Saturday, April 13, 2013

Berhentilah Berdoa Untuk Kehancuran Sesama Umat Jika Tidak Mahu Musibah Yang Berterusan.


Ekoran video fitnah yang dieluarkan pihak tertentu untuk menjatuhkan kredibiliti pimpinan PAS Pusat dan kemungkinan fitnah lain yang bakal mendatang, saya menyeru diri saya dan sekalian amilin PAS untuk kita perhebatkan lagi munajat dan solat malam kita

Kita mohon doa supaya Allah SWT gagal dan hancurkan segala fitnah yang sedia ada dan bagi balasan yang setimpalnya pada pencipta fitnah tersebut agar menjadi iktibar buat sekalian ummat.Sungguh doa itu senjata orang mukmin.

Mereka merancang dan Allah SWT juga merancang dan Allah SWT jua sebaik-baik perancang dan Maha Hebat perancanganNya.
Ekoran video fitnah yang dieluarkan pihak tertentu untuk menjatuhkan kredibiliti pimpinan PAS Pusat dan kemungkinan fitnah lain yang bakal mendatang, saya menyeru diri saya dan sekalian amilin PAS untuk kita perhebatkan lagi munajat dan solat malam kita

Kita mohon doa supaya Allah SWT gagal dan hancurkan segala fitnah yang sedia ada dan bagi balasan yang setimpalnya pada pencipta fitnah tersebut agar menjadi iktibar buat sekalian ummat.Sungguh doa itu senjata orang mukmin.

Mereka merancang dan Allah SWT juga merancang dan Allah SWT jua sebaik-baik perancang dan Maha Hebat perancanganNya.


Gambar dan kenyataan di atas Jokiden ambil dari posting dan sharing rakan FB Jokiden. Kami berkawan baik sejak dahulu namun pandangan politik kami agak berbeza. Sejak dulu, kini dan selamanya Jokiden tidak pernah respon kepada apa sahaja posting dan sharing dari kawan-kawan atas dasar kami saling menghormati antara satu sama lain. Jokiden tidak mahu ada kawan-kawan yang tersinggung dengan komen Jokiden. Sebab itu sharing dan komen mereka sekadar Jokiden baca, tetapi tidak pernah komen atau like atau dislike.
 
Di sini juga Jokiden tidak bermaksud untuk respon kepada kawan2 Jokiden, sebaliknya posting ini Jokiden tujukan kepada admin fb yang kawan Jokiden sharekan tersebut.
 
Dalam para pertama ada kecenderungan puak-puak pakatan untuk menyalahkan UMNO/BN. Ini tidak mengejutkan kerana itulah cara paling mudah untuk melepaskan diri dari segala permasalahan. Menuding jari ke arah orang lain merupakan strategi yang kadang kala berkesan dan kadang kala memakan diri pula.
 
  
Rasanya tak sempat mandi junub ni..
 
 
Maksud fitnah dalam para pertama ini juga tentulah tentang video yang memaparkan SUA sedang melakukan perkara yang terlampau. Tidak mudah sebenarnya untuk membuat video ini malah mana-mana video palsu sekalipun. Pemalsuan akan mudah dikesan.
 
Apa lagi di dalam video 11 minit ini perbualan mereka adalah jelas, termasuk soal telifon kehabisan batery, nak bayar sewa rumah dll. Mungkin mereka berdua sudah biasa dan tidak kekok seperi video Nuar dengan Chinadol tersebut. Akhirnya kedengaran "amik duit you sikit aaa.." Jika bersetubuh dengan bini, takkan terus bayar selepas itu.
 
Di dalam strategi cyber troper pakatan memang sudah diusahakan bahawa beberapa tindakan untuk membela SUA ini mesti dilakukan dengan apa cara sekalipun dan mereka mempunyai beberapa pilihan.
 
Pertama SUA ini mesti mengaku di depan media massa dengan membawa anak isteri, bahawa beliau adalah pelaku dalam video berkenaan dan kemudian mesti pergi bercuti sehingga pilihanraya selesai.
 
Kedua TGHH mestilah mempertahankan SUA dan tindakan mengarahkan SUA bercuti atau meletakkan jawatan menunjukkan PAS tidak 'menyokong' sebarang unsur-unsur maksiat dalam parti.
 
Ketiga cyber troper pakatan mestilah menyalah dua pihak dengan tersebarnya video tersebut, iaitu DS Mohd Najib dan UMNO/BN. Dosa pahala jangan kira asalkan PAS tidak kehilangan undi disebabkan oleh penyiaran video ini.
 
Pilihan keempat SUA Dato' Mustopo Ali mestilah menafikan sekeras-kerasnya tentang perbuatan dia melanyak perempuan tersebut. Nafikan semata-mata dan katakan ini fitnah. Itulah perancangan awal dan strategi mereka sama dengan strategi yang diambil ketika mempertahankan Ostad Badrul Amin yang melakukan kaunseling pada jam tiga pagi.

Pilihan Mustopo Ali adalah seperti berikut: “Saya akui yang saya merupakan pelaku dalam klip video tersebut dan kejadian tersebut berlaku 2 tahun yang lepas dan saya ingin tegaskan, perlakuan saya tidak menggambarkan perjuangan PAS kerana ia adalah kesilapan peribadi saya”. Watan Harian.
 
Dosa khalwat dan dosa zina JANGAN diperbesarkan dan mereka masih perlu dimuliakan jika tidak mahu undi ahli PAS hilang. Yang penting dan mesti diperbesarkan ialah dosa mengedarkan video tersebut.
 
Musuh politik sebenarnya keliling pinggang dan berada di mana-mana. Musuh dalam selimut amat sukar dikenal pasti. Dalam kes Assmin aiscream misalnya dikatakan ia dilakukan oleh orang dalam yang rapat dan biasa dengan dia, yang faham selok beluk rumah dia dan yang faham dengan aktiviti dia. Namun yang disalahkan ialah UMNO/BN.
 
Dalam kes video Mustopo ini dikatakan ia adalah perbuatan orang-orang yang hampir dengan dia dan yang tahu akan pergerakan beliau, minat beliau dan kegemaran dia. Pihak ini tentulah mempunyai sebab-sebab tertentu untuk merakamkan perlakuan tersebut untuk tujuan yang mereka sahaja tahu.
 
Dikatakan puak PKR meroyan dengan Mustopo atas pembahagian kerusi di Terengganu dan juga di tempat-tempat lain. Ada juga yang mengatakan bahawa pendedahan ini untuk menutup mulut dan ahli PAS agar tidak lagi mempersoalkan moral Nuar Brahim untuk menjadi Perdana Menteri.
 
Ada juga yang mengatakan ini semua hasil daripada perangkap yang dipasang oleh UMNO/BN untuk dijadikan bahan bukti bahawa selama ini pemimpin PAS sebenarnya menipu ahli-ahli PAS. Mereka berlagak alim, syumul, zuhud di depan khalayak dan ahli mereka, namun di belakang tabir, mereka sebenarnya adalah manusia hipokrit.
 
Kepada pembaca blog ini, terpulanglah yang mana satu ingin dipercayai. Dikatakan juga banyak lagi video dan gambar perlakuan lucah pemimpin PAS Kedah yang mungkin akan didedahkan sekiranya perlu oleh sesama mereka.
 
Sudah diketahui umum bahawa Azizan Razak selaku Menteri Besar mendapat tentang ahli parti sendiri yang diketuai oleh Phahrolrazi sejak hari pertama beliau mengangkat sumpah sehinggalah ke hari terakhir DUN dibubarkan. Dengarnya akan berlaku pertandingan tiga penjuru di DUN Sg Limau nanti.
 
Apapun Allah SWT telah memberi peluang dan izin kepada PAS untuk memerintah Kedah untuk tempoh lima tahun. Ternyata kerajaan PAS Kedah telah gagal membela rakyat sebaliknya berjaya mengkayakan kroni. Hakikat ini tentulah pahit untuk ditelan oleh penyokong PAS. Mereka tidak akan bersetuju dengan kelemahan dan kegagalan pentadbiran PAS selama 5 tahun ini sebaliknya mereka lebih suka menyalahkan pihak lain. Biasanya tentulah UMNO/BN.

