Wednesday, October 9, 2013

Nik Aziz Sudah Kembali...

  

 
Admin Fb Nik Aziz merapu untuk kesekian kalinya tanpa sedikitpun memikirkan bahawa punca kehancuran Melayu adalah disebabkan oleh propaganda PAS sejak dulu kini dan mungkin selamanya. Kembali dah dia bersuara setelah lama menyepikan diri..
 
Dia masih tidak Nampak yang menghancurkan agama ini ialah puak lebai PAS. Yang menggunakan agama sewenang-wenangnya untuk tujuan politik sempit adalah puak lebai PAS. Yang menjatuhkan imej agam Islam selama ini ialah puak PAS.
 
Yang memalukan Islam ialah puak PAS. Orang kafir terutamanya puak DAP sudah terlalu berani menghina orang Islam, mempersendekan Islan disebabkan oleh pemimpin PAS memberikan sokongan.
 
Ikut jalan mana sekalipun yang meletakkan Islam berada di bawah dalam segala segi atau sudut ialah PAS, namun mereka tidak mahu mengakui kesilapan mereka dan tidaak mahu memperbetulkan sikap dan nawaitu mereka.

Kenyataan Admin Nik Aziz seperti berikut:

 Nik Abdul Aziz Nik Mat

Saya tertarik apabila membaca akhbar Sinar Harian hari ini yang mengulas berkenaan Sidang DUN Kelantan kelmarin. Antaranya memuatkan ucapan seorang ADUN UMNO di DUN Kelantan yang menyebut bahawa Melayu sudah di ambang kehancuran.

Pada saya, Melayu tidak akan hancur selagi berpegang dengan Islam. Orang yang hanya bimbang bangsanya hancur tetapi tidak bimbang agamanya hancur ialah orang yang lemas dalam lautan kebangsaannya

Tidak insaf lagi nampaknya dia ni. Mula kembali dah nak meletakkan semua kesalahan kepada orang lain. Orang Melayu sememangnya berpegang dengan agama Islam. Orang Melayu dalam UMNOlah. Orang Melayu dalam PAS???? tanyalah hati sendiri. Betul ke orang Melayu dalam PAS berpegang dengan Islam???
 
Kalau betul kenapa sampai kiamat ingin bermusuh dengan UMNO, apakah itu tuntutan Islam. Kenapa kutip derma tetapi tidak diperincikan penggunaannya, apakah itu ajaran Islam?? Kenapa mengkafirkan orang UMNO, kenapa mengatakan sembahyang orang UMNO tidak sah??? adakah itu perkara benar atau hanya hendak mengongkong penyokong sendiri?? Kenapa mengatakan Tuhan mencarut, atau jika Tuhan mencarut apakah manusia juga boleh mencarut.??
 
Kalau PAS berpegang kepada Islam kenapa sibuk pulak nak bekerjasama dengan musuh-musuh Islam?? apakah itu suruhan agama Islam?? Nak menang undi sanggup pulak mengambil syaitan sebagai kawan, apakah itu juga ajaran Islam.
 
Kenapa sibuk sangat nak mengelirukan pengikut dengan semangat Assobiyah, semangat kebangsaan sedangkan pengikut PAS lagi totok kepada para pemimpinnya.
 
Kesilapan kecil UMNO/BN dibesar-besarkan, sedangkan kesilapan BESAR PAS sehingga melibatkan akidah cuba dikatakan betul sepanjang masa.
 
Kalau tak adalah UMNO/BN ini tidak tahulah apa nak jadi dengan agama Islam di Negara tercinta ini?? Sebab UMNO inilah Islam berada ditempat yang istimewa dan terpelihara tidak seperti kedudukan Islam di Negara lain, dimana orang Islam tidak memegang kuasa.
 
Dulu sibuk sangat PAS ini dengan kilang arak dan kandang babi. Selepas PAS berkuasa di Selangor, wakil PAS sanggup pulak melawat kilang arak tersebut dengan alasan kilang itu terletak dalam kawasan Parlimennya.. Ehwah!!
 
