Wednesday, October 9, 2013

Nik Aziz Sudah Kembali...

  

 
Admin Fb Nik Aziz merapu untuk kesekian kalinya tanpa sedikitpun memikirkan bahawa punca kehancuran Melayu adalah disebabkan oleh propaganda PAS sejak dulu kini dan mungkin selamanya. Kembali dah dia bersuara setelah lama menyepikan diri..
 
Dia masih tidak Nampak yang menghancurkan agama ini ialah puak lebai PAS. Yang menggunakan agama sewenang-wenangnya untuk tujuan politik sempit adalah puak lebai PAS. Yang menjatuhkan imej agam Islam selama ini ialah puak PAS.
 
Yang memalukan Islam ialah puak PAS. Orang kafir terutamanya puak DAP sudah terlalu berani menghina orang Islam, mempersendekan Islan disebabkan oleh pemimpin PAS memberikan sokongan.
 
Ikut jalan mana sekalipun yang meletakkan Islam berada di bawah dalam segala segi atau sudut ialah PAS, namun mereka tidak mahu mengakui kesilapan mereka dan tidaak mahu memperbetulkan sikap dan nawaitu mereka.

Kenyataan Admin Nik Aziz seperti berikut:

 Nik Abdul Aziz Nik Mat

Saya tertarik apabila membaca akhbar Sinar Harian hari ini yang mengulas berkenaan Sidang DUN Kelantan kelmarin. Antaranya memuatkan ucapan seorang ADUN UMNO di DUN Kelantan yang menyebut bahawa Melayu sudah di ambang kehancuran.

Pada saya, Melayu tidak akan hancur selagi berpegang dengan Islam. Orang yang hanya bimbang bangsanya hancur tetapi tidak bimbang agamanya hancur ialah orang yang lemas dalam lautan kebangsaannya

Tidak insaf lagi nampaknya dia ni. Mula kembali dah nak meletakkan semua kesalahan kepada orang lain. Orang Melayu sememangnya berpegang dengan agama Islam. Orang Melayu dalam UMNOlah. Orang Melayu dalam PAS???? tanyalah hati sendiri. Betul ke orang Melayu dalam PAS berpegang dengan Islam???
 
Kalau betul kenapa sampai kiamat ingin bermusuh dengan UMNO, apakah itu tuntutan Islam. Kenapa kutip derma tetapi tidak diperincikan penggunaannya, apakah itu ajaran Islam?? Kenapa mengkafirkan orang UMNO, kenapa mengatakan sembahyang orang UMNO tidak sah??? adakah itu perkara benar atau hanya hendak mengongkong penyokong sendiri?? Kenapa mengatakan Tuhan mencarut, atau jika Tuhan mencarut apakah manusia juga boleh mencarut.??
 
Kalau PAS berpegang kepada Islam kenapa sibuk pulak nak bekerjasama dengan musuh-musuh Islam?? apakah itu suruhan agama Islam?? Nak menang undi sanggup pulak mengambil syaitan sebagai kawan, apakah itu juga ajaran Islam.
 
Kenapa sibuk sangat nak mengelirukan pengikut dengan semangat Assobiyah, semangat kebangsaan sedangkan pengikut PAS lagi totok kepada para pemimpinnya.
 
Kesilapan kecil UMNO/BN dibesar-besarkan, sedangkan kesilapan BESAR PAS sehingga melibatkan akidah cuba dikatakan betul sepanjang masa.
 
Kalau tak adalah UMNO/BN ini tidak tahulah apa nak jadi dengan agama Islam di Negara tercinta ini?? Sebab UMNO inilah Islam berada ditempat yang istimewa dan terpelihara tidak seperti kedudukan Islam di Negara lain, dimana orang Islam tidak memegang kuasa.
 
Dulu sibuk sangat PAS ini dengan kilang arak dan kandang babi. Selepas PAS berkuasa di Selangor, wakil PAS sanggup pulak melawat kilang arak tersebut dengan alasan kilang itu terletak dalam kawasan Parlimennya.. Ehwah!!
 
Kandang babi tak yah ceritalah, berjuta peruntukan disediakan oleh kerajaan PAS. Rumah urut tak yah ceritalah. Pusat SPA tak yah ceritalah, semuanya PAS tutup mata semata-mata menikus dengan rakan kongsi DAP dan PKR. Ada tokoh PAS yang sanggup menentang itu semua namun kemudian dipecat pula dengan cara paling zalim dan paling kuno dalam dunia ini. Itupun PAS masih nak mendabik dada mengatakan UMNO ni tak baik, PAS je yang betul.
 