Namun pendedahan oleh Cikgu Non di dalam bukunya 'Kafirkah Aku' telah memperjelaskan segala kemungkaran kerajaan PAS Kedah. Mungkin juga cikgu Non ini memperolehi kekuatan hasil daripada doa dan munajat yang meminta diberikan pentunjuk kepada kebenaran yang selalu dilakukan oleh puak-puak PAS ini.
 
Pusat-pusat hiburan tumbuh merata-rata di zaman PAS. Segala polisi yang ingin dilaksanakan jika bertentangan dengan aspirasi DAP pasti akan mendapat tentangan dan akhirnya PAS akan tunduk juga. Ahli PAS bukalah mata dan selidikilah perkara ini.
 
Jadi rasanya Insyaallah dalam PRU13 kali ini PAS mungkin gagal mempertahankan Kedah dan Allah akan mengembalikan Kedah kepada pimpinan UMNO/BN. Pada tahun 1999 Allah memberikan kuasa pemerintahan kepada PAS, namun pada tahun 2004 Allah kembalikan semula kepada UMNO/BN.
 
Benar doa adalah senjata orang mukmin. berdoalah dan bermunajatlah untuk menunjukkan kebenaran. Sebenarnya telah banyak kali ahli-ahli PAS berdoa dan bermunajat kepada Allah sejak berpuluh tahun dahulu. Tentulah doa yang dibuat dalam majlis melebihi 40 orang sangat berkat, apalagi dalam majlis yang dihadiri oleh puluhan ribu seperti di dalam gambar di atas.
 
Banyak juga sudah ditunjukkan kebenaran dan semuanya seolah-olah tidak berpihak kepada pakatan dan peliknya mereka tidak mahu menerima kenyataan. Siapa tahu penyibaran VCD lucah SUA PAS ini adalah juga hasil daripada doa dan munajat ahli-ahli PAS selama ini. Mana tahu??
 
Sebab itu di sini Jokiden menyarankan, berdoa dan bermunajatlah untuk sesuatu kebaikan dan berhentilah berdoa untuk kehancuran pihak lain terutamanya UMNO/BN. Berhentilah berdoa untuk tujuan politik semata-mata.
 
Allah maha mengetahui bahawa UMNO telah sekian lama mempertabatkan Islam di bumi bertuah ini, sedangkan PAS semakin dilihat menghina Islam, memperlekehkan Islam dan mengelirukan umat Islam. Sebab itu perjuangan UMNO/BN masih direstui oleh Allah. Namun ahli-ahli PAS memilih untuk menafikannya.
 
Berkenaan dengan para ketiga, malam tadi Jokiden berceramah di PDM Juasseh. Ayat tersebut juga Jokiden baca dan terjemahannya adalah seperti di atas. Itu keyakinan Jokiden dan mungkin juga keyakina semua Muslimin dan Muslimat. Ayat tersebut merupakan kegemaran puak PAS dan PKR, namun untuk menghayatinya adalah sesuatu yang boleh dipersoalkan.
 
Dalam usaha menerangkan maksud ayat di atas Jokiden mengambil contoh tentang Nuar Brahim. Perancangan keseluruhan ahli UMNO, perancangan Tun Dr Mahathir, perancangan Tun Daim Zainuddin dan Tan Sri Sanusi Junid  sejak 1981 lagi ialah untuk menabalkan Nuar Brahim sebagai Perdana Menteri Malaysia yang 'memperjuangkan' Islam dalam serba serbinya.
 
Itu perancangan manusia. Sedangkan perancangan Allah SWT rupanya adalah berbeza sama sekali. Perancangan Allah Nuar tidak akan menjadi Perdana Menteri Malaysia. Maka berlakulah sebab musabab dan Nuar akhirnya tersingkir walaupun takhta 'Jawatan Perdana Menteri' telah terlalu hampir dalam gengaman beliau pada tahun 1998.
 
  
 
 
 
Photo: Pengumuman calun PAS NSDK untuk PRU13
Ini berlaku pada 10/4/13 sehari sebelum video terlampau keluar.
 
 
 
Ahli PAS Cawangan Tawang, Bachok, tingggalkan PAS. Patutnya lebih banyak mengikut jejak langkah mereka.
 


1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA JANJI2  PAKATAN.

Hj Hadi Sahkan Bukan UMNO/BN Yang Sebarkan Video Mustopo..


     
 
Ini bukan kerja UMNO/BN... lagipun dia tidak bertanding.
     
 
 
Pasal mengutuk polis nombor satu ni... bila kena gari.. bisu..


Habis akal buat sementara waktu ini Hj Hadi hendak menjawab persoalan tentang video lucah Setiusaha Agung dia. Dengan itu cara paling mudah ialah untuk mengatakan video itu satu fitnah dan Setiusaha itu tidak perlu memberikan penjelasan kepada parti. 
 
"Kita yakin benda itu tidak benar dan dia siar, dia berdosa, biarlah dia siar lagi luas lagi banyak dapat pahala," katanya kepada pemberita ketika ditemui di Rusila, Kuala Terengganu hari ini.
 
Nyata sekali jawapan yang diberikan kepada pemberita hanyalah sekadar memohon simpati daripada rakyat dengan mengatakan Mustopo akan dapat pahala dengan penyebaran video tersebut.

Presiden PAS Abdul Hadi Awang menganggap penyebaran gambar dan DVD lucah yang dikaitkan dengan pemimpin kanan parti itu sebagai fitnah dan bukan masalah besar kepada PAS.

Beliau berkata perkara itu tidak serius dan pemimpin kanan PAS yang dianggap mangsa fitnah itu tidak perlu memberi penjelasan kepada parti kerana banyak lagi perkara lain yang perlu dibuat ketika ini.

Abdul Hadi berkata beliau hairan kenapa pemimpin terbabit menjadi mangsa kerana beliau bukanlah calon PAS untuk bertanding mana-mana kerusi pada pilihan raya umum ke-13 (PRU13) 5 Mei ini.
 
Pelik betul kita dengan perangai pemimpin pakatan ini. Kalau perkara ini berlaku kepada pemimpin UMNO maka 7 hari 7 malamlah mereka melalak mengatakan moral pemimpin UMNO rosak dan tidak layak menjadi pemimpin.
 
Tetapi apabila terkena ke batang hidung mereka boleh pulak dengan mudah Hj Hadi berkata perkara itu tidak serius. Tidak serius dia kata. Habis bermoralkah pemimpin PAS ini sekiranya di depan rakyat berlagak alim, tetapi di sebalik apa yang mereka dakwa itu terselindung perbuatan-perbuatan mungkar mereka.
 
Lagi Hj Hadi kata kenapalah Mustopo difitnah sedangkan dia bukan hendak menjadi calun PRU pun. Sejak bila pula Mustopo Ali ini tidak bertanding dalam PRU. Tidak mengapalah jika tidak bertanding dan ini secara tidak langsung fitnah tersebut bukannya datang daripada pihak UMNO/BN yang memusuhi Mustopo.
 
Sebaliknya perbuatan mengedar VCD ini datang daripada puak mereka sendiri, dan disyaki oleh puak PKR yang sakit hati dengan Mustopo kerana tidak mahu berkompromi dengan PKR dan DAP dalam isu pembahagian kerusi untuk ditandingi.
 
Seperkara lagi Nuar mungkin ingin menempelak PAS dan ahli-ahlinya kerana enggan mengiktiraf Nuar sebagai calun Perdana Menteri kerana isu moral. Nuar ingin memberitahu bahawa pemimpin PAS juga rendah moralnya.
 
