Tuesday, October 16, 2012

PAS Masih Perlukan Kepimpinan Nik Aziz..Kah..Kah..Kah..Kah..


Kenapalah depa ni masih perlukan ambo ni.. ambo nak berdiri [pun tak larat..
 
 
Tapi takat nak pijak2 ni tak ada hal punya..
 
 

Pas masih perlukan kepemimpinan Nik Aziz

KUALA LUMPUR 14 Okt. - Pas masih memerlukan kepemimpinan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat sebagai Mursyidul Am parti itu kerana tiada cacat celanya corak kepimpinan Menteri Besar Kelantan tersebut dalam mengemudi parti. (Kih..kih..kih..kih..)
Pesuruhjaya Pas Johor, Datuk Dr. Mahfodz Mohamed berkata, atas sebab itu juga tiada dalam kalangan ahli Pas atau ahli Majlis Syura Ulama yang meminta Nik Abdul Aziz berundur daripada memimpin Pas.
“Setakat ini, tiada pula ahli Pas atau ahli Majlis Syura Ulama yang meminta Tuan Guru berundur sebagai Mursyidul Am. Ini berlaku kerana kepimpinan Nik Abdul Aziz tiada cacatnya dan masih diperlukan," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.(Kah..kah..kah..kah.. sah kalau orang UMNO berkata demikian terhadap Tun Mahathir mereka akan dikata pembodek, penjilat dan pengampu)
Beliau mengulas kenyataan bekas Naib Presiden Pas, Datuk Dr. Hasan Ali yang meminta Nik Abdul Aziz menyerahkan jawatan itu kepada Timbalannya, Datuk Haron Din demi menjaga keutuhan parti tersebut seperti dilaporkan Mingguan Malaysia hari ini.
Kata Hasan, sudah sampai masanya Nik Abdul Aziz memikirkan menyerahkan tanggungjawab besar itu kepada Haron bagi menjamin martabat Pas sebagai penjaga kepada perjuangan Islam.
Kenyataan Hasan itu rentetan penegasan Nik Abdul Aziz Khamis lalu bahawa Pas akan tetap bekerjasama dengan DAP demi mencapai kejayaan dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 meskipun mendapat tentangan ahli Pas di peringkat akar umbi.
Mengulas kenyataan Hasan itu, Mahfodz berkata, bekas Naib Presiden Pas berkenaan bukan lagi ahli Pas.(Bukan ahli PAS tak boleh komen pasal PAS??? jadi bukan ahli UMNO jgn komen pasal UMNO Kih..kih..kih)
“Hasan bukan ahli Pas dan tidak payah mengajar Pas. Jagalah Jati (Pertubuhan Jalur Tiga) yang katanya hendak mempertahankan akidah," katanya

Yalah kalau Nik Aziz tak ada siapa pulak nak mengatakan orang 'panjang lidah' nanti kan.. Biarlah dia kekal, kerana dia masih diperlukan.

 
 
Belum ada pengganti yang setara Nik Aziz mampu dilahirkan oleh PAS. Belum ada pelapis. lagipun jika Nik Aziz tak ada siapa pulak nak membela Nuar Brahim bila berhadapan dengan pelbagai masalah nanti. Tun M masa usia dia 78 tahun dah sibuk puak-puak pembangkang ni mendesak dia bersara termasuk Nik Aziz.. ish..ish..ish..

"Orang gila lebih waras daripada orang tidak gila"  Mahpooozzz Bean.

No comments:

Post a Comment