Mana baiknya PAS ini??? tak nampakpun, pemimpinnya asyik-asyik cakap UMNO tolak Islam, UMNO tolak Islam.. APO BONDO ea ni??
 
Sebelum PAS bekerjasama dengan DAP dan PKR dulu, ada berani pemimpin DAP yang tidak mandi junub tu membaca ayat suci Al-Quran dengan tunggang langgang. Siapa yang membenarkannya??? Pemimpin PAS dengan alasan hendak menguatkan hujah. Adakah itu ajaran Islam???
 
Kalau pemimpin UMNO/BN melakukan kesilapan, tak sempat siang atau tak cukup air liur atau tidak cukup dakwat mereka mengutuk dan mencaci, walaupun pemipin itu belum tentu bersalah.
 
Jika puak mereka melakukan kesilapan dan kesalahan pandai pulak puak mereka untuk coverline, fitnahlah, rekasayalah, putar belitlah, besi tak bulih pakailah, kamera tipulah, diperangkaplah dan pelbagai cara lagi. Comeonlah pemimpin PAS janganlah selamanya hendak mengelirukan pengikut. Husam Musapun sejak memakai songkok hitam dan baju Melayu ini sudah juga pandai mengkritik kerajaan PAS, pada hal benda yang dia kritik itu berlaku dizaman dia. Macam mana tu??
 
Manusia tetap manusia. Ini yang pengikut PAS kena faham dan jangan percaya 100 peratus apa yang pemimpin cakap. Manusia mempunyai kelemahan dan manusia jangan dibuat perbandingan dengan Nabi dan Rasul apa lagi Allah Azawajjala.
 
Sibuk mengkritik laporan Audit Negara nak dibandingkan pula dengan Audit Akhirat. Yang pemimpin pakatan dedahkan itu yang buruk sahaja sedangkan beribu dalam laporan Audit itu yang baik-baik tentang kerajaan UMNO/BN ini.
 
Laporan baik tentang kerajaan pakatan sibuk pula mereka mencanangkan sedangkan ada beribu keburukan pentadbiran kerajaan pakatan tidak pula mereka dedahkan. Itu ajaran agama ke tu??
 
Siapa nak jawab di akhirat kelak kalau rakyat masih terbiar, terpinggir dan tidak mendapat keperluan asas?? PAS terlepas ke?? Fardhu Kifayah, PAS boleh serahkan semua ke atas bahu UMNO/BN ke. Apa guna menjadi pemerintah di Kelantan, Pulau Pinang dan Selangor jika semua hendak diserahkan tanggung jawab menjaga rakyat kepada Kerajaan Pusat?? PAS tidak disoal ke dalam hal ini nanti sedangkan gaji pemimpin PAS juga dibayar dengan duit cukai dari rakyat.
 
Hospital tidak sempurna, ubat tidak ada, nurse tidak cukup, ambulance tidak sampai pada waktunya PAS boleh lepas tangan ke?? UMNO buat segalanya apa yang agam ini tuntut, hospital, rumah, sekolah, university, api air, biasiswa, jalan raya, bank, farmasi, kedai runcit, pertahanan, polis dan macam-macam lagi. Ada PAS, DAP dan PKR berterima kasih??? Tak ada malah dihasut pula rakyat supaya jangan berterima kasih kepada pemerintah kerana itu memang tanggung-jawab pemerintah..
 
Malas nak tulis banyak tentang PAS ini. Mereka masih tidak sedar dan mereka ingat mereka boleh terlepas tanpa dikira bersyubahat dalam memperlekehkan Islam bersama pemimpin DAP dan PKR ini. Tidak terlepas. Jawablah nanti, macam pemimpin PAS asyik mengatakan UMNO berpegang kepada fahaman kebangsaan dan itu menjadi alasan untuk meruntuhkan silaturrahim..
 
 

Monday, October 7, 2013

Pemilihan UMNO, Gandingan Tan Sri Isa, Datuk Mohd Ali Dan Datuk Mukhriz Tidak Mantap..


