama Allah, bukan memperlekehkannya. Yang memperlekehkan agama Allah ialah Pas termasuk dalam isu berdoa untuk kehancuran sesama umat Islam ini. Mereka menggunakan agama untuk kepentingan politik mereka. Ini berdosa besar.
Yang mengatakan segala-galanya dibolehkan oleh agama ini ialah Pas dan Puak pembangkang yang lain. Dari ayat pertama hingga terakhir dalam Al-Quran itu adalah politik. Itu kata Nik Aziz. Yang paling memalukan dalam dunia ini ialah Pas mendakwa membangun bersama Islam, serambi mekah, hudud Pas, tetapi pada masa yang sama membiarkan segala maksiat berlaku, kekotoran tidak diberi keutaman, asyik berpolitik, asyik ceramah dan selama 22 tahun memerintah hanya sebiji masjid mereka bina.
Segala-galanya tentang Islam di Malaysia ini yang dinikmati oleh setiap orang Islam adalah hasil perjuangan UMNO/BN. UMNO/BN melakukan segala-galanya demi untuk kesucian Islam. Untuk menutup segala kegagalan Pas tersebut mereka menuding jari dan menuduh UMNO/BN menentang Islam. Rasa-rasanya jika Allah hendak memberikan ganjaran dalam berusaha ke arah mempertabatkan Islam ini siapa yang akan menerima ganjaran lebih besar??? UMNO/BN atau Pas???
Setakat mengasingkan laluan lelaki dan perempuan di pasar raya di Kota Bahru, belum lagi mempertabatkan Islam. Selepas keluar pasar raya mereka berpegangan tangan semula. Di dalam kapal terbang mereka duduk berdua kembali. Setakat melarang Qariah bertanding dalam musabaqah Al Quran belum lagi mempertabatkan Islam sepenuhnya.
Yang sering mencetuskan perkauman di Malaysia ini ialah DAP. UMNO sudah berpuluh tahun menjaga sensitiviti kaum ini. Yang mengatakan UMNO ini perkauman ialah Nuar Brahim dan pemimpin Pas dan DAP kerana mereka mahu menutup segala kemungkaran mereka. Malangnya ada yang termakan dengan momokan pemimpin pembangkang tersebut.

Menuduh UMNO mengkayakan kroni, merompak duit rakyat itu jelas hasil air liur pemimpin pembangkang. Bukti mereka tidak ada. Ingat pemimpin UMNO/BN ini tidak takut ke bila dihadapan ke Mahkamah bila cukup bukti. Periuk nasi boleh tergadai tahu.

Rasuah berlaku dimana-mana dan kepada sesiapa sahaja yang berpeluang untuk melakukannya. Pemberi rasuah terbesar ialah kaum Cina. Penerima rasuah terbesar ialah bukan orang politik, bukan pemimpin tetapi kakitangan kerajaan dan penguat kuasa yang memegang kuasa.

Benar ada ahli UMNO yang rasuah dan menyeleweng, tetapi tidaklah seteruk yang berlaku di Kedah, Kelantan, Selangor dan Pulau Pinang. Itu baru sepenggal mereka memegang kuasa. Jika lebih lama siaplah, hancur musnah negara ini akibat perbuatan pembangkang.

Pemimpin UMNO/BN yang kena dakwa, tidak pernah dibela oleh sesiapa. Tidak ada yang pergi kejalanan untuk berdemo menuntut itu dan ini. Orang-orang BN akur, you buat you tanggung. Tetapi apabila pemimpin pembankang di dakwa mulalah riuh rendah bukan sahaja seluruh negara tetapi seluruh dunia, menuduh UMNO/BN tidak adil, zalim, menggunakan mahkamah untuk menghalang pemimpin pembangkang.

Berapa ramai pemimpin BN yang kena dakwa di mahkamah, ada pernah dengar penyokong UMNO/BN pergin menyerang mahkamah. Pernah dengar maki hamun kepada hakim, polis, peguam negara. Pernah berdemo??? sikit-sikit untuk menunjukkan simpati tu adalah. Namun pemimpin UMNO/BN yang kena dakwa tidak pula menghasut rakyat untuk membela mereka.

