Friday, September 21, 2012

Rumah Mewah, Kereta Mewah, Bas Mewah, Hotel Mewah Dan Jet Mewah..


Berapalah sewanya jika Jet ini hendak di sewa dalam 5 atau 6 jam??? 
 
 
Apakah dia hanya meninjau2 dalam jet ini sambil bergurau senda dgn kawan2nya kemudian turun dan naik Airasia ke Labuan dan Sabah..?
 
 

"Sekali lagi saya menjadi mangsa serangan peribadi UMNO dan mereka yang bersubahat dengannya.
Acapkali saya menjadi mangsa tohmahan mereka yang kian kekuncupan dan bankrap idea mahu menjatuhkan maruah saya sebagai manusia yang bersih dari amalan rasuah, kronisme dan nepotisme.
 
Saya dengan ini menafikan sekeras-kerasnya fitnah dan tohmahan yang dilemparkan seolah-olah saya memiliki wang ratusan jutaan ringgit untuk dibazirkan."

Petikan di atas di ambil dari blog Gelombang Wangsa Maju

Dari kereta mewah yang menelan begitu banyak subsidi minyak, ke bas mewah dan seterusnya ke Jet mewah. Itulah gambaran sebenar cara hidup yang diamalkan oleh Nuar Brahim yang dari mulutnya tidak habis-habis mengatakan ingin membela rakyat dan sering memberi gambaran bahawa dirinya asyik difitnah, dizalimi dan dianianya. 
 
 
Jom lah turun kito naik Airasia yo.. mampuih kono kutuk kang kalau kito naik jet ni.. 

Rakyat biasa kurang mengetahui tentang cara berbelanja berlebihan yang diamalkan oleh Nuar dalam memprojekan diri sebagai pemimpin rakyat masa depan. Dia memiliki segala-galanya seperti rumah besar, percutian mewah, kenderaan mewah, penginapan mewah, pergaulan mewah, persidangan mewah dan pakaian mewah. Dia ditaja dan menaja.
 
Namun apabila sahaja memegang mikrophone dan berhadapan dengan pendengar ceramahnya, maka mulalah dia menggambarkan dia seorang yang teranianya, termiskin, terbaik, terpinggir, hidup melarat, dikongkong, diseksa, dizalimi, difitnah, dicaci dan diaibkan bla..bla..blah..Dia tanpa sedikitpun rasa malu akan menggambaran diri sebagai sesuci yang mungkin..
 
Manusia hebat dalam memanipulasi setiap keadaan dan setiap peristiwa ini tidak pernah mahu belajar daripada sejarah silam dan pengalaman lalu. Idolanya mungkin Estrada dan Aquino.. Bukan sedikit rakyat yang tertipu dengan segala gerak laku dan tutur bicaranya...
 
Nuar antara pemain politik yang sanggup menggunakan pendekatan negatif demi untuk meraih sokongan dan simpati rakyat.  Malanglah sesiapa sahaja yang terpedaya dengan tipu muslihat Nuar ini. Apa sahaja cara asalkan memberikan keuntungan politik kepada beliau, dia tanpa ragu akan menggunakannya.
 
Dia boleh berkhutbah atas mimbar pada siang hari, kemudian pada malamnya pula berjoget di disko mewah dalam atau luar negara. Ketika berada di hadapan penduduk desa imejnya adalah sebagai seorang yang paling alim dalam dunia ini. Watak dan wajahnya bertukar 360 darjah apabila berada di tempat lain terutamanya di luar negara. Ramai yang tertipu dengan penampilan Nuar dan ramai yang bersimpati. Itupun yang dia kehendaki.
 
Pertukaran wajah yang sering dilakukannya menyebabkan ada penulis barat yang menggelarnya sebagai sesumpah. Ada dia kisah???? Tidak.
 
Yang kekal bersama Nuar sekarang ini dianggap sebagai pejuang kental yang berjiwa rakyat yang memusuhi setiap perilaku yang salah seperti rasuah, kronisme, rakus, kezaliman dan kejelekan.
 
Yang lari meninggalkan beliau dianggap sebagai lalang, tidak ada pendirian, dibayar berjuta ringgit dan merupakan talibarut UMNO/BN. Berpuluh yang termasuk dalam kategori ini seperti Datuk Seri Zahrain, Roslan Kassim, Chandra Mudzaffar, Datuk Zulkifli Nordin, Ezam, Lokman Nor Adam, Zahid, Datuk Sallehuddin, Woo Chee Keong dan ramai lagi.
 
