Friday, August 24, 2012

Lagi Pasal Hudud PAS...


Ni siapa merestui siapa ni..? Tapi bukan senang nak pegang kepala Tok Guru ni.
 

Kenapa isu hudud sering dimainkan oleh PAS setiap kali menjelang pilihanraya umum? Selain tu isu royalti minyak untuk Kelantan yang sebanyak RM600 juta tu dihebuhkan siang dan malam. Yang Kelantan dapat RM4 billion tu  atas ihsan Kerajaan Pusat tak pula mereka bersyukur atau berterima kasih. 
 
Mudah je kenapa isu ini sering diputarkan kembali. Sebab isu agama ni dekat dengan hati dan jiwa orang Islam. PAS sedaya mungkin dengan seribu penyelewengan, dengan seribu kemungkaran, dengan seribu kegagalan dan dengan seribu pembohongan cuba untuk menambat penyokong setianya agar tidak beralih arah menyokong UMNO dan BN. Itu je sebabnya.
 
Beberapa orang akan diprogramkan supaya memainkan isu tersebut mengikut waktu yang tertentu. Perdebatan atau lakonan atau sandiwara cuba dimainkan oleh orang tertentu supaya nampak seolah-olah semua orang Islam di Malaysia ini akan masuk ke neraka akibat menolak hudud PAS. Mereka terlupa bahawa umat-umat Nabi yang terdahulu hanya akan masuk ke syurga setelah semua umat Muhamad selesai masuk syurga.
 
Lain-lain hukum hakam agama tidak pula puak-puak PAS ni menitik beratkan seolah-olah dosa yang lain-lain tersebut amat kecil jika dibandingkan dengan dosa menolak 'hudud PAS' tersebut. Mereka seolah-olah tidak kisah bahawa dosa kerana gagal melakukan sesuatu yang bersifat Fardu kifayah juga adalah besar untuk dibuat-buat lupa.
 
Kisah Tun M menolak 'hudud PAS' dulu dikitar semula untuk menimbulkan kebencian yang berteruskan kepada UMNO/BN. Bila Karpal Sinki menolak hudud dan penubuhan negara Islam boleh pulak puak-pauk tersebut berkompromi atas alasan Karpal tu sudah sedia kafir. Singkat sungguh cara mereka berfikir.
 
Bila Nuar Brahim menolak hudud dalam kerjasama antara pakatan, tidak pulak juak-juak tersebut membebel siang dan malam. Bila Khalid Samad menolak hudud pun mereka tidak bising sebaliknya mereka lebih rela memaki hamun Dr Hassan Ali dan Nasharuddin Md Isa daripada melanyak Khalid, Karpal, LGE dan LKS.
 
Bila Hj Hadi menolak hudud tidak pulak mereka memaki hamun Presiden mereka tersebut. Bila Hj Hadi mempopularkan Negara Berkebajikan demi untuk memenuhi hasrat murni DAP, mereka membisu pula kecuali dua tiga kerat seperti Hassan Ali yang akhirnya kena pecat. 
 
Semua tindakan tersebut membuktikan nawaitu sebenar PAS ialah berpaksikan politik. Mereka melihat segala-galanya dari sudut politik.
 
Matalamat PAS inginkan kuasa sama juga seperti mana-mana parti politik lain dalam dunia ini iaitu hendakan elaun, hendakan laba GLC, hendakan kontrak buat jalan, hendakkan kompartment balak, hendakan primies perniagaan, hendakan kemudahan itu, kemudahan ini, wad kelas pertama, hotel kelas pertama, penerbangan kelas pertama dll. Maknanya mereka juga hendakan laba dunia. Rakyat belakang kira. Samalah tujuan mereka dengan apa yang mereka tuduh UMNO/BN lakukan selama ini.
 