Hendak menuduh PKR secara langsung, mungkin Hj Hadi tidak berani, lalu dia berkata bahawa dia tidak menuduh mana-mana pihak. Maknanya dia tidak menuduh UMNO/BN. Logiknya bila dia mengambil sikap begitu terdapat kepastian dalam dua perkara:
 
Pertama Hj Hadi sudah melihat video tersebut dan dia terpaksa mengakui bahawa itu orang kanan dia. Keduanya Hj Hadi tahu bukan pihak UMNO yang terlibat dalam pengedaran video tersebut, tetapi dalam hatinya mungkin bersetuju itu kerja puak-puak PKR dan bukannya musuh PAS yang tidak mahukan Mustopo bertanding.

Komen beberapa pemimpin PAS juga sudah kedengaran dan semuanya cenderung untuk menyalahkan UMNO/BN.

Ada komen mengatakan dia langsung tidak terkejut dengan pendedahan video tersebut. Ini mungkin bermakna mereka memng tahu tahu perangai di belakang tabir SUA PAS ini. Bak kata anak muda generasi dulu TST. Baca di sini.
 
 
  
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA JANJI2  PAKATAN.

Friday, April 12, 2013

Ada Ubi Ada Batas, Ada Budi Ada Balas..


 
Terpaksa ditenteramkan...Mengamuk!!!

Tidak lama dulu kira-kira 2 minggu yang lalu ada dua gambar yang menyerupai Pemimpin Pembangkang iaitu Nuar Brahim berlegar di Internet. Yang pertama dimana kelihatan wajah macam Nuar tersebut bermesra dengan mahasiswa dalam sebuah bilik hotel.
 
Rafizi, 'pakar strategik PKR' kononnya mengatakan bahawa Nuar memang seorang yang cepat mesra dan ramah dengan semua orang terutamanya yang lembut-lembut sikit.
 
Keduanya gambar yang memaparkan wajah seseorang yang juga menyerupai wajah Nuar Brahim dalam satu bilik sedang bercumbuan dengan seorang jantan.
 
Gambar yang kedua ini dikhabarkan telah dimuat naik atau diedarkan oleh  ahli-ahli PAS sendiri kerana mereka ingin mensabotaj Nuar dan mereka tidak ingin langsung Nuar untuk menjadi Perdana Menteri.
 
Walaupun Nuar dan kuncu-kuncunya cuba mengalihkan isu dengan mengatakan itu semua perbuatan jijik berniat jahatttttttttttttttttt UMNO/BN bagi menghalang dia daripada menjadi Perdana Menteri, namun puak-puak PKR ini mengetahui bahawa itu perbuatan puak-puak PAS.
 
VCD yang memaparkan wajah seperti atau menyerupai SUA PAS ini dikatakan pula di edarkan oleh puak PKR sebagai alat untuk mengugut supaya Mustopo Ali kendur sedikit dalam isu pembahagian kerusi untuk ditandingi oleh PKR dan PAS.
 
PKR dikatakan bengang sangat dengan sikap keras Mustopo ini dan mereka mempunyai senjata untuk melemahkan dia. Perkara ini dikuatkan lagi dengan tertangkapnya dua orang ahli AMK di Terengganu oleh pihak polis dan sudah tentulah kebenaran akan menjelma sedikit masa lagi.

Pendedahan awal tentang video ini pada tahun lepas oleh blog suarapakatanrakyat dikatakan diketuai oleh mereka yang pro kepada bekas SUA PAS iaitu Kamaruddin Jaafar. Baca di sini. Semua orang tahu bahawa Kamaruddin Jaafar adalah orang Nuar yang diletakkan di dalam PAS. Suatu ketika Nuar pernah berjaya meletakkan Kamaruddin ini sebagai SETPOL kepada Tun Ghaffar Baba.  
 
Untuk mencucui najis mereka kelak, mungkin puak-puak PAS dan PKR akan sepakat mengatakan bahawa kesemua itu adalah konspirasi terancang UMNO/BN. Benang yang basah sukar untuk ditegakkan. Pas dan PKR kena yakin dengan perkara tersebut. 
 
Pemimpin DAP jangan ek sangat, jangan koyok sangat kerana puak PKR dan PAS juga mungkin mempunyai video atau gambar-gambar lucah pemimpin DAP dalam simpanan mereka untuk dijadikan bahan ugutan selepas ini nanti.
 
Jika kesemua kemelut ini tidak dapat dihentikan menjelang hari penamaan calun yang bakal tiba pada 20 April kelak, maka ada kemungkinan PAS, DAP dan PKR akan membawa haluan masing-masing dan bertanding melawan antara satu sama lain. Tidak mustahil, mana tahu nanti perkara ini terjadi.
 
Orang tua-tua juga pernah berkata, jika kita duduk di dalam rumah kaca, jangan sekali-kali membaling rumah orang dengan batu, kerana orang juga boleh membaling ke arah rumah kita dan kaca kita akan berkecai.
 
Apapun menjelang hari mengundi pada 5 Mei ini rakyat harus membuka mata, kerana disebalik serangan pemimpin pakatan terhadapa UMNO/BN, mereka juga sebenarnya telah begitu lama menipu penyokong mereka dengan berlagak baik dalam serba serbi.
 
 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA JANJI2 PAKATAN.
 

Lagi Petanda Pas Nak Tumbang...Utusan Malaysia Disaman Lagi RM400 Juta..


Semakin dekat dengan PRU semakin banyak pula isu-isu panas yang melibatkan puak-puak pakatan ini. Semakin banyak isu semakin jauh rakyat atau pengundi dari mereka. Pemimpin PAS ini manusia biasa, tetapi ramai yang berlagak luar biasa, maka mereka selalunya cakap tidak serupa bikin atau bikin tidak serupa cakap.
 
Beberapa hari lalu Nik dilaporkan berkata bahawa sembahyang orang UMNO tidak dapat pahala. Jauh hati orang Melayu yang berjumlah 12 juta orang ini. Kemudian dia kata UMNO buat masjid bukan nak cari pahala, bukan sebab agama, tetapi sebab nak bagi projek kepada kroni UMNO. Sebenarnya syak wasangka ini pun satu dosa juga. Ooppp terlupa pulak, puak-puak tu mana pernah takutkan dosa ia tak??
 
Kemudian timbul pula kekejaman kerajaan Pas Kelantan yang mengsita projek Pondok Geting yang sedang dalam pembinaan. Alasanya biasalah kerana tidak mendapat kelulusan. Namun Hj Abdullah Saamah sekarang ini tengah sibuk mengatakan bahawa mengundi PAS adalah haram, maka sedikit sebanyak telah ada kesannya. Sebab itu kerajaan PAS ingin membalas dendam terhadap kelantangan Perstuan Ulama Pondok tersebut.
 
Ada juga tuduhan bahawa pondok yang bakal dibina itu adalah untuk menjadi tempat mendidik anak-anak UMNO. Untuk menanamkan doktrin UMNO. PAS lagi teruk mereka telah menanamkan ideologi PAS bermula dizaman tadika lagi. 
 
Kemudian timbul pula kisah perebutan kerusi di Sg Aceh dimana PKR telah menamakan Chegubard sebagai calun PKR di sana. Namun PAS berkeras bahawa Sg Aceh adalah kawasan dia. Tidak ada yang mahu beralah setakat ini.
 
Terkini muncul pula video 'Mujibbur Rahman' di mana pelakon dalam video itu ada mirip-mirip pemimpin PAS. jika video itu akhirnya disahkan 99.99% tulin kelak, bukankah rakyat semakin memahami tembelang PAS???
 
Bagi Jokiden semua musibah yang menimpa PAS pada hari ini adalah akibat daripada sikap pemimpin PAS yang keterlaluan menyelewengkan agama semata-mata untuk kepentingan politik dunia mereka. Terimalah pembalasannya satu persatu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
hmmm PKR- PARTY KIAN RUNTUH ,HAHAHAH MEMANG TEPAT KALAU KITA TGOK GBR INI, mereka bakal runtuh pilihan raya akan dtg  woooot
 
 

Polis terima laporan video seks pemimpin pembangkang

KUALA TERENGGANU 11 April - Polis mengesan perbuatan mengedarkan video cakera padat (VCD) seks yang kononnya melibatkan seorang pemimpin utama parti pembangkang oleh seorang lelaki di daerah Besut hari ini.
 