Betul ke apa yang dilaporkan dalam Utusan Malaysia pada 30 September ini?? Jika tidak betul apakah Utusan akan disaman oleh DSH nanti??  Mari baca dengan teliti apa yang ingin disampaikan atau apa yang dimaksudkan oleh DSHTH seperti di bawah.
 
 
  

Pilih gandingan mantap yang telah terbuktiHishammuddin
 
 
KUALA LUMPUR 30 Sept. - Para perwakilan UMNO perlu memilih gandingan yang mantap dan telah terbukti keberkesanannya dalam membantu Presiden serta Timbalan Presiden pada pemilihan parti itu Oktober ini.
 
Justeru, penyandang Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, pucuk pimpinan sedia ada wajar dinilai bagi memperkemaskan gerak kerja parti untuk menghadapi pilihan raya umum akan datang.
 
Menurutnya, dalam memilih pucuk pimpinan, perwakilan yang berjumlah 146,500 perlu mengekalkan kematangan diri dengan membuat penilaian berdasarkan prestasi, pencapaian dan kesetiaan kepada parti.
 
Beliau yang memuji kematangan ahli-ahli UMNO kerana bertindak bijak tidak mempertandingkan jawatan Presiden dan Timbalan Presiden berkata, sikap tersebut perlu diteruskan ketika mengundi jawatan tertinggi lain.
 
"Kematangan seperti ini diharap terus kekal dalam kalangan ahli UMNO bagi memilih pemimpin tertinggi berpaksikan prestasi, pencapaian dan kesetiaan kepada parti," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.
 
Tambah Hishammuddin, hasil kematangan politik ahli UMNO telah membolehkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengetuai delegasi ke Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) dengan jayanya baru-baru ini.
 
Katanya, hal itu tidak mungkin berlaku jika wujud pertandingan bagi jawatan Presiden kerana tumpuan Perdana Menteri mungkin terjejas sedangkan beliau perlu berdepan dengan pemimpin-pemimpin dunia.
 
"Malaysia juga bakal melakar sejarah apabila dua Presiden kuasa dunia iaitu Amerika Syarikat dan China bakal mengunjungi negara pada Oktober. Ini pengiktirafan terbesar kepada negara, UMNO dan Barisan Nasional (BN).
 
"Jika UMNO serta BN memimpin negara dengan prestasi yang kurang memberangsangkan, mana mungkin dua kuasa besar dunia ini berminat sehingga (Presiden) mahu berkunjung ke Malaysia," jelasnya.


© Utusan Melayu (M) Bhd 
 
 
   


Kisah Chin Peng nampaknya masih menguasai berita. Ingatkan sudah habis, maklumlah sudah mati sejak 16 September lagi. Apa perlunya media arus perdana berterusan menyiarkan berita tentang si Komunis ini tidaklah kita ketahui.
 
Sampaikan semalam Lee Kuan Yew juga dikatakan pernah mendapat bantuan Komunis. Kisah pengeboman Tugu Peringatan dan kisah Tan Sri Osman Aroff meminjamkan mukanya untuk dibuat tugu.
 
Kisah pemilihan UMNO nampaknya semakin rancak. Pelbagai kenyataan di keluarkan. Kita tidak berasa hairan sekiranya ada kenyataan-kenyataan tersebut yang akan memakan diri sipenuturnya kelak. Lagi banyak cakap lagi banyak silap nanti. tidak bolehkah mereka ini hanya tersenyum sahaja sambil bersalaman dengan para perwakilan???
 
Sekarang ini kita lihat semua calon seolah-olah ingin dilihat rasis supaya boleh menarik undi perwakilan. Hairannya di masa yang sama juga mereka mengatakan para perwakilan sudah bijak-bijak belaka.
 
Semuanya berebut untuk membuat kenyataan, membidas itu ini, hendak membela agama bangsa dan negara dan akhirnya kelak apabila Melayu dihina, agama dicerca, raja dipersenda, NGO juga yang akan bersuara. Pemimpin UMNO samada yang menang atau yang kalah akan pilih jalan selamat dengan menikus dan menyepikan diri.
 
Beberapa hari yang lalu Presiden UMNO merangkap Perdana Menteri terus dihina di dalam fb, tak adapun orang UMNO atau pemimpin UMNO yang membela beliau. Sebaliknya NGO yang yang ke depan dan membuat laporan polis.
 
