Saturday, January 19, 2013

Selepas Assmin, OKU Pulak Meroyan..


 

Nampaknya PAS khususnya Hj Hadi terus tertekan dan nampaknya isu Kalimah Allah yang telah dianggap selesai, rupanya semakin meruap-ruap pula.
 
Jangan tuduh UMNO/BN yang memanjangkan isu ini. Ianya diperpanjangkan oleh pakatan sendiri. Selepas Timbalan Presiden PKR Assmin Ali mempertikaikan keputusan Majlis Syura tentang penggunaan Kalimah Allah, kini muncul pula Karpal Singki OKU untuk turut menekan PAS khususnya Hj Hadi. Beliau siap mendesak Hj Hadi supaya membatalkan keputusan Majlis Syura tersebut.
 
Eh wah, cantik muka nampak... Dalam bab-bab agama Islam ini nampaknya Karpal Singki ini masih tegar seperti dulu. Masih baiadap seperti dulu. Dalam menunjukkan kebiadapan dia itu, dia tidak pernah rasa bersalah dan dia tidak pernah merasa gentar dengan pemimpin PAS. Dia tidak pedulipun dengan sensitiviti umat Islam Khasnya dan Orang Melayu amnya.
 
Masih angkuh dia seperti dulu. Betapa dia membenci Islam, jelas terbukti apabila mengatakan PAS kena langkah mayat dia dulu sebelum boleh berangan-angan untuk melaksanakan hukum Islam di negara ini. Puaslah PAS nak menyejukkan dan menyabarkan ahli-ahlinya dengan mengatakan
 
Segala-galanya tentang Islam Karpal Singki akan tentang. Dia juga turut menempelak kerajaan PAS Kedah yang ingin memperkenalkan etika berpakaian kepada sesiapa artis yang ingin membuat persembahan pada perayaan tahun baru Cina kelak. Baginya peraturan berpakaian itu bertentangan dengan hak asasi individu.
 
Ini semua salah dan silap PAS dan PKR, Nik Aziz, Hj Hadi dan Nuar Brahim kerana memberi muka sangat dengan puak-puak rasis ini.Jika Pas berhenti daripada menggunkan agama untuk kepentingan politik mereka, perkara seperti ini tidak akan berlaku.
 
PAS dan PKR memberi muka kepada rakan sekongkolan mereka dalam banyak perkara. Bila saja UMNO menunjukkan tentangan dan reaksi dalam isu-isu tertentu, maka PAS dengan segera mempertahankan geng dia dengan pelbagai alasan.
 
Dulu mana berani Kafir Harbi ni nak menghina Raja, menghina Islam dan menghina Orang Melayu. Sekarang ini apa yang tidak mereka lakukan???? Mereka berani kerana mereka tahu akan ada orang Melayu dan pemimpin Melayu yang akan membela mereka bila disergah oleh UMNO.
 
Siang malam PAS dan PKR mengatakan negara ini rosak binasa dan rakyat porak peranda akibat daripada dasar-dasar UMNO. Realitinya ialah semuanya menjadi tidak tentu arah disebabkan oleh PKR dan PAS.
 
Pasca PRU12, yang menyaksikan UMNO/BN kehilangan majoriti dua pertiga membuatkan suasana politik tanah air tidak tentu arah. Semua pihak ingin mengambil kesempatan di atas 'kelemahan' UMNO/BN. Biasalah tu, bila pokok pisang condong atau rebah, kura-kurapun ingin mencuba memanjatnya.
 
Akibat terlalu memberi muka kepada geng ini akhirnya menyusahkan PKR dan PAS sendiri. Mereka menjadi serba salah. Hendak ditelan mati bapa, hendak diluah mati emak. Mereka terpaksa akur dan tunduk kepada desakan DAP yang mereka harapkan akan memberi sedikit undi kepada mereka kelak.   
 
Sekali fikir kesian juga kita melihat dan menengok PAS yang terus diperkotak katikan oleh DAP. Walaupun mereka cuba berselindung, cuba menafikan dan cuba menyakinkan penyokong tegar mereka bahawa DAP dan PKR lebih baik daripada UMNO, namun rakyat sebenarnya tahu bahawa UMNO tetap lebih baik. Semakin tak kobahlah nampaknya domam Presiden PAS..
 
 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN.

Assmin Dah Bersuara, Siapa Pulak Yang Kena Pecat Selepas Ini..


Wah kagum jugak Nuar Brahim dengan Assmin ni..
   
 
Lama jugak dah Timbalan Presiden PKR ini menyepikan diri. Kini dia muncul semula dengan beraninya semata-mata nak membantah keputusan Majlis Syura Pas. Marah betul dia kerana PAS ini boleh berubah-ubah pendirian. Dalam seminggu pemimpin PAS boleh bertukar fikiran berpuluh kali. Ada kita hairan?? 
 
Masihkah kita ingat kisah pemecatan Dr Hassan Ali secara trajis oleh Hj Hadi pada tahun lepas??. Cara Hassan Ali dipecat amatlah menyedihkan tanpa sebarang peluang membela diri. Contoh diktator tersohor dalam dunia ini ada dalam kepimpinan PAS.
 
Ahli tidak boleh membuka mulut. Buka je kena pecat. Kritik je kena pecat. Apa kesalahan Hassan Ali?? Dia masuk UMNO kah, dia menyokong UMNO kah? dia berkhalwat dengan isteri orang kah?? Dia menderhaka kepada Sultan Selangor kah?? Rasanya tidak.
 
Dr Hassan Ali dipecat sehingga dia menubuhkan Tiga Jalur JATI, sebab semata-mata kerana melarang penyokong PAS atau rakyat pergi berhimpun ke Mahkamah Jalan Duta untuk merusuh sekiranya keputusan tidak memihak kepada Nuar.
 
Tindakan Hassan Ali adalah betul. Pendiriannya jelas. Isu PERIBADI jangan libatkan rakyat. Sendiri buat sendiri tanggung. Berani buat berani tanggung. Banyak perkara lain dalam dunia ini yang rakyat harus memberikan perhatian dan bukannya isu masalah peribadi Nuar. Tidak ada kena mengena dengan kebajikan rakyat.
 
Itu yang Hassan Ali tentang dan itu yang dia suarakan. Assmin Ali tidak suka. Dia tidak setuju dan dia marah sangat dengan ketegasan Hassan Ali ini.
 
Maka dengan pengaruh yang dia ada, maka didesaklah supaya Hassan Ali dipecat. Pecat boleh, bukanlah tak boleh, namun ikut prosidurela, ikut peraturanlah. Janganlah terus keluarkan kenyatann "you are fired" malulah, awak tu ulamak, awak tu pemimpin Islam, awak tu warak, awak tu pemimpin sebuah parti yang maksum, sebuah parti yang memperjuangkan Islam.
 
Islam mementingkan keadilan. Menjatuhkan hukum mestilah berdasarkan keadiilan. Ini tidak terus sahaja pecat. Lepas tu takut pulak nak pecat Nasharuddin Md Isa. Issh..ish.. doubble standard betullah Pas ni. 
 
Sidang media @[139656542845836:274:Persatuan Mukabuku Pulau Pinang] tentang isu bible yang di edarkan di hadapan sekolah.l 
Apa komen Assmin ??? Inikah yang dia mahukan??
 
Sekarang ni Assmin bersuara lagi. Dia mempertahankan keputusan bersama yang dibuat pada 8 Januari. Juga keputusan yang dibuat pada tahun 2010 dimana Pas membenarkan penganut agama lain menggunakan  Kalimah Allah.

Majlis Syura merupakan badan tertinggi PAS, apabila badan membuat keputusan anggota parti mesti akur. Presiden ke, Mursyidul ke atau sesiapa sahaja sepatutnya akur. Rakan sekongkolan juga sepatutnya mesti akur dan tidak membantah. Jangan gunakan istilah bersetuju untuk tidak bersetuju. Berpakat untuk tidak sepakat.

Siapa pula kini yang mendesak Assmin supaya membuat kenyataan bantah terhadap keputusan Majlis Syura Pas tersebut. Apa perlunya membantah perkara yang betul.? Kenapa hendak menegakkan benang yang basah?.


  PENGKHIANAT BANGSA ...
 
 

Siapa pula yang bakal didesak oleh PKR dan DAP supaya dipecat selepas ini. Hj Hadi, Mat Sapu dan Nik Aziz atau Tuan Man, Haruon Din dan Harun Taib?

Desaklah kalau berani. Pecatlah tiga orang jika berani, siap mereka akan bawa tiga perempat ahli parti dan penyokong tegar menyeberangi jambatan UMNO/BN kelak. Ada Berani???

Selamat Pengantin Baru Kepada Ummi Hafilda, muga kekal bahagia.
 
 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN.

Lagi Satu Yang Pencacai Pakatan Mesti Baca..


Jangan asyik nak menjaga dan bersalam dengan Elly Wong yo.. Ambil berat sikit tentang masalah rakyat, sok kok kalah dalam PRU13.
 

Apa hal dengan si Khalid ni?? PRU13 sudah semakin dekat, namun berpuluh janji PRU12 masih belum dilaksanakan. Bega sangat atau doge dalam loghat NS.
 
Kenapa beria-ia sangat kerajaan Khalid ni nak mengambil alih sepenuhnya Syarikat Air Selangor?? Nak diagihkan kepada kroni ke??
 
Isu sampah dan jalan tak juga selesai. Kontrak sampah yang dulu sudah ditamatkan, lantik yang baru yang kononnya lebih baik, namun sampah di Selangor sama seperti sampah di Kedah. Takkanlah semua kerajaan puak pakatan ini hendak berbangga dan popular dengan isu sampah, isu balak, isu air, isu pasir, isu rumah urut, isu gereja, isu arak, isu kenaikan yuran di Unisel dan KUIN dan isu pemilihan dalam parti semata-mata tanpa memperdulikan isu kebajikan rakyat yang lebih penting. 
 
Mari baca artikel di bawah ini yang disiarkan dalam Utusan Malaysia. Ramai penyokong tegar pembangkang mengikut arahan pemimpin secara membuta tuli dan seterusnya memboikot TV3 dan Utusan Malaysia.
 
