Friday, June 14, 2013

Awak Tu Sudah Tua, Sedarlah Diri Sikit...


   
 
 
Bila sesekali Datuk Nazri Aziz ni bercakap, pedih juga hati sesiapa yang terkena itu. Walaupun apa yang dia sebut itu telah diulang beratus kali oleh orang lain atau oleh pemimpin lain, namun aura apa yang Nazri ni katakan tetap ada.
 
Sebelum pembentukan kabinet transformasi dahulu ada juga yang berpendapat bahawa Nazri ini bakal diletakkan di KDN bagi menghadapi karenah puak pembangkang. Namun dia akhirnya dijadikan Menteri Pelancongan.
 
Menjadi Menteri Pelancongan antara tugas utama ialah untuk membawa seberapa ramai pelancong datang ke negara ini, bermalam dan berbelanja. Menjadi Menteri Pelancongan bukan sebaliknya membawa seberapa ramai rakyat negara ini pergi melancong dan berbelanja di luar negara. Namun dalam menjayakan misinya untuk menarik pelancong datang ke sini beliau terpaksalah juga pergi melancong dan membawa pegawai-pegawai beliau sekali.
 
Dalam kita masih tertanya-tanya kenapa DS Najib melantik beliau menjadi Menteri Pelancongan, maka semalam beliau memberikan jawapannya. Dia menjadi Menteri Pelancongan kerana hendak menjadikan demontrasi jalanan puak pakatan itu sebagai salah satu daripada produk pelancongan. kira oklah tu idea beliau itu.
 
Tentangan pandangan beliau terhadap Nuar dan lain-lain pemimpin pembangkang sebagai bodoh, sebenarnya majoriti rakyat memang sudah tahu bahawa pemimpin puak pakatan ini ramai yang bodoh dan dunggu. Kecualilah bagi mereka yang masih berjaya diperbodohkan oleh Nuar dengan rekaan kisah penglipur lara beliau dan fitnah kosong dengan meletakkan taraf pemikiran penyokongnya ke peringkat yang paling bawah. Ingat penyokong dia tidak tahu ke yang mereka sentiasa ditipu dan dikelentong oleh Nuar dengan segala retorik murahan. Habis kenapa mereka percaya?????????? Hahahaha... mereka ada jawapannya. 
 


Desakan pembangkang bodoh - Nazri Aziz


KUALA LUMPUR 13 Jun - Desakan Parti Keadilan Rakyat (PKR) agar seluruh kepemimpinan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) meletak jawatan kerana tidak boleh menerima kekalahan adalah idea bodoh dan mereka yang membuat desakan tersebut tidak layak menjadi Ahli Parlimen.
 
Timbalan Wrip Barisan Nasional (BN), Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz (gambar) sehubungan itu berkata, jemaah menteri tidak akan sesekali tunduk kepada desakan bodoh berkenaan kerana tidak mungkin sistem pilihan raya di Malaysia berlaku penipuan seperti dituduh pembangkang.
 
Jelasnya, pilihan raya umum di Malaysia baik di peringkat persekutuan dan negeri berlangsung secara serentak oleh pengundi sama, diperhati wakil ejen setiap calon bertanding, ada senarai daftar pemilih serta dakwat kekal yang tidak memungkinkan sebarang penipuan berlaku.
 
"Macam mana Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) di Kelantan, Pulau Pinang dan Selangor sudah angkat sumpah? Macam mana yang mereka menang sah, yang kalah tidak sah? Inilah kebodohan dan orang ramai yang waras jangan terpengaruh dengan kebodohan ini.
 
"Waktu mengundi setiap parti berhak meletakkan ejen. Pembangkang mereka memiliki wakil ejen lebih ramai berbanding calon BN kerana mereka tidak bertanding di bawah satu lambang, kalau ada penipuan masa pilihan raya saya nak tanya adakah ejen-ejen pembangkang ini tidur," katanya.
 
Beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita selepas majlis pelepasan program Kembara Dunia 1Malaysia yang dirasmikan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak di sini hari ini.
 
Mengenai tindakan 88 ahli Parlimen pembangkang tidak hadir sesi taklimat perjalanan Dewan Rakyat kelmarin dan kemungkinan mahu memboikot proses angkat sumpah 24 Jun ini, Mohamed Nazri berkata, ia satu penghinaan kepada Yang di-Pertuan Agong serta rakyat.
 
Katanya, jika pembangkang terus berdegil dan tetap tidak mahu mengangkat sumpah sebagai ahli Parlimen, mereka bukan sahaja tidak dibenarkan memasuki Dewan Rakyat tetapi kelayakan sebagai ahli Parlimen akan terbatal dalam masa enam bulan.
 
"Pembangkang terutama Datuk Seri Anwar Ibrahim sudah lupa yang dia ini umur sudah dekat 70 tahun tapi nak berlagak macam ketua pelajar. Saya dulu pun ketua pelajar tapi zaman kita dah berlalu, kita kena sedar sudah tua. Janganlah buat perangai macam tak sedar diri.
 
"Kalau sudah kalah terimalah kekalahan. Apa Anwar ingat dia boleh menang? Rakyat tak mahu pembangkang hendak cukuplah. Rakyat pilih mereka menjadi wakil rakyat untuk berkerja sebagai ahli Parlimen bukan membuat benda-benda bodoh seperti ini," ujarnya.
 
Menyentuh mengenai siri demonstrasi pembangkang pula, Mohamed Nazri yang juga Menteri Pelancongan dan Kebudayaan secara sinis berkata, beliau berhajat untuk menjadikan demonstrasi itu sebagai salah satu produk pelancongan jika pelancong mahu melihat demokrasi Malaysia.
 
"Kalau mereka boleh buat selalu demonstrasi ini, saya nak buat sebagai produk pelancongan bagaimana demokrasi di Malaysia berjalan sebab selepas pilihan raya pun masih berlaku demonstrasi dengan perangai ala-ala Orang Utan pemimpin pembangkang," katanya sinis.
 
 
PEMBANGKANG KAKI TIPU, DAH KALAH TERIMALAH HAKIKAT YANG RAKYAT TOLAK PAKATAN.

No comments:

Post a Comment