Sekurang-kurangnya UMNO/BN memerintah rakyat selamat. Rakyat yang tidak selamat itu hanyalah ilusi mereka sahaja. Negara aman damai. Pembangunan rancak berkembang. Dulu anak-anak orang PAS yang berjaya ke menara gading boleh dibilang dengan jari. Kini beratus ribu anak orang PAS mendapat nikmat daripada kerajaan UMNO yang zalim dan kejam ini.
 
Sekurang-kurangnya UMNO meletakan agama Islam di tempat sepatutnya. Dunia mengakui Malaysia adalah negara Islam contoh, Malaysia Negara Islam yang maju. Hakikat ini diakui oleh samada negara kafir ataupun negara Islam sendiri, Malah Israel dan Amerika juga mengiktiraf Malaysia sebagai sebuah negara Islam.  Yang tidak mengiktiraf  Malaysia sebagai negara Islam hanyalah DAP dan PAS, sebab itu mereka boleh bersekongkol.
 
Jokiden nak ulang satu perkara, di mana-mana pun kecuali di Kelantan sebelum PAS menghadirkan diri di satu-satu kawasan tersebut, tempat itu akan aman damai, masyarakatnya bersatu padu, keharmonian jelas terpampang. Namun bila sahaja PAS melalui kader-kadernya berada dan bertapak di satu-satu kawasan tersebut maka bibit perpecahan mula kelihatan. Pulau memulau mula berlaku. Sindir menyindir mula terjadi. Orang itu lebih Islam, orang ini kurang Islamik mula berputik. Perkara ini pernah di ulas oleh Mufti Perak Tan Sri Harussaini dalam Mingguan Malaysia tidak lama dahlu.
 
Kesimpulannya PAS ini memang sama sahaja dengan DAP, patutlah mereka boleh berkawan dengan intimnya sejak kebelakangan ini. Dulu di bibir mereka sahaja perkataan kafir harbi ni, sekarang harbi-harbi ni semua sudah diterima pakai.
 
Ps: Posting akan datang ialah tentang kenapa DSN yang jadi PM, kenapa tidak Nuar Brahim.
 
"Orang gila lebih waras daripada orang tidak gila"  Mahpooozzz Bean.

Thursday, August 23, 2012

Nik Abduh Tanya LGE.. Makan Babi Apa Hukumnya?


 
alt


Betul ke apa yang kl-pos tulis dalam entri terbarunya ini? Baca di sini. sini dan sini
 
Dalam menjalani kehidupan ini ada benda-benda yang tidak memerlukan pakar atau ilmuan untuk menerangkan atau menjelaskan sesuatu isu atau tentang sesuatu hukum.
 
Biar betul apa yang budak ni cakapkan atau tanyakan atau cabarkan atau lontarkan kepada pemimpin besar DAP ni.
 
Lainlah kalau dalam isu seperti Lynas, memang memerlukan pandangan pakar. Dalam isu membina bangunan di lereng bukit juga perlukan nasihat pakar.

Tetapi dalam isu asas atau pokok tidak memerlukan seseorang itu masuk Haward atau Oxford untuk mengetahui tentang hukum hakamnya. Sebagai contoh:

Tak perlu tanya Kit Siang apakah hukumnya makan babi bagi orang Islam. Tak perlu nak cabar-cabar apakah dia akan mengatakan halal pula walaupun tidak di zaman darurat.

Tanpa wuduk tak boleh sembahyang. Itupun tak perlu nak tanya siapa-siapa tentang hukum hakamnya. Tanpa mandi junub tak boleh pegang Al-Quran.

Tetapi tanpa lesen memandu yang sah, seseorang itu secara curi-curi jika pandai masih boleh bawa kereta dan apabila terjumpa polis, berlagak selamba je..
 
Dalam isu hudud ni tak yah nak berlakunlah... PAS memang tak berniat nak laksanakan hudud, dan DAP pulak buat-buatlah gempar menentang bagai nak rak.. Dalam hati masing-masing tahu itu semua untuk gimik pilihanraya sahaja."Orang gila lebih waras daripada orang tidak gila" Mahpooozzz Bean.