Mereka mungkin ketinggalan membaca artikel terbaik ini, maka Jokiden postkan di sini supaya dapat dihayati.Dasar pakatan 'politik diutamakan rakyat dipinggirkan'

 
SYABAS diucapkan kepada kerajaan negeri Selangor pimpinan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan mempunyai penasihat ekonomi, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang juga ketua pembangkang.
 
Dalam rakyat Selangor kalut mengangkat air dengan baldi hingga ke tingkat lapan pihak pembangkang masih dengan agenda politik yang tidak sudah-sudah seolah-olah kuasa politik lebih penting daripada membantu rakyat Selangor yang terputus bekalan air.
 
Di Stadium Merdeka penyokong pembangkang berpuluh-puluh ribu berkumpul untuk mendengar kerajaan Barisan Nasional (BN) dan pemimpinnya 'dibelasah' hingga lembik dengan ucapan berapi-api, namun bak kata orang anjing menyalak bukit tak ada maknanya jika hati rakyat semakin sangsi dengan perjuangan pembangkang yang tidak berpijak di bumi yang nyata.
 
Kemelut antara kerajaan negeri dan Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas) yang mana mereka mempunyai saham di dalamnya menjelaskan satu perkara kepada rakyat. Jika Syabas bermasalah ini bermakna kerajaan negeri turut mempunyai saham ada masalah yang sama. Sepatutnya kerajaan negeri Selangor berterima kasih kepada Syabas kerana membenarkan mereka berhutang duit subsidi air (jika masih ada yang tertunggak) yang diberikan 20 meter padu kepada setiap rumah yang ada meter individu.
 

Inilah Sebabnya Nuar Tidak Mahu Bersumpah..

 
 
 
 
 
 

Setelah semua punca gagal untuk membersihkan nama baik kita maka Islam memberi jalan keluar iaitu dengan cara melakukan sumpah lahanat. Bersumpah kena 4 kali.
 
Suatu ketika Nuar Brahim beria-ia sangat mahukan kesnya meliwat Saiful dibicarakan di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan. dia mungkin lupa bahawa jika Saiful bersumpah di sana, maka sumpah tersebut adalah valid dan mesti diterima pakai oleh mahkamah.
 
Mengikut cerdik pandai agama, seseorang yang melakukan sumpah, jika sumpah dia tidak benar maka dalam tempoh tertentu, umpamanya dalam tempoh setahun dia akan 'dimakan' sumpah.
 
Jokiden pernah mencabar seorang teman supaya berani bersumpah dan Jokiden akan bayar dia RM2 juta. Walaupun nampak hebat, berani dan angkuh, akhirnya dia tidak berani bersumpah. Isunya timbul kerana dia mengatakan bahawa Saiful Bukhari dibayar berjuta-juta supaya melakukan sumpah.
 
Di dalam media sosial sekarang ini sedang sibuk membicarakan tentang sumpah DS Rosmah Mansor beberapa hari yang lalu. Beliau bersumpah mengatakan yang beliau tidak memiliki cincin berharga RM24 juta yang sering dihebohkan dalam ceramah pembangkang dan menjadi isu besar sehingga kini.
 
Setakat yang ditemui semua komen puak pakatan ialah memperlekehkan sumpah beliau. Ayat yang beliau tuturkan, cara mengangkat tangan dan maksud setiap patah perkataan turut dipertikai dan diperbahaskan.
 
Mungkin DS Rosmah sudah tidak tahan lagi dengan serangan peribadi puak-puak pakatan ini, lalu beliau mengambil keputusan untuk bersumpah dengan bersaksikan nama Allah. Apa hasilnya???
 
Bolehkah isu cincin RM24 juta ini akan menjadi reda kelak?? Bolehkah puak pembangkang menerima seadanya sumpah tersebut atau mereka semakin hebat memperbincangkan kisah ini nanti.
 
Keberanian DS Rosmah bersumpah satu perkara. Namun sepatutnya beliau mengikut cara Nuar Brahim, persetankan dengan segala fitnah tersebut. Sepatutnya DS Rosmah memperlajari daripada kisah Altantunya di mana suami beliau difitnah.
 
DS Mohd Najib  telah beberapa kali bersumpah mengatakan yang dia tidak mengenali model Monggolia bernama Altantunya tersebut. Sepatutnya umat Islam yang membuat posting di Fb menerima sumpah tersebut seadanya. Ini tidak, semalam dan hari ini masih ada posting yang menuduh anak yang dikandung oleh Altantunya itu adalah anak beliau.
 
Sumpah beliau tidak meredakan keadaan. Sumpah beliau masih terus diperlekehkan. Dalam ceramah pembangkang semalam dan hari ini masih memainkan isu berkenaan sambil penceramah tersenyum-senyum malu dan sinis dikala menyebut nama Altantunya.
 
 
 
Ramai juga yang telah melakukan sumpah seperti Saiful dan Eskay, namun itu tidak langsung memberi keyakinan kepada puak pembangkang tentang kebenaran. Harus dingatkan bahawa tidak ada yang lebih hebat dan besar daripada sumpah ini. Tidak ada insan Muslim yang berani semberono bersumpah palsu menggunakan nama Allah. Tak tahulah jika saat hari mengundi menjelang tiba kelak Nuar Brahim tiba-tiba berani bersumpah lahanat.
 
Selepas PM berkali-kali bersumpah, puak pakatan masih tidak mempercayainya, Pemimpin masih memainkan isu tersebut dalam ceramah mereka kerana mereka tahu itulah yang penyokong mereka ingin dengar. Penyokong pembangkang bukan mahu mendengar sesuatu yang benar, sebaliknya mahu mendengar fitnah yang dianggap benar.
 
Lihatlah dalam apa isu sekalipun, jika itu berupa fitnah maka itulah yang penyokong suka dengar dan itulah pula yang penceramah suka sampaikan. Pembawa fitnah dan pendengar fitnah jika bersetuju dengan fitnah tersebut kedua-duanya mungkin ahli neraka. Eh wah.. siapa Jokiden hendak meletakkan hukum ini??  Minta maaf ok.
 
Jadi penyokong tegar UMNO/BN janganlah mengharapkan puak-puak pakatan ini akan slow down selepas DS Rosmah bersumpah. Mereka akan terus memainkan isu ini, mereka akan terus menanamkan rasa kebencian dikalangan penyokong mereka agar mereka tetap berdiri teguh di belakang mereka.
 
Diulang semula catatan Nuar Brahim " UMNO tidak lagi mampu memperbodohkan rakyat, kerana rakyat telah cerdik.." Betul kerana yang masih kekal berjaya memperbodohkan rakyat ialah Nuar Brahim kerana penyokongnya masih ramai yang belum cerdik.
 
Mungkin menyedari bahawa soal sumpah ini tidak akan kemana, tidak membawa kesan mendalam, atau mampu meredakan keadaan, maka sebab itulah agaknya Nuar tidak pernah mahu bersumpah untuk membersihkan namanya. 
 
Dia kalau nak bersumpahpun akan guna Nama Angin, Nama Lautan, Nama Gunung... kah..kah..kah.. kih..kih...kih..kih... Mari kita layan video ni..
 
 
 
 
 
 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN.

Friday, January 18, 2013

Melaka Kehilangan Tokoh Hebat Yang Di Senangi Rakyat..


 

Ali Rustam sahkan mahu tanding kerusi Parlimen


MELAKA 18 Jan. - Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam hari ini mengesahkan mahu bertanding kerusi Parlimen pada Pilihan Raya Umum Ke-13.

Menurutnya, perkara tersebut telah dimaklumkan kepada Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Apa pun, keputusan saya ingin bertanding bagi kerusi Parlimen belum diputuskan sehingga kini," katanya selepas menyampaikan bantuan persekolahan RM100 kepada pelajar di Sekolah Kebangsaan (SK) Dato Palembang, Bukit Baru di sini. - UTUSAN

 sepetang bersama penduduk taman harta pertama, bukit baru. alhamdulilah dar
DAR bersama penduduk Taman Harta Pertama Bukit Baru 18/01/13


sepetang bersama penduduk taman harta pertama, bukit baru. alhamdulilah dar
Bersama rakyat pelbagai kaum. Beliau ternyata disenangi oleh semua.


majlis akad nikah anak en shukor abdul rahman di masjid kampung tun razak. tahniah dar
Di Masjid Kg Tun Razak menyaksikan anak kepada En Shukor Abd Rahman diijab kabulkan 18/01/13


1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN.

Tun M Kata Kerajaan DS Najib Kini Lemah.. Biar Betul..  Perdana Menteri Malaysia, YAB Dato Seri Najib Bin Tun Razak dan Mantan Perdana Menteri Malaysia, YAB Tun Mahathir Muhammad~ Suka pada Kedua-dua pemimpin negara yang hebat! :P


Sibuk pulak pencacai pakatan sehari dua ni menghebahkan dalam media sosial mereka bahawa Tun Dr Mahathir mengatakan kerajaan PM DS Mohd Najib berada dalam keadaan lemah. Jokiden dah berpuluh kali mendengar kenyataan Tun M seperti itu.
 
Maksud Tun M sebenarnya ialah DS Mohd Najib mewarisi sebuah kerajaan yang lemah daripada Pak Lah. BN tidak mempunyai majoriti dua pertiga. Keadaan ini menyukarkan sedikit urusan pentadbiran.
 
Dalam nak menjaga hati para pengundi banyak tuntutan yang kurang munasabah terpaksa beliau penuhi. tanpa majoriti 2/3 kerajaan selalunya beralah dengan pelbagai tuntutan, lalu dilihat sebagai tidak berani dan sebagainya.
 
Sebelum itu Azman Ali telah mengesahkan bahawa pakar ekonomi dari bank Islam yang membentangkan kertas kerja di Singapura itu memang ahli PKR. Patut sangatlah dia memihak kepada pembangkang. Tidak patutlah dia mengatakan ekonomi negara akan berkembang sehingga 5.8 pada tahun ini. Malaulah dia nak mengakui kehebatan UMNO/BN. Lalu dia mengatakn bahawa UMNO/BN akan menang tipis atau kalah tipis atau kalah teruk. Budak ni kelak akan terlopong mulutnya apabila akhirnya nanti melihat UMNO/BN menang besar.
 