Kejadian itu dikesan di kawasan Perumahan Lorong Sekolah dan Perumahan Lorong Hidayah di Kampung Alor Lintang, Besut.
 
Video cakera padat beserta sejumlah gambar 'aksi' pemimpin pembangkang itu di dalam sampul surat itu diletakkan di pekarangan rumah penduduk sekitar kawasan itu.
 
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Terengganu, Asisten Komisioner K. Manoharan, mengesahkan pihaknya menerima laporan berhubung pengedaran video seks itu kira-kira pukul 7.40 pagi ini di Balai Polis Kampung Raja, Besut.
 
"Bagaimanapun, lelaki yang mengedarkan sampul surat mengandungi gambar dan VCD itu gagal dikesan," katanya ketika dihubungi di sini hari ini. - UTUSAN ONLINEPRU-13: 300 ahli Pas Tawang sertai UMNO

BACHOK 12 April - Pas Cawangan Tawang lumpuh selepas 300 ahli dan penyokong tegarnya yang kecewa dengan kepimpinan parti itu mengisytiharkan keluar Pas dan menjadi ahli UMNO.
 
Kesemua borang keahlian mereka diserahkan kepada Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi pada Majlis Selamat Tinggal Pas di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Beris Pancor di sini malam tadi.
 
Turut hadir pada majlis itu adalah Ketua UMNO Bahagian Bachok, Datuk Dr. Awang Adek Hussin. - UTUSAN ONLINE


PRU-13: Orang no. 2 DAP Sabah keluar parti

KOTA KINABALU 11 April - DAP Sabah hari ini menerima tamparan apabila Naib Pengerusinya, Edward Ewol Mujie bertindak keluar parti dan menyertai parti Pertubuhan Pasokmomogun Kadazandusun Murut Bersatu (UPKO).
 
Edward yang menyerahkan sendiri borang keahliannya kepada Presiden UPKO, Tan Sri Bernard Dompok dalam satu majlis di Kampung Putaton di sini, merupakan individu berpengaruh DAP Sabah yang kedua dalam masa seminggu bertindak meninggalkan parti itu.
 
Minggu lalu, Ketua DAP Kepayan di sini, Stephne Jimbangan bertindak demikian bersama 128 penyokongnya dan menyertai UPKO.
 
Edward berkata, antara penyebab utama tindakan nekadnya itu adalah kerana tertarik dengan usaha gigih tiga parti utama komponen Barisan Nasional (BN) di Sabah, iaitu UPKO, Parti Bersatu Sabah dan Parti Bersatu Rakyat Sabah untuk menyatukan etnik Kadazandusun Murut melalui program 'Gelombang Tataba' (Perpaduan). - UTUSAN ONLINE


PRU-13: Pembangkang di Pasir Salak makin goyah, 60 ahli Pas sertai UMNO

PASIR SALAK 12 April - Selepas 428 pemimpin dan ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) bertindak keluar parti dan menyertai UMNO, kedudukan pakatan pembangkang di Parlimen Pasir Salak semakin goyah apabila 60 ahli Pas kawasan itu pula membuat tindakan sama.
 
Kumpulan itu diketuai Pengerusi Pas Cawangan Taman Desa Cempaka, Samiran Sapuan, 64, yang menyerahkan borang keahlian UMNO kepada Ketua UMNO Bahagian Pasir Salak, Datuk Tajuddin Abdul Rahman dalam majlis di sini malam tadi.
 
Samiran dalam ucapannya pada majlis tersebut mengakui, keputusan meninggalkan Pas bukan sesuatu yang mudah tetapi terpaksa dilakukan demi kepentingan agama, bangsa dan negara.
 
"Saya mohon keampunan dan kemaafan atas kesilapan kami (ketika) bersama Pas sebelum ini," katanya sambil disambut dengan laungan hidup UMNO sebanyak tiga kali oleh lebih 5,000 penyokong Barisan Nasional (BN) yang hadir pada majlis tersebut.1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA JANJI2 PAKATAN.

Thursday, April 11, 2013

Kah..Kah..Kah..Kah..Kih..Kih..Kih..Kih.. Kenapa Nuar Gelak Sakan Ni..


  
Kih..kih..kih..kih..
 
 
"Ingatkan eden yo yang ado video dongan Chinadoll, ghupo ea 'Mujibbur Rahman' pun ado..amik kau, mano muko kau nak lotak. Tak yah botandinglah kali ni" Itu dalam hati je.
 
 
Di luar hati, "memang UMNO ni tidak ada kerja lain, asyik nak mengaiiiiiibbbbbbbbkan orang dan berniat jahatttttttttttttttttttttttttt"
 
Nuar ketawa terbahak-bahak sebab diapun belum pernah tengok gambar 'Mujibbur Rahaman' sedang memakai spender yang bersaiz XXXL. Dengar khabarnya gambar dan video ini dikeluarkan oleh budak-budak AMK.
 
Namun biasalah sikit hari lagi, UMNO/BN lah yang akan menanggung semuanya kerana segala jari telunjuk akan menuding ke arah kerajaan UMNO/BN nanti. 
 
 
Baca ceritanya di sini, sini dan sini.
 

 
 
 
 
 Sebelum sarung kena tengok dulu..
 
 
kejap lagi nak gustiiiiiiiiiii..


1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA JANJI2 PAKATAN.

Apakah Anda Kenal Mereka Ini...


 
Jiwanya tetap bersama UMNO. Mengetuai 400,000 ahli JATI
 
 
 
Menyimpan banyak rahsia besar Nuar Brahim. Rajin berceramah

 
 
 Selalu rasional dalam perbahasan dan telah berputus arang dengan DAP dan PKR

 
 
Menjadi ahli UMNO dan membawa 1,500 penyokongnya.
 
 
Dikatakan ada 300,000 ahli JATI dibelakangnya. Konsisten mengajak pengundi supaya menolak PAS dan pakatan haram
 
 Musuh tegar DAP, Karpal n Nik Aziz
 
 
Menentang Nuar dimana sahaja.
 
  
Warga BN tidak seharusnya menjadikan perkara ini sebagai isu kerana dalam politik seribu kemungkinan boleh terjadi. Keputusan pucuk pimpinan mestilah dipatuhi. Itulah ramuan untuk memenangi sesuatu pertarungan.
 
Komen daripada puak pakatan juga seharusnya tidak diambil berat kerana mereka lebih teruk lagi mengguna pakai kaedah yang sama sekiranya boleh memberikan mereka kemenangan. Lagipun puak pakatan ini segala-galanya ingin disalahkan pihak lain.
 
Daripada muka-muka di atas mungkin akan ada yang menjadi calun mewakili BN dan menggunakan lambang BN dalam PRU13 ini kelak.
 


Calon Bebas guna lambang BN

KUALA LUMPUR 10 April - Barisan Nasional (BN) akan menampilkan elemen baru pada Pilihan Raya Umum Ke-13 nanti apabila buat pertama kalinya bakal membenarkan calon Bebas bertanding menggunakan lambang parti tersebut.
 
Pengerusi BN, Datuk Seri Najib Tun Razak ketika mengesahkan perkara itu berkata, perbincangan mengenainya telah dibuat dan calon Bebas tidak perlu menyertai mana-mana parti komponen untuk menggunakan lambang BN.
 
Bagaimanapun, beliau enggan mendedahkan bilangan kawasan yang bakal ditandingi calon Bebas menggunakan lambang BN, sebaliknya berkata, jumlah tersebut amat kecil kerana tiada sebarang penambahan kerusi berlaku.
 
Jelas Najib, pemilihan siapa calon Bebas yang akan bertanding menggunakan lambang BN bergantung kepada penerimaan pengundi di sesuatu kawasan itu selain melihat kepada kesesuaian demografi politik semasa.
 