Kandang babi tak yah ceritalah, berjuta peruntukan disediakan oleh kerajaan PAS. Rumah urut tak yah ceritalah. Pusat SPA tak yah ceritalah, semuanya PAS tutup mata semata-mata menikus dengan rakan kongsi DAP dan PKR. Ada tokoh PAS yang sanggup menentang itu semua namun kemudian dipecat pula dengan cara paling zalim dan paling kuno dalam dunia ini. Itupun PAS masih nak mendabik dada mengatakan UMNO ni tak baik, PAS je yang betul.
 
Mana baiknya PAS ini??? tak nampakpun, pemimpinnya asyik-asyik cakap UMNO tolak Islam, UMNO tolak Islam.. APO BONDO ea ni??
 
Sebelum PAS bekerjasama dengan DAP dan PKR dulu, ada berani pemimpin DAP yang tidak mandi junub tu membaca ayat suci Al-Quran dengan tunggang langgang. Siapa yang membenarkannya??? Pemimpin PAS dengan alasan hendak menguatkan hujah. Adakah itu ajaran Islam???
 
Kalau pemimpin UMNO/BN melakukan kesilapan, tak sempat siang atau tak cukup air liur atau tidak cukup dakwat mereka mengutuk dan mencaci, walaupun pemipin itu belum tentu bersalah.
 
Jika puak mereka melakukan kesilapan dan kesalahan pandai pulak puak mereka untuk coverline, fitnahlah, rekasayalah, putar belitlah, besi tak bulih pakailah, kamera tipulah, diperangkaplah dan pelbagai cara lagi. Comeonlah pemimpin PAS janganlah selamanya hendak mengelirukan pengikut. Husam Musapun sejak memakai songkok hitam dan baju Melayu ini sudah juga pandai mengkritik kerajaan PAS, pada hal benda yang dia kritik itu berlaku dizaman dia. Macam mana tu??
 
Manusia tetap manusia. Ini yang pengikut PAS kena faham dan jangan percaya 100 peratus apa yang pemimpin cakap. Manusia mempunyai kelemahan dan manusia jangan dibuat perbandingan dengan Nabi dan Rasul apa lagi Allah Azawajjala.
 
Sibuk mengkritik laporan Audit Negara nak dibandingkan pula dengan Audit Akhirat. Yang pemimpin pakatan dedahkan itu yang buruk sahaja sedangkan beribu dalam laporan Audit itu yang baik-baik tentang kerajaan UMNO/BN ini.
 
Laporan baik tentang kerajaan pakatan sibuk pula mereka mencanangkan sedangkan ada beribu keburukan pentadbiran kerajaan pakatan tidak pula mereka dedahkan. Itu ajaran agama ke tu??
 
Siapa nak jawab di akhirat kelak kalau rakyat masih terbiar, terpinggir dan tidak mendapat keperluan asas?? PAS terlepas ke?? Fardhu Kifayah, PAS boleh serahkan semua ke atas bahu UMNO/BN ke. Apa guna menjadi pemerintah di Kelantan, Pulau Pinang dan Selangor jika semua hendak diserahkan tanggung jawab menjaga rakyat kepada Kerajaan Pusat?? PAS tidak disoal ke dalam hal ini nanti sedangkan gaji pemimpin PAS juga dibayar dengan duit cukai dari rakyat.
 
Hospital tidak sempurna, ubat tidak ada, nurse tidak cukup, ambulance tidak sampai pada waktunya PAS boleh lepas tangan ke?? UMNO buat segalanya apa yang agam ini tuntut, hospital, rumah, sekolah, university, api air, biasiswa, jalan raya, bank, farmasi, kedai runcit, pertahanan, polis dan macam-macam lagi. Ada PAS, DAP dan PKR berterima kasih??? Tak ada malah dihasut pula rakyat supaya jangan berterima kasih kepada pemerintah kerana itu memang tanggung-jawab pemerintah..
 
Malas nak tulis banyak tentang PAS ini. Mereka masih tidak sedar dan mereka ingat mereka boleh terlepas tanpa dikira bersyubahat dalam memperlekehkan Islam bersama pemimpin DAP dan PKR ini. Tidak terlepas. Jawablah nanti, macam pemimpin PAS asyik mengatakan UMNO berpegang kepada fahaman kebangsaan dan itu menjadi alasan untuk meruntuhkan silaturrahim..
 
 

No comments:

Post a Comment