Kembali kepada putar belit puak pembangkang di atas tadi, apa sahaja yang Tun Dr Mahathir katakan mengenai politik dan negara ini pastilah mengundang reaksi yang negatif daripada puak pakatan ini. Mereka sebenarnya masih dihantui oleh aura Tun M. Mereka masih mengakui hakikat bahawa Tun M masih mempunyai bisa dalam senario politik Malaysia.
 
Bukti yang Tun M masih berbisa ialah jumlah pelawat blog beliau dan juga sesekali apabila posting beliau keluar di fb, maka akan ada berpuluh ribu liking atau komen dalam tempoh beberapa minit sahaja. Komen dan liking di fb beliau jauh mengatasi komen di fb Nik Aziz. Ini yang pembangkang meroyan ni.  
 
Jikalah ditakdirkan Tun M ini sudi menyertai pembangkang samada PAS atau PKR, kita tidak akan dapat bayangkan bagaimana beliau akan disanjung siang malam, diusung ke hulu ke hilir tanpa jemu dan bosan dan tanpa rasa malu. Beliau akan dipuji melangit dan segalanya tentang beliau akan tiba-tiba jadi wangi dan harum. Lesap terus segala kebusukan beliau. Inilah mentaliti puak pakatan.
 
Rakyat sebenarnya telah banyak kali mendengar pendapat dan buah fikiran Tun M mengenai kerajaan yang dipimpin oleh PM Najib ini. Beliau secara umumnya amat berpuas hati dan bersetuju serta yakin dengan hala tuju ke mana negara ini hendak di bawa oleh PM Najib.
 
Dalam serba kekurangan dan kelemahan ini PM Najib telah mengemukakan Gagasan 1Malaysia dimana pengisiannya  melalui pelbagai Tranformasi tidak langsung terfikir oleh puak-puak pakatan iini. Dalam tempoh tiga empat tahun ini jelas dan nyata pencapaian beliau.
 
Puluhan kejayaan yang beliau capai dan dunia telah mula mengakui kepimpinan beliau. Dalam tempoh tiga tahun ini pelbagai anugerah diberikan kepada Malaysia. rating dan petunjuk antarabangsa sentiasa menaikkan atau meningkatkan kedudukan Malaysia dalam pelbagai kategori. Yang terkini ialah Malaysia menjadi negara pilihan pelancung Islam mengatasi negara-negara Islam yang lain.
 
DS Mohd Najib mendengar denyut nadi rakyat. Zaman kerajaan mengetahui segala-galanya telah berakhir. Di zaman beliau segala kemungkaran lalu telah jauh berkurangan. Pemimpin dan ahli politik kerajaan tidak mudah lagi melakukan kemungkaran tanpa diambil tindakan. Ada kes-kes yang sedang dibicara di mahkamah merupakan kes yang disiasat sebelum beliau menjadi Perdana Menteri.
 
PM Najib telah berjaya membawa perubahan samada dalam politik negara, politik UMNO/BN, politik pembangkang tetapi juga dalam bidang pentadbiran negara. Prestrasi beliau setakat hari ini adalah cemerlang walupun puak pembangkang enggan mengakuinya.
 
Kejayaan beliau menyelamatkan ekonomi negara dan rakyat tidak sengsara bukannya mendapat sanjungan puak pakatan sebaliknya mendapat cacian kerana secara tidak langsung peluang mereka untuk menjatuhkan beliau semakin kurang. Terselamatnya Malaysia daripada kemelut ekonomi dunia membuktikan pendekatan beliau sebenarnya tepat dan berkesan.
 
Saranan dan cabaran beliau kepada pembangkang agar bersaing secara sihat dipentas politik membuatkan pembangkang terkedu dan tertelan kahak sendiri. Beliau seorang yang tenang dan tidak mudah melatah kecuali sekali dua. Dan yang terlebih penting ialah beliau seorang yang kuat bekerja serta mengutamakan kepentingan rakyat mengatasi segala-galanya. Rakyat telah mula menyayangi beliau.
 
Menjelang PRU13, pengundi sebenarnya telah membuat keputusan. Penyokong tegar pembangkang sebanyak 37% pasti memberikan undi kepada pakatan, walau apa yang berlaku. 46% penyokong tegar UMNO/BN tetap akan memberikan undi kepada UMNO/BN walau apapun yang akan berlaku. Sementara 17% pengundi atas pagar kini  menjadi rebutan. Mereka boleh menukar sokongan sehingga ke saat-saat akhir menuju ke peti undi.
 
Cuma taburan jumlah pengundi di satu-satu kawasan memberi sedikit kelebihan kepada UMNO/BN. Namun pembangkang juga memindahkan pengundi ke kawasan yang ingin mereka tawan dengan meninggalkan kawasan yang mereka jangka akan kalah teruk. Kelebihan pembangkang pula terutamanya DAP ialah semasa SPR membuka pendaftaran baru mereka paling banyak mendaftarkan pemilih baru. Logiknya mereka itu akan mengundi pembangkang. Apapun UMNO/BN akan menang akhirnya.
 
 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN.

Thursday, January 17, 2013

Jangan Lagi Bersubahat.. Mari Tengok Hadis Ini..


  fuhh...banyaknya duit hasil himpunan hari tu....kemana agaknye nak dibelanjakan yea...
Kutipan KL112, Tukang kira ni ada habuan tak??

Di dalam posting di fb sejak dua tiga hari ini banyak kisah tentang kutipan derma semasa perhimpunan di Stadium Merdeka tempoh hari.
 
Sekali fikir memang pakatan haram ini bangsat sangat kerana menipu rakyat, menipu penyokong dan menipu pengsimpati dengan kata-kata derma jihad, demi perjuangan dan sebagainya sehinggakan pemberi derma tersebut tanpa sedar telah menghulurkan sumbangan. 
 
Tidak kira dalam ceramah kecil yang dihadiri puluhan orang sehinggalah ceramah atau perhimpunan perdana mereka, kutipan 'amal jariah' ini tidak pernah dilupakan. Kemudian mereka akan berkumpul dan mengira serta mengambil gambar.
 
Sebelum sumpit kecil, plastik bag atau karung berlegar biasalah juru acara akan cuba sedaya upaya untuk menyakinkan penyokong mereka untuk bersimpati dan menghulurkan sumbangan. Biasalah juga ayat mereka yang selalu diulang-ulang ialah " perjuangan kita suci, kita kekurangan dana, UMNO/BN banyak dana, mereka merompak harta rakyat..bla..bla.."
 
Terdengar rayuan tersebut memudahkan karung mereka berisi, tanpa mereka bersusah payah mencari duit. Kemana duit kutipan itu dibelanjakan jangan disoal kerana jika disoal seolah-olah derma tersebut menjadi tidak ikhlas dan tidak dapat pahala..
 
Mudah sangat penyokong mereka terpedaya dan mereka dapat laba. Dalam perhimpuan di Stadium Merdeka 12 Januari lalu, jika seorang menyumbang RM2 x 1 juta yang hadir, mak oiii banyak tu. Jika 40% pergi kepada penceramah, 40% pergi kepada kos penganjuran dan baki 20% lagi ke mana dibawa??? 
 
Dalam posting di fb nampaknya semua berbangga dengan kutipan yang banyak tersebut. PAS dan PKR selalunya tanpa merasa malu akan mendakwa bahawa mereka parti miskin, tidak ada dana walaupun dibantu oleh yahudi. Mereka berkata begitu semata-mata untuk melalaikan penyokong supaya mesti bersimpati dengan mereka.
 
Hakikatnya pemimpin mereka datang dengan kereta mewah, datang seperti selibriti, duduk di hotel lima bintang, makan minum secara mewah dan mereka sampai hati memperdayakan pengikut mereka supaya memberi mereka duit atas alasan derma jihad atau nama perjuangan.
 
Dalam salah satu ceramah pembangkang yang dihadiri oleh Nuar Brahim, Jokiden terdengar rayuan bercampur lawak juruacara seperti ini .."UMNO sudah busuk..." sedangkan dia tidak sedar sudah lebih separuh abad dia mencari makan dengan UMNO. Dia sambung lagi.. "Jangan susah-susah nak buka dompet, masukkan terus dompet tu dalam karung tu, ese akan amik duit yo.. lain-lain dokumen ese akan pulangkan esok, kan IC tuan-tuan ada dalam dompet tu.."  
 
Malangnya sejak dulu penyokong pakatan ini tidak pulak mempersoalkan secara serius kemana duit derma mereka dibelanjakan. Jika parti membelanjakannya ke jalan yang tidak baik, kan ke tak pasal-pasal mereka juga turut bersubahat tu.
 
Tetapi jika duit lain yang melibatkan UMNO/BN tahu pulak mereka melalak menuduh UMNO/BN songlap duit rakyat. Ish..ish.. tak faham Jokiden dengan mentaliti penyokong tegar pakatan ni.
 
Mari kita hayati hadis di bawah, dan mulai ssat ini berhentilah memberi derma kepada parti yang tidak membawa kebaikan ini. Sebaliknya setiap kali ceramah, mintalah pemimpin kalian supaya lebih membantu rakyat, samada memberi RM10 setiap yang hadir, menyediakan air sirap sebagai upah membasah tekak ataupun menyediakan sekampit beras..
 
Listen..listen..listen.. Daripada Abu Hurairah RA katanya, sabda Rasulullah SAW, maksudnya "Antara wang yang engkau belanjakan ke jalan Allah, wang yang engkau belanjakan untuk hamba sahaya, wang yang engkau sedekahkan kepada orang-orang miskin dan wang yang engkau belanjakan untuk kaum keluargamu, maka pahala yang paling besar ialah wang yang dibelanjakan untuk menyara keluargamu" Hadis Riwayat Muslim.
 
Nah, listen..listen..listen, jika nak pahala yang besar dermakan sahaja duit itu untuk keluarga. Pedulikan desakkan pemimpin pakatan yang mahukan kalian menderma tersebut. Derma kalian belum tentu mendatangkan pahala, silap-silap mendapat dosa kerana bersubahat.    