Berbalik kepada kenyataan DSHTH di atas, apa yang kita dapat fahami ialah hanya mereka bertiga iaitu DSZH, DSSA dan beliau yang 'telah terbukti' merupakan gandingan mantap untuk membantu Presiden dan Timbalan Presiden dalam PRU14 kelak. Betul ke???
 
Mengikut tafsiran mudah, gandingan lain tidak akan cukup mantap. Gandingan DSMAR, DSZH dan DSSA, atau gandingan DSHTH, TSIS dan DMM tidak akan mantap. Kata mudahnya mereka bertiga sudah terbukti mantap dan Berjaya membantu Presiden.
 
 
 tokmat2
 
 
Ahli UMNO, rakyat Malaysia pelbagai kaum dan para pemimpin dunia sebenarnya amat sedar dan faham bahawa pemilihan para pemimpin UMNO ini amatlah penting kerana ia bakal menentukan para pemimpin yang bakal menerajui Negara ini.
 
Para pemimpin dari parti lain seperti DAP, PKR, PAS MCA tidak akan berpeluang untuk menjadi pemimpin nombor satu, dua atau tiga. Sebab itu Nuar Brahim meroyan tak habis-habis untuk kembali kepada UMNO kerana UMNO sahaja yang memungkinkan dia untuk menjadi Perdana Menteri.
 
Pemilihan Naib Presiden UMNO menjadi amat penting kerana apa sahaja terjadi kepada Presiden atau Timbalan Presiden maka merekalah yang akan naik mengambil kekosongan tersebut. Ini semua orang tahu.
 
Lalu melihat kepada enam calon yang menawarkan diri untuk jawatan Naib Presiden, siapakah dikalangan mereka yang kita harapkan untuk menjaga Negara, menjaga rakyat, menjaga agama dan menjaga bangsa ini sekiranya berlaku kekosongan di peringkat atasan kelak.
 
Umur bukanlah penentu lama atau singkatnya seseorang itu berada di tampuk kuasa. kita lihat TSMY lebih tua dari DSMN. Sekiranya TSMY terpaksa pergi dulu, maka DSMN terpaksalah memilih seorang daripada tiga Naib Presiden untuk mengisi kekosongan yang ditinggalkan oleh TSMY. Jadi siapa dia yang layak???
 
Ditakdirkan pula DSMN terpaksa pergi dulu, maka TSMY akan mengisi kekosongan yang beliau tinggalkan dan beliau terpaksa juga memilih seorang daripada tiga Naib Presiden untuk berada di kerusi Timbalan Presiden UMNO merangkap mungkin Timbalan Perdana Menteri. Jadi siapa dia yang layak???
 
Mengikut maksud tersirat DSHTH di atas tidak ada yang layak melainkan mereka bertiga. Maknanya DSMAR, TSMISAS dan DMM tidak layak, belum layak, belum terbukti atau tidak mantap.
 
Enam calon, semuanya mempunyai pengalaman luas dalam hiruk pikuk politik UMNO dan politik Malaysia. Mereka juga punyai kelebihan dan kekurangan. Mereka juga pernah diberikan pelbagai gelaran yang buruk-buruk samada oleh ahli UMNO, pemimpin lawan mahupun rakyat jelata.
 
DSHTH mempunyai kelebihan menguasai Bahasa Inggeris. Ini sangat diperlukan kerana kita tidak mahu para pemimpin lain yang difikirkan, lain pula yang dicakapkan. Tetapi tidak menguasai Bahasa Inggeris tidak bermakna mereka tidak boleh dilantik ke jawatan Timbalan Perdana Menteri. Cuma dalam hal ini DSHTH dilihat mempunyai kelebihan.
 
Beliau juga dilihat sebagai gagal semasa mengetuai KDN dan sering dikatakan atau dirujuk sebagai 'Menteri Amaran' Ini sangat tidak membantu beliau dan ternyata beliau berusaha keras untuk mengikis imej tersebut. Payah.
 
Biarlah ahli UMNO yang menilai mereka ber enam tersebut, tidak manis rasanya untuk blog ini memperincikan buruk baik dan kelebihan atau kekurangan mereka. Lagipun Jokiden telah lama membuat pilihan sebelum mereka mengisi borang pencalonan lagi iaitu TSMIAS, DSMAR dan DMM selaku pemimpin pelapis UMNO di peringkat Naib Presiden ini. Rasanya setakat hari ini pilihan itu masih kekal.

 
Di Kelana Resort 8 Oktober, beribu hadir, banyak duit keluar ni..