"Mereka boleh bertanding menggunakan lambang BN. Kalau kita fikir ada ruang dan boleh bertanding, tidak semestinya masuk parti komponen. Dia boleh guna tiket BN," katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.
 
Antara calon Bebas yang disebut-sebut bakal bertanding menggunakan lambang BN ialah penyandang kerusi Parlimen Pasir Mas, Datuk Ibrahim Ali dan penyandang kerusi Parlimen Kulim Bandar Baharu, Datuk Zulkifli Noordin.
 
Mengenai pertukaran kerusi antara parti-parti komponen, Najib berkata, beliau membuat keputusan selepas mengambil kira pilihan raya umum 2008 serta sokongan semasa bagi memastikan kelebihan berpihak kepada BN.
 
Katanya, jumlah kerusi yang akan ditukar secara silang antara parti komponen juga tidak banyak kerana ia perlu melihat kepada kesesuaian sesuatu kerusi selain menilai sendiri kemahuan pengundi di kawasan berkenaan.
 
"Kita mengamalkan sikap fleksibel dalam isu ini sebab secara asasnya jumlah kerusi harus dibahagi berdasarkan 2008 tetapi kita juga mengambil kira demografi semasa dan ia melibatkan beberapa kawasan," katanya.1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA JANJI2 PAKATAN.
 

Dia Buat Pusingan U Pulak Dah...Saman RM100 Juta..


 


Baru sebentar tadi Tun Mahathir mengatakan bahawa negara boleh jadi muflis sekiranya hasil tidak bertambah sedangkan duit terus dibelanjakan sesuka hati demi untuk meraih populariti. Itu sindiran beliau terhadap cadangan manifesto pakatan haram.

Beberapa hari lalu Tun Musa Hitam dalam satu forum dikatakan telah berkata bahawa manifesto pakatan haram tidak akan memufliskan negara. Apa lagi gegak gempitalah seluruh pencacai pakatan dalam media sosial memperbesar-besarkan isu tersebut.

Terujalah mereka siang dan malam tanpa mahu membuat penilaian yang sebenarnya apa yang dimaksudkan oleh Tun Musa itu. Tidak cukup dengan pujian melangit, maka sudah disiapkan pula bill board canggih yang memaparkan gambar Musa sedang memegang mikropone.

Ada juga usaha memujuk dan mempelawa Musa Hitam supaya bertanding atas tiket pakatan di mana-mana sahaja. His..his tak malu betul puak-puak ini. Tidak cukup lagi ke dengan calun kitar semula yang telah sedia ada tersebut. Tidak cukup lagi ke dengan calun-calun expired itu.

BN sibuk nak mencari muka-muka baru mereka sibuk pulak nakkan muka lama yang sudah expired untuk dikitar semula dengan harapan aura mereka masih lagi boleh memberikan kemenangan kepada pakatan. Kurang bijaklah strategi tersebut. Dalam politik Malaysia ini, jika sudah expired tu, faham-faham jelah, tak ada mana orang nak mengundi mereka, kecuali seorang dua tokoh sahaja.

Puak pakatan ini asalkan dapat sahaja sedikit modal yang mungkin menguntungkan mereka, maka tak ingat dunialah mereka untuk mengusung bahan tersebut dalam ceramah-ceramah mereka.

Hari ini Musa membuat kenyataan dalam NST seperti di bawah: Hahaha..


DESPERATE MOVE: Former DPM Musa Hitam says opposition ploy to use his TV talk is an abuse of democratic privilege


KUALA LUMPUR: FORMER deputy prime minister Tun Musa Hitam has condemned Pakatan Rakyat as "desperate" for misinterpreting and abusing his speech to woo voters.
 
In a statement, Musa described Pakatan's move as an "abuse of democratic privilege".
 
"While I respect the rights of all to indulge in taking such interest on my views and even interpreting me in whichever way, I am concerned over the abuse of such democratic privilege.
 
"Pakatan seems to be so desperate to promote themselves and to woo support of the electorate that they have resorted to using me as their major weapon to hit back at Barisan Nasional (BN), particularly on the potential of the government not going bankrupt if Pakatan came to power."
 
Musa was referring to the use of his name and comments from a recent speech at the Bicara Minda series on Astro Awani that seemed to favour the opposition.
 
"BN seems to have inflicted a huge damage to their credibility on this issue that part of my statements from the Bicara Minda speech, allegedly in support of Pakatan, had to be promoted and displayed prominently in their election campaigns."
 
Enraged by such ploy, Musa demanded Pakatan stop making claims that he supported them.
 
"Resorting to using me and quoting me on public billboards must also stop. I make this call in the name of fairness and political decency."
 
Musa said on the issue of Pakatan's claim that the country would go bankrupt under BN, it was clear that the ruling coalition' manifesto provided a solid rebuttal.
 
"Having heard the verbal arguments by BN chairman Datuk Seri Najib Razak at the launch of the BN manifesto, I congratulate Najib for his well articulated arguments against Pakatan.
 
"Without using me, I urge Pakatan to argue it out and leave it to the good judgment of the electorate."
Musa also clarified that he had no political agenda, in spite of some "absolute rubbish analysis to the contrary".
 
He also reaffirmed his stand of not returning to politics.
 
Musa said he would continue to express his personal views on any political matters as and when he felt the need to.
 
"This is the freedom that I have always enjoyed as a member of Umno, a party which has played a most significant role in the development of our beloved country.
 
"As an Umno and BN member, and by that very same token, I certainly wish for BN to win this election. Indeed, I am certain that BN will win this time.


  Tun Musa Hitam

 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA JANJI2 PAKATAN.

Wednesday, April 10, 2013

Ooomangaii, Zalim Betul Kerajaan PAS... Memang Patut Kena Tukar..


  

Patutlah selama ini PAS sibuk mengatakan atau menuduh kerajaan UMNO/BN zalim dan menindas rakyat. Rupa-rupanya mereka yang berperangai demikian.
 
Puak-puak PAS ini bukannya boleh ditegurpun, kalau ditegur juga maka adalah tindak balas yang berupa kezaliman atau kekejaman yang dilakukan oleh pemimpin PAS ini.
 
Nasharuddin Mat Isa menegur pemimpin PAS dalam beberpa isu maka dia dibisukan da dipecat daripada majlis Syuro.
 
Hassan Ali menegur kepimpinan PAS walaupun secara lemah lembut, maka dia juga dizalimi dengan cara paling kejam iaitu dipecat tanpa dibuat pertuduhan dan tanpa diberi peluang membela diri.
 
Itu Islam anutan PAS, berbeza dengan Islam yang sebenar iaitu apabila menghukum hendaklah dengan adil dan saksama dan peluang membela diri hendaklah diutamakan, supaya mangsa tidak dizalimi.
 
Tetapi puak PAS dan pemimpin mereka apa peduli dengan masalah orang lain. Yang penting mereka dapat membuktikan betapa zalim dan kejamnya mereka terhadap sesiapa juga yang cuba menentang kehendak hawa nafsu kuda pemimpin PAS.
 
Terkini pembiaan asrama pondok pula di sita oleh kerajaan PAS Kelantan. Biasalah pelbagai alasan boleh mereka berikan. Tetapi sebenarnya ialah PAS ingin mengzalimi pemimpin dan penasihat Ulama Pondok Abdullah Saamah yang kuat mendesak Nik Aziz supaya memperbetulkan diri. Beliau dan persatuannya juga dengan jelas mengatakan bahawa HARAM MENGUNDI PAS dalam PRU13 bagi orang Islam kerana baginya PAS sudah sesat.
 
Sudah tentulah kelantangan beliau tidak disenangi oleh Nik Aziz. Kini orang yang takut tersesat sudah nekad tidak akan mengundi PAS. Maka berdesinglah telinga Nik Aziz dan berderau darahnya, maka dibuatnya lah pelbagai fatwa karut lagi seperti sembahyang orang UMNO tidak dapat pahala dan UMNO buat projek demi kroni dan tidak juga mendapat pahala. Wei.. pahala esklusif untuk diagih-agihkan oleh Nik Aziz sahaja.