1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN.

Wahai Pencacai Pakatan!!! Mari Baca Yang Ini....


Kita fahamlah bahawa penyokong tegar pakatan pembangkang ramai yang memulaukan atau memboikot Media arus perdana terutamanya Utusan dan TV3. Justru itu mereka kekurangan atau tertinggal berita-berita penting.
 
Jadi Jokiden turunkan di sini artikel Zulkiflee Bakar Pengarang Utusan supaya dapat penyokong tegar yang mengikuti blog ini memahami sedikit berita penting untuk direnungkan bersama. Jika ada yang sudah membacanya di Utusan anggaplah ini sebagai ulang kajian..

Pas sentiasa dalam kerugian

 
DI PERSIMPANGAN - Penyokong Pas yang menyertai Himpunan Shamsidar di Stadium Merdeka Kuala Lumpur, Sabtu lalu. - UTUSAN/SAIFUL BAHARI ASHARI
 
 
DIANGGARKAN 90 peratus daripada mereka yang menyertai himpunan pembangkang di Stadium Merdeka, Sabtu lalu adalah orang Melayu dan seperti diduga 70 peratusnya adalah penyokong Pas.Itulah 'bergunanya' Pas kepada pakatan pembangkang yang turut disertai oleh Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP iaitu mengumpulkan penyokong sebanyak mungkin.
 
Pemimpin-pemimpin PKR dan DAP amat memahami bahawa penyokong-penyokong Pas adalah penyokong tegar dan sedia berbuat apa sahaja jika diarahkan oleh pemimpin mereka.
 
Oleh itu, kelemahan ini digunakan oleh PKR dan DAP untuk memperalatkan Pas bagi memastikan penyokong Pas termasuklah Unit Amalnya memenuhi majlis-majlis pembangkang.
 
Tetapi biar apa pun yang dilakukan oleh Pas, kerjasama dalam pakatan pembangkang tidak menguntungkan parti itu, sebaliknya sentiasa sahaja meletakkan mereka dalam kerugian.
 
Berikut penulis paparkan beberapa fakta kenapa dari segi apa pun Pas tetap rugi dalam kerjasama berkenaan:
 
KORBANKAN PERJUANGAN NEGARA ISLAM KEPADA NEGARA BERKEBAJIKAN
 
Dalam sejarah politik tanah air, tidak pernah ada mana-mana parti yang bersedia mengorbankan prinsip atau dasar perjuangan mereka untuk menjaga hati rakan sekutunya. Tetapi tidak kepada Pas yang bersedia mengorbankan perjuangan negara Islamnya kerana tunduk kepada penentangan PKR dan DAP.
 
Walaupun perjuangan menubuhkan negara Islam dan melaksanakan hukum hudud adalah modal terbesar Pas untuk bertapak dalam arena politik negara sejak 1951, namun Pas bersedia mengorbankan semua itu semata-mata menjaga hati sekutunya.
 
Sehubungan itu, Pas mengubah dasar perjuangannya dari negara Islam kepada negara berkebajikan manakala hukum hudud ditinggalkan begitu sahaja.
 
Biar pun Pas mendakwa tiada bezanya antara negara Islam dan negara berkebajikan namun ia sekadar alasan.
 
Apa yang malang, ketika pemimpin-pemimpin DAP begitu konsisten menentang sebarang usaha Pas untuk melaksanakan negara Islam dan hukum hudud, pemimpin-pemimpin Pas dilihat tidak konsisten sama sekali.
 
Tambahan pula dalam Pas wujud pemimpin-pemimpin yang dilihat lebih sehaluan cara politik dengan PKR dan DAP berbanding Pas sendiri.
 
 
SEKADAR NAMA DI PULAU PINANG, BAGAI PENUMPANG DI SELANGOR, TIDAK BERMAYA DI KEDAH
 
Di ketiga-tiga negeri ini, Pas merupakan antara parti yang bergabung dalam kerajaan negeri. Ketika pilihan raya umum 2008 diumumkan, penyokong-penyokong Pas bergembira kerana akhirnya mereka berjaya menumbangkan BN di ketiga-tiga negeri itu. Tetapi kegembiraan itu tidak lama kerana segala jasa mereka seolah-olah tidak dihargai.
 
Di Pulau Pinang, Pas hanya menjadi pemerhati sahaja terhadap apa juga tindak-tanduk kerajaan negeri yang diketuai oleh DAP. Pas tidak bersuara langsung biar pun banyak tindakan kerajaan negeri dikatakan menyinggung perasaan orang Melayu dan umat Islam.
 
Di Selangor, Pas sekadar pak turut, tidak mampu bersuara. Datuk Dr. Hasan Ali yang suatu ketika berusaha melaksanakan hasrat perjuangan Pas dalam menegakkan perkara berkaitan Islam akhirnya dipecat hanya kerana beliau menyeru orang ramai tidak menghadiri perhimpunan menyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim.
 
Sebenarnya, itu hanya alasan, Pas sememangnya sudah mendapat tekanan daripada PKR dan DAP untuk mencari helah bagi membolehkan Dr. Hasan dipecat berikutan kelantangan beliau dalam memperjuangkan isu berkaitan dengan orang Melayu dan pelaksanaan Islam di Selangor.
 
Bagi Pas, selagi Dr. Hasan berada dalam kerajaan negeri pimpinan PKR itu, kerjasama politik Pas dengan parti tersebut dan DAP boleh tergugat. Oleh itu mahu tidak mahu Dr. Hasan perlu dikorbankan. Apa yang lebih malang posisi menjaga hal ehwal agama tidak diberikan kepada pemimpin Pas yang menggantikan Dr. Hasan sebaliknya ia disandang oleh Menteri Besar.
 
Di Kedah pula, biar pun Pas menjadi teraju utama dalam pentadbiran kerajaan negeri, namun Pas tidak berupaya melawan kehendak DAP biar pun DAP hakikatnya hanya ada satu kerusi sahaja. Ini terbukti apabila kerajaan negeri membatalkan keputusan untuk menutup pusat hiburan pada Ramadan yang lalu akibat penentangan DAP.
 
HANYA MENJADI TUKANG SORAK DAN BERHIMPUN
 
PKR dan DAP amat memahami kekuatan Pas bukan sahaja untuk menarik undi orang Melayu tetapi juga boleh 'diperkudakan' untuk mengerahkan penyokong-penyokong parti itu memenuhi majlis-majlis dan ceramah pakatan pembangkang.
 
Itulah yang kita saksikan apabila dalam apa juga perhimpunan sudah pasti yang terangguk-angguk datang ialah penyokong-penyokong Pas.
 
Tetapi persoalannya, apakah pengorbanan mereka dihargai? Sudah tentu tidak, sebab itulah PKR dan DAP tetap tidak membenarkan Pas dominan dalam pakatan pembangkang.
 
Apa yang lebih kasihan kepada penyokong Pas ialah hasrat mereka untuk melihat Presiden mereka, Datuk Seri Abdul Hadi Awang menjadi Perdana Menteri jika pembangkang memerintah ditolak mentah-mentah oleh PKR dan DAP.
 
Biar pun dari segi moral dan latar belakang agama, Abdul Hadi lebih layak tetapi DAP khususnya tetap mahukan Anwar. Sekali lagi, kita melihat Pas mengalami kerugian. Pemimpin-pemimpin mereka langsung tidak dilihat layak dipertimbangkan sebagai pemimpin utama pakatan pembangkang.
 
SEMAKIN TERHAKIS IMEJ ISLAM
 
Pas begitu marah apabila orang menuduh mereka meninggalkan perjuangan Islam, pemimpin-pemimpin parti itu menganggap mereka yang membuat tuduhan berkenaan sengaja mahu memecah belahkan pakatan pembangkang.
 
Tetapi cubalah lihat, apakah sikap Pas dalam isu-isu berkaitan Islam. Pas sebenarnya diperalatkan oleh PKR dan DAP. Sebagai sebuah parti yang disertai oleh alim ulama, Pas paling layak dipergunakan untuk 'menghalalkan' apa juga tuntutan dan tindakan kedua-dua parti itu berkaitan Islam.
 
Terbaru isu kalimah Allah, Pas gagal mempertahankan imejnya sebagai parti memperjuangkan Islam apabila bersedia bersekongkol dengan PKR dan DAP untuk mendesak supaya bukan Islam dibenarkan menggunakan kalimah suci tersebut.
 
Tuntutan asal ini datang daripada pemimpin DAP dan mereka memahami bahawa apabila pemimpin Pas bercakap ia boleh meyakinkan umat Islam. Oleh itu Abdul Hadi 'diberi penghormatan' oleh Anwar untuk membuat kenyataan media mengenai pendirian Pas.
 
Maka tersenyumlah pemimpin-pemimpin PKR dan DAP kerana Pas sekali lagi menuruti kehendak mereka tetapi yang terjejas ialah Pas apabila umat Islam melihat parti tersebut bersedia menjadi 'pak turut' hanya kerana mahukan kuasa politik.
 
Malahan kehadiran ribuan penyokong Pas ke Stadium Merdeka, Sabtu lalu diuar-uarkan oleh penyokong-penyokong PKR dan DAP sebagai tanda sokongan Pas kepada perjuangan DAP untuk membenarkan bukan Islam menggunakan kalimah Allah biar pun ulama Pas menentang persetujuan parti itu dalam soal tersebut.
 
Sekali lagi Pas berada dalam kerugian kerana umat Islam berpendapat parti itu semakin terhakis imej Islamnya. Kalau kalimah Allah pun tidak boleh dpertahankan, apa lagi dalam soal Islam lain.
 
Justeru berdasarkan huraian di atas, jelaslah dalam kerjasama dengan PKR dan DAP, Pas sentiasa berada pada kedudukan golongan yang rugi. Oleh itu tahniah kepada penyokong Pas kerana kesetiaan mereka akan memperkuatkan PKR dan memperkukuhkan DAP tetapi menghakis keutuhan Pas, itulah nasib 'pak turut'.

 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN.