Hakikatnya Nuar hanya ingin mengejar kuasa untuk memuaskan nafsu untuk menjadi Perdana Menteri dan bukannya untuk membela rakyat seperti yang selalu dia gambarkan..Rakyat tidak ada dalam agenda politiknya.
 
Ulang Tayang kisah silam..
 
 Oleh kerana dia tidak mampu untuk merencanakan sesuatu yang jitu untuk masa depan rakyat, maka selaku penasihat ekonomi Selangor dia bersetuju dengan bayaran hanya RM1. Oleh kerana dia tidak mampu untuk mempertontonkan sesuatu yang praktikal dan munasabah untuk menarik sokongan rakyat maka dia beralih kepada politik kebencian. Dia merekasaya fitnah secara berlebihan dengan harapan rakyat akan terpengaruh dan membenci kerajaan, seterusnya memberikan undi kepada puak dia.

Memang ada yang teramat bangang lalu terpengaruh dengan agenda dan muslihat Nuar Brahim ni. Untuk menutup segala kebangangan mereka itu maka mereka menuduh pula penyokong tegar UMNO yang berjumlah sebanyak 3.5 juta orang itu yang bangang dan dungu. Menuduh orang lain bangang terutamanya orang2 UMNO, tidak sekali-kali mencerdikan diri mereka pula.

Untuk menimbulkan politik kebencian dan menaikan suhu kemarahan orang atau rakyat ini tidak susah. Pusingkan sahaja segala yang baik, terbalikan supaya seoalah-olah bertujuan jahat dan untuk kepentingan sekelompok orang, maka wujudlah kebencian dan kemarahan.

Yang paling rakyat marah ialah apabila dikatakan UMNO/BN menyalahgunakan kuasa, mencuri wang rakyat, rakus, rasuah, mengamalkan kroni, pilih kasih, zalim, menyekat kebebasan dan lain-lain momokan.

Semua yang mereka cakap akhirnya kembali kepada mereka kerana rakyat dapat melihat segala bentuk kemungkaran yang mereka lakukan bila mendapat sekelumit kuasa. Untuk menutup kemungkaran mereka tersebut, maka semakin galak lah mereka membuat tuduhan-tuduhan baru yang lebih hebat demi untuk menutup kelemahan mereka.

Pelbagai dakyah palsu yang mereka sebarkan berulang kali, telah banyak kali diperjelaskan, namun mereka terus dengan isu-isu tersebut dan jika pihak kerajaan ingin berterusan memberikan penjelasan sudah tentulah kerja2 lain untuk membela rakyat akan tergendala.

Mereka sanggup membodohkan diri mereka dan pengikut mereka dengan isu-isu penipuan SPR, dengan isu pembunuhan Altantunya, isu Scorpene dan komisyen, isu konspirasi liwat 2, isu pengundi hantu, isu hudud PAS, isu Royalti minyak, isu subsidi, isu kroni UMNO/BN, isu Syed Mokhtar, isu rambut DS Rosmah dan isu pendaftaran pengundi baru..

Membuat janji pula sesuka hati sahaja, namun realitinya janji-janji yang ditabur ada kalanya tidak masuk akal langsung.

Sebenarnya budaya fitnah dan caci mencaci ini sudah wujud sejak dahulu, diamalkan oleh para pemimpin PAS yang kononnya takut dengan dosa pahala tetapi sepanjang masa melakukan dosa kerana kepada mereka itulah cara untuk mencari pahala. Dari dulu hingga kini jika dihalusi, para pemimpin UMNO dan kerajaan lebih takutkan dosa jika dibandingkan dengan pemimpin pembangkang.

Budaya politik sebegitu, kini menjadi lebih dominan apabila Nuar Brahim tercampak keluar dari UMNO dan dipungut oleh PAS, bekerjasama pula dengan DAP. Keharmonian berpolitik di Malaysia sudah tidak seperti dulu lagi. Persaingan untuk mendapat kuasa di bumi Malaysia ini seolah-olah menghalalkan semua cara demi untuk mencapai matalamat.

Semua ini pasti berakhir selepas PRU13 kelak dengan syarat rakyat menolak ke tepi PKR, DAP dan PAS. DAP akan terus memenangi beberapa kerusi, begitu juga PAS. Namun PKR rasanya akan terus lenyap kerana rakyat telah dapat melihat segala Transformasi yang di bawa oleh DS Najib amat berkesan dan berjaya. Negara akan lebih aman sekiranya Nuar dan Nik Aziz sudah tidak berada lagi dalam senario politik negara...  
 
 "Orang gila lebih waras daripada orang tidak gila" Mahpooozzz Bean.

No comments:

Post a Comment