MCA Pun Turut Terjebak Dengan Isu Hudud... Cekap Sungguh Pembangkang Ni..Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin

 
Presiden MCA, MCA Kedah dan MCA Selangor akhirnya terseret sama dalam isu hudud PAS. Dulu selama berkongsi kuasa dengan UMNO, MIC serta lain-lain komponen parti, MCA tidak langsung hairan dengan isu hudud ini. Kini keadaan telah menjadi bertambah rumit dengan komen-komen yang dikeluarkan oleh pemimpin parti komponen kedua terbesar BN ini.
 
Memangpun PAS dan DAP berhasrat mengheret bukan sahaja MCA, bahkan juga MIC dalam isu hudud ini. PAS tahu sebahagian besar orang UMNO akan naik suhu kemarahannya sekiranya ahli dan pemimpin MCA kerap menyebut isu hudud ini. Bagi orang UMNO dan Melayu Islam yang atas pagar, orang bukan Islam tidak selayaknya memperdebatkan isu-isu sensitif tentang agama Islam.
 
Samada DAP melalui Karpal Sinki dan PAS melalui Nik Aziz atau Taliban berdebat tentang isu hudud ini secara bersandiwara atau secara serious, mereka sebenarnya meraih keuntungan politik. Yang pemimpin MCA dan pemimpin UMNO hendak turut serta pasal apa. Sepatutnya kita gelakan sahaja mereka ini apabila sibuk memainkan isu hudud ini. Tak ke manapun. Tak ada mananya PAS nak laksanakan hudud ni.. 
 
Isu hudud, isu sekolah Cina, isu Budaya Cina, isu SPR, isu rasuah, isu moral, isu pengundi hantu dan isu royalti minyak kepada Kelantan, Terengganu dan Sabah pasti kedengaran setiap kali menjelang pilihanraya umum. Tidak ada apa yang hendak dihairankan. Isu Royalti minyak pula mereka akan cuba heret YBM Tengku Razaleigh Hamzah. ini sejak dahulu. Selepas sahaja pilihanraya selesai, semua isu tadi senyap sunyi, hilang entah kemana.
 
Wakil-wakil rakyat pembangkang yang menang akan menikus dan asyik mengira laba yang mereka dapat setelah menang di kawasan-kawasan tertentu. Ada mereka kisah dengan semua isu itu tadi selepas itu. TAK ADAAAAAAAAAAAAAAAAA....
 
MCA jikapun mereka menjadi juara kepada kaum Cina dengan isu-isu berkenaan, belum tentu pengundi Cina akan mengundi calon2 mereka.  Pengundi Melayu pula akan berasa tersinggung dan akan mengundi calon pembangkang atau tidak langsung keluar mengundi sebagai tanda protes dan akibatnya calon MCA akan banyak kehilangan undi.
 
Dalam semangat setiakawan BN sejak 50 tahun dahulu MCA sepatutnya mengaku timbul dan tenggelam bersama BN khususnya UMNO. Pasti calon MCA akan mengalahkan calon DAP. Mengapa nak menambahkan kerja dan tugas pemimpin BN untuk menangani isu ini pula.
 
Jika Karpal Singki dan pemimpin PAS kekal dengan pendirian masing-masing tentang isu hudud ini, maka penyokong setia masing-masing pasti kekal bersama mereka.
 
Nik Abduh bertanya apa bezanya Karpal Sinki menolak hudud dengan Tun M menolak hudud. Penyokong PAS cuba diyakinkan bahawa masih boleh diterima sekiranya Karpal Sinki menolak hudud sebab dia kafir, dan pada masa yang sama mereka cuba menggambarkan betapa tidak patutnya Tun M dan UMNO menolak hudud sebab mereka adalah Islam.
 