Selepas Kena Tikam Dari Belakang Hj Hadi Terus Domam..


Ini gambar nak Pitam semasa Bersih3..
 


Hahaha... kah..kah..kah.. Ada yang ikut dan cabut lari ikut pintu belakang, ada yang terus demam dan menyerahkan nota kepada Setiausaha Politik supaya membuat kenyataan akhbar.
 
Sebab itu peribahasa orang tua-tua kena ikut jangan ego sangat. Kan dah menyusahkan diri. Terlajak perahu boleh undur, terlajak kata buruk padahnya, boleh menjatuhkan kredibiliti, boleh menjatuhkan air muka dan maruah peribadi. Dan boleh menyusahkan pengikut yang totok.
 
Biasalah untuk menutup kesalahan dan kesilapan sendiri seseorang atau pihak lain mesti dicari dan mesti dikambing hitamkan. Dalam isu Kalimah Allah ini biasalah media akan disalahkan. UMNO akan disalahkan, silap haribulan Majlis Syura pun akan dipersalahkan nanti.
 
Itulah senario akibat mulut lancang mengeluarkan pendapat tentang Kalimah Allah. Terpaksalah Hj Hadi, Nik Aziz dan Mat Sapu menelan kahak sendiri yang telah diludahkan. Malangnya kahak tersebut berwarna hijau pekat.. eeeeeeeeeeee!!!
 
Benda mudah, hendak dipayahkan, hendak di putar belitkan akibat mengikut telunjuk DAP dan PKR. Undi penyokong tegar PAS lebih ramai daripada undi Kristian dalam PRU13 kelak. Apa yang Hj Hadi nak takut sangat. Susah-susah keluar je dari pakatan haram tu, tinggalkan PKR dan tinggalkan DAP habis cerita.

Kalau nak sangat menang besar, join je UMNO/BN, pasti semua kerusi yang PAS tandingi akan menang. Penyokong sudah tentu tidak akan marah, cayalah.. Kalau mereka marah juga carilah ayat-ayat Al-Quran dan hadis untuk menghalalkan kerjasama dengan UMNO tersebut. Modal paling berkesan ialah kita tidak boleh bersekongkol untuk menjatuhkan sesebuah kerajaan yang dipimpin oleh Orang Islam. Malaysia kan dipimpin oleh pemimpin Islam. Hah, kan wajar dan cantik hujah tersebut. 
 
Kalimah Allah, tak yahlah nak didebatkan dalam apa bentuk sekalipun. Tak perlu tunjuk pandai dan tak perlu anggap orang lain dungu.. Jelas dan lurus, Kalimah Allah adalah untuk penganut agama Islam. Apa yang susah sangat nak faham. Paderi Kristian pun mengakuinya.
 
Apapun, keputusan Majlis Syura amat dialu-alukan, sekurang-kurangnya ahli akar umbi PAS agak tenang sedikit dan tidaklah tegang sangat seperti minggu lepas. 
 
Keputusan Majlis Syura teryata menyelamatkan karier politik Hj Hadi Awang dan Mat Sapu. Nik Aziz tak yah cakaplah. Ahli PAS akan memaafkan mereka setelah bersetuju dengan keputusan Majlis Syura. Itulah untungnya Hj Hadi apabila tidak menghadiri mesyuarat badan tertinggi PAS tersebut.
 
Tak perlu nak kata media putar belit, sebab seluruh rakyat yang tidak memulaukan TV3 jelas mendengar apa yang dituturkan oleh Hj Hadi dengan muka lebamnya bersaksikan Mat Sapu, Nuar Brahim yang mencuka dan Lim Kit Siang yang tersenyum dalam hati ketika itu.
 
Semua yang menonton TV tersebut faham apa yang Hj Hadi tuturkan sebagai jurucakap pemimpin pembangkang malam itu. Rakyat faham maksudnya. Tak perlu juga mengatakan UMNO memutar belitkan atau mensensasikan video tersebut.
 
Berani buat berani tanggung. Tangan yang mencincang, maka bahulah yang terpaksa memikulnya. Namun keputusan Hj Hadi dan Mat Sapu menerima dan bersetuju dengan keputusan Majlis Syura menunjukkan mereka sebenarnya berani.
 
Macam tulah jika nak menjadi pemimpin, jangan asyik nak mengikut telunjuk atau arahan orang lain walaupun hati memberontak tidak bersetuju. Mesti ada pendirian sendiri barulah hebat namanya.

Ni tentang Amanat yang menyesatkan tersebut, walaupun sudah 30 tahun tetapi kisah Che Kasa Che Awang tu jangan kita lupa. Dia masuk PAS 2008, terus di suruh menjalankan amanat tersebut. Dia tak mahu, dia keluar Pas 2009 dan 2011 masuk UMNO. Maknanya amanat tersebut tidak basi dan masih terpakai.

Soalnya sekarang kita  tak perlu masuk Universiti Oxford atau Al Azhar untuk mengetahui bahawa perkara itu tidak betul. Perkara itu salah. Tak perlu diperdebatkan lagi. Tak perlu satu jam di TV. Tak perlu nak kata media putar belit.

Tindakan paling wajar ialah tarik balik dan bertaubat. Jika Hj Hadi sudah lama bertaubat, bagaimana dengan pengikut yang masih mengamalkan amanat tersebut. Apa status pengikut berkenaan dan jika mereka berterusan begitu, tidak kah Hj Hadi juga bersubahat..
 
 
 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN.

SPR Ni Sebelah Kerajaan Ke Atau Sebelah Pembangkang..


 
 
 
Sehingga ke hari ini SPR masih belum sunyi daripada kritikan banyak pihak terutamanya puak-puak dari pakatan pembangkang. Segala apa penambah baikan yang dilakukan oleh SPR selalunya dipandang serong oleh puak pembangkang.
 
Hampir seratus peratus tuntutan pembangkang terhadap SPR telah dipenuhi, namun pembangkang tidak juga berpuas hati.
 
SPR Malaysia merupakan antara badan bebas di dunia ini yang amat berjaya dan berkesan dalam mengendalikan kesemua Pilihanraya di negara ini. Fakta ini diakui oleh seluruh dunia, namun pembangkang melihatnya sebelah mata sahaja.
 
Jika SPR ini memihak kepada kerajaan, UMNO/BN seperti yang dithomah oleh pembangkang, sudah tentu pada tahun 2004 Kelantan sudah jatuh ke tangan UMNO/BN keran ketika itu terdapat dua DUN yang majoriti keputusannya cuma dua undi sahaja.
 
Jika pegawai SPR tu nak menolong UMNO, mudah sangatlah, telan je dua kertas undi tersebut, bukan membawa mautpun, sudah tentu kerusi itu di menangi oleh UMNO/BN. Jika itu berlaku dulu maka UMNO/BN menguasai DUN Kelantan dengan kelebihan satu kerusi. Ini tidak berlaku.
 
Namun pembangkang dalam menaikkan suhu kebencian rakyat terhadap kerajaan sentiasa mengatakan jika SPR tidak menipu, tidak memihak dan tidak manipulasi keputusan  maka lama dah pembangkang memerintah di Malaysia.
 
Kenyataan di atas hanya dipercayai oleh penyokong tegar yang selalu diperbodohkan oleh Nuar Brahim tersebut. Rakyat yang cerdik sukar untuk mempercayai bahawa SPR ini terlalu memihak.
 
Pelbagai inisiatif dilakukan oleh SPR. Bertemu dengan wakil pembangkang sudah diadakan berpuluh kali. Dalam bilik pertemuan semuanya cantik, semuanya menerima penjelasan SPR. namun keluar sahaja daripada bilik tersebut, wakil-wakil pembangkang mula mencari isu dan mula memutar belitkan kenyataan.
 
Pada tahun lepas SPR mempamirkan daftar pengundi di seluruh negara bertujuan untuk disemak oleh sesiapa sahaja. Malangnya daripada 13 juta pengundi hanya 1000 orang lebih sikit sahaja yang melakukan semakan. Pembangkang langsung tidak memperdulikan pamiran daftar tersebut kerana mereka sebenarnya tahu SPR adalah telus. Mereka sedar bahawa dakwaan mereka terhadap SPR hanyalah gimik untuk memperdayakan penyokong bodh mereka sahaja.
 
Merak katalah ada pengundi berusia 2 tahun didaftarkan. Ini mungkin masalah tersilap keyin. Mungkin juga disengajakan oleh petugas SPR sendiri yang bersimpati dengan pembangkang. Mana kita tahu. Apapun budak berusia dua tahun tidak akan mampu pergi mengundi. Jika dia masukpun dalam kawasan mengundi takkanlah wakil pembangkang yang berada di situ tolol sangat untuk mebiarkan budak itu pergi mengundi.
 
Kini SPR mempamirkan lagi senarai daftar terkini untuk di semak oleh sesiapa dan membuat pembetulan di mana perlu. Puak pembangkang, silakan pergi semak. Semak jangan tak semak.
 
 

SPR minta pengundi semak maklumat pendaftaran

 
KUALA LUMPUR 15 Jan. - Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) meminta semua bakal pengundi pada Pilihan Raya Umum ke-13 agar membuat semakan maklumat pendaftaran masing-masing bagi memastikan maklumat adalah tepat dan tidak menimbulkan masalah pada hari pengundian nanti.
 
Setiausaha SPR, Datuk Kamaruddin Mohamed Baria berkata, sekiranya terdapat sebarang kesilapan berhubung maklumat pemilih, maka perlu terus berhubung dengan pejabat-pejabat pilihan raya negeri atau ibu pejabat SPR di Putrajaya.
 
‘‘Maklumat pemilih seperti ejaan nama, jantina, agama, bangsa, lokaliti, nombor MyKad, tarikh lahir dan nombor rumah boleh dibetulkan oleh SPR dalam tempoh yang singkat tanpa memerlukan proses pameran, pengesahan dan pewartaan.
 
‘‘Namun bagi kes yang melibatkan kemasukan semula nama ke dalam daftar pemilih, perkara itu tidak melibatkan proses-proses tersebut,’’ katanya dalam kenyataan di sini hari ini.
 