Lantang kritik Pas, Pondok Geting disita MDT

Beginilah keadaan bangunan tambahan bagi Pondok Geting yang disita oleh Majlis Daerah Tumpat atas dakwaan dibina tanpa kebenaran pihak berkuasa tempatan itu, semalam.
 
 
TUMPAT 9 April - Dua puluh empat jam selepas Persidangan Pondok Ulama Pondok, Sekolah Agama Rakyat dan Tahfiz mengeluarkan deklarasi bahawa haram bagi umat Islam mengundi Pas dalam pilihan raya umum nanti, Kerajaan Pas Kelantan bertindak menyita Pondok Geting di sini.
 
Tindakan sita terhadap Pondok Geting yang diasaskan oleh tokoh agama, Abdullah Sa'amah itu dibuat oleh Majlis Daerah Tumpat (MDT) atas dakwaan membina bangunan tanpa kebenaran Yang Dipertua pihak berkuasa tempatan berkenaan.
 
Bagaimanapun, tindakan yang dibuat oleh MDT itu mencetuskan persoalan kerana bangunan tambahan yang dibina dalam kawasan pondok tersebut sebenarnya mengikut prosedur ditetapkan.
 
Malah pada masa yang sama, poster palsu yang menyatakan Abdullah adalah calon Barisan Nasional (BN) bagi Dewan Undangan Negeri (DUN) Pengkalan Kubor ditampal pada batang pokok kelapa dan wakaf sekitar kawasan itu.
 
Abdullah yang ditemui di sini hari ini berkata, kedua-dua tindakan tersebut dipercayai bermotifkan politik kerana kelantangan beliau menentang Pas di atas pentas ceramah di seluruh negara.
 
Beliau bagaimanapun menegaskan, tidak gentar sama sekali dengan fitnah dan tekanan yang dibuat oleh Pas itu, malah akan meneruskan perjuangannya menyedarkan umat Islam mengenai perjuangan palsu Pas.
 
"Ini hanya keputusan politik untuk memberi tekanan kepada saya supaya berhenti berceramah, saya tidak hendak buat apa-apa, cuma hendak baca surah Yasin dan solat hajat supaya masalah ini dapat diselesaikan dan mereka yang terlibat diberikan hidayah.
 
"Saya berjuang atas UMNO dengan ikhlas dan akan berusaha bagi memastikan Barisan Nasional mengambil alih semula pentadbiran negeri ini, jadual ceramah saya akan diteruskan seperti biasa, pada 14 April ini saya akan berada di Kedah," katanya dalam sidang akhbar di sini hari ini.
 
Abdullah memberitahu, MDT turut mengeluarkan saman semalam ketika beliau berada di Gurun, Kedah dengan memberi tawaran kompaun sebanyak RM500 kerana kesalahan membina bangunan tanpa kebenaran.
 
Katanya, sebelum itu pihak berkuasa tempatan tersebut telah menghantar empat notis amaran sejak Februari lalu.
 
"Bangunan lima tingkat ini dibina hasil sumbangan Kerajaan Pusat yang diumumkan oleh Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dahulu.
 
"Kita mengikut prosedur yang ditetapkan, malah ketika surat amaran yang pertama dihantar saya bertanya kepada penguat kuasa terbabit untuk apa surat ini, dia hanya berkata tidak ada apa-apa, boleh teruskan pembinaan.
 
"Tetapi hari ini apabila pegawai Jabatan Pembangunan Persekutuan (JPP) ke MDT untuk bertanya mengenai saman tersebut, isu lain pula timbul. MDT menjelaskan bangunan tersebut akan hanya boleh diteruskan sekiranya mendapat persetujuan daripada 12 orang pemiliknya," kata beliau


 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA JANJI2 PAKATAN.
 

Mulut Longkang Kembali Bersuara...


  
 
 
Lama jugak mulutnya bisu iaitu sejak Nuar menipu dia dalam demontrasi di Dataran Merdeka. Ketika Nuar sudah berjaya menghasut pengikutnya merusuh, Nuar naik kereta dan cabut lari, tinggallah Ambiga terkebil-kebil.
 
Kini dia membuka mulut semula dan biasalah yang keluar dari mulutnya adalah perkara yang busuk-busuk belaka. Dia ni memang bermulut busuk agaknya. Hatipun mungkin sama. Konon mengatakan Bersih tidak memihak. Sebenarnya Bersih amat jelas memihak kepada pembangkang.
 
Konon daftar pemilih tidak bersih. Jika benar sudah mendapat laporan, kenapa tidak pergi berjumpa dengan SPR, bawa bukti dan minta SPR bersihkan. Pengerusi SPR memberikan jaminan bahawa daftar pemilih kali ini adalah paling bersih hasil daripada kerjasama dengan beberapa jabatan lain.
 
Namun Ambiga ni masih tidak berpuas hati. Malangnya dia tidak pula ingin memberikan kerjasama sepenuhnya kepada SPR. Kalau iapun daftar pengundi tidak bersih, bagaimana pula hendak dikaitkan dengan PRU kali ini paling kotor. Apa kaitannya dengan daftar pemilih.
 
Jika pakatan kelak memenangi kesemua 222 kerusi parlimen dan 506 kerusi DUN apakah ketika itu daftar pemilih masih tidak bersih. Apakah ketika itu PRU13 masih dianggap paling kotor. Come on lah Ambiga, janganlah dunggu sangat dalam memperjuangkan agenda pembangkang ini.
 
Takkanlah sebab daftar pemilih tidak bersih sudah mahu menghukum bahawa PRU13 paling kotor Ambiga oii??  Bagaimanapula dengan kempen agresif puak pakatan?? Bagaimana pula dengan samseng pakatan yang merosakkan bendera BN?? Bersih tidak mahu ambil berat ke??
 
Bagaimana pula dengan gangguan ceramah oleh puak pakatan terhadap UMNO/BN, bersih nak tutup sebelah mata ke?? Bagaimana dengan dana asing yang bersih terima dan puak pakatan terima?? nak pekakkan telinga ke?? Cakap tak serupa bikin lah kamu Ambiga.
 
 


PRU-13: Ambiga dakwa pilihan raya kali ini paling kotor

SEREMBAN 10 April - Pengerusi pertubuhan tidak berdaftar, Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih), Datuk S. Ambiga terus menoktahkan Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) sebagai yang paling kotor tetapi mulutnya dikunci rapat daripada mengulas mengenai 'kesilapan' dalam pemilihan Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC) DAP pada hujung tahun lalu.
 
Kata Ambiga, senarai pengundi yang dikeluarkan oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) adalah tidak bersih dan mendakwa SPR tidak memberikan sebarang jawapan ketika isu itu dibangkit oleh kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor.
 
"Kami dapat laporan senarai undi tidak bersih dan pada pendapat Bersih, PRU-13 ini adalah yang paling kotor," katanya.
 
Ambiga yang sepatutnya lebih tahu apa yang berlaku pada pemilihan CEC DAP selepas banyak aduan berkaitan penipuan dalam proses pengundian, manipulasi undi dan perwakilan haram, diihat tidak bersikap adil untuk memperjuangkan hak pilihan raya bersih dalam proses pemilihan parti untuk menentukan kepimpinan DAP.
 
Namun dalam ceramah anjuran DAP malam ini, Ambiga terus menyalahkan pihak media terutamanya arus perdana dengan mendakwa parti politik terutamanya pakatan pembangkang tidak mendapat tempat sewajarnya ketika melancarkan manifesto mereka.
 
"Apabila manifesto Barisan Nasional (BN) dikemukakan pada hari Sabtu, berapa lama ia ditayangkan dalam media arus perdana (televisyen), hampir dua jam tetapi pakatan pembangkang berapa minit, 10 minit pun. Adakah itu adil?" katanya.
 
Beliau juga berkata, kehadirannya dalam banyak ceramah politik anjuran pembangkang kerana dijemput.
 