Mana negara ini hancur akibat pemerintahan UMNO/BN??? bertambah maju adalah, bertambah senang adalah, bertambah makmur adalah, bertambah selamat adalah.. Kenapa terpengaruh dengan dakyah pemimpin pembangkang ini.

Manusia berbeza dengan haiwan. Manusia selain daripada nafsu diberi oleh Allah akal fikran supaya boleh berfikir. Jangan menelan bulat-bulat apa yang dikelentongkan oleh pemimpin pembangkang yang sudah ketandusan idea tersebut. Kita di ajar supaya apabila orang yang fasik membawa berita, siasat dulu, selidik dulu jangan terima bulat2. Ini tidak, apa yang Nuar cakap terus percaya. Apa yang nik Aziz cakap terus percaya. Selidik dan dengar betul-betul. Sejak beribu tahun dahulu memang ada golongan yang nampak warak, tetapi kita ada akal, fikirlah dulu sebelum mempercayainya.

Kroni??? kalau betul benci kepada UMNO/BN sebab mengamalkan kroni, kenapa tidak mahu berfikir bahawa di dalam pakatan pembangkang tersebut perlakuan kroni ini sepuluh kali lebih teruk daripada apa yang UMNO/BN lakukan. Kenapa kroni UMNO/BN dibenci tetapi kroni pakatan disokong pulak?? Fikirlah dulu.

Salah satu sebab jenayah meningkat dinegara ini ialah sebab pemimpin pembangkang suka membela penjenayah. Penjenayah tidak takut melakukan jenayah kerana jika bernasib baik perbuatan jenayah mereka boleh jadi isu politik yang dijuarai oleh pemimpin pembangkang.

3. Doa Pas tidak pernah dimakbulkan oleh Allah. Pengharaman UMNO lama ada hikmahnya. UMNO tidak pernah hancur. Ketika UMNO diharamkan keahlian UMNO ialah seramai 2.3 juta orang. Tetapi kini Orang Melayu yang menjadi ahli UMNO meningkat kepada 3.5 juta orang. Mana hancurnya. Istilah UMNO lama dan UMNO baru hanyalah mainan mulut bekas2 pemimpin UMNO yang sudah expired dan sukar untuk mendapat tempat kembali. Untuk menghalalkan tindakan mereka pergi menyertai parti lain, maka di war-warkanlah isu UMNO Baru dan UMNO Lama.. Bendanya itu juga. Apa yang berbeza.??

Pas ini telah banyak kali berdoa dan sembahyang hajat memohon bala ke atas UMNO/BN. Namun tidak adapun doa mereka dikabulkan. Malah mereka makin jauh menyeleweng. Berdoa cara Pas ini adalah salah satu cara pemimpin Pas hendak menutup segala kelemahan diri mereka. Doa juga digunakan oleh mereka untuk mengawal ahli-ahli mereka supaya terus bersama mereka. Konon2nya cara mereka tersebut adalah betul, namun tanpa mereka sedar mereka terus hanyut dalam kemungkaran.

Apa kata pemimpin ulamak dalam Pas, jika duit menang loteri digunakan untuk kebajikan?? Pasti mereka akan berkata, sumber duit tidak halal, maka hasil tidak halal, maka amal jariah juga tidak halal. Samalah tujuan berdoa sudah salah, maka berdoa untuk kemusnahan adalah salah. Matalamat menghalalkan cara hanya diamalkan oleh pemimpin Pas.

4. Lambaian dan gamitan kepada ahli UMNO untuk menyertai Pas setakat ini tidak berjaya. Seorang berdua tu adalah macam Lajim Hj Okin dan Kadir Syeikh Fadzir, mungkin juga Tamrin Ghaffar.. Biasa tu. Malah sebaliknya makin ramai pejuang tulin Pas yang meninggalkan Pas dan menyertai UMNO. Doa sudah terbalik agaknya. Bagi orang UMNO daripada keluar dari mulut harimau, untuk masuk ke mulut buaya, lebih baiklah duduk tinggal dalam mulut harimau.  