Wednesday, January 16, 2013

Ini Kojo Lim Guan Eng Dan DAP PP Rupanya..


 Photo
 
Pada 14 Januari, Malay Mail melapurkan bahawa kerajaan DAP pimpinan LGE di Pulau Pinang bercadang membangunkan sebuah pusat Perdagangan bertaraf Antarabangsa di Balik Pulau, Pulau Pinang.
 
Cadangan projek tersebut akan dijalankan secara usahasama dengan sebuah syarikat yang berpusat di Hong Kong atau lebih tepat lagi seorang Pelabur dari Hong Kong. Hebat perancangan DAP ini. Patutlah Guan Eng suka sangat pergi ke Hong Kong, bercuti, sambil makan angin dan sambil mencari pelabur. 
 
Kongsep pembangunannya pula adalah hampir sama dengan apa yang sedang dilakukan oleh kerajaan di Johore iaitu Iskandar Malaysia. 
 
Keseluruhan projek ini apabila siap kelak menelan belanja sebanyak RM75 billion. Siap dengan jambatan sepanjang satu kilometer.
 
Pembangunan bersepadu ini memang baik, namun ia tidak akan memberi menafaat kepada golongan yang berpendapatan rendah.
 
Projek ini mengundang bantahan daripada banyak pihak termasuk daripada pencinta alam sekitar. Kehidupan laut akan terancam. 
 
Walaupun dikatakan sesiapa yang tidak mampu memiliki harta di sini kelak akan disediakan  peluang kedua di mana harga hartanah bertaraf rendah akan disediakan, namun memahami apa yang tersirat kemungkinan besar perkara tersebut hanyalah bersifat kosmetik semata.mata.
 
Kenapa Balik Pulau menjadi pilihan?? Kenapa kawasan Melayu yang hanya sejemput ini menjadi impian kerajaan DAP Pulau Pinang. Apa agenda jangka panjang DAP sebenarnya?? Nak menghalau atau menyisihkan saki baki kaum Melayu di sana kah??
 
Mengikut lapuran Malay Mail, kawasan Balik Pulau di pilih untuk dibangunkan oleh Pelabur Hong Kong tersebut ialah kerana faktor "feng Shui"
 
Nik Zamri Majid konsultan projek ini mengatakan "He said Balik Pulau was the choice of industrialist from Hong Kong, Taiwan, Korea and Macau.." huhuhu... Lagi katanya "We cannot reveal who the investors are yet but they chose this site due to its 'feng shui' factor" 
 
 
  Photo: Bersama Pengerusi BN PP di KLIA.
Pengerusi BN PP.. domam dia ni..
 
Pasti projek RM75 billion ini akan menerima reaksi pelbagai pihak nanti. Dikatakan beberapa mesyuarat dengan Ketua Menteri LGE dan Timbalannya Mansor Othman telah diadakan sejak tahun lalu lagi.
 
DAP ni nampaknya yakin sangat dapat mengekalkan kuasa di Pulau tersebut, sebab itu mereka berani merancang sesuatu yang besar.
 
Orang Melayu di Balik Pulau akan terus terpinggir selepas ini nanti. Jika ada yang menjualkan tanah kerana harga tawaran yang tinggi kepada pihak pemaju kelak, maka merekapun sebenarnya belum tentu mampu untuk memiliki hartanah yang bernilai jutaan ringgit di sana nanti.
 
Selepas semua tanah Orang Melayu di sana terjual nanti, kemana mereka hendak pergi, bukan lagi merupakan urusan Guan Eng. Dia akan cakap "itu bukan urusan saya, kemana Melayu nak pergi bukan masalah saya, itu masalah mereka sendiri." Apa nak buat kuasa kini di tangan mereka..
 
Samalah dengan kenyataannya tentang isu Kalimah Allah tempoh hari "Pas nak berbalah tentang isu Kalimah Allah sesama mereka, bukan masalah saya, bukan masalah DAP, itu masalah PAS" Hahaha.. betul-betul CAT!!!
 
 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN.

Tuesday, January 15, 2013

"Yang Ini Saya Nak Ulang-Ulang.."

 
 
 
Kalau tidak  pembohong bukan pembangkang namanya. Kalau tidak membuat fitnah, bukan pembangkang namanya. Kalau tidak menghasut  bukan pembangkang namanya. Kalau tak berdemo pun bukan pembangkang namanya. Itulah gambaran mentaliti pembangkang di Malaysia yang tidak konstruktif langsung dalam penghujahan dan pemikiran mereka.
 
Semacam telah diterima pakai oleh rakyat bahawa apa sahaja yang keluar daripada mulut pemimpin pembangkang semuanya fitnah, semuanya bohong, semuanya hasutan dan akhirnya terkantoi sendiri.
 
Munurut bekas pemimpin AMK, Nuar Brahim ni masa dia memberi salam dia belum berbohong. Masa dia membetul-betulkan kolar baju dia, masa tu dia belum berbohong, masa dia terjeling-jeling tertoleh-toleh kiri kanan dia masih belum berbohong. Masa dia berdiri memegang mikrophone sambil tersengeh-sengeh masa tu dia belum berbohong.
 
Habis masa bila dia berbohong??? Dia mula berbohong ketika dia membuka mulut dan memulakan ucapannya sehinggalah dia habis berucap.. Kah..kah..kah..kah..
 
Jokiden dapat modal baru dan akan selalu diulang-ulang selepas ini, nak ikut cara Nuar Brahim plak aa. Selepas KL112 hari tu, Nuar Brahim dalam FBnya dengan bongkaknya mengatakan rakyat yang hadir ke Stadium Merdeka membuktikan bahawa "UMNO tidak dapat memperbodohkan rakyat.."
 
Maknanya semua yang hadir tersebut adalah 'cerdik-cerdik' belaka mengikut andaian Nuar anak Brahim. Yang hadir tersebut tidak termakan dengan hasutan UMNO/BN supaya jangan pergi dengar kelentong Nuar. Mereka yang hadir tersebut hebat-hebat dan berani belako..
 
Kita kena bersetuju dengan Nuar anak Brahim ni dalam perkara ini. Terbukti bahawa yang mampu memperbodohkan rakyat dalam negara ini ialah dia seorang sahaja. Dia boleh melakukan segala-galanya dan penyokongnya akan percaya.
 
Jika diteliti apa pentingnya perhimpunan di Stadium tersebut kepada rakyat, kita tidak nampak langsung. Namun Nuar Brahim berjaya 'memperbodohkan' pengikutnya supaya datang dengan penuh semangat untuk mendengar dia mengulang tayang kisah metos lamanya.
 
Dia tuduh kerajaan zalim?, orang yang cerdik dapat berfikir sendiri apa zalimnya kerajaan UMNO?BN ni. Kalau zalim mana mungkin negara begitu makmur, maju, mashyur dan diminati oleh negara asing.
 
Dia tuduh pemimpin UMNO rakus dan merompak harta rakyat? Orang yang cerdik  tak akan bersetuju kerana jikapun pemimpin UMNO/BN rakus, mereka tak rakus ke??? Mereka lebih rakus. Pemimpin UMNO/BN rakus semua kena dakwa dan tak ada rakyat yang merusuh akibatnya. Pemimpin pakatan yang rakus tidak kena dakwa dan kalau kena dakwapun mereka akan heret rakyat ke jalanan untuk menyokong mereka. Rakyat yang 'cerdik' akan golek gelantang di tengah jalan menyokong mereka.
 
Dia tuduh PM Najib bunuh Altantunya?? Rakyat sudah menyaksikan penafian PM dan PM sudah bersumpah sebanyak 4 kali. Rakyat yang cerdik tidak terpengaruh lagi dengan dia. PM mengatakan biarlah Allah menjadi saksi.. Mari tengok video ni...
 
 
 
Dia tuduh PM Najib dapat komisyen bila membeli Scorephene??? Kerajaan dah jelaskan, tiada komisyen RM540 juta tersebut. Rakyat yang cerdik sudah menerimanya. Rakyat yang 'cerdik' di sebelah dia tetap tidak akan percaya.
 
Da tuduh kapal selam tidak boleh menyelam?? Rakyat nampak kapal itu memang boleh menyelam. Dia tuduh suami Shahrizat guna duit rakyat dalam projek NFC?? Rakyat yang cerdik tahu bahawa duit itu adalah duit pinjaman yang perlu dibayar balik setiap sen siap dengan keuntungan dan sesiapa yang ada share akan dapat bahagian dia kelak.
 
Dia tuduh FGVB rugi, menipu peneroka??? Peneroka yang cerdik menyebelahi Felda. Rakyat tahu harga saham di pasaran mestilah ada turun naiknya. Ini membolehkan peniaga lain membeli saham FGVB bila harganya rendah.
 
Dia tuduh kerajaan menghalang kebebasan bersuara?? Rakyat yang cerdik nampak dan tahu bahawa di Malaysia ini telah terlebih bebas dah sehinggakan sesiapa sahaja boleh berbuat apa sahaja dan berkata apa sahaja termasuk menghina Raja dan Agama Islam. Akta-akta yang menghalang dahulu pun sudah tiada lagi. Malah kalau pembangkang nak meletakkan mahasiswa sebagai calun dalam PRU13 kelak dibolehkan saja.
 
Dia tuduh SPR tak telus dan sebagainya??? Rakyat yang cerdik tahu dan nampak bahawa mereka boleh menang banyak kerusi dengan sistem yang ada tersebut.
 
Dia tuduh mahkamah dan polis serta AG bersekongkol??? Rakyat nampak dia dibebaskan dan jika dalam rayuan esok dia kalah, nasib dialah. Mana tau Karpal Singki dah gagal menegakkan hujah dan Dato yussof pulak tidak layak untuk membelanya.
 
 
 
Dia tuduh kerajaan UMNO/BN mengkayakan kroni?? Rakyat yang cerdik nampak apa yang DAP buat di Pulau Pinang dan di Selangor. Pakatan lebih banyak kroni walaupun baru berkuasa 4 tahun. Apa nak jadi jika mereka berkuasa lebih lama.
 