"Bersih tidak memihak pada mana-mana parti politik, kita tidak sokong mana-mana parti politik, tetapi pakatan pembangkang sokong Bersih. Pakatan pembangkang sokong pilihan raya bersih. Kalau ada jemputan dari BN, tentulah saya akan pergi," katanya.
 
Ambiga juga mahu rakyat mencabar ketelusan PRU-13 ini, melalui projek Jom-100 peratus, dengan meminta pengundi keluar beramai-ramai sehingga mencecah 100 peratus pengundi untuk tujuan melawan penipuan yang dikatakannya berlaku itu.
 
"Bila semua keluar mengundi, kita boleh menyiasat penipuan ini. Satu lagi cara ialah rakyat sendiri boleh menjadi pemantau kepada proses pilihan raya. Kita mahu pilihan raya yang bersih dan aman," katanya.
 
Pada akhir ceramahnya, Ambiga melaungkan 'hidup Bersih', tanpa membersihkan isu berkaitan pemilihan CEC DAP di mana sepatutnya dia meminta Pertubuhan Pendaftar (ROS) menyiasat dan bertindak untuk menentang DAP. - UTUSAN ONLINE


 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA JANJI2 PAKATAN.

Mahathir Telah Nyanyuk Dan Diperalatkan Oleh UMNO.. Nik Aziz..

 
Tun M di Muar 14,000 orang hadir 7/4/13
 
 
 
 
 
Derma lebuh raya rakyat... tak lama lagi siaplah tu..
 
 
 

Tun Mahathir telah nyanyuk, kah..kah..kah..kah.. Sampai hati Nik Aziz menuduh Tun Mahathir begitu. Berkesan sungguh kempen-kempen yang sedang dijalankan oleh Tun setakat ini sehiggakan mampu membuatkan Nik Aziz meroyan.
 
Ada ke patut dia kata Tun Mahathir sudah mula merepek. Sebab itu bijak pandai selalu berkata, jika satu jari menuding ke arah orang lain, ketahuilah bahawa ada 4 jari lagi yang sedang menuding ke arah diri sendiri.
 
Tun masih mampu berdiri selama dua jam dan berucap tanpa henti. Apakah Nik Aziz mampu berbuat demikian. Mendidih darah dia apabila Tun dengan lantang menyeru supaya dia dikalahkan dalam PRU13 akan datang.
 
Dia bertegas tidak mahu bersara, persetankan dengan nasihat Tun Mahathir supaya dia segera mengundurkan diri. Katanya dia akan terus bertanding dan akan terus bercakap mengenai Islam.
 
Tidak ada sesiapa yang melarang dia daripada terus bercakap pasal Islam. Untuk bercakap pasal Islam tidak semestinya dengan menjadi YB. Tidak bermakna tidak menjadi MB lagi, maka dia tidak dibenarkan pula bercakap pasal Islam.
 
Mungkin jika dia sudah tidak menjadi ahli politik lagi, percakapan dia tentang Islam akan lebih diyakini oleh orang ramai kerana sudah tidak mempunyai agenda politik lagi.
 
Yang Dr Mahathir minta dia berhenti ialah dari arena politik, kerana dengan kenyataan-kenyataan agama berbaur politik maka masyarakat semakin keliru.  Menjadi ahli politik dalam keadaan yang uzur dan tidak dapat berkhidmat sepenuhnya kepada rakyat yang diwakili dan tidak dapat menjaga amanah yang diberikan oleh pengundi, bukankah merupakan satu pengkhianatan kepada orang yang diwakili. Itu sebab mengapa beliau didesak supaya berundur sahaja.
 
 
 

PRU-13: Nik Aziz bertegas terus bertanding, kecam Tun M

 
KOTA BHARU 9 April - Selepas menyatakan hasrat untuk bertanding sampai bila-bila walaupun berkerusi roda, Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat sekali lagi bertegas tidak akan bersara daripada politik sebaliknya akan terus berjuang selagi beliau masih bernafas.
 
Beliau berkata, bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad adalah seorang tua yang nyanyuk sehingga mengeluarkan kenyataan meminta beliau bersara.
 
Nik Abdul Aziz turut mempersoalkan kenapa Dr. Mahathir bersara daripada politik walaupun tidak disuruh tetapi pada masa sama masih aktif bercakap pasal politik.
 
"Dia tu, siapa dia ajar suruh berhenti. Dia bersara daripada Perdana Menteri tetapi dia merepek seluruh (kawasan) dalam politik, asyik kecek (cakap) politik, apa ini kerja orang tua nyanyuk.
 
"Saya pegang, selagi saya bernafas saya akan pegang jawatan, pegang peranan saya dalam membentuk Islam, masalah saya menteri besar ke itu masalah kedua tapi saya terus bercakap dalam Islam," katanya ketika ditemui di rumahnya di Pulau Melaka di sini hari ini.
 
Dr. Mahathir ketika berucap di Johor Bharu baru-baru ini menasihatkan rakyat supaya menamatkan karier politik tiga pimpinan pembangkang yang telah lama berkecimpung dalam politik iaitu Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim; Penasihat DAP, Lim Kit Siang dan Nik Abdul Aziz. - UTUSAN ONLINE
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA JANJI2 PAKATAN.
 

Tuesday, April 9, 2013

Mari Baca Berita Ini Dan Mari kita Gelak..


 
 
 
 
 
Kata dulang paku serpih, kata orang dia yang lebih. Wartawan inipun satu hal, yang mereka pergi provok Nik Aziz tu buat apa. Dia ini kalau tidak mampu menjawab soalan maka kenyataan merapu dan merepeklah yang bakal keluar dari mulutnya.
 
Bila dia tidak boleh menjawab maka satu-satunya yang dia ingat dan tahu maka dia sebut dan ulanglah semula iaitu 'UMNO tolak Islam.'
 
Sanggup dia mengatakan bahawa UMNO membawa kecelakaan kepada Orang Melayu sedangkan apa yang Melayu nikmati hari ini adalah hasil perjuangan UMNO. Namun kalau kita ulangpun bukan dia nak faham, bukan dia nak setujupun. Lebih baik kita tidak perlu ulang lagi.
 
Kita biarkan sahaja dia ini terus meracau kerana jika nak dinasihatkanpun bukan dia nak dengar. Kita jangan terperanjat jika dia akhirnya bersetuju mengeluarkan fatwa bahawa memang digalakkan menyokong seorang peliwat untuk menjadi Perdana Menteri kerana peliwat itu budak yang 'cerdik'.
 
Tanpa sedar atau tidak dia sudah mula mengatakan UMNO nak meletakkan taraf sama dengan  tuhan pulak dah. UMNO sudah jadi kuda tunggangan MCA pulak dah.. Kah..kah..kah..kah..DAP terima Islam, DAP sudah faham Islam, DAP baik da DAP sangat wangi sekarang sehinggakan sanggup nak guna lambang PAS. Lawaklah Nik Aziz ni.
 
Esok lusa kita tunggulah dia akan kata bahawa Utusan Malaysia tersalah lapor atau tersalah tafsir akan kata-kata dia. Atau dia akan kata Utusan Malaysia putar belit. Masih ingatkankita tentang kata-kata Pisau.net suatu masa dulu, iaitu setiap kali Nik Aziz buka mulut ia merupakan labialiti kepada PAS.
 
Apapun kenyataan Ulama Pondok yang konsisten mengatakan HARAM MENGUNDI PAS, telah menaikkan suhu kemarahan Nik Aziz ketahap yang sukar dikawal. Baru kini dia mampu menjawab tentang isu 'haram mengundi PAS ini'PRU-13: Nik Aziz dakwa UMNO bawa kecelakaan kepada Melayu

 

KOTA BHARU 9 April - Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang semakin terdesak selepas mendapat tentangan daripada golongan ulama dan tahfiz semakin merepek apabila mendakwa kewujudan UMNO satu kecelakaan besar kepada orang Melayu.
 