Bezanya ialah: Semasa Tun M menolak 'hudud PAS' (Hudud PAS dengan Hudud Allah adalah berbeza sebab itu pemimpin PAS pun takut nak melaksanakan hukum hudud mereka itu. Siapa cakap? Hj Hadi yang cakap.. bila dia cakap? masa dia dapat Terengganu dulu..) siang malam, pagi petang dan tidak cukup tanah puak-puak PAS ni mengutuk Tun M. Namun apabila Karpal Sinki menolak hudud, senyap sunyi pulak kebanyakan pemimpin PAS ini, malah ada yang cuba mempertahankan tindakan Karpal Sinki. Bila nik Abduh cuba mengaitkan Tun M dengan isu ini sekarang maka seolah-olah dia nak memberitahu bahawa tindakan karpal ini tak seberapa penting jika hendak dibandingkan dengan tindakan Tun M dulu. Ish..ish..ish..lomeh den.
 
Sebenarnya mereka berpakat, mereka bersandiwara dan mereka berlakon dalam isu ini. Lagi lama dimainkan, lagi mereka suka, sebab kedua-duanya mendapat keuntungan politik sekurang-kurangnya mengawal penyokong setia mereka daripada beralih angin. 
 
Malaysia di bawah BN selama 50 tahun ini sudah cukup baik dah.. Sedikit sebanyak kelemahan yang ada sedang diperbaiki pula oleh DS Najib. Kajilah dan hujahlah ikut manapun BN masih pilihaan yang terbaik untuk rakyat berbilang kaum di negara ini. Hakikat ini tidak mudah dinafikan kecuali oleh orang yang di dalam jiwanya memang telah sedia wujud sikap untuk membangkang sepanjang masa. Begitu juga dengan mereka-mereka yang ingin menjadi hebat...lalu merelakan diri mereka bersekongkol dengan puak-puak pembangkang ini.
 
 
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. 
 

"Orang gila lebih waras daripada orang tidak gila"  Mahpooozzz Bean.

Wednesday, August 22, 2012

Di Amerika Macam Ni Tindakannya..Mereka Guna ISA.


Federal agents in Washington state have arrested an armed man accused of making threats against President Obama.

U.S. Secret Service agents and local law enforcement officers descended on the suspect's apartment complex in Federal Way, Wash., on Tuesday afternoon, sources said. The man, armed with at least two weapons, confronted the officers, who swiftly subdued him and took him into custody.

Secret Service Assistant Special Agent in Charge Bob Kierstead told local ABC News  affiliate KOMO that suspicious items found in the man's apartment -potential explosive devices - prompted a sweep of the entire complex by a bomb squad.

Obama, who was campaigning in Ohio at the time, did not appear to be in immediate danger.

"A threat against the president was delivered via email to a general FBI inbox," said Cathy Schrock with the Federal Way Police. "The Secret Service went down to investigate and the defendant was found to be armed when they arrived at the apartment."

The suspect, whose name has not been released, is currently in federal custody and will have an initial court appearance Wednesday afternoon, sources said.


Jokiden:

Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua yang mengenali Jokiden mahupun yang mengikuti blog ini. Mohon maaf atas apa juga keterlanjuran. Maaf lahir dan batin. Perjuangan mesti diteruskan.

Lama dahulu dalam satu majlis Jokiden pernah tanya Tun Dr Mahathir bila Ezam Mohd Nor hendak ditangkap kerana pada masa itu perbuatan Ezam sudah agak melampau, sedangkan ada seorang rakyat Amerika ketika itu menulis berbaur ugutan terhadap Presiden G Bush, dia ditangkap dan terus di penjara.

Di Thailand nampaknya institusi diraja mereka masih utuh terpelihara. Tidak kira siapa samada rakyat tempatan mahupun rakyat asing sekiranya menyintuh perihal Raja Thailand, mereka pasti akan menerima padah.

Di Negara ini pelbagai bentuk ugutan halus, hasutan berbau perkauman, penghinaan terhadap agama suci Islam dan penghinaan terhadap Raja-Raja Melayu masih dibiarkan lepas bebas. Akhirnya cacing naik ke mata. 


"Orang gila lebih waras daripada orang tidak gila"  Mahpooozzz Bean.