Tuesday, June 11, 2013

Orang Nak Saman, Diapun Nak Saman, Orang Puji Dia, Dia Kata Itu Fitnah.

  
 

Nuar nak saman, dia nak saman. Nuar saman orang RM10 juta diapun ikut nak saman orang RM10 juta. Kes tak seberapa tetapi jumlah tuntutan tidak masuk akal.
 
Hari tu kalah bertanding dengan Tengku Nan.  Ceramah siapa bawak Tok Guru, siap kata 40,000 orang hadir. Tiba blackout langsung kalah dengan Tengku Nan.
 
Kemudian dalam mesyuarat PAS Kelantan dia tidak hadir. Nama pulak tidak naik sebagai calon MB. Tok Gurupun mungkin tidak mencadangkan nama dia kot. Kemudian nama juga tidak naik sebagai calon EXCO lagi parah sehinggakan penyokong yang seberapa ramai itu meroyan dan berdemo.
 
Itulah kisahnya si Husam ini yang suka menemplak pegawai-pegawai kerajaan. Hari ini Mahkamah pula tidak menyebelahi beliau dalam kes saman RM10 juta terhadap NSTP. Dia kalah kerana artikel dalam NSTP tu lebih berupa pujian terhadapa dia dan bukannya fitnah. Itupun dia tak faham, siapalah guru yang menasihatinya itu???
 
 
Dah nasib badan apa nak buat..
 

Husam kalah saman fitnah RM10 juta terhadap NSTP

 
KUALA LUMPUR 11 Jun - Timbalan Pesuruhjaya II Pas Kelantan, Datuk Husam Musa hari ini kalah dalam saman fitnahnya untuk menuntut ganti rugi berjumlah RM10 juta daripada syarikat akhbar The New Straits Times Press (M) Bhd. dan empat yang lain.
 
Keputusan itu dibuat oleh Pesuruhjaya Kehakiman, Lee Heng Cheong di kamar beliau di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini.
 
Peguam Dr. Zulqarnain Lukman yang mewakili Husam memberitahu pemberita, mahkamah itu berpendapat pihaknya telah gagal membuktikan kes.
 
Ini kerana menurut Zulqarnain, mahkamah berpendapat artikel itu lebih berbentuk pujian kepada Husam dan bukannya memfitnah beliau. - UTUSAN ONLINE


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Mahkamah/20130611/ma_05/Husam-kalah-saman-fitnah-RM10-juta-terhadap-NSTP#ixzz2VtcnQCeV
© Utusan Melayu (M) Bhd


Lagi Kisah Husam Di Sini:


PEMBANGKANG KAKI TIPU, DAH KALAH TERIMALAH HAKIKAT YANG RAKYAT TOLAK PAKATAN.

No comments:

Post a Comment