 


Nak masuk PKR???? lagi tak payahlah. Yang dah ada dalam PKR tu berebut-rebut nak kelaur. Mana ada parti dalam dunia ni yang ditinggalkan oleh begitu ramai pemimpin kanannya termasuk pengasas selain daripada PKR. Kapal UMNO tidak akan karam, itu pasti, dengan Tranformasi yang di bawa oleh DS Najib, UMNO akan keluar dari kemelut lalu dengan lebih berjaya dan cemerlang. Yang bakal karam mungkin ialah kapal PKR dan PAS. Sama-sama kita tengok nanti.

5. Apabila dikaji secara halus yang merosakkan Islam ialah Pas. Yang melemahkan Islam ialah Pas. Memanglah cakap mereka berdegar-degar, hebat tetapi hasilnya adalah kosong dan mendukacitakan. Haji hadi baru lepas selesai mengaji,. Dulu dialah yang sibuk mengkafirkan UMNO ini. Sekarang Nik Aziz pula. Tetapi biasalah sikit hari lagi dia akan nafi dan bersilat lidah untuk menafikan segala kata-katanya. Ayat power dia biasalah Utusan dan TV3 serta RTM putar belit. Biasalah dia akan saman, saman, saman...

Yang mengikut dan memperakui kenyataan atau amanat Hj Hadi dulu sudah bertaubat atau belum kita tidak tahu. Kita diajar bahawa jika seseorang itu menuduh seseorang Islam yang lain kafir, jika tuduhan itu tidak benar, maka tuduhan itu akan kembali kepada kita. Maknanya kita dilarang keras daripada sewenang-wenangnya mengkafirkan seseorang Islam yang lain.

6. UMNO/BN tidak pernah merasa bimbang dengan semua doa-doa Pas tersebut, dulu kini dan selamanya. Perkara mungkar seperti itu yang dilakukan semata-mata untuk mengikat penyokong, untuk kepentingan politik tidak pernah dibimbangi. namun jika ada pengikut Pas yang ragu-ragu dan susah hati maka dipersilakan ke dermaga UMNO. Sekaranglah masanya untuk meninggalkan PAS.

DS Najib tidak sedikitpun resah dikala mengulas isu doa Pas tersebut. Yang kita bimbang ialah doa itu akan memakan diri dan Pas terus ditimpa musibah..
t kerja jauh ke pendalaman, terdapat yang dipenjara dibawah akta ISA, malah ada pemimpin yang dibunuh mati seperti peristiwa Memali dan Lubuk Merbau. Hasil negeri mereka turut dinafikan apabila Royalti dihalang. Semuanya UMNO dan BN bertanggungjawab.

UMNO dan BN telah memperlekeh agama Allah, mencetus perkauman, menyeleweng dana negara, mengumpulkan kekayaan dari hasil negara hanya untuk kroni, rasuah berleluasa, jenayah meningkat dan 1001 perkara yang membawa kehancuran pada tamadun negara ekoran sistem dan dasar pemerintahan UMNO dan BN.

Doa tersebut dari sudut jauh hati kecil rakyat marhain dan diaminkan oleh puluhan ribu ummat prihatin. Terdahulu doa ini telah maqbul apabila UMNO telah hancur dan musnah dan kini digantikan dengan UMNO Baru.

Semoga UMNO dan BN hancur dan binasa lagi, sementara kami menggamit dan melambai kepada semua ahli - ahli UMNO dan BN supaya meninggalkan "kapal" yang hampir karam itu untuk menyelamatkan diri dengan menyertai PAS dan PR.

Aslim Taslam ! Terima Islam maka kamu selamat. Hanya Islam dan pendokongnya yang selamat sementara penentang Islam akan rosak dan binasa."

"Usah bimbang pada doa itu. Doa tersebut supaya kapal UMNO karam, sementara kami telah menyediakan platform dan dermaga yang utuh untuk menyelamatkan ahli - ahli UMNO dari kapal yang semakin dimasuki air dan bakal tenggelam itu."Yangyang3.

"Orang gila lebih waras daripada orang tidak gila"  Mahpooozzz Bean.