Beliau dalam nada marah mendakwa pemimpin-pemimpin UMNO jahat dan berlagak seperti tuhan apabila mula bercakap mengenai Islam tetapi pada masa sama menolak agama itu dalam perjuangan.
 
Dalam kenyataan kerasnya, Menteri Besar Kelantan itu turut mendakwa UMNO adalah parti yang paling haram di negara ini kerana menolak Islam dan tidak mengamalkan undang-undang Islam semata-mata mahu menjaga hati pemimpin-pemimpin MIC dan MCA yang katanya jelas menolak Islam.
 
Pada masa sama, beliau mendabik dada mendakwa kononnya Pas telah berjaya mendidik pemimpin-pemimpin DAP sehingga parti itu menerima Islam dan mahu menggunakan lambang Pas pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) jika DAP diharamkan.
 
"Dia sebut haram undi Pas, saya kata kalau Pas ini haram tiada parti di Malaysia ini yang boleh diundi. UMNO lebih haram lagi kerana UMNO orang Melayu, tolak Islam, bila tolak Islam, dia nak bawa hala agama mana, pemimpin UMNO nak bawa Melayu pada agama apa.
 
"UMNO ni letak taraf dia serupa dengan tuhan, dia boleh kata Islam itu ditolak pada hal Islam ni agama Allah. Allah ni maha suci, maha kuasa kita sebut subhanallah jadi pemimpin UMNO ni letak taraf dia serupa tuhan, berasa nak tolak, tolak, berasa nak terima, terima, ini jahat.
 
"Oleh yang demikian kalau ada parti di Malaysia ini yang haram diundi UMNO-lah yang pertama diharamkan. Pas tahu MCA tak boleh terima Islam, DAP terima, jadi Pas punya keadaan berkeras sekalipun nak Islam DAP boleh terima.
 
"Maka  kerana UMNO ambil hati MCA ertinya UMNO kuda tunggangan bagi MCA. Pas (prinsip kami) berkeras nak terima kami jadi pakatan dengan DAP kena terima Islam tak nak terima sudah," katanya ketika ditemui di rumahnya di Pulau Melaka di sini hari ini.
 
Nik Abdul Aziz diminta mengulas deklarasi yang dikeluarkan pada Persidangan Ulama Pondok, Sekolah Agama Rakyat, dan Tahfiz seperti dilaporkan Utusan Malaysia hari ini bahawa mengundi pakatan pembangkang pada PRU-13 adalah haram kerana parti pembangkang menyokong pluralisme agama yang jelas menyekutukan Allah.
 
Untuk rekod, Pengerusi DAP, Karpal Singh pernah mencabar Pas agar "melangkah mayatnya dahulu" jika parti sekutunya bercadang untuk menubuhkan negara Islam dan melaksanakan hudud. - UTUSAN ONLINE

 
 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA JANJI2 PAKATAN.

Terkini Hj Hadi Pula Umumkan Calun-Calun PAS Yang Akan Kalah..


  
"ekau yang tulih daghi a-z, ekaulah umum...den tak ubah sepatahpun"
 
 
 
Nama Fauzi Shaari telah diumumkan untuk bertanding atas tiket PAS di Parlimen Larut. Tidak dapat dipastikan dia kena tanda tangan akujanji ceraikan bini talak tiga atau tidak sekiranya cabut dari PAS. Tidak lama dahulu dia dikatakan terkejut kerana terpaksa berbaiah. Pelik juga kita kenapa dia terkejut. Seorang pegawai kanan polis yang telah berkhidmat begitu lama tetapi tidak ada maklumat tentang baiah PAS ini. Tidak mungkin.
 
Atau dia buat-buat terkejut sahaja semata-mata untuk mengaburi mata pihak lain. Melihat kepada senarai yang diumumkan oleh Hj Hadi tersebut, termasuk diri dia dan Timbalannya Mat Sapu, maka nyatalah, tidak ada seorangpun yang berpontensi untuk memberikan kerusi kepada PAS dan juga Pakatan.
 
Husam Al Lakasam Musa nampaknya sengaja menempah maut di tangan Tengku Nan di Putrajaya. Nak jadi Giant Killer kononnya, takut lain pula jadinya nanti. 15,000 pengundi Putrajaya sudah tentu tidak akan mensia-siakan segala jasa bakti Setiausaha Agung UMNO tersebut selama ini.
 
Memanglah pada PRU12 dahulu majoriti Tengku Nan cuma 2,000 lebih  sahaja. Itu senario ketika itu dikala warga Putrajaya yang 90% terdiri daripada kakitangan kerajaan begitu meong dengan BN. Tentulah dia menerima tempiasnya. Kali ini jangan main-main Husam..
 
   
Pegawai pelaburan PAS..??

Wahai Kusam, anda mungkin terperanjat kelak apabila diumumkan keputusan yang tidak langsung memihak kepada anda. Setiap pengundi Warga Putrajaya dikenali oleh Tengku Nan dan misi anda adalah ibarat menarik kereta kebal penankis peluru berpandu ke Gunung Kinabalu.
 
Sebaiknya Husam hanya bertanding satu kerusi sahaja. Jangan ikut perangai tamak haloba pemimpin pembangkang yang lain, dimana kerusi Parlimen mahu, kerusi negeri juga mahu. Itu bukan hendak berkhidmat namanya. Itu tamak hendakkan elaun lebih. Itu juga pengecut namanya kerana takut kalah dan tidak yakin untuk menang.
 
Penyanyi 'janji manismu' ini kompem pulak bertanding di Parlimen Jempol. Buatlah kongsert masa kempen nanti. Namun siang-siang lagi Jokiden sudah dapat menjangkakan bahawa majoriti calun BN Jempol pasti melonjak naik kali ini sebaik sahaja nama Aishah diumumkan oleh Mat Sapu dan kini oleh Hj Hadi. Tengoklah nanti majoriti BN hampir sekali ganda naiknya.
 
Yang lain-lain, Mat Sapu, Mahpooozzz Beans, Raja Kamarul, Salahuddin dan Hj Hadi, tak payah ulaslah. Kesemuanya Insyaallah akan lingkup kali ini. Rakyat sudah muak dengan perangai mereka semua dan karenah yang mereka timbulka dalam dunia politik tanah air.
 
 


PRU-13: Hadi umum Aishah, Fauzi Shaari antara calon Pas

KUALA LUMPUR 9 April - Penyanyi Wan Aishah Wan Ariffin atau Aishah hari ini diumumkan sebagai calon Pas bagi Parlimen Jempol manakala bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah, Datuk Fauzi Shaari bertanding di Parlimen Larut pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13).
 
Dua Naib Presiden Pas pula iaitu Datuk Salahudin Ayub tidak akan mempertahankan Parlimen Kubang Kerian sebaliknya telah diumunkan sebagai calon Pas di Parlimen Pulai.
 
Sementara seorang lagi Naib Presiden Pas, Datuk Husam Musa telah dipilih sebagai calon Pas di Parlimen Putrajaya.
 
Seorang arkitek terkenal berasal dari Terengganu, Datuk Raja Kamarul Bahrin Shah Raja Ahmad pula telah diumumkan sebagai calon Pas di Parlimen Kuala Terengganu.
 
Pengumuman tersebut dibuat oleh Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang hari ini.
 
Berikut senarai calon Pas bagi kerusi Parlimen yang diumumkan parti itu hari ini:
 
* Datuk Seri Abdul Hadi Awang - Marang
* Mohamad Sabu (Timbalan Presiden) - Pendang
* Datuk Husam Musa (Naib Presiden) - Putrajaya
* Datuk Mahfuz Omar (Naib Presiden) - Pokok Sena
* Salahudin Ayub (Naib Presiden) - Pulai
* Raja Kamarul Bahrin Shah Raja Ahmad - Kuala Terengganu
* Datuk Fauzi Shaari - Larut
* Wan Aishah Wan Arifin - Jempol

 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN. U ULANG SOALAN, I SAMAN YOU. JANGAN PERCAYA JANJI2 PAKATAN.