Tuesday, May 15, 2012

Seperti Orang Lain Pudin Ni Pun Meroyan Jugak..

Di bawah adalah kenyataan Naib Presiden PAS dalam Harakah yang akan dihalau keluar dari Kelantan dan diarahkan bertanding di Johor dalam PRU13, bercita-cita untuk menjadi Menteri Besar Johor dan telah melakukan kunjungan hormat ke atas Mentor Singapura Lee Kuan Yew.

Kenyataan beliau tersebut Jokiden terbalikan seolah-olah dia sedang menghentam Nuar Brahim. Selamat membacanya.PAS bimbang manipulasi agar Najib terus berkuasa

Abdul Aziz Mustafa, 15 Mei 2012 (Harakah Online)

KUALA LUMPUR, 15 Mei: Naib Presiden PAS Salahuddin Ayub (gambar) bimbang manipulasi besar akan berlaku dalam pilihan raya akan datang untuk memastikan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak terus berkuasa.

Naib Presiden PAS Pudin Ayub bimbang manipulasi besar akan berlaku dalam pilihanraya akan datang untuk mempastikan Nuar Brahim terus mendapat kuasa.


"Najib amat terdesak untuk terus berkuasa bagi membolehkan beliau terus melarikan diri dari inkuiri yang menyiasat urusniaga kerajaan Malaysia membeli kapal selam Scorpene yang kini sedang berlangsung.


"Nuar amat terdesak untuk mendapatkan kuasa bagi membolehkan beliau terus melarikan diri dari inkuiri yang menyiasat kes liwat beliau yang kini sedang menunggu rayuan....


"Jika Umno tidak lagi memerintah, kerajaan yang baru pasti akan memberikan sepenuh kerjasama kepada Interpol untuk mengheret Najjib menghadap inkuiri tersebut," katanya.

"Jika PKR tidak dapat memerintah, kerajaan yang lama pasti akan memberikan sepenuh kerjasama kepada Interpol untuk mengheret Nuar menghadap inkuiri tersebut," katanya.


Sebab itulah, katanya, rakyat perlu berhati-hati dan merasa bimbang terhadap kemungkinan manipulasi tersebut.

(SDA)

Salahuddin juga berharap Perdana Menteri dapat menjaga nama baik dan maruah negara serta tidak melarikan diri dari inkuiri itu.


Salahuddin juga berharap Perdana Menteri dapat menjaga nama baik dan maruah negara serta tidak melarikan diri dari inkuiri itu."Kalau Perdana menteri mempunyai integriti dan mahu dilihat sebagai seorang yang bermaruah dan bermoral, beliau sepatutnya memberikan segala kerjasama kepada apa jua proses perundangan yang berkaitan termasuk inkuiri bagi menyiasat urusniaga kapal selam itu," kata Ahli Parlimen Kubang Kerian itu.

"Kalau Nuar Brahim mempunyai integriti dan mahu dilihat sebagai seorang yang bermaruah dan bermoral, beliau sepatutnya memberikan segala kerjasama kepada apa jua proses perundangan yang berkaitan termasuk inkuiri bagi menyiasat urusan kes liwat itu," kata Ahli Parlimen Kubang Kerian itu.


Salahuddin juga menyifatkan kenyataan Menteri Pertahanan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi mengenai perkara itu semakin menimbulkan kecurigaan rakyat dan juga masyarakat antarabangsa terhadap Perdana Menteri.

Salahuddin juga menyifatkan kenyataan bekas orang kuat Nuar Brahim, Nallakarupan dan Zulkifli Nordin  mengenai perkara itu semakin menimbulkan kecurigaan rakyat dan juga masyarakat antarabangsa terhadap Nuar Brahim.


Zahid berkata, mahkamah Perancis tidak mempunyai kuasa untuk mengarahkan rakyat Malaysia membuat pengakuan dalam inkuiri tersebut.

Zulkifli berkata, Pihak luar tidak mempunyai kuasa untuk mengarahkan Mahkamah Malaysia membebaskan Nuar dalam kes tersebut.


"Jangan sampai Perdana Menteri dilihat oleh rakyat dan dunia sebagai orang bersalah," kata Salahuddin.

"Jangan sampai Nuar brahim dilihat oleh rakyat dan dunia sebagai orang bersalah," kata Salahuddin.


Baginya, perbuatan melarikan diri dari peluang untuk membersihkan nama dan maruah akan menyebabkan seseorang itu dilihat bersalah.

Baginya, perbuatan melarikan diri dari peluang untuk membersihkan nama dan maruah akan menyebabkan seseorang itu dilihat bersalah.


"Orang yang tidak bersalah sentiasa mencari forum yang diiktiraf seperti perbicaraan mahkamah atau inkuiri seperti yang dibuat di Perancis itu untuk membersihkan namanya," katanya.


"Orang yang tidak bersalah sentiasa mencari forum yang diiktiraf seperti perbicaraan mahkamah atau inkuiri seperti yang dibuat di Musa Hassan itu untuk membersihkan namanya," katanya.

Najib, kata beliau, tentu tahu kata-kata yang begitu popular di kalangan orang-orang Melayu iaitu "berani kerana benar dan takut kerana salah".

Nuar, kata beliau, tentu tahu kata-kata yang begitu popular di kalangan orang-orang Melayu iaitu "berani kerana benar dan takut kerana salah".


"Orang tak bersalah bersikap berani kerana beliau berada di pihak yang benar, orang takut pula biasanya merasa begitu takut kerana ia bersalah," katanya.

"Orang tak bersalah bersikap berani kerana beliau berada di pihak yang benar, orang takut pula biasanya merasa begitu takut kerana ia bersalah," katanya

Peguam Perancis Joseph Breham yang mewakili NGO hak asasi Suara Rakyat Malaysia dalam kes sivil di mahkamah negara itu berkata, hakim mempunyai kuasa mengeluarkan waran tangkap antarabangsa sekiranya perintah sepina ditolak, termasuk meletakkan "arahan merah" (red alert) bersama polis dunia Interpol.

Peguam Datuk Seri Shafie Abdullah yang mewakili Saiful dan hak asasi Suara Rakyat Malaysia dalam kes jenayah di mahkamah negara ini berkata, hakim mempunyai kuasa mengeluarkan waran tangkap antarabangsa sekiranya perintah sepina ditolak, termasuk meletakkan "arahan merah" (red alert) bersama polis dunia Interpol, jika Nuar melarikan diri ke luar negara.

No comments:

Post a Comment