Dia tuduh pemimpin kerajaan rasuah??? Rakyat yang cerdik tahu dan nampak mereka lebih rasuah. Rakyat juga tahu dan nampak sejak PM DS Najib mengambil alih 4 tahun lalu, kisah pemimpin UMNO/BN yang rasuah ini sudah jarang kedengaran. Kes lama memang ada dan dalam proses undang-undang. Rakyat nampak tu. Kes Penguat-kuasa rasuah memang banyak dan masih berlaku. Pemimpin UMNO/BN dah takut dah nak rasuah2 ni..
 
Dia tuduh kerajaan menindas rakyat?? Ini hanya orang yang kurang cerdik atau dungu sahaja yang percaya. Rakyat yang cerdik tak termakan dengan hasutan ini. Rakyat yang cerdik ketawa terbahak-bahak bila dia menyebut perkataan tersebut. Di Malaysia tidak ada yang tertindas, dunia mengakui hakikat tersebut. Kecualilah maksud tertindas pakatan berbeza dengan maksud tertindas orang lain.
 
Pendek kata apa sahaja yang dia tuduh rakyat yang cerdik akan berfikir sebaliknya. Rakyat tidak mudah lagi disogokkan dengan segala persepsi murahan puak pembangkang ni. Kesimpulannya jika rakyat tidak mahu diperbodohkan oleh Nuar, senang sahaja tinggalkan dia, biar dia terjung dengan labu-labunya. Namun jika masih ada yang sudi melayan segala penipuan dia.. ikutlah dia, teruskanlah sokongan kepada dia. Tidak ada masalah. UMNO/BN tidak terjejas langsung.
 
Next.. kalau ada rakyat yang tidak mahu terus-terusan disesatkan oleh pemimpin PAS, maka segera tinggalkan PAS. Pas jika kita hujah dari sudut mana sekalipun ialah parti yang menggunakan agama untuk meraih sokongan. Rakyat yang cerdik nampak tu dan mereka mempunyai pertimbangan sendiri dan tidak mudah terpengaruh.
 
Namun penyokong totok Pas sudah pasti tidak akan meninggalkan Pas walau apapun yang kita cuba lakukan atau terangkan kepada mereka. Pas ni sekejap boleh, sekejap tak boleh. Sekejap hudud, sekejap kebajikan, sekejap royalti minyak, sekejap lagi lebuh raya rakyat.
 
Tinggalkan PAS, orang yang cerdik akan merasa lega kerana tidak lagi bersubahat dengan kemungkaran mereka dalam soal-soal agama ni. Berhenti memberi derma kerana duit derma tersebut tidak pernah dijelaskan ke mana perginya, samada digunakan secara baik atau secara mungkar. Nanti tak pasal-pasal penderma juga terpalit sama.
 
Yang cerdik tidak akan terpedaya dengan slogan PAS, membangun bersama Islam.. sebenarnya dalam dunia ini Paslah yang memundurkan Islam. UMNO sebaliknya berbuat apa sahaja untuk mempertabatkan Islam di bumi bertuah ini sejak dahulu kala lagi. Semakin maju manusia, semakin komplek perjalanan hidupnya, namun UMNO masih mampu untuk menangani keadaan.
 
Jokiden suka ulang, segala-galanya tentang agama Islam di Malaysia ini UMNOlah yang melakukannya. Bukan Pas. Pas hanya menumpang. Tak yahlah citer pasal rumah urut, kilang arak, kilang judi dan sebagainya kerana Pas juga akan berbuat demikian atas alasan itu untuk rakyat yang bukan beragama Islam.
 
UMNO tidak pernah suruh orang makan babi, tidak pernah halang orang nak solat dari subuh hingga subuh. UMNO tidak pernah suruh orang pergi langgan pelacur di rumah urut milik pemimpin DAP. UMNO tak suruh rakyat berpecah belah. UMNO tak suruh orang Melayu pergi ke Genting untuk berjudi. Jika ada yang pergi, jika ada minum arak dan jika ada yang melanggan pelacur jangan salahkan UMNO dan pemimpin UMNO/BN.
 
Malangnya sepatah pemimpin Pas seperti Nik Aziz bersuara bahawa 'UMNO tolak Islam' maka itulah yang tertanak dalam kepala pengikut tegar yang tidak cerdik ni. Itulah yang mereka juga ulang-ulang siang dan malam. Mereka tidak mahu menerima penjelasan lain.
 
UMNO tidak pernah menolak hudud. yang ditolak ialah hudud Pas itupun mereka tidak faham sebab mereka beranggapan hudud Pas itulah yang sempurna. Sedangkan rakyat yang cerdik mudah faham dan tidak bersetuju dengan kezaliman hudud Pas tersebut. Lagipun apalah sangat peraturan yang Pas buat itu, jika keadaan memerlukan Pas sendiri akan ubah dan batalkan seperti kes gunting rambut, walaupun sudah 20 tahun digubal, senang-senang je dibatalkan apabila DAP membantah. jika ada yang buat-buat lupa Jokiden ingatkan di sini bahawa semua yang UMNO lakukan kini Pas juga melakukannya. Semua, dalam semua perkara termasuklah pada tahun ini membenarkan Wanita menyertai Musabaqah.
 
Malah terkini juga atas desakan DAP Azizan dah benarkan semula kaum wanita membuat persembahan pentas. Itulah PAS sorong tarik, sorong tarik. Baca di sini.

 
Dari Blog House PK.. Di Kedah boleh blako ni..
 
Jika rakyat yang cerdik mahukan ekonomi berkembang maju seperti kini, tolak dan tinggalkan DAP. parti ini hidup hanya berdasarkan sentimen perkauman, tidak pernah berubah. DAP tetap DAP. Pemimpinnya dulu dan kini itulah dia belum berubah-ubah.
 
Kononnya DAP ini  tidak rasis, tidak mementingkan kaum Cina semata-mata. Hakikatnya DAP paling kuat menghasut. Apa yang mereka tulis dalam blog, dalam Roket, dalam akhbar berbahasa Cina yang kita tidak faham tentulah tidak sama dengan apa yang mereka sampaikan secara berdepan.
 
Ahli DAP sudah menguasai ekonomi negara sejak begitu lama, mereka kaya raya. kini mereka mahukan pula kuasa politik. Rakyat yang cerdik nampak tu. Malangnya dalam usaha merebut kuasa DAP menggunakan cara yang salah iaitu dengan memainkan sentimen perkauman yang tebal. DAP tidak mempunyai perancangan dan hala tuju mantap untuk rakyat. Apa yang mereka ada ialah cara mengapi-apikan semangat ke cinaan. Rakyat tahu tu.
 
Tinggalkan DAP ikut jejak langkah ADUN Pulau Tikus Koay Teng Hai yang meningalkan DAP, kita rakyat Malaysia akan hidup aman damai melalui gagasan 1Malaysia yang diperkenalkan oleh PM DS Mohd Najib. Negara akan terus makmur dan rakyat akan terus terbela selagi kuasa pemerintahan ini kekal di tangan pemimpin UMNO/BN. Pastilah kenyataan ini tidak disukai dan dipersetujui oleh puak pakatan.

 
Kisah DUN DAP Pulau Tikus turunkan bendera DAP
 
 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN.

Nik Aziz Pusing 360 Darjah.. Hj Hadi Tertelan Telur Temaku..


Mungkin ini calun PRU13 paling tua.. Mungkin siapa tau kecuali Tok Mun juga betanding lagi.
 
 

Suatu masa dahulu PM DS Mohd Najib pernah secara sini bertanya "boleh percaya ke dia ni..sekejap ini sekejap itu.." Itu respon dia apabila ditanya oleh wartawan tentang hasrat Nik Aziz nak bermuzakarah dengan UMNO.
 
Sedangkan beberapa hari sebelum itu Nik Aziz mengatakan hingga kiamatpun dia tak akan melayan tuntutan untuk bermuzakarah dengan UMNO. Tetiba je ribut tidak, taufanpun tidak dia mengutarakan perkara tersebut dan sambil tersenyum PM menjawabnya. Maksud PM apa sahaja yang dikatakan oleh Nik Aziz akan boleh berubah-ubah dalam sekelip mata.
 
Perubahan pulak bukannya sikit atau sipi-sipi. Perubahan kenyataan atau pemikiran atau keputusan jauh berbeza dengan yang terdahulu. Perubahan pendirian Nik Aziz selalunya bukan sahaja memeningkan kepala wartawan, ahli dan pemimpin UMNO/BN tetapi juga memeningkan kepala pengikut tegarnya dan kepimpinan PAS sendiri. Pening..pening..
 
Terkini ialah tentang Kalimah Allah. Nik Aziz dah pusing 360 darjah. Dia sudah tidak menyokong lagi keputusan Presiden PAS Hj Hadi yang membenarkan penganut agama lain menggunakan Kalimah tersebut.
 
Minggu lepas dia begitu tegar menyokong Hj Hadi dan Mat Sapu dengan mengatakan bahawa penganut agama lain boleh menggunakan Kalimah tersebut. Pendirian tersebut ternyata bertentangan dengan pendirian Haroun Din, Harun Taib dan Tuan Man.
 
Kini Majlis Syura telah membuat ketetapan bahawa penganut agama asing tidak mempunyai hak untuk menggunakan Kalimah suci tersebut dalam apa urusan sekalipun. Maka pening lagi pengikut tegar, pemimpin dan wartawan. Pening..pening..
 
Yang paling pening sekarang ialah Nuar dan Lim Guan Eng. Mat Sapu dan Hj Hadi merasakan Nik Aziz telah menikam mereka dari belakang. Pedih dan sakit. Pening pulak nak mencari kata-kata yang sesuai selepas ini nanti untuk menghadapi rakyat, menghadapi pengundi Kristian dan menghadapi penyokong DAP.
 
Namun mereka ini tetap pakar dalam memainkan kata-kata. Silat lidah tak bertulang mereka adalah hebat dan berkesan. Kalau mereka tak jumpa dengan kata-kata yang masuk akal besuk, mereka akan kata itu semua putar belit UMNO/BN. Putar dan belit media milik UMNO/BN. Apabila itu sudah dikatakan maka tenteramlah semuanya. Senyap sunyilah penyokong dan telunjuk semuanya menghala ke arah UMNO/BN dan media arus perdana. Ayat tersebut merupakan ubat penawar paling berkesan ibarat penadol untuk orang sakit kepala, yang digunakan oleh puak pembangkang ni sejak dulu, kini dan selamanya.
 
Pada Sabtu lepas rakyat tertunggu-tunggu juga apakah HJ Hadi akan mengambil kesempatan berjam-jam tersebut untuk menerangkan kepada peserta perhimpunan tentang Amanat atau ucapan beliau yang amat menyesatkan rakyat yang dibuatnya 30 tahun dahulu.
 
Kalaulah kesempatan tersebut digunakan oleh Hj Hadi kan bagus. Semua TV boleh siarkan termasuk TV Al Jazira dan CNN, TV1 dan TV3. Kompem tak ada tokoh tambah dan putar belit. Malah kalau dia nak menarik amanat tersebut di situlah tempat yang sesuai, di hadapan ribuan penyokong dan dipantau pula oleh media dari seluruh dunia. Sudah pasti tidak akan ada putar belit.

Terkini di Kota Bahru Mat Sapu pulak tikam Hj Hadi dari depan dan belakang. Dia dah juga bersetuju dengan keputusan Majlis Syura. Kesian Hj Hadi keseorangan.. kempunan telur temaku.. 
 

1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN.

Monday, January 14, 2013

Akhirnya Rakyat Bangkit!!! Habislah UMNO/BN


  [admin] Terbaru dari Harakah;

Pertamanya Jokiden mohon maaf kepada pengikut blog ini kerana agak lama tidak update blog. Memang ada sebab seperti demam, badan kurang sihat, mood kurang enak, majlis terlampau banyak dan sejak Jumaat pula Jokiden berada di Pulau Lagenda Langkawi selama 4 hari atas urusan parti. Jadual ketat sehingga lewat pagi.
 
Satu lagi sebab ialah line internet tidak beberapa baik menambahkan lagi kurangnya mood untuk menulis.
 
Walaubagaimanapun menjelang seratus hari menuju ke PRU13 ini seboleh-bolehnya blog ini akan selalu dikemas kinikan. Insya-Allah.
 
Dalam posting terakhir di Blog ini Jokiden mengatakan 'Jangan salahkan rakyat, jika rakyat tidak juga mahu bangkit-bangkit.. nampaknya sedikit tersasar. Pada perhimpuna HKR112 di Stadium Merdeka tempoh hari ramai yang hadir.
 
Ada yang kata 2 juta hadir, ada yang kata 750,000 orang hadir. Ada juga yang kata 500,000 orang, 200,000 orang, 100,000 orang, 80,000 orang atau 60,000 orang. Jumlah paling sedikit ialah antara 35,000 orang sehingga 45,000 orang. Tempat nyata tidak cukup sehingga ada yang duduk atas bumbung. Jika ada yang terjatuh dari bumbung, itu bukan salah puak pakatan atau penganjur, sebaliknya itu mungkin salah UMNO.
 
Terpulanglah angka mana yang ingin kita percayai. Jika jumlah 2,000,000 orang yang hadir ingin kita percayai maknanya target puak pakatan telah tercapai kerana sasaran mereka ialah 1 juta orang. Jika angka 750,000 orang hendak kita percayai maka sasaran mereka juga hampir tercapai dan sekalung tahniah harus diberikan kepada pihak penganjur.
 
Apapun jumlah mereka yang hadir pastilah melebih 35,000 orang kerana jumlah itu membuatkan polis hendak menyaman penganjur kerana mereka yang dibenarkan dalam permit seperti yang mereka pohon ialah sebanyak 30,000 orang. Bila polis hendak menyaman maknanya jumlah kehadiran telah melebihi 30,000.
 
Puak pakatan terima jelah saman polis tersebut dengan senyuman kerana itu melambangkan kejayaan pakatan mengumpulkan orang yang 'sukarela' datang menunjukkan sokongan tanpa habuan buah limau, air meniral, wang saku dan paksaan. Bayar jelah saman tu nanti.
 
Polis pun satu hal, macam mana nak menghadkan jumlah mereka yang hadir tersebut. Macam mana nak menghitungnya? Bolehkah ditutup pintu Stadium Merdeka? Dan bolehkah mereka yang berada di luar itu di suruh balik kerana jumlah kehadiran telah mengatasi permit..? Susah nak jangka.
 
Dalam nada yang gembira bercampur angkuh Nuar Brahim di Fbnya telah berkata "Mereka yang hadir ini membuktikan bahawa UMNO  tidak lagi dapat memperbodohkan rakyat"  
 
Maknanya di sini rakyat telah cerdik dan tidak termakan dengan hasutan UMNO supaya jangan menghadiri perhimpunan tersebut.
 
Jokiden segera respon kepada posting tersebut begini.. "Betul, UMNO tidak selamanya dapat memperbodohkan rakyat, yang selalu dan selamanya berjaya memperbodohkan rakyat ini hanyalah Nuar Brahim"
 
Sebentar tadi terdengar Tun Dr Mahathir berkata bahawa tindakan pakatan berhimpun atas isu Shamsidar adalah tidak demokratik sama sekali. Beliau menambah bahawa banyak kes sedang berjalan di mahkamah sekarang ini dan sesiapa sahaja boleh mengadakan demontrasi bagi menghalang proses undang-undang.
 
Mengambil kira jumlah penduduk Malaysia yang melebihi 28 juta jumlah kehadiran tersebut tidak langsung mencerminkan apa-apa kepada puak pakatan ini. Jika jumlah pengundi pula hendak diambil kira, puak pakatan jangan sekali-kali cepat sangat hendak merumuskan bahawa jumlah tersebut melambangkan sokongan rakyat.
 
Tidak.. tidak dan tidak sama sekali. Puak pakatan jangan cepat berpuas hati dan leka. 35,000 orang atau 100,000 orang tidak menjamin kemengan dalam PRU13 kelak. Reaksi rakyat, mood rakyat dan mood pengundi atas pagar kini nyata memihak kepada UMNO/BN dan kerajaan.
 
Walaupun rating Perdana Menteri merosot sebanyak 2 peratus mengikut kajian, namun itu hanya sementara kerana tidak lama lagi rating tersebut akan naik semula. Akhirnya menjelang PRU13 kelak rating Perdana Menteri pastinya melebih angka 79 peratus dan itu sudah cukup memberi petanda bahawa pakatan akan lingkup, Pas dan PKR akan berkubur. DAP mungkin masih boleh bertahan dan terpaksa berpuas hati dengan jawatan lama mereka sebagai 'Ketua Pembangkang' di Parlimen.
 
Walaupun Nuar Brahim mengatakan UMNO tidak lagi berjaya memperbodohkan rakyat dan secara tidak langsung dalam hatinya berkata bahawa dia masih boleh mempermainkan minda rakyat dan dia masih boleh memperbodohkan rakyat supaya datang menunjukkan sokongan dalam isu peribadi yang tidak kena mengena dengan isu kepentingan rakyat dan kesejahteraan rakyat, namun masih ramai rakyat yang cerdik dan tidak terpengaruh dengan dia.
 
HKR112 sebenarnya adalah untuk mengwujudkan suasana yang tidak tenteram, mengwujudkan suasana untuk membakar emosi rakyat dan sebolehnya supaya pihak polis hilang kawalan terhadap ketenteraman negara dan ianya dilakukan dengan berselindung di sebalik isu untuk menghalang Shamsidar daripada menjadi saksi di mahkamah.
 
Shamsidar tidak boleh dikurung dan disekat daripada menjadi saksi kerana itu bertentangan dengan proses keadilan undang-undang yang sering dilaungkan oleh puak pakatan ini. Jika mereka menghayati keluhuran perlembagaan dan kedaulatan undang-undang mereka sepatutnya bersungguh-sungguh membawa Shamsidar ke mahkamah.
 
Biar Shamsidar bersuara. Biar Shamsidar bercakap demi sebuah kebenaran. Biar Shamsidar membuktikan di mahkamah bahawa dia tidak pernah mengenali Nuar Brahim, biar dia mengesahkan bahawa dia tiada apa-apa hubungan dengan mantan Timbalan Perdana Menteri tersebut.
 
Puak pakatan harus membiarkan dan memberi ruang kepada Shamsidar untuk membersihkan namanya, nama suaminya, nama baik keluarganya dan yang paling penting membersihkan nama baik Nuar Brahim 'bakal pemimpin nombor satu negara'. Membersihkan nama Nuar bermakna Nuar akan menang dalam kes saman dia terhadap Nallakaruppan dan memperolehi RM100 juta. Penting ni!!! 
 
Jadi kenapa perlu dia dihalang?? kenapa perlu disekat? Kenapa berselindung di sebalik isu ini?? Kenapa asyik-asyik isu lama dimainkan, isu zalim, zalim dan zalim?? Kenapa pemimpin pembangkang dan penyokong tegar mereka tidak dapat membezakan antara kerajaan yang zalim dengan kerajaan yang perihatin terhadap nasib rakyat.
 
Kenapa pengertian tentang istilah 'kezaliman' begitu lain antara puak pakatan pembangkang dengan pengertian kebanyakan rakyat yang lain. Jumlah rakyat yang tidak dapat 'diperbodohkan' oleh UMNO dan dapat pula diperbodohkan oleh Nuar sesungguhnya tidak ramai dan tidak mampu untuk menggugat kemenagan besar UMNO/BN dalam PRU13 kelak.
 
Sabah, samada DUN atau Parlimen akan dimenangi oleh BN, jika tidakpun 100 peratus, pasti 99%. Apa macam puak pakatan???
 
Di NSDK, UMNO/BN akan memenangi sekurang-kurang 7 daripada 8 kerusi Parlimen, atau silap hari bulan 100 peratus. Seremban, Kuala Pilah, Jelebu, Teluk Kemang, Jempol, Rembau dan Tampin, tinggal hanya Parlimen Rasah yang kekal bersama DAP. Apa macam puak pakatan???  
 
 
1MALAYSIA TOLAK FITNAH, TOLAK PKR, DAP DAN